Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrá práce, ale já bych si řekl aspoň dvě. B-)

:notworthy:

To vyleštění pouzdra je výborné. Čím je dělaný? A otázka dvě - tu flašku chtěl plnou? :-))

Néé. Můžu si vybrat ořechovku, jeřabinku, nebo kontušovku. :D

Až bude hotovo a nějaký volný čas, tak Omegám založím vlastní vlákno. U brusu jak jsem již dřív zmiňoval, používám brusné rouno. Mám jednoduchý přípravek ve kterém udržím úhel tak, aby nedocházelo k tomu, že brus bude šejdrem. Jak občas vídávám na fotkách spon tahů. Takže, netočí se brusivo, ale hodinky. :) Po každém tahu pouzdro kontroluju, kde můžu přitlačit, nebo naopak ubrat. Tahů může být dejme tomu 15 - 20. Záleží na hloubce a množství škrábanců. U opravdu hlubokých škrábanců a zejména ťukanců se musí materiál doplnit. To bohužel neumím.

Co se leštění týče, tak používám modelářskou přímou brusku Dremel a běžně dostupnou jemnou leštící suchou pastu. Tedy u leštění je postup opačný. Nástroj se točí a obrobek je pevně upnutý.

A jelikož nemůžu být přesný jako mašina ve fabrice, tak hrany mám vždy překryty s malililinkatým přesahem. Tudíž je nemůžu nikdy strhnout. V tom vidím největší podíl svého eskamotérství :D

Hodinky mají pár hlubších záležitostí, které půjdou vidět pořád. Technologií na vyplňování materiálu bohužel nevládnu. Třeba příště. :)

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno

:notworthy:

Néé. Můžu si vybrat ořechovku, jeřabinku, nebo kontušovku. :D

Až bude hotovo a nějaký volný čas, tak Omegám založím vlastní vlákno. U brusu jak jsem již dřív zmiňoval, používám brusné rouno. Mám jednoduchý přípravek ve kterém udržím úhel tak, aby nedocházelo k tomu, že brus bude šejdrem. Jak občas vídávám na fotkách spon tahů. Takže, netočí se brusivo, ale hodinky. :) Po každém tahu pouzdro kontroluju, kde můžu přitlačit, nebo naopak ubrat. Tahů může být dejme tomu 15 - 20. Záleží na hloubce a množství škrábanců. U opravdu hlubokých škrábanců a zejména ťukanců se musí materiál doplnit. To bohužel neumím.

Co se leštění týče, tak používám modelářskou přímou brusku Dremel a běžně dostupnou jemnou leštící suchou pastu. Tedy u leštění je postup opačný. Nástroj se točí a obrobek je pevně upnutý.

A jelikož nemůžu být přesný jako mašina ve fabrice, tak hrany mám vždy překryty s malililinkatým přesahem. Tudíž je nemůžu nikdy strhnout. V tom vidím největší podíl svého eskamotérství :D

Hodinky mají pár hlubších záležitostí, které půjdou vidět pořád. Technologií na vyplňování materiálu bohužel nevládnu. Třeba příště. :)

Moc hezky udělaná renovace.

Pouzdra opravuju stejným postupem, plochy a hrany které nechci zbrousit přelepím lepící páskou, Dremel bruska s filcovými kotoučky a zelená leštící pasta.

Zkoušel jsi silikonové lešťící kotoučky? Přemyšlím že bych je vyzkoušel.

Odesláno

Díky. Po pravdě s tím hodlám ještě laborovat. U leštěného povrchu bych si představoval vyšší lesk. Takže bych rád vyzkoušel jinší pasty i kotouče.

Odesláno

Díky. Po pravdě s tím hodlám ještě laborovat. U leštěného povrchu bych si představoval vyšší lesk. Takže bych rád vyzkoušel jinší pasty i kotouče.

Kolik flašek jsi tak schopen měsíčně přijímat? :) Něco na hraní bych pro Tebe měl. :D 

Odesláno

:D Noooo, už teď to musím dávat do archívu. Nestíhám to pít. Ale fotku hodinek s popisem co by jsi chtěl udělat mi můžeš klidně poslat. Třeba bych to zvládl.

Odesláno (upraveno)

A za pár měsíců, budeš mít přezdívku "vrchní leštič jarek"  :lol2:

edit: nebo "brusič jarek"  :notworthy:

Upraveno uživatelem guzmic
Odesláno (upraveno)

Ne ne tento "titul"  si chci udržet já  :lol2:  sakra já jsem normálně asi nemocný, je 14:10hod a já nemám na ruce hodinky, to chce flašku. :clap:

Upraveno uživatelem guzmic
Odesláno

Eterna 520 po renovaci, rezerva chodu 41hodin. Nebýt drobné patiny na ciferníku, tak jsou hodinky jako nové  :)

Renovace obnášela:

-výměna sklíčka

-repase ruček a indexů (obnova lumi, odstranění nitro barvy z ruček)

-výměna minutového kola

-vyčištění namazání

-repase pouzdra

post-1060-0-48405700-1446920455_thumb.jpg

post-1060-0-75773800-1446920455_thumb.jpg

post-1060-0-02760200-1446920456_thumb.jpg

post-1060-0-47691800-1446920456_thumb.jpg

Odesláno

Tohle je mimoradny vlakno. Klobouk dolu panove pred vsi tou praci/vytrvalosti/chronosilenosti. Moc pekne se to tu prochazi.

Odesláno

Eterna 520 po renovaci, rezerva chodu 41hodin. Nebýt drobné patiny na ciferníku, tak jsou hodinky jako nové  :)

Renovace obnášela:

-výměna sklíčka

-repase ruček a indexů (obnova lumi, odstranění nitro barvy z ruček)

-výměna minutového kola

-vyčištění namazání

-repase pouzdra

Pěkně prokoukly. U koho byly v lázních, nebo samo domo?

Odesláno

Ty Eterny jsou opravdu výborný. Lumi se moc povedla, kdo ji dělal a jak? :-)

Odesláno

Ahoj kluci, díky za pochvalu :)

Hodinky jsem nechal dělat v hodinařství u Dubů v Humpolci.

Na tu lumi jsem taky koukal jako blázen, špičková ruční práce :eek:

Odesláno

Renovace Longines MVS.

V roce 2014 jsem na podzim na aukru vydražil tyto Longines - MVS 2446, kalibr 15.26. Rok výroby 1937.

(v tabulce člena JPS jsou již uvedeny)

Tento kousek prošel u mě dvoustupňovou renovací :)

Nejdříve jsem je zaslal Valisovi, zde proběhla taková lehká kůra:

-obnova lumi na ručičkách

-drobné přeleštění pouzdra

-revize strojku (zde jsem byl upozorněn na nějaké nevratné dřívější zásahy)

Trvalo to trochu déle, ale co vám mám povídat.....Jirkovi termíny všichni znáte :D

Někdy v květnu 2015 jsem si je slavnostně nasadil, ale prostě nebylo to ono.....

Rozhodl jsem se k dašímu kroku a dovezl je do hodinářství v Humpolci, zde jsem procitnul :wallbash:

Bylo mi doporučeno se hodinek zbavit, ten večer jsem potom kloudně ani nespal..... :crying_anim:

V následných dnech jsem si vše srovnal v hlavě a rozhodnul se, protože na jídlo bylo :)  do nich ještě zainvestovat.

Hodinky jsem opět dovezl do Humpolce, domluvili jsme nějaké cenové limity a pak mi nezbývalo než čekat na výsledný verdikt po kompletní rozborce. Další jobovky již nepřišly, tak se renovovalo...

Výsledek vidíte na foto :guitar:

Druhá renovace obnášela:

-renovace ruček

-renovace ciferníku-ta lumi na indexech je pecka :speak_cool:

-renovace pouzdra

-renovace čepu setrvačky

-renovace krokového ústrojí

Mám z nich fakt radost, :thumbsup_anim: jenom mi pan Šíma vůbec neodpovídá na mail ohledně výroby nového řemene. Tak až toto vyřeším bude to ta poslední tečka :cigar: 

post-1060-0-65225700-1446980299_thumb.jpg

post-1060-0-65374600-1446980313_thumb.jpg

post-1060-0-77514400-1446980338_thumb.jpg

post-1060-0-77540700-1446980344_thumb.jpg

post-1060-0-31433200-1446980353_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...