Přejít na obsah

PETROLHEAD - benzinovi sialenci

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 25. 7. 2016 v 19:55, brownwld napsal:

Tak jsem byl dneska konecne protahnout STI, no moc se tatkovi nedivim ze mi to ve 20 nechce uplne pujcovat :), ale dneska po slibu ze budu opatrnej a nepojedu jako... no 20letej... povolil :)

300km na aute najetejch, jeste ho ale nehonime, sice se vsude tvrdi ze se dneska auta nemusi zajizdet.. Ale ja myslim ze jezdit prvnich par stovek kilometru opatrneji a nevytacet to do cervenyho neni nikdy na skodu + samozrejme poradne zahrat a po dojezdu dochlazovat turbo.

Bohuzel si po dnesnich asi 30km uvedomuju, ze nejsem jeste uplne ridic "pán excelán" ( :))

Limity auta jsou uplne nekde jinde, predstava ze bych mel treba nekdy vypnout kontrolu trakce je uplne mimo misu...  Predpokaldam ze bych po 2. zatacce skoncil ve škarpě. :D

Auto zacina poradne ozivat nad 3000ot/min, kdy se poradne nadechne turbo. Hydraulicky rizeni je proste skvely, neni to nic pro slecinky, volant se musi poradne čapnout, ale proste clovek presne vi kde jsou kola a muze trefovat zatacky s uzasnou presnosti... Neni to to hrozny sterilni, asi i dost preposilovany rizeni Q5 3.0TDI.

Zrychleni auta neni nic uzasnyho, asi i diky faktu, ze s manualem nejsem nejpresnejsi a nejrychlejsi, ale zatacky jsou proste deviza tohohle auta... Nejakej naklon v zatacce to auto proste nezna.

Vec, ktera me nejvic mrzi je asi razeni, hlavne nahoru ze dvojky na trojku, kdy mi to proste skubne kdyz se to snazim delat rychleji... Mmusim zminit, ze prevody jsou neskutecne blizko u sebe, kdyz jsem poprve podrazoval ze 3ky na 2ku, nebyl jsem si jistej jesi jsem tam nedal 4ku. Ale clovek si na to po par km zvykne a vlastne to ted beru jako plus toho auta.

No proste STI neda nic zadarmo, clovek se s tim musi naucit a az kdyz auto zvlada, dostane nalezitou odmenu... Coz je asi dobre, proste nedela z kazdyho ridice hrdinu jako nektery moderni auta.

Ale u nas na venkove se s tim da na okreskach pekne vyblbnout... A kdyz jsem dneska dojel autobus, okamzite v obci zastavit a poustel me, to se mi taky jeste nestalo. Podekoval jsem a jel dal :) No tesim se jak se budu ucit a zlepsovat.

PS: Prej se jich v ČR proda asi 50-60 ročně

Clovek musi byt asi trosku padlej na hlavu, aby to koupil misto nejakyho nemca, ale jsem ted rad, ze tatka byl... :)

dobra rada,pozor na piesty.... naštudovať a riesit
Odesláno
  V 26. 7. 2016 v 11:30, KFL napsal:

To jsem neříkal. Nejsem :).

Jo? Tohle je první předváděčka po... ani nevim. Naposledy jsem se vezl ve Focusu RS, a to bylo novinářský auto zapůjčený na test :).

edit: Poslední předváděčka byl VW Tiguan, kterej byl půjčenej k nám do práce a tudíž se ke mně dostal.

No hledat to nebudu, jen se mi prostě zdá, že docela často píšeš dneska jsem vyzkoušel toto....   ;)

Odesláno
  V 26. 7. 2016 v 17:45, M3maniac napsal:

No hledat to nebudu, jen se mi prostě zdá, že docela často píšeš dneska jsem vyzkoušel toto....   ;)

Na obcházení salonů nemám čas (dneska mám dovolenou), takže beru to, co ke mně přijde. V září ještě budu zkoušet Civic Typer-R, ale to už je domluvený dlouho :D.
Odesláno
  V 26. 7. 2016 v 17:45, M3maniac napsal:

Mám stejný názor ;)

Odesláno (upraveno)

Tak kdyz myslite :), zazpytoval jsem svedomi. A nejak furt nevim.

Dneska Mustang, 7/6 demo Tiguana u nas v praci, v 17/5 sezeni v MX5, 14/5 Focus RS, co mel kamos na test a predtim asi 3 roky nic...zase tak moc toho neni, ne? :)

http://forum.chronomag.cz/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&mid=6759&search_app=forums&userMode=content&sid=c9fc1f6dace0e479c21cb0c0659253c3&search_app_filters[forums][searchInKey]=&search_app_filters[forums][sortKey]=date&st=0

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno (upraveno)

Kuci, kuci :). Snad abych ze sebe mel depresi, ze jsem testovopruz :).

(AMG je kamose a pujcuju si ho jednou rocne, i3 bylo v praci (2014), Lexus taky (2013), ale pamatovaka mate dobryho :))

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno

No to mě poser, tak někteří si dali tu práci za mě  :lol2: já jsem asi divnej, ale testuju jen to, co si doopravdy chci koupit.....myslím skutečně koupit  ;). Takže jsi vlastně skoro nic netestoval  :D

Odesláno
  V 27. 7. 2016 v 11:54, M3maniac napsal:

No to mě poser, tak někteří si dali tu práci za mě  :lol2: já jsem asi divnej, ale testuju jen to, co si doopravdy chci koupit.....myslím skutečně koupit  ;). Takže jsi vlastně skoro nic netestoval  :D

Hele, jako srandy kopec, ale uz moc nevim, kam vlastne mirite. Kazdej jsme nejakej. Ja se svezu vsim, co ke mne prijde, protoze me auta bavi. A ze jsem jednou - po 5 letech - vyuzil ze zajmu jizdy u Ford dealera, ze me nedela troubu, co se chodi vozit imrvere s predvadeckama, jak se mi snazis naznacit. Pokud teda spravne chapu :).

Odesláno

Já si taky jednou za čas něco půjčím i když z případné spoluúčasti radost nemám, ale dělám to u aut, které si potencionálně vyhlížím pro nákup, stejně jako M3maniac. Dodnes nezapomenu, jak jsem si vybíral auto vyšší střední třídy a projel se v řadě aut a pořád nic nuda a šeď, jediný MB mě vzal u srdce :)

Návštěvník Zmizík
Odesláno
  V 27. 7. 2016 v 12:32, KFL napsal:

Hele, jako srandy kopec, ale uz moc nevim, kam vlastne mirite. Kazdej jsme nejakej. Ja se svezu vsim, co ke mne prijde, protoze me auta bavi. A ze jsem jednou - po 5 letech - vyuzil ze zajmu jizdy u Ford dealera, ze me nedela troubu, co se chodi vozit imrvere s predvadeckama, jak se mi snazis naznacit. Pokud teda spravne chapu :).

Prostě nepučuj si auta, který nechceš koupit. Tady kolektiv Chronomagu to nechce. Slibuješ?

Odesláno

Voe, dyt ja ale nic takovyho nedelam. Mustang je po vcerejsku v top3 vyberu na fun car, tak jsem legit.

(auta, ktery nam dealeri pujcujou do prace jako mozny flotilovy, nepovazuju za mnou vypujceny - to je ok, ne?)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...