Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  ballover napsal:
Rolex sumbariner jako hodinky na střídačku? No, ehm, tak to si ještě pár let počkám... Ale objevil jsem následující nabídku, parametry by měly být obdobné, o podobnosti vzhledu si udělejte představu sami. Co na to říkáte???

http://cgi.ebay.de/Sandoz-Submariner-Diver...1QQcmdZViewItem

na chronomagu mas jejich recenzi od kamila - co na to rici - nic moc

• po 3 týdnech...
Návštěvník Snow
Odesláno
  Pedro:) napsal:
Oboje je to prostě kopie Rolexek....a to myslim, že je nesmysl kupovat vůbec

Skutečně se musíš vyjadřovat úplně ke všemu ?! Co takhle nás obohatit nějakým smysluplným příspěvkem z vlastní hlavy ?!!

Jinak zatím Kecal

180px-Kecal.jpg

Omlouvám se za :offtopic:

Návštěvník Kamil
Odesláno

Takových je, i renomovaných značek. Já bych si vybral Sandoz, nejlepší poměr cena/vlastnosti IMHO (už jsem to sem někam dával).

Samozřejmě, originál Rolexy by byly nejlepší. :)

post-147-1187557028.jpg

Odesláno

PEDRO, mel jsem rozepsany prispevek, jez reagoval na floskuli co jsi napsal vyse. Pak jsem ho smazl, neposlal a udelal to za me pak SNOW. Taky bych rad vedel proc je to nesmysl kupovat. To jako ze ty hodinky jsou z hlediska funkcnosti spatne ? Designove pochybene ? Nebo proc ? Podel se s nami... nebud skoupy na slovo.... :thumbsdown_anim:

Odesláno

Můj názor je ten, že řada lidí si bude myslet jen to, že jsou to falešné Rolexky, nee každý ví že to jsou jinak celkem slušné hodinky co se týče funkčnosti i trvanlivosti...myslím například Sandoz...jen můj názor:)

Odesláno (upraveno)

Pedro:) :

Máš zajímavé myšlenkové pochody, takové normalizační...

Co, když si jiní budou něco špatného myslet, vždyť ostatní soudruzi znají jen Rolex a já jim tady vlezu do zelí s nějakými Sandozy.

Člověk si kupuje hodinky kvůli sobě snad, ne?

Nebo se pletu, kolego?

Upraveno uživatelem marosh
Odesláno
Můj názor je ten, že řada lidí si bude myslet jen to, že jsou to falešné Rolexky, nee každý ví že to jsou jinak celkem slušné hodinky co se týče funkčnosti i trvanlivosti...myslím například Sandoz...jen můj názor:)

To jako že si nikdo nesmí koupit hodinky, které jsou podobné nebo dokonce inspirované jinými hodinkami? To bys asi koukal, kolik značek by naráz bylo neprodejných!

Bóže, to jsou ale fundamentalistické názory.

Odesláno

Pedro má pravdu. Proč podporovat firmu, která kopíruje!

Přijatelné by to bylo pouze, kdyby se původní model nevyráběl nebo firma zanikla.

Originály z druhé ruky jsou podle mého lepší volbou. Neztrácí cenu, Rolex má dokonalý servis a hlavně má člověk na ruce originál.

Píšu z vlastní zkušenosti. chtěl jsem Tag Heuer Monaco a koupil Davosy, které se jejich vzhledem inspirovaly. Na ruce jsem je měl dvakrát. Raději jsem měl počkat a koupit originály.

Pak jsem uvažoval o Sandoz Explorer, ale odolal jsem a teď jsem rád.

Odesláno

Zrovna v tomto pripade by som sa vobec nebal. R Submariner je milion krat okopirovany desiatkami firiem (aj hodne luxusnych). Tie tvary uz su tak proflakle ze si myslim ze tisice ludi veselo nosi hodinky tohto druhu aniz by vedelo ze ich vymyslel nejaky Rolex.

Co tym chcem povedat je, ze ak niekto spravi Marina Militaire (ci ako sa to pise) tak moze byt polahky obvineny z plagiatorstva aj najvacsim neznalcom (nezavisle na tom na ktoru stranu da zaklapku korunky). Ale v pripade R Submariner je to proste ako povedat ze Skodovka su plagiatori lebo auto s kolesami predsa uz vymyslel a vyrobil niekto iny davno pred tym :)

Ak by som sa mal rozhodnut z dvoch vyssie menovanych tak by som siel do Steinhartu. Jeden cas som sa skoro na jedny ulakomil ale na koniec zvitazili o cosi menej "submarinerovske" a mensie Ollech Wajs. Nic menej dost som toho vtedy o Stein. precital na nete a vsade na nich boli len tie najlepsie referencie. Konkretne by som skusil skor nejaky z jejich GMT modelov. O Snadoz neviem nic ale asi tiez nebudu uplne marni.... tiez maju tusim vo vnutri etu.

good luck

Odesláno
  noname napsal:

Přijatelné by to bylo pouze, kdyby se původní model nevyráběl nebo firma zanikla.

Originály z druhé ruky jsou podle mého lepší volbou. Neztrácí cenu, Rolex má dokonalý servis a hlavně má člověk na ruce originál.

Píšu z vlastní zkušenosti. chtěl jsem Tag Heuer Monaco a koupil Davosy, které se jejich vzhledem inspirovaly. Na ruce jsem je měl dvakrát. Raději jsem měl počkat a koupit originály.

S tym servisom je to samozrejme pravda, s tym originalom tiez. Ale zabudame na taku drobnost ze za jedny hoc aj jete Submarinery stale s prehladom kupime aj 10 novych Steinhartov. :)

Odesláno (upraveno)
  noname napsal:

No....ono aj vo vyssich triedach sa najdu modely, ktore su viac menej kopie tych druhych....lenze, kto kopiruje koho... :rolleyes: osobne by som rad nosil ktorekolvek z nich a nevadilo by mi, ze u konkurencie je takmer identicky model...

post-461-1187680846.jpg

post-461-1187680898.jpg

post-461-1187681132.jpg

post-461-1187681793.jpg

Upraveno uživatelem Kasper
  • Po letech...
Odesláno

Vykopu staré vlákno, protože jinak se tady tyhle rolexoatrapy objevují jen v prodejním vlákně.

Sandozy jsem měl asi před rokem, Submarinery s černou lunetou, relativně současný model, s vyrytým nápisem sapphire crystal na skle (nebo tak něco).

Za čtyři tácy spousta parády a nestyděl jsem se je střídat s "opravdovýma" Subama. Vadila mi na nich nazelenalá barva indexů a ten křičící nápis na skle, takže po obligátních dvou měsících šly dál.

Rolex Submariner bez datumu jsem nosil téměř rok, jsou to univerzální hodinky se vším všudy. Přestože nepracuju v Kolbence, anebo právě proto, nápis Rolex budí v lidech emoce. Občas jsem si vyslechl narážky kolegů a taky na obchodních jednáních je to tak trochu do očí bijící okázalost, což mi svým způsobem vadí. Jinak v běžném každodenním životě byly subinky OK. Neměl jsem problém s nima hrabat listí, jezdit na kole, plavat, v tramvaji si Rolexů, kromě zdejších členů, nikdo nevšimne.

Ale časem mě ta profláknutá korunka na ciferníku začala vadit a hodinky šly z domu :suicide_anim: . No a teď jsem ve fázi, kdy hledám podobné univerzály méně proslulé značky. Myslel jsem si na Royal Oaky. Audemars Piquet zná tak 1% lidí co pozná Rolex. Jenže zkoušel jsem si 36mm model a jiskra nepřeskočila. Offshore Diver už jsou moc drahé a ne tolik univerzální, na Royal Oak Jumbo nemám lupení. Tak hledám dál. Možná něco z německých manufaktur, časem.

Jenže virus Submariner je zasetý hodně hluboko a já mám slabost pro vintage nahlodaný zubem času. Navíc teď kromě obřích Gshocků nemám žádné hodinky, tak jsem včera na ebayi vydražil obstarožní Sandozy, ze kterých mám velikou radost. Asi jsem podivín, ale radost je větší, než kdyby to byly Rolexy, protože mě nesvírá ta úzkost ze statisícové sumy na hodinky vynaložené. Stály pakatel. Aspoň z fotek na mě dýchlo skoro Rolexí charisma, tak jsem neodolal, hodil nabídku, a vyšlo to. Prodejce tvrdí, že jsou 1969. Nedokážu posoudit, nevím, jak u Sandozu určit stáří, nemají sériová čísla jako Omega, IWC nebo Rolex, ale logo na tahu a cifru spíše ukazují do osmdesátek. Pokud by však byly před 1971, jednalo by se o swiss made hodinky. Teprve po tomto roce prodala firma licence asiatům a prakticky se v Evropě rozpadla. Ať je to jak je, na tenhle kousek se těším, jak jsem se už dlouho na hodinky netěšil. Vítejte v začarovaném kruhu. Od Rolexu ke Casiu a Sandozu.

Odesláno

clovek potrebuje vobcas vypnout, restartovat.. ja koupil zas ty spajdyho kvarcovy m.dky becka, co mas z toho :D kazdopadne vypadaj zajimave, jen mi prijde, ze talupa je tam jen na vokrasu :(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...