Přejít na obsah

MKII GMT

financ

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 210
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

OK, taky možnost :)

Tak tedy, porovnání třeba viz. následující vlákno WUS. Jeden člen tam očividně měl oba související modely, nakonec spíš tíhne k MKII, ale rozhodně ne v tom smyslu, že Steinhart má "všechno špatně" a MKII je někde zcela jinde ;)

http://forums.watchuseek.com/f71/mkii-milsub-steinhart-ocean-vintage-military-849774.html

Každopádně hodinky jsou to pěkné a ať budoucím majitelům dobře slouží! Už jen po tom čekání si to zaslouží(te).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednosměrně otočná luneta, to mi přijde jako docela nepatřičné pro GMT lunetu, zrovna u mkii kteří se všude ohání detailama.

Na ty dodávky v 2016 jsem moooc zvědavý, ale přeju vám ať to dorazí. Já jsem na tuhle firmu dostal nějakou alergii, ale Paradive bych si i přes to nechal asi pořád líbit, škoda že nejsou schopni 2 roky dát jediný spolehlivý update. Poslední slib byl v lednu před rokem, že Paradive znovu naskladni únor 2015 a od té doby ticho po pěšině.

jednosmerna luneta je nepatricna a neprakticka.  Mechanismus lunety byla podle me jedina skutecna zmena proti kingston/nassau, byly na to 4 roky.. nepovedlo se :) Po dynku snad uz posledni fail.

Odkaz ke komentáři

zacina mi to pripominat diskuze typu "rolex je jenom znacka" :) kdo ma zajem, muze si k tomu procist hromady vlaken, prohlednout hory fotek a porovnat. ja jdu travit cas jinak, nemam potrebu nic vysvetlovat :)

Ja myslim, ze nikdo z diskutujicich tu nechtel vyvolat nejaky flame. MKII ma v mych ocich zasluhu na reedici starych Rolex modelu, ktere Rolex uz nevyrabi a tim padem je uz clovek bud sezene tezko, nebo za neskutecne penize. A vetsinou to meli prave dotazene do posledniho detailu, coz se opravdu o techt GMT rict neda. To je cele. Proto tady u tohoto modelu mi prijde slozite obhajit jejich cenu a hlavne tu silene dlouhou cekaci dobu.

Kdyz bych vzal jako podobny priklad Precistu, tak jejich reedice britskych potapek ze 70. let (PRS-82) je uzasna, pouzivaji uplne stejny strojek, jako historicka predloha a pritom cenu udrzeli na velice dobre urovni.

Jinak si myslim, ze kvalitu MKII tu nikdo az tak nezpochybnuje, ale priznejme si otevrene, ze ze sebe udelali hodne exklusivni zbozi a diky tomu vysponovali ceny. Na druhou stranu by byli blazni delat to levneji, kdyz jejich limitky jsou pomerne brzo vyprodane, ze? ;)

Odkaz ke komentáři

Ja myslim, ze nikdo z diskutujicich tu nechtel vyvolat nejaky flame. MKII ma v mych ocich zasluhu na reedici starych Rolex modelu, ktere Rolex uz nevyrabi a tim padem je uz clovek bud sezene tezko, nebo za neskutecne penize. A vetsinou to meli prave dotazene do posledniho detailu, coz se opravdu o techt GMT rict neda. To je cele. Proto tady u tohoto modelu mi prijde slozite obhajit jejich cenu a hlavne tu silene dlouhou cekaci dobu.

Kdyz bych vzal jako podobny priklad Precistu, tak jejich reedice britskych potapek ze 70. let (PRS-82) je uzasna, pouzivaji uplne stejny strojek, jako historicka predloha a pritom cenu udrzeli na velice dobre urovni.

Jinak si myslim, ze kvalitu MKII tu nikdo az tak nezpochybnuje, ale priznejme si otevrene, ze ze sebe udelali hodne exklusivni zbozi a diky tomu vysponovali ceny. Na druhou stranu by byli blazni delat to levneji, kdyz jejich limitky jsou pomerne brzo vyprodane, ze? ;)

Vpoho, ja taky nechapu, co na tom dela 4 roky, ale je to v zasade hlavne jeho problem, protoze kdyz neprodava, tak nevydelava..

Co se tyka ceny, tak plank me stal 1200 a klidne bych se vsadil, ze do roka bude na forech z druhe ruky za 2k.. jako primarni benefit ocekavam zpracovani cifru ala kingston, barevne podani lunety, malou gmt rucku a roulette date.

K otaceni lunety psal post, je to v newsech. Duvod proc ji nepouzil chapu, ale nechapu, proc to za 4 roky nedokazal vyresit.

Odkaz ke komentáři

jj to je presne moje vybrana kombinace plus nahradni pepsi lunetu (plank only) :)

jinak jeste k postu #82

ja mel od mkii pouze kingston, od steinu si pamatuju hlavne vintage red. a to co jsem popsal v postu #77 presne vyjadruje muj vyraz "vsechno spatne": prerostly pouzdro (o jeho zpracovani se asi da diskutovat, me neoslovilo), rucky maj spatny tvar (a pokud si rekneme, ze to byl zamer, aby vypadaly jinak nez u rolexu, tak na to ale rikam, ze jsou pro me proste hnusny), dynko s tim jakymsi poseidonem me rezalo do ruky a kdyz se po tom prejede prstem, tak mi prijde, ze by se dalo pouzivat misto pilnicku na nehty. bezel pip je divne rozplizly, chod lunety tuhy a neprijemne ostre drazkovani lunety, chapter ring vysoky a me vizualne nehezky. no a tresnicka na zaver.. tah.. jednim slovem strasny. stejna sirka po cele delce misto zuzeni u spony, trha chlupy.

urcite bych nasel jeste neco, ale myslim ze staci.. proste vsechno spatne..

Odkaz ke komentáři

Vpoho, ja taky nechapu, co na tom dela 4 roky, ale je to v zasade hlavne jeho problem, protoze kdyz neprodava, tak nevydelava..

Co se tyka ceny, tak plank me stal 1200 a klidne bych se vsadil, ze do roka bude na forech z druhe ruky za 2k.. jako primarni benefit ocekavam zpracovani cifru ala kingston, barevne podani lunety, malou gmt rucku a roulette date.

K otaceni lunety psal post, je to v newsech. Duvod proc ji nepouzil chapu, ale nechapu, proc to za 4 roky nedokazal vyresit.

hlavně bude podle mě dost rozdíl mezi cenou v EU (kromě UK), kde se připočte 20-40% výpalného při importu. Mě by nepřekvapilo ani 2k bez planku a 2.5 plank.

Odkaz ke komentáři

vypadá to, že máš pravdu. I když mám pocit, že to tak ještě před pár lety fungovalo. Minimálně dph i v UK určitě zaplatí.

Mě to vychází celkově kolem 55k - kurz, poštovný, clo, dph. Asi to ještě trochu zvážím.. Na druhou stranu, co si člověk koupí normálního za 50?:)

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Taky moc prosím o fotky :).

Jinak kdybyste někdo měl čas a chuť, tak 5.března se uskuteční ukázka hodinek MKII GMT a prototypu projektu 300. Bohužel zrovna nemám čas si zaletět do New Yorku. :) Ale kdybyste někdo chtěl, tak vás tam můžu nahlásit :lol2: .

"Hello Project GMT and Project 300 Pre-order Customers! We are having a get together in NYC on Saturday March 5th from 12-3 pm.

As always you are welcome to bring own watch collections or anything you want to sell or trade. In addition we will be bringing the following:

* Key West GMT 1001

* Key West GMT 1004

* Project 300 pre-production sample. This will be a functional sample but the final crown may or may not arrive in time for this event.

We hope to see as many of you there as possible!"

Odkaz ke komentáři

Taky moc prosím o fotky :).

Jinak kdybyste někdo měl čas a chuť, tak 5.března se uskuteční ukázka hodinek MKII GMT a prototypu projektu 300. Bohužel zrovna nemám čas si zaletět do New Yorku. :) Ale kdybyste někdo chtěl, tak vás tam můžu nahlásit :lol2: .

"Hello Project GMT and Project 300 Pre-order Customers! We are having a get together in NYC on Saturday March 5th from 12-3 pm.

As always you are welcome to bring own watch collections or anything you want to sell or trade. In addition we will be bringing the following:

* Key West GMT 1001

* Key West GMT 1004

* Project 300 pre-production sample. This will be a functional sample but the final crown may or may not arrive in time for this event.

We hope to see as many of you there as possible!"

Hele, ja bych se tam stavil a zkusim neco nafotit. Mas k tomu podrobnejsi info, hlavne kde? Kdyz tak SZ. Dik moc.
Odkaz ke komentáři

Panove,

Dzos mi preposlal pozvanku na to setkani v NY (dik moc). Prave jsem napsal tomu borcovi a prihlasil se tam. Tak snad brzo odpovi. Priznal jsem, ze nejsem pre-order customer, ale ze Vam chci zprostredkovat informace a dojmy. Tak snad s tim bude OK.

Takze jsem si rikal, ze byste mi sem mohli hodit nejake konkretni dotazy, pokud k tomu mate. Snazil bych se na to sehnat odpovedi.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...