Přejít na obsah

MKII GMT

financ

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 210
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Drazí spolupacienti,

Přináším zprávy ze včerejší prezentace modelů MKII Key West GMT a Project 300. Musím říct, že sešlost byla poměrně vydařená. Účastníků nebylo tolik, kolik bych čekal, tipoval bych tak kolem dvaceti. Bill a Charlie jsou sympaťáci, se kterýma se dá dobře pokecat. Hlavně jsem teda mluvil s Billem, protože Charlie pořád někde lítal a něco zařizoval. Taky jsem pochopil, že Bill je právě ten týpek, co dává všchny hodinky dohromady. Vyprávěl o tom, jaké měl problémy s dodavateli jednotlivých dílů a neustále něco vracel. Celkově mi z toho vyšlo, že dává veliký důraz na celkovou kvalitu a provedení hodinek, zaměřuje se na každičký detail a prostě chce dodat novým majitelům produkt v prvotřídní kvalitě. To potěší.

Prezentace se konala uprostřed Manhattanu v hospodě zvané Pete's tavern. Velice pěkná hospoda, stylová s rozumnými cenami (na NY), ovšem pro prezentaci něčeho, jako jsou hodinky nebyla úplně vhodná. Zejména z důvodu zoufalých světelných podmínek. Něco pořádně vyfotit se rovnalo téměř zázraku zvlášť, když není čas si hrát s kompozicí a nastavením přístroje. Omluvte proto prosím kvalitu fotek, dělal jsem, co se dalo.

K dispozici byly dva kusy hodinek. Jeden s černým ciferníkem, zlatými indexy a coke lunetou, druhé s bílým cifeníkem, zlatými indexy a pepsi lunetou. Bílá varianta se fotila úplně nejhůř, protože v té tmavé místnosti byl ciferník většinou přeexponovaný. Kvalita hodinek na omak byla velice dobrá, chod lunety přesný, práce s korunkou příkladná. Za sebe musím vytknout to, co jsem už zmiňoval před tím. Použitý strojek a tím pádem to není true GMT. Dále pak jednosměrně otočná luneta se 120 kliky. To je vše.

Nyní nějaké fotky

post-5997-0-47230400-1457282715_thumb.jpg

post-5997-0-41050700-1457282708_thumb.jpg

post-5997-0-67566300-1457282705_thumb.jpg

post-5997-0-93378300-1457282672_thumb.jpg

post-5997-0-89781500-1457282695_thumb.jpg

post-5997-0-82884300-1457282710_thumb.jpg

post-5997-0-82796300-1457282732_thumb.jpg

post-5997-0-38880600-1457282737_thumb.jpg

post-5997-0-05551300-1457282735_thumb.jpg

post-5997-0-79747100-1457282742_thumb.jpg

post-5997-0-99200600-1457282729_thumb.jpg

Takto sedí na cca 18cm ruce:

post-5997-0-31364100-1457282727_thumb.jpg

post-5997-0-04041200-1457282740_thumb.jpg

Tady i s modelem Kingston

post-5997-0-12441000-1457282713_thumb.jpg

A tady vedle klasických GMT Master II

post-5997-0-11876000-1457282699_thumb.jpg

Bill zmiňoval, že lidi nejvíc objednávali variantu s černým ciferníkem a pepsi lunetou. Ta přítomna nebyla, ale nutno říct, že coke luneta má taky svoje čaro a asi bych se nechal překecat. Ptal jsem se na možnost přiobjednání dalšího ciferníku a lunety. To říkal, že bohužel nepůjde. Budou mít prý nějaké navíc, ale ty chce nechat na případný servis a reklamace.
Expedice k prvním objednatelům začně v průběhu dubna 2016 a bude pokračovat dle toho, v jakých vlnách si kdo objednal a jak bude Bill stíhat to dávat dohromady. Říkal, že by strašně rád uvedl přesné termíny, ale že to taky závisí na dodavatelích. Pokud bude nucen vrátit nějaké dodávky z důvodu kvality, tak se to celé může zase trochu zpozdit.

Dále byl k vidění Project 300 a musím říct, že tenhle kousek mě zaujal víc. Nutno ale dodat, že to bylo díky famóznímu řemenu od Bulang & Sons, který byl maximálně pohodlný a měkký.

post-5997-0-18794700-1457283715_thumb.jpg

post-5997-0-16690400-1457283713_thumb.jpg

post-5997-0-32900500-1457283711_thumb.jpg

První zákazníci by se měli dočkat do konce 2016, pokud vše půjde podle plánu.

Jinak fakt díky borci, že jste mi umožnili vstoupit do toho pekla, co se tam odehrávalo. Zase jsem zjistil, kolik hodinek ještě potřebuju. Byl tam borec a ten toho má plné dvě kabelky...

post-5997-0-34941600-1457284092_thumb.jpg

post-5997-0-36092200-1457284094_thumb.jpg

post-5997-0-78614900-1457284089_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Andy: diky za reportaz, na WUS toho uz je taky hafo. Ja z toho mam porad stejny dojem, ze proste to C3 na te bile mi vadi, je to takovy divny. Takze black gilt pepsi a uvidime .. prodat to za minimalne dvojnasobek nez jsem zaplatil muzu kdykoliv ..

Co se tyka P300, tak tam mi nejak unika ta pridana hodnota, protoze origo Omegy se daji poridit bud 2254 za pouze lehounce vyssi cenu (P300 stoji pro plankery tusim 1600 usd, ja jsem svuj plank zrusil asi pred rokem nebo dvema, uz nevim) a vintage nebo watchco jsou za 2-3 nasobek, coz si radsi priplatim.. U Rolexu je 6542 zcela mimo realitu, takze tam ten smysl prece jen nejaky vidim..

Navic u P300 mi prijde nejaky rozharany ten font (cifr, bezel, datum), navic 6,9 jsou zavreny a ne otevreny.. Myslim, ze jsem udelal dobre, kdyz jsem plank zrusil..

Odkaz ke komentáři

OK, když kopírky, tak do detailu. Jo vše vysvětluje.

říká obhájce štajnů. :-)

Mě je jedno jestli je něco kopírka nebo ne, inspiraci najdeš prakticky na všem, důležitější je pro mě kvalita provedení. Velikost pouzdra 42mm, tah 20/18 je pro mě nenositelná. 

Odkaz ke komentáři

Rolex oyster taky nemá 4 mm. Stajny nejsou akorát.

Zpátky k tématu. Andy, který bys vybral? Jakou kombinaci ciferníku a lunety považuješ za nejpovedenější?

Tezka to otazka. Co vim, ze bych rozhodne chtel, jsou ty zlacene indexy. Tem hodinkam to dodava neuveritelny koule a ten spravny vintage look. Varianta s bilym cifrem je zajimava, rozhodne bych o ni premyslel, ale nakonec bych vzal nejspis klasicky cerny. Zakopany pes zustava u lunety. Bohuzel jsem nemel moznost omrknout pepsi lunetu na cernem cifru, ale ta coke se mi libila hodne. A kdyz to clovek uvazi, tak je to asi trosku vic univerzalnejsi. Takze nakonec bych volil cerny cifr, zlate indexy a coke luneta.

Andy: diky za reportaz, na WUS toho uz je taky hafo. Ja z toho mam porad stejny dojem, ze proste to C3 na te bile mi vadi, je to takovy divny. Takze black gilt pepsi a uvidime .. prodat to za minimalne dvojnasobek nez jsem zaplatil muzu kdykoliv ..

Co se tyka P300, tak tam mi nejak unika ta pridana hodnota, protoze origo Omegy se daji poridit bud 2254 za pouze lehounce vyssi cenu (P300 stoji pro plankery tusim 1600 usd, ja jsem svuj plank zrusil asi pred rokem nebo dvema, uz nevim) a vintage nebo watchco jsou za 2-3 nasobek, coz si radsi priplatim.. U Rolexu je 6542 zcela mimo realitu, takze tam ten smysl prece jen nejaky vidim..

Navic u P300 mi prijde nejaky rozharany ten font (cifr, bezel, datum), navic 6,9 jsou zavreny a ne otevreny.. Myslim, ze jsem udelal dobre, kdyz jsem plank zrusil..

Neni za co. Bylo to fajne setkani. Je to presne jak rikas, pokud je budes chtit prodat, tak si myslim, ze na tom rozhodne netratis. Zajem o to vzdycky bude.

Bill rikal, ze by teoreticky bylo mozne udelat dalsich par kousku Kingstonu. Pokud by tohle zrealizovali, tak ja bych do toho na 99% sel. Borci je tam meli a celkem me to dostalo.

Pokud jde o P300, tak mas pravdu v tom, ze ten font cisel neni uplne idealni. Priznam se, ze netusim, za jakou jsou cenu, pokud to je tech 1600, tak to je fakt dost. Hodne se tam mluvilo o Preciste a Bill se k tomu taky vyjadroval. Fakt je ten, ze P300 ma krasne nizke pouzdro a pekne se nosi. U Precisty se pry Eddie snazil dosahnout i antimagnetickych vlastnosti a to pouzdro je udajne kvuli tomu hodne vysoke. Asi na tom neco bude, protoze dle fotek se mi u Precisty porad neco nezdalo a ted uz asi vim, co to bylo - vyska pouzdra v kombinaci s sirkou. A jak jsem zminoval pred tim, pulku dojmu u P300 delal ten dokonaly remen od Bulangu. To jsem Billovi vycetl, ze tim kazi dojem z hodinek :lol2:

Jeste cekam, jak bude v realu vypadat Estoril 300 od Borealisu. Ten projekt vypada taky celkem nadejne a za zlomek ceny P300.

Odkaz ke komentáři

Díky moc za report, zajímavý info a fotky. Musím říct, že najednu stranu se mi ty GMT pořád vcelku líbí, ale tak nějak jsem nakonec rád, že jsem do toho nešel. Samozřejmě kdybych byl planker jako tmoris a měl to za hubičku, tak je to o nečem úplně jiným. Mě už by to i se clem vyšlo na cca 55t a to už mi přišlo moc. Ale stejně už se těším až sem fláknete fotky.

Odkaz ke komentáři

Andy diky za report. Priznam se, ze MKII uz sleduju jen hodne zbezne a urcite tady nechci rozpoutat zadny flame, ale nemuzu si odpustit nasledujici komentar (uz jsme na to tema s tmorisem asi pred 2 roky jednou zabrousili, presne uz si nepamatuju).

citace: "Taky jsem pochopil, že Bill je právě ten týpek, co dává všchny hodinky dohromady. Vyprávěl o tom, jaké měl problémy s dodavateli jednotlivých dílů a neustále něco vracel. Celkově mi z toho vyšlo, že dává veliký důraz na celkovou kvalitu a provedení hodinek, zaměřuje se na každičký detail a prostě chce dodat novým majitelům produkt v prvotřídní kvalitě."

Chtel bych hlavne komentovat vyse uvedene. Omlouvam se predem pokud se myslim, ale nejsou GMT pouzdro, tah, luneta, stejne jako bylo Nassau/Kingston? Jake problemy s dodavatelema? To mi chce Bill tvrdit, ze to pokazde dela u nekoho jineho? Ze predchoziho dodavatele u kterych delal Kingston a Nassau nefunguji? Ze za 5 let nebyl schopny vyresit lunetu a dozvime se mesic pred uvedenim ze nakonec tam bude diver luneta na GMT hodinkach?

Za posledni 2 roky nemel v nabidce na webu jedine hodinky z modelu ktere mely byt bezne v nabidce (Paradive, Fulcrum) - prestoze prvni rok tvrdil chvili pokazde ze "za mesic budou" a pak prestal reagovat uplne. Jedine co za 2-3 roky dodelalal byla pmwf limitka (kde si mohl otestovat a vyresit GMT strojek a dodavatele). 

Neni to nahodou tak, ze kazde 2 roky oznami novy projekt, tak aby se mu hezky prekryvaly, vybira prubezne zalohy a kdyz uz ho lidi zacnou hodne tlacit, tak po 4 letech posklada z predchozich hodinek za 3-4 mesice napul nedodelany produkt (viz luneta a dynko - jedny z mala veci ktere potrebovaly zmenit). Nekolikrat jsem se na foru dotazoval na Paradive za posledni 2 roky - pokazde bez odpovedi, misto updatu na hodinky dava na web blogy z cesty do Asie. Pro me je posledni dobou MKII nepruhledny business, jen nonstop vymluvy, nejde web, stehovani, problemy tady, problemy tam. Dela to na mne dojem, ze si postavil dobry business na duvere lidi, ale kvalita zacina dost pokulhavat. Bohuzel kdykoliv na WUS nekdo vznese na WUS foru legitimni dotaz, je temer okamzite smazan moderatory (samozrejme je to jejich plne pravo, ale pro mne je to dost vypovidajici).  

Odkaz ke komentáři

Kloubiku, v pohode. Neberu to jako pokus o flame a urcite jsou tvoje postrehy zajimave nebo alespon vhodne k zamysleni. Pro zacatek chci rict, ze nejsem jejich zakaznik, nemam ani jedny hodinky, ani jsem nedaval predobjednavku. Nikdy driv pred tim jsem s nikym z teto spolecnosti nemluvil, ani si nepsal. To si myslim, ze by mohlo naznacit moji neutralitu. Nemam je proc vychvalovat. Na tu schuzku jsem sel hlavne proto, ze byla ta moznost (bohuzel vylet do Noveho Mesta do Primu zase nedavam ja ;) ).

Add pouzdro - na tohle tema tam byla taky diskuze. Bill tvrdil, ze ac to pouzdro vypada stejne, tak je jinak udalane zevnitr kvuli jinemu (GMT) strojku nez ma Kingston/Nassau. Tohle bohuzel nemuzu nijak komentovat, protoze se ve vyrobe hodinek nevyznam, takze nevim, jestli je to pravda, nebo bull shit.

Add GMT projekt - strojek a jednosmerne otocna luneta jsou dve veci, proc bych za to ty penize nedal. Byla tam i diskuze Steinhart versus MKII. Jeden borec tam Steiny mel a proste to pouzdro je jine a je velke. MKII to ma lepe vychytane. To nic nemeni na tom, ze bych tech dalsich 1000USD za to nedal.

Add cas - nevim presne, jak dlouho jsou rozjete tyto projekty (GMT a P300), ale z toho co jsem pochytil, tak uz to je nekolik let. To je silene dlouha doba, zvlast pro chronomagora, pro ktereho fakt mit jedny hodinky pul roku se rovna malemu zazraku. Jako zakaznika by me to taky stvalo, zvlast v pripade GMT, kdy nakonec to neni uplne dotazene do detailu, viz predchozi bod. Priznam se, ze nevim, jestli Bill a Charlie tohle maji jen jako vedlejsak, nebo jako hlavni job. Z toho jak to vse dlouho trva to pravdepodobne musi byt vedlejsak, protoze jinak by se moc neuzivili. Takze si predstav, ze jsi v praci 10h - 12h denne (pro US takovy min standard), mas se venovat rodine a zaroven vyrabet a resit vse okolo hodinek. To da celkem praci. Chapu, ze je to neomlouva, pokud to nezvladaji, tak se do toho nemaji poustet. Na druhou stranu je potreba to ocenit. Priznejme si otevrene, ja kdyz prijdu z prace, tak jsem rad, ze si dam nohy nahoru a nemusim nic delat.

Takze jak jsem rikal, s tema lidma jsem vcera mluvil poprve, oba mi prisli jako sympataci a Bill ochotne zodpovidal dotazy. Nutno dodat, ze na mnoho z nich ale nebyl schopen dat konkretni odpoved (hlavne co se tyka casu). Je mozna skoda, ze jsi tohle tema nenadhodil v prubehu tydne. Mel bych tak trosku cas si dat myslenky dohromady a treba Billa trochu vic potrapit dalsimi dotazy. Nejspis bych se vic zeptal na business a na vsechno dokola. Takhle jsem sel proste jen informativne bez nejakeho konkretniho zadani. Vlakna na WUS jsem nasel teprve dnes, kdy jsem do jednoho daval nejakou fotku. Takze jak rikam, nic jsem nemel o tehle firme nacteno, jen jsem pred tim registroval, ze existuje a co zhruba vyrabi.

Vic k tomu asi nejsem schopnej rict. Snad se vyjadri i jini. Hezky zacatek noveho tydne vsem.

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odkaz ke komentáři

Andy diky za report. Priznam se, ze MKII uz sleduju jen hodne zbezne a urcite tady nechci rozpoutat zadny flame, ale nemuzu si odpustit nasledujici komentar (uz jsme na to tema s tmorisem asi pred 2 roky jednou zabrousili, presne uz si nepamatuju).

citace: "Taky jsem pochopil, že Bill je právě ten týpek, co dává všchny hodinky dohromady. Vyprávěl o tom, jaké měl problémy s dodavateli jednotlivých dílů a neustále něco vracel. Celkově mi z toho vyšlo, že dává veliký důraz na celkovou kvalitu a provedení hodinek, zaměřuje se na každičký detail a prostě chce dodat novým majitelům produkt v prvotřídní kvalitě."

Chtel bych hlavne komentovat vyse uvedene. Omlouvam se predem pokud se myslim, ale nejsou GMT pouzdro, tah, luneta, stejne jako bylo Nassau/Kingston? Jake problemy s dodavatelema? To mi chce Bill tvrdit, ze to pokazde dela u nekoho jineho? Ze predchoziho dodavatele u kterych delal Kingston a Nassau nefunguji? Ze za 5 let nebyl schopny vyresit lunetu a dozvime se mesic pred uvedenim ze nakonec tam bude diver luneta na GMT hodinkach?

Za posledni 2 roky nemel v nabidce na webu jedine hodinky z modelu ktere mely byt bezne v nabidce (Paradive, Fulcrum) - prestoze prvni rok tvrdil chvili pokazde ze "za mesic budou" a pak prestal reagovat uplne. Jedine co za 2-3 roky dodelalal byla pmwf limitka (kde si mohl otestovat a vyresit GMT strojek a dodavatele).

Neni to nahodou tak, ze kazde 2 roky oznami novy projekt, tak aby se mu hezky prekryvaly, vybira prubezne zalohy a kdyz uz ho lidi zacnou hodne tlacit, tak po 4 letech posklada z predchozich hodinek za 3-4 mesice napul nedodelany produkt (viz luneta a dynko - jedny z mala veci ktere potrebovaly zmenit). Nekolikrat jsem se na foru dotazoval na Paradive za posledni 2 roky - pokazde bez odpovedi, misto updatu na hodinky dava na web blogy z cesty do Asie. Pro me je posledni dobou MKII nepruhledny business, jen nonstop vymluvy, nejde web, stehovani, problemy tady, problemy tam. Dela to na mne dojem, ze si postavil dobry business na duvere lidi, ale kvalita zacina dost pokulhavat. Bohuzel kdykoliv na WUS nekdo vznese na WUS foru legitimni dotaz, je temer okamzite smazan moderatory (samozrejme je to jejich plne pravo, ale pro mne je to dost vypovidajici).

Ja to nevnimam tak ostre, ze by pul roku cestoval, pak odeslal par emailu dodavatelum, prohlidl pouzdra a zas pul roku cestoval, ale taky si myslim, ze vysledek by po 4 letech mel vypadat jinak (safirova vlozka lunety, bi luneta, dynko), takze v zasade souhlas s tou vyraznou netransparentnosti neceho, co lidi predplatili hooodne dopredu (ale aspon s lesim kurzem dolaru ;) )
Odkaz ke komentáři

To prirovnani k boeingu mi neprijde zrovna adekvatni. To by byl spis Rolex. Velka firma, jeden z hlavnich hracu na trhu s nastavenymi procesy a vymakanym vyrobnim cyklem. Verim, ze Rolex ty hodinky udela za par dni taky. Dalsi vec je, ze Boeing mozna vyrobi letadlo za 12 dni, ale vyvoj trval pred tim nekolik let.

MKii je proste domaci manufaktura o poctu jeden az dva lidi a tomu to taky odpovida.

Ty Kingstony jsou fakt vymazleny hodinky, gmt jsou dle me taky nedotazene.

Odkaz ke komentáři

škoda že neudělal i čistě bílej cifr s černýma linkama. Třeba tohle vypadá skvěle:

http://rolexblog.blogspot.cz/2008/05/super-cool-customized-rolex-gmts-by-pcs.html

AndyAaron: Na borealis jsem zvedavej, ale obávám se, že mě zcela neuspokojí.. Minimálně fonty, okenko datumovky a korunka jsou mimo.. P300 je super, ale jestli stál 1600 plank, tak budou tak za 2k?

Musím ale říct, že mě tahle verze seamasteru začala dost bavit. A to jsem je vždycky nesnášel. 

Odkaz ke komentáři

Jasne, fonty jsou jine. Korunku jsem do detailu nesledoval a co je spatne na datumovce? Nektere SM300 ji taky mely na trojce. Navic u Borealisu muzes mit i verzi bez datumovky s ruznym provedenim indexu na dvanactce. A to ani nemluvim o moznosti modre verze

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...