Návštěvník Mitak Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 V 25. 3. 2015 v 8:12, Zmizík napsal: Jj, location. Může mně jebnout, když vidím najebaný vedle sebe kanadskej srub, funkcionalistickou vilu, new šumperák a třeba nějakou architektovu pomstu. Jsou takový celý čtvrtě! Je to blbé, ale nedá se tomu zabránit. Musela by být nějaká extrémně přísná místní legislativa a to je zase opruz řešit kdejakou kravinu na stavebním úřadě.Maximálně si můžeš koupit vícero pozemků, počkat si pár roků, co kde v okolí vyroste, jak se to tam změní a pak si vybrat, který si necháš a zbytek prodat :-) Ale to už je asi lepší investovat do hodně velkého pozemku, kde nebudeš příliš blízko k ostatním domům.
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 (upraveno) V 25. 3. 2015 v 8:21, Mitak napsal: Je to blbé, ale nedá se tomu zabránit. Musela by být nějaká extrémně přísná místní legislativa a to je zase opruz řešit kdejakou kravinu na stavebním úřadě.Maximálně si můžeš koupit vícero pozemků, počkat si pár roků, co kde v okolí vyroste, jak se to tam změní a pak si vybrat, který si necháš a zbytek prodat :-) Ale to už je asi lepší investovat do hodně velkého pozemku, kde nebudeš příliš blízko k ostatním domům.A tak mně je jedno, kdo si co kde postaví, akorát to pomáhá udělat si obrázek - o investorovi i architektovi. Upraveno 25. března 2015 uživatelem Zmizík
Návštěvník Mitak Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 Třeba si majitel kanadského srubu myslel, že v dané lokalitě jsou v plánu pouze roubenky
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 (upraveno) V 25. 3. 2015 v 8:42, Mitak napsal: Třeba si majitel kanadského srubu myslel, že v dané lokalitě jsou v plánu pouze roubenky Majiteli kanadského srubu je imho úplně u prĐele, co je kolem něj. Jen si chtěl "splnit sen". PS: Mluvím třeba tajdlevotom umělcoj. https://goo.gl/maps/U51s0 Upraveno 25. března 2015 uživatelem Zmizík
Návštěvník Mitak Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 No jo, takových pašáků je spousta.https://www.google.cz/maps/@49.06191,17.347706,3a,37.5y,231.14h,82.95t/data=!3m4!1e1!3m2!1s4pzXoENBSU_fJORd-J0wMA!2e0?hl=cs
sibirnaya Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 tvl, to sem este nevidel, tuhle kombinaci..
klobadysek Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 V 25. 3. 2015 v 8:50, Zmizík napsal: Majiteli kanadského srubu je imho úplně u prĐele, co je kolem něj. Jen si chtěl "splnit sen". PS: Mluvím třeba tajdlevotom umělcoj. https://goo.gl/maps/U51s0Tak dobrej, ale jinak je ta ulice celkem v pohodě. U nás by si snad každý kdo má prachy chce "splnit sen" a taky "se odlišit" či ukázat, že na to má? Proto ty čtvrtě tu nemohou nikdy vypadat jako v Rakousku. Jeden se shlídne v Kanadě, soused v Holansku, další ve Skandinávii a jiný v Hollywoodu či pohádkách Disney. Prostě originalita za každou cenu...A architekti? Mnozí v tom své klienty podporují - kšeft je kšeft.A ráz měst a krajiny dostávají na p...l. Vemte si třeba tuhle ulici u nás v Liberci:https://www.google.cz/maps/@50.786,15.073579,3a,75y,170.51h,87t/data=!3m4!1e1!3m2!1sKu3qLL1ZYOuagzKiHJBQ5Q!2e0?hl=cs Pár dalších výplodů ze stejné čtvrtě, stojí to za projetí: https://www.google.cz/maps/@50.786802,15.078027,3a,75y,50.17h,83.82t/data=!3m4!1e1!3m2!1sb6Mc5Gecdn893bfsE-9ELA!2e0?hl=cs Pokud se týká mojí zkušenosti se stavbou, stavěl jsem jenom jednou, takže je mám velmi omezené. Obýváme pasivní dům systému http://www.domyatrea.cz/ (nikoliv Atrium). Tato společnost domy nestaví, ale dodává know how a technologie, případně uděluje licence realizačním firmám - pokud se nás týkalo, stáli v případě problémů vždy na naší straně, nikoliv realizační firmy. Pro nás hrálo fakt i to, že je to místní společnost, takže v případě technologií rekuperace atd. máme zázemí výrobce za rohem. Přestože se nejednalo o "dům na míru", ale byl vybrán ze systému, neměnil bych na něm po 4 letech obývání vůbec nic! Vzhled, dispozice, komfort, náklady na provoz super. To zahradu jsme pytlíkovali s různými "architekty" a dopadlo to tak, že to již 3 rokem zachraňuji...Můj závěr - když je dobře navržený "katalogový dům", tak může plně splňovat požadavky klienta nevidím důvod za každou cenu vymýšlet Ameriku.Náš dům byl jednou z MNOHA variant stejného domu - jak exteriérově tak interiérově a vybrali jsme si takovou, která nám připadala praktická a hezká současně (bezbariérové obytné přízemí, samostatné šatny, shoz na prádlo, samostatná prádelna). Nechat si poradit někým zkušenějším v těchto věcech je taky dobrá věc. Děkuji bohu, že mi byl rozmluven dřevěný obklad fasády...
klobadysek Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 (upraveno) V 25. 3. 2015 v 9:02, Mitak napsal: No jo, takových pašáků je spousta.https://www.google.cz/maps/@49.06191,17.347706,3a,37.5y,231.14h,82.95t/data=!3m4!1e1!3m2!1s4pzXoENBSU_fJORd-J0wMA!2e0?hl=csBoršice, jé tady tady jezdím občas pro víno. Ten se tam opravdu vyjímá Upraveno 25. března 2015 uživatelem klobadysek
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 V 25. 3. 2015 v 9:31, klobadysek napsal: ........... Děkuji bohu, že mi byl rozmluven dřevěný obklad fasády...Jéžiš simtě nehodil bys mně nějaký argumenty proti? Pani chce obkládat a já jí to nejsem schopnej svými slovy vymluvit....
klobadysek Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 Jednoduchý - dej milostpaní žebřík, nech ji vylézt tak šest metrů, do ruky vibrační brusku a nenech ji slézt dva dny...
klobadysek Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 V 25. 3. 2015 v 10:58, Bedjasson napsal: ...proč brusku? Mám chalupu skoro 200 let starou, obloženou šindelem. Natřeme jednou za 10 let. Doma taky dřevo, nátěr olejem jednou za 5 let. Jo, jeden vikend padne.Protože paní Zmizíková si asi nebude chtít stavět 200 let starou chalupu. Jedna věc je olej, jiná hojně používané lazury, které mají životnost tak 4-5 let. Pár metrů od našeho domu je ulice celá ve dřevě - takhle vypadala nová https://www.google.cz/maps/@50.785092,15.031861,3a,75y,130.69h,83.02t/data=!3m4!1e1!3m2!1siFmzKZg2AXc1wxdKiU1Ajg!2e0?hl=cs ale dnes už mají za sebou všichni jeden nátěr - brousit se muselo. I kdyby jednou za pět let (záleží na povětrnostních podmínkách, orientaci ke světovým stranám a neposlední řadě i na kvalitě nátěrů) není to nic co bych třeba chtěl absolvovat ve velkém, ale každý má jiné preference a vo tom to je.
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 V 25. 3. 2015 v 10:43, klobadysek napsal: Jednoduchý - dej milostpaní žebřík, nech ji vylézt tak šest metrů, do ruky vibrační brusku a nenech ji slézt dva dny...Pani se mně na brusku může akorát tak víš co....
martar Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 Skutečné důvody v tomto případě asi nepomohou, takže bych si vymyslel řadu ošklivých zvířátek, které pod dřevěným podkladem fasády bydlí a v noci se plíží do baráku. To by mělo na většinu žen fungovat. Obzvláště myš šplhavá, štírek zední, škvor obrovský, pavoukovec hbitý, solifuga středoevropská a stonožka kousavá by se mohly líbit. (Štírek zední fakt existuje).
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 (upraveno) V 25. 3. 2015 v 11:26, martar napsal: Skutečné důvody v tomto případě asi nepomohou, takže bych si vymyslel řadu ošklivých zvířátek, které pod dřevěným podkladem fasády bydlí a v noci se plíží do baráku. To by mělo na většinu žen fungovat. Obzvláště myš šplhavá, štírek zední, škvor obrovský, pavoukovec hbitý, solifuga středoevropská a stonožka kousavá by se mohly líbit. (Štírek zední fakt existuje).Koukám štírek zední nemá ani žihadlo, chudák. Pani zviřátka nevaděj, máme tři kočky a v bejvalým včelíně pěstujem sršně. Zviřátka ani bruska jako argument neprojdou. Já fakt budu muset kus vobložit. Schválně to zkur\/im, aby to bylo hnusný. Upraveno 25. března 2015 uživatelem Zmizík
p3k Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 V 25. 3. 2015 v 7:49, ivan_989 napsal: Ja som mal to (ne)stastie prave na takeho, a naviac to bol moj znamy.taky mi tesaři nedávali střechu prodle projektu, takže se projektatnt přijel poučit od tesařů :-) a byl přitom doporučen známým... tesaři byli taky doporučení, tak asi llépe, je to i otázka štěstí V 25. 3. 2015 v 8:12, Zmizík napsal: Jj, location. Může mně jebnout, když vidím najebaný vedle sebe kanadskej srub, funkcionalistickou vilu, new šumperák a třeba nějakou architektovu pomstu. Jsou takový celý čtvrtě! V 25. 3. 2015 v 9:02, Mitak napsal: No jo, takových pašáků je spousta.https://www.google.cz/maps/@49.06191,17.347706,3a,37.5y,231.14h,82.95t/data=!3m4!1e1!3m2!1s4pzXoENBSU_fJORd-J0wMA!2e0?hl=csto je ten náš průser, snad s výjimkou Č.Krumova neexistuje skoro žádná urb. direktiva (někdy se vyžadujou aspoň stejné střechy, ale to jsou výjimky) , a tak se můžeme kochat v rakousku, německu a u nás je s první hned vidět, jak jsme rozpolcení, a je to bohužel nevratné Zmizík : vyser se na drřevo, dej si tam plast! :-o
gorlo Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 Spíš se někam zajet podívat na 4-5letý dřevěný obklad, jak vypadá a kolik bude stát renovace a toho prachu na oknech na autě, proste tam kde by to paní Zmizikove vadilo.
sibirnaya Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 me rekli sikmou strechu, ze rovnou ne - pritom pozemek mam v novy zastavbe, takovej polo satelit, kde je to stejne kazdej pes, jina ves - tak se ptam jak sikmou? prej aspon 5°. tak mam 5° sikmou strechu, musela bejt z jedny strany priznana, tak je sikma dozadu k sousedum, to je mi vcelku jedno, vsude jinde sou atiky, takze to stejne neni videt.
ivan_989 Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 V 25. 3. 2015 v 12:48, sibirnaya napsal: vsude jinde sou atiky, takze to stejne neni videt. ja mam atiku vysoku asi tristvrte metra. Preco ? Lebo je to pekne a kopiruje to nejake linie ci co (povedal architekt). Ked sa ma robotnici pytali preco ju robia taku vysoku, nevedel som co povedat len som nieco zmatene brblal.Doteraz nechapem jak som vobec tu stavbu dotiahol do uspesneho konca a k svojej spokojnosti.
hedonista Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 V 24. 3. 2015 v 22:16, Mitak napsal: Prosím tě, co je toto zase za pí.čovinu ? Co to znamená, že si dobrý architekt do své práce kecat nenechá ? To jako, že si prostě něco nakreslí a dodatečné připomínky jsou mu ukradené ? Ideální stav je samozřejmě takový, kdy architekt i stavitel jedou na jedné vlně a oba mají soudnost (a taky nekonečně peněz, času a trpělivosti na vymýšlení blbin). Najít takovou shodu je častokrát nemožné a člověk musí těch architektů vystřídat několik. Já žádnou averzi vůči architektům nebo nedejbože dobréarchitektuře nemám. Ale protože mám nějaké zkušenosti, technické vzdělání a prostorovou představivost a dům jsem stavěl na běžné vesnici na běžném 1000m2 pozemku, kde by cokoliv vybočujícího z běžných tvarů působilo jako pěst na oko, tak jsem usoudil, že architekta nepotřebuju. Nespletl jsem se. Na to, abych poskládal dispozice podle sebe, na toho ho fakt nepotřebuju. Pokud bych se někdy v budoucnu zbláznil a rozhodl se, že si postavím něco nového na pozemku přtkrát větším a budu tam chtít nějaké vychytávky, které by dům zvětšily na vilu, tak si rád dám tu práci, že si najdu architekta, se kterým si budu rozumět a oba dva se budeme snažit, aby se o tom objektu mohli příští architekti učit.Nemusíš se cítit dotčeně, psal jsem v obecné rovině. Nicméně tvůj komentář lecos o vztahu architektuře vypovídá.Bohužel regulativy tady mimo historická centra nejsou, a tak je podoba stavby na uvážení každého investora- laika...
martar Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 (upraveno) Ale tak to bylo vždycky, ne? Jen měli lidi dřív víc soudnosti...míněno před válkou. Většina lidí také nestavěla s architektem, ale buď s nějakým stavitelem, nebo okopírovala domy z okolí... a protože nebyly úvěry a hypotéky tak dostupné jako dnes, nižší střední třída stavěla především domy řadové, nebo dvojdomy, kde nebyl prostor pro moc velkou kreativitu. Projekt musel vyhovovat vice lidem a nebo pokud byl individuální, navazovat na styl sousedícího domu. Městské solitery za císaře pána i za první republiky stavěli lépe situovaní lidé, kteří už si architekta obvykle vzali. Dneska i stavebníci s omezeným rozpočtem staví převážně solitery na samostatných parcelách, a tam dostává hromada investorů "odvahu", která nekončí vždy dobře. Edit: I dnes má každá obec možnost využít institut stavebních regulativů, a záleží jen na ní, v jaké míře jej použije a zda jej bude dodržovat. U nás je třeba max. výška domu , tvar střechy, typ krytiny, uliční čára, max.zastav?nost parcely 20% a já nevím co ještě. Upraveno 25. března 2015 uživatelem martar
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se