Přejít na obsah

typovy dum, nebo na miru u architekta...?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 187
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

zapomnel jsem napsat co bych dnes volil

http://www.dvere-cuda.cz/ videl jsem jejich vyrobky a proste parada

dík, mrknu na to

ja mam s firmou Prum dobre zkusenosti, jejich monteri byli machri, nicmene tady konkretne ti neporadim, bo mam od nich vsude skleneny dvere

sklěněný šoupačky? ...takový ty zavěšený nebo jak se tomu nadává nebo normál?

Bo? U Brnaka? Libis se mi cim dal tim vic. :-) 

:) mi tralo, než jsem to pochopil...jsem myslel, že to je Bang a Olufsen

Upraveno uživatelem vanderB.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Po roku...

Dovolím si jednu drobnou exhumaci, ať nezakládám zbytečně další vlánko. Nebyl by tu někdo ze zkušených architektů, kdo by byl ochoten jen něco drobně skonzultovat. Architektku mám, jsme ve fázi studie a řeším 2 varianty dispozice, který vnímám jako rovnocenné.

Bohužel moje představivost v tomhle už začíná výrazně kulhat a mě chybí další voko od někoho nezaujatýho :)

Odkaz ke komentáři

Rodiče i tchán jsou v tomto trochu staromilci a mají dojem, že architekt je zbytečnost a že jsem si to mohl namalovat sám a pak to dát jen projektantovi. S tím já jsem úplně nesouhlasil. Takže jejich postoj je, že si zase vymejšlím hovadiny a moc to komplikuju :)

No je pravda, že moje zkušenosti za poslední dobu by skoro vydaly na román. Bohužel mi přijde, že by architektuře během studií vůbec nebyl na škodu kurz "jak jednat s klientem", mohli by jím nahradit třeba kurz "proč je stavař patlal a architekt má vždycky pravdu". Proti tomu by stavaři nemuseli mít pocit, že architekt je potrefenej umělec co je mimo realitu...

Odkaz ke komentáři

No, my jsme dva roky seděli nad projektem celá rodina + občas kamarádi. Zcela vyjímečně, když přišla nějaká návštěva a projevila zájem, tak jsme ji zapojili do debaty také. Nádherně u toho utíkal čas, vzešla z těch debat spousta nápadů.

V druhém roce jsme do debat zapojili i architekta, který přinesl spoustu faktických a technických připomínek. No a po dvou letech jsme se na sebe všichni podívali, kývli, že je to přesně tak, jak by to být mělo a architekt to hodil do CADu a udělal kompletní projektovou dokumentaci.

Pak jsem víc jak rok bojoval s obcí ohledně převodů podružných pozemků, o které jsem měl zájem, protože tvořily logický celek s našim pozemkem.  

No a dnes mi chybí poslední dvě razítka, mezitím už kopu a na jaře najedou mixy s betonem...

Odkaz ke komentáři

Já se ty kamarády i rodinu snažím zapojovat taky. Každou variantu, která vznikne, se snažím nějak ukázat a probrat. Spíš jde o to, že mám z toho někdy pocit, že se na mě dívají, co tam pořád vymýšlím. Žena to naštěstí začala vidět naopak a je ráda, že to má nějaký postup. Byť měla pocit, že na první verzi nebylo co dalšího vymýšlet, tak teď je ráda, že se na tom ještě pracovalo.

Už ale asi neumím mít ten nadhled, tak by se mi hodil někdo na konzultaci - prostě někdo zkušenej v oboru, kdo by se na to uměl podívat trochu kriticky...mě totiž ty varianty přijdou ekvivalentní, protože každá má svoje výhody a nevýhody...

Odkaz ke komentáři

ja koupil pozemek, namaloval si pudorys v malovani ve windows - jedinej grafickej program, kterej umim obsluhovat - namaloval si barak zvenku taky v malovani, vytiskl a obchazel sem stavebni firmy, kdo mi to za kolik postavi. s treti sem si placl a bylo. na stavebnim urade mi jen trochu zmenili strechu, ale jinak pohoda.

Odkaz ke komentáři

Ty jseš v tomhle ale dobrej střelec, jako výhodu pro tohle bych vidět to stavění v satelitu.

Já si sám maloval první verzi ve sketchupu a ve finále mi na to i architektka řekla, že to bylo vymyšlený dispozičně v pohodě, jenže já nezvládám absolutně ty exteriery zvlášť díky tomu, že mám poslední nezastavěnou parcelu a ještě rohovou v jinak usazené čtvrti - původní baráky jsou tu cca 100 let. Bohužel masivní přestavbou v 80. letech se to dost rozbilo, takže se stejně není moc čeho chytat...tohle je asi největší masakr...

post-26116-0-25096800-1483620366_thumb.png

To co jsem si namaloval vypadalo jako šmoulí domek a snažil jsem se to napasovat na původní místo. Nakonec jsem se ale rozhodl, že s architektem to bude lepší a stavět se bude v zahradě...

post-26116-0-08515900-1483620218_thumb.png

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Rodiče i tchán jsou v tomto trochu staromilci a mají dojem, že architekt je zbytečnost a že jsem si to mohl namalovat sám a pak to dát jen projektantovi. S tím já jsem úplně nesouhlasil. Takže jejich postoj je, že si zase vymejšlím hovadiny a moc to komplikuju :)

No je jasny, ze bez dobreho architekta je to spatna cesta. Ja mel na mysli nazory tech, co ty chyby uz udelali. Proste lidi po par letech zivota v novostavbe. 

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Já se ty kamarády i rodinu snažím zapojovat taky. Každou variantu, která vznikne, se snažím nějak ukázat a probrat. Spíš jde o to, že mám z toho někdy pocit, že se na mě dívají, co tam pořád vymýšlím. Žena to naštěstí začala vidět naopak a je ráda, že to má nějaký postup. Byť měla pocit, že na první verzi nebylo co dalšího vymýšlet, tak teď je ráda, že se na tom ještě pracovalo.

Prdlajs. Ted jsou vsechny zmeny zadarmo a mozne. Ted je cas vymyslet menit a ladit. 

Odkaz ke komentáři

U nich je v tomto trochu problem, že obojí rekonstruovali, takže se muselo hrát s tím, co už bylo a dělaly se kompromisy. Nicméně musím uznat, že do dnes hledím, jak to můj otec zvládl v baráku vyřešit co se týká návrhu a využití prostoru, nicméně ideální to rozhodně není...

Vtipný na tom je, že když se bavíme, tak on měl problémy s okolím, že to co tehdy vymyslel, bylo na některý až moc moderna. Dodnes vykládá, jak se s ním babička (jeho tchýně) hádala, co to je za nápady a kde bude mít máma svůj "parádní pokoj" někdy taky nazývanej jako "ukazovák" :)

Odkaz ke komentáři

U nich je v tomto trochu problem, že obojí rekonstruovali, takže se muselo hrát s tím, co už bylo a dělaly se kompromisy. Nicméně musím uznat, že do dnes hledím, jak to můj otec zvládl v baráku vyřešit co se týká návrhu a využití prostoru, nicméně ideální to rozhodně není...

Vtipný na tom je, že když se bavíme, tak on měl problémy s okolím, že to co tehdy vymyslel, bylo na některý až moc moderna. Dodnes vykládá, jak se s ním babička (jeho tchýně) hádala, co to je za nápady a kde bude mít máma svůj "parádní pokoj" někdy taky nazývanej jako "ukazovák" :)

"Ukazovák" se asi poseru.  :lol2:

Ten má přece každý, mezi prostředníčkem a palcem. :-DDD

Odkaz ke komentáři

No, to jsi vzal návštěvu jim ukázat ten ukazovák (pokoj), jakou máš fajnou obyvákovou stěnu, koberec, nový záclony a barevnou televizi Tesla Rubín a pak jsi jim ukázal ten ukazovák (prst) a šli si sednou do kuchyně, protože do toho pokoje se skoro nesmělo chodit :D

Myslím, že tohle zažil kde kdo....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...