Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Před časem jsem si koupil v Hibernii na Hamilton X-Wind originál kovový tah, po sundání hodinek večer se mi začal na ruce objevovat černej "náramek".

Zpočátku jsem to prisuzoval prašnému prostředí, a ani ve snu mě nenapadlo že by origo nerezovej tah za cca.2000,- mohl špinit ruku.

Jaké bylo moje překvapení když po vydrbání mýdlovou vodou jsem tah otřel do bílého ručníku na kterém nadělal sytě černé šmouhy!!

Prostě stačí otřít např. ubrouskem a máte na něm černé fleky, zkoušel jsem to samé u tahu na Monstrech a ani nepatrná skvrnka!

Máte někdo podobnou zkušenost? Je fakt že tah uvolňuje nějakej bordel důvodem k reklamaci?

Díky za postřehy.

Odesláno (upraveno)

Me to delal tah na Q&Q, na Seikach Atlasech taky nic.

Mozna bych zkusil reklamaci a porpipade si za vracene penize koupil nejaky jiny.

Upraveno uživatelem afrikab
Odesláno

Mé postřehy jsou takové, že nerez tah mám u Tissot V8, Seiko automat, Seiko Kinetic , Tag Heuer Professional. Ani jeden tedy nešpiní, takže u tvého je určitě něco špatně, může to být i k reklamaci"

Odesláno
U tvého tahu je něco špatně s materiálem. Taky bych volil reklamaci s důrazem na nemožnost používání.

Jasně že to bude v materiálu, jsem ale docela paf z toho že si můžou dovolit něco takového u poměrně kvalitní značky. :thumbsdown_anim:

Odesláno
Před časem jsem si koupil v Hibernii na Hamilton X-Wind originál kovový tah, po sundání hodinek večer se mi začal na ruce objevovat černej "náramek".

Zpočátku jsem to prisuzoval prašnému prostředí, a ani ve snu mě nenapadlo že by origo nerezovej tah za cca.2000,- mohl špinit ruku.

Jaké bylo moje překvapení když po vydrbání mýdlovou vodou jsem tah otřel do bílého ručníku na kterém nadělal sytě černé šmouhy!!

Prostě stačí otřít např. ubrouskem a máte na něm černé fleky, zkoušel jsem to samé u tahu na Monstrech a ani nepatrná skvrnka!

Máte někdo podobnou zkušenost? Je fakt že tah uvolňuje nějakej bordel důvodem k reklamaci?

Díky za postřehy.

Problém je způsoben reakcí tvého potu a oceli. U každého člověka je pot různě agresivní a stejně bude i v některých případech rozdílné složení oceli.

Odesláno

Je to reakcí potu a "špatné" oceli. Jde o to, aby se nezačali vymlouvat, že máš "ten špatný" pot a proto to dělá. V zásadě by to mělo být z "chirurgické oceli", která je rozhodně všem podobným vlivům odolná. Třeba stačí jen ušetřit na čepech z jiného materiálu a radost je na světě. Jednou se mnou chtěli totiž takhle "vydrbat" a nesmyslně se vymlouvali u podobné reklamace.

Odesláno

To že špiní ruku díky agresivnímu potu jsem ještě schopen pochopit, jak si ale mám vysvětlit když dokonale "vymydlený" tah, normálně zanechává černé stopy na papírovém kapesníku a to i při otěru na vnější straně?

Odesláno
To že špiní ruku díky agresivnímu potu jsem ještě schopen pochopit, jak si ale mám vysvětlit když dokonale "vymydlený" tah, normálně zanechává černé stopy na papírovém kapesníku a to i při otěru na vnější straně?

Asi se zeptám blbě ale je to opravdu ocel ? Tohle by se mohlo stávat u duralu , hliníku , některých slitin titanu nebo zinku. Dneska se hodně používají slitiny které jsou výhodné ke tváření a lití ale často mají dost daleko do oceli.

Odesláno

Začal špinit hned, nebo až po nějaké době? Ještě bych zkusil nechat si ho někde vyčistit v ultrazvuku, jestli tam opravdu není nějaká špína. Ocel "sama o sobě" by fakt špinit neměla.

Odesláno
Začal špinit hned, nebo až po nějaké době? Ještě bych zkusil nechat si ho někde vyčistit v ultrazvuku, jestli tam opravdu není nějaká špína. Ocel "sama o sobě" by fakt špinit neměla.

To je právě to co nechápu, podle mého špinil po celou dobu nošení jenom jsem to přisuzoval usazenému prachu, je to orginál s nápisem Hamilton na vnější a STAINLESS STEEL na vnitřní straně přezky.

Odesláno

no ti je dost dívné zkus ho nechat pořádně vičistit v tom ulrazvuku a pak ho chvíli nos uvidíš co to bude dělat a když tak reklamace uvidíš jak se k tomu postaví hamalton by měl podle mě používat kvalitní ocel kdyby si měl ten divný pot tak by to měla dělat i pouzdro ale to bylo pocelou dobu ok jestli to dobře chápu šotek se může vliudit všude :smile_anim:

Odesláno
Pro začátek jsem tah naložil na pár hodin do takového toho bordelu na šperky co vyžere všechno..... zejtra uvidíme :whistling:

no ten by podle mě měl odstranit jenom oxidaci ze zlata či stříbra tak nevím jestli to pomůže

• Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...