Návštěvník Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2015 Po několika měsíční abstinenci zažívám znovu ten slastný pocit výběru hodinek a nově by to mohly být grand seiko spring drive. Co by mě zajímalo, jestli a jak se otevřel servis Země vycházejího slunce směrem k Evropě. Co jsem pochytal na webu, tak servis těchto kousků stojí okolo 500? a 150? leštění, Grand psal 620 ? za servis, na TZ UK nějaký maník zmiňoval 350$. Máte prosím nějaké aktuální informace? A prosím o názor, po jaké době posílat na servis? U švýcarských strojků to řeším zhruba pětiletý interval od nákupu a šup k Mechánovi, mají po záruce, tak coby. Se vším si poradil, a dobře. S tímhle by mě poslal k šípku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2015 CEGYmu snad dělali tuňáky v Německu. Složitější věci a generálky ale stále posílají do Japonska. Cena za servis záleží na typu strojku, chrona jsou snad za 1000 usd. Zkus napsat do Altra nebo Koscomu, který by si měl servis GS řešit nezávisle na Altru. Seiko samotné píše interval servisu 2-3 roky, ale netuším, zda je to pouze opatrnost s ohledem na to, že SD je stále nová technologie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2015 2-3 roky. To je síla. To by se nasčítání cen za pravidelný servis snad rovnalo i celkový repasi strojku, az se po letech podela Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blackhead Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2015 Ono to nebude tak horky, podobny interval doporucuje vetsina vyrobcu jelikoz z toho maji prachy, podle mne staci 1x za 5 let, pripadne az zacnou blbnout.2-3 roky. To je síla. To by se nasčítání cen za pravidelný servis snad rovnalo i celkový repasi strojku, az se po letech podela Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2015 No ja to s tim blbnutim vidim taky tak nejak podobne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2015 (upraveno) Já bych to taky viděl tak nejdříve po 5-6 letech, ty intervaly jsou zkrátka jenom ochrana výrobců a hlavně jak psal Patrik, je to prostě kšeft. Já osobně jsem vyznavačem toho, že o servis si hodinky zkrátka řeknou, do té doby stačí klasické přetesnění a drobná údržba, což by měli zvládnout i servisáci v Evropě....a co se týče cen komplet servisu SD, tak se obávám že těch zhruba 550-650EUR je dost reálných Upraveno 12. dubna 2015 uživatelem sashator Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeněk H. Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2015 To je tedy trochu mimo běžného smrtelníka, myslím. Zlatý lowendy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2015 To je tedy trochu mimo běžného smrtelníka, myslím. Zlatý lowendy...No jo,kdyz mas na vopici,musis mit taky na banany... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2015 U hodinek za 100-150 tis. holt generálka strojku nestojí tisícovku jako u obyčejných Seiko 5. Většina značek to v tomto segmentu bude mít podobný, tohle je navíc Spring Drive. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeněk H. Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2015 No jo,kdyz mas na vopici,musis mit taky na banany...To je mi úplně jasný, proto jsem rád, že mám obyčejný SKX a ještě raději, že jsem tak zatím spokojenej. Poslední servis mě stál 300 Kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blackhead Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2015 Aby Ti to vydrzelo ...To je mi úplně jasný, proto jsem rád, že mám obyčejný SKX a ještě raději, že jsem tak zatím spokojenej. Poslední servis mě stál 300 Kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
badus Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2015 ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeněk H. Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 Aby Ti to vydrzelo ... Tak občas nějaké ty myšlenky přijdou, ale jedna hypotéka mi stačí. Druhou - na hodinky z řady GS - bych si brát nechtěl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEGY Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 V Altru to poslali do Nemecka. Delano jeste v zaruce, takze pozarucni cenu nevim. I presto, ze byly hodinky v zaruce, jsem musel ale zaplatit postovny 800kc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeněk H. Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 V Altru to poslali do Nemecka. Delano jeste v zaruce, takze pozarucni cenu nevim. I presto, ze byly hodinky v zaruce, jsem musel ale zaplatit postovny 800kc. Čekal bych, že to poštovný uhradí Altro, ale to chci asi moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Alda Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 (upraveno) Kdosi psal, uz nevim jestli na WUS, nebo timezone, oprava SBDB001 500 liber. Seiko ma na spring drive servisni interval tusim 3-4 roky. Na druhou stranu, zkusenost jineho uzivatele SBDB001 z WUS je takova, ze hodinky vlastni 10 let, servis jeste nevidely a presnost je stale stejna. Ovsem hodinky strida, SBDB001 neslouzi jako EDC.No, myslim, ze je to dost penez...a pokud by se clovek mel ridit seiko servisnimy intervaly... Upraveno 13. dubna 2015 uživatelem Alda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 Aldo co to je EDC? Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 every day carry - každodenní nošení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 every day carry - každodenní nošeníDiky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tico1 Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 Na druhou stranu, zkusenost jineho uzivatele SBDB001 z WUS je takova, ze hodinky vlastni 10 let, servis jeste nevidely a presnost je stale stejna.V SD je čas daný quartz kryštálom, takže presnosť sa zhoršuje cca rovnako, ako v prípade obyčajných quartz strojčekov (pomaly). Hádal by som, že po dlhom čase bude skôr problém v zniženej rezerve náťahu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se