Přejít na obsah

GS servis

Doporučené příspěvky

Návštěvník Alda
Odesláno (upraveno)

No ja mel ta to, ze SUB je milasek. Tak jsem asi neco propasl :)

Upraveno uživatelem Alda
Odesláno (upraveno)

Já sem neuměl mít Rolex,v tom byl problém.

Jsou perfektní,spolehlivé,ale ...

Dovedeš si představit žufana z dědiny jak si to hasí večer dom z práce na kole v montérkách přes hřbitov a má Rolex?

A na instagramu tuny fotek rolád na volantech ferari...

Bohužel můj sociální status to nedal.

Máme to stejně ty čteš večer manuály od Konráda,já Ikuo Tokunaga a tak je to asi správně.

Upraveno uživatelem kamilb
Odesláno (upraveno)

8L35 rozebiral nejaky hodinar, daval jsem to myslim i do vlakna o MM300. Generalka po cca 8 letech. Ten stroj nevyzadoval absolutne nic, krome vycisteni a noveho oleje. Hodinky do te doby slapaly jak mely, takze spis prevence. Jeste tam psal neco o tom, ze to sice neni kvalita rolex, ale je to vyborny stroj za ty penize, na kterem po tech letech nebyla znat unava a dily nevykazovaly opotrebeni.

ja som na MM300 odlupol lunetu ktora nebola vycistena a mazana skoro 5 rokov, a uzila si spiny, prachu a morskej vody, no a nic - vsetko sa tam prakticky lesklo.

Upraveno uživatelem instant
Návštěvník Alda
Odesláno (upraveno)

kamilb: Chapu. Na druhou stranu, ty jses opravdovy fanda do hodinek, vzorovy priklad. A fanda muze nosit k monterkam co chce a muze s tim jezdit na cem chce a klidne kolem hrbitova. A klidne se u toho muze nechat vyfotit na instagram:) Pokud mu to teda finance dovoli a nestrada jinde, nebo kvuli nemu nekdo jiny. :)

Upraveno uživatelem Alda
Odesláno

Standard Overhaul and Service 330 liber bez VATu v SEIKO UK na SBDB001...

mas tam ten detailny ucet zo servisu, praskni to sem. Spring drajvy v servise po skoro desiatich rokoch, je tam checklist co vsetko kontroloval hodinar a aky bol stav. A stav desatrocnych hodiniek po servise za tristo libier okomentuj sam.. ti do toho nebudem kecat :)

• Po letech...
Odesláno

Jak je to se servisem oblibených SBGF017, SBGF019 a SBGF021 v oficiálním servisu?

Zpráva z Koscom: nelze v Japinsku kompletně přetěsnit, protože Grand Seiko už nemá těsnění pod sklíčko. 

Na netu jsem žádné těsnění jako náhradní díl nenašel. 

Je otázka zdali nějaký šikovný hodinář nenajde nějaké kompatibilní těsnění, ale to by musela být velká náhoda, aby byla zajištěna vodotěsnost 200m.

Odesláno

Ja ziju v tom ze to kaucukovy(?) tesneni uplne raketova veda neni a ze kuprikladu Onyx ti na miru vykrouzi co potrebujes.. 200m je stejnak u 15 - 20 let starejch hodinek skoro zbytecny, ne.

• Like 1
Odesláno
před 3 hodinami, safi napsal:

aby byla zajištěna vodotěsnost 200m.

Já se taky zeptám podobně – u 20 let starých ne-diver ne-iso hodinek si představuješ jak hluboké ponory? Já jsem svůj už bývalý modrý kus měl v Onyxu na výměnu baterky a případné přetěsnění. To už ani nevím, jestli se dělalo, ale běžný WR test prošel, tj. koupat se s nimi prý lze. A co jsem viděl na nedávné fotce aktuálního majitele, tak to zkusil i prakticky a zatím vypadají, že šlapou dál. 

Odesláno

@Micey Díky moc! Pokud Onyx dokáže udělat těsnění na míru, tak jsem velmi happy:-) 

SOuhlas, za ověřených a změřených 100m budu rád - ať už pro sebe nebo pro případného kupujícího. Před půl rokem měřením 100m v Koscomu prošly. Mě prostě fascinuje to tenké pouzdro a rovnou 200m. 

Každopádně budu kontaktovat Onyx a dám vědět. Díky za nápad!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...