Přejít na obsah

GS servis

Doporučené příspěvky

Odesláno

No právě, že jsou to quartzky, tak nevím, jestli to je vůbec servisovatelný kromě výměny strojku, což ale asi není dneska úplně reálný. Ale zkusím kdyžtak Onyx nebo Koscom co mi poví.

Díky.

Každopádně kdyby někdo měl podobnou zkušenost, klidně se ozvěte ať vím, jestli v tom nejsem sám 😀 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Já budu ty svoje SBGF019 posílat do Onyxu. Kvůli přetěsnění. Minulý rok ještě prošly tlakovou na 100m, ale chci mít jistotu, že je můžu vzít k moři. Jak se píše výše - nikdo neví, kdy bylo poslední přetěsnění. 

• po 3 týdnech...
Odesláno

Už jsou doma ze servisu.

Co Onyx umí:

✅vyměnit baterku

✅ přetěsnit na 200m - včetně papírového výstupu

✅ přeměřit napětí ve strojku

Cena: pod 2000 CZK

• Like 1
  • Díky 1
  • Dát hlas 2
  • po měsících...
Odesláno (upraveno)

Tak GS zpět ze servisu. Strojek resp. přesnost 8J55 bohužel v Onyxu nelze oservisovat/seřídit, škoda. Nicméně přesazení ruček super, už se krásně kryjí přesně na 12:00, pretesneni + vyčištění + baterka + tlakovka. Vše za férovou cenu a super komunikace. Ale odběr hodinek (zřejmě myšleno odběr energie z baterky, co uvádí o příspěvek přede mnou safi) je prý v toleranci výrobce. Tak uvidím časem, třeba to bylo i baterkou. Každopádně díky Onyxu 👍 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Jajar
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

UPDATE:

Tak nevím, zda v Onyxu nějak ještě čistili strojek, nebo jen profoukli, když už to měli rozebrané (na položce v servisním výkazu toto není), ale hodinky po návratu ze servisu jdou přesně. Po týdnu odchylka +0,1 s. To v podstatě hraničí s chybou měření, takže považuji za odchylku nula. Takže buď byla možná nekvalitní baterka předtím, nebo se tam "něco hnulo". Každopádně i tak ještě jednou díky Onyxu, zapomněl jsem i napsat, že hodinky přišly krásně vyčištěné, hlavně na straně dýnka si to člověk neuvědomil, dokud to nepřišlo takhle čisté 👌

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Koupil jsem GS Tough Quartz ref. SBGX341 s téměř vybitou baterkou. Je potřeba na běžnou výměnu baterky u 9F quartz strojku angažovat nějaký lepší servis, nebo mi to vymění v zásadě kdokoliv? Je běžné dělat při výměně baterky vždy třeba i přetěsnění? Upřesňuji, že jde o první výměnu baterky u těchto hodinek (po třech letech). Díky za názor/pomoc

Upraveno uživatelem Trawex8
Odesláno

S pretesnenim nevim - neco mi rika ze by bylo rozumnejsi nechat udelat tlakovou zkousku nebo zrovna pretesnit. Tesneni uz asi nebude mit kazdy hodinar. Na sve quartz gs jsem si nasel typ baterky na netu, koupil a vymenil sam. Jen je na to potreba jeste nejake heblo na odsroubovani dynka - resi treba aliexpress. Odmenou budiz pohled na moc pekny strojek. Tesneni jsem neresil, ale vodotesnost jsem netestoval...

Odesláno

ked uz budu otvorene, preco nevymenit aj tesnenia a neurobit tlakovku, urcite ano

daj ich Rudovi do Onyxu, doma radsej nie, a uz vobec nie nejakym blatom z aliho, urobis viac skody ako osohu

Odesláno

Děkuji za zpětnou vazbu. Sám se do toho pouštět nechci. Zkusím zavolat do Koscomu, mají tam servis a GS prodávají. A mám to za rohem. Rád bych vyřešil výměnu baterie, těsnění a rovnou i tlakovou zkoušku. Dám pak zpětnou vazbu a info pro ostatní.

• Díky 2
  • Dát hlas 1
Odesláno

Posílám slibovaný update, i když moc informativní není. Grand Seika SBGX341 jsem sice opravdu koupil, jak píšu výše, nicméně prodávající ještě před jejich odesláním začal trochu mlžit ohledně jejich stavu a kompletnosti příslušenství, takže jsem z dealu se ctí vycouval a dostal peníze zpět. jen pár hodin na to jsem ke svému úžasu čirou náhodou zjistil, že tady na fóru je inzerát na prodej úplně těch stejných, starý jen pár dní. Karma! A tak jsem jednal rychle a už jsou moje. Díky @huhu4d za obchod 🙂 Baterka je cajk, žádný servis jsem řešit tím pádem nemusel a info příp. dodám někdy v budoucnu, až to bude aktuální 🤝

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...