Honza.manta Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 Elton mám rád a jsem jeho fanda, ale bohužel je pravda, že produkují zmetky - viz mé orlíky - jedno které, obojí šly do reklamace minimálně jednou. Tolja má naprostou pravdu.
Fade Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 Už jsem to tady někde psal. Připadá mi, že Elton ze sebe dělá mnohem většího hráče než je. Nedávno jsem měl na prodejně v Ově v ruce Igeny s lesklým ciferníkem a ten byl hrbolatý, jako kdybych ho stříkal já doma lakem ve spreji Luminiscence indexů kolikrát ani není přesně vycentrovaná - co to jako má znamenat? K samotné době svícení lumi se vyjadřovat raději nebudu.Další věc jsou jejich kalibry, které jsou sice inhouse, ale můj laický pohled mi říká, že se nikam neposunuly. Jejich přesnost je stejná jako za Husáka. Renovace mi taky připadají trošku mimo svojí cenou. Teď projíždím celé vlákno o Igenech a jde tam krásně vidět jak se zvedá neustále cena, ale kvalita zůstává pořád na stejné úrovni. Přes to všechno ale o renovaci uvažuju a třeba konkrétně Igeny jsou moje snad nejoblíbenější hodinky. Pak mi vrtá hlavou, když vidím hodinky, které ničím nevyčnívají a na které plácnou cenovku 82 tisíc
financ Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 Za peripetie s Orlikama a za tisk některých ciferníku by v normální firmě byl šéf výroby dávno na pracáku. Co se týkající strojku, mám doma kal 94 a ten je co se tyka presnosti a delky nátahu hodně vysoko. Co všechno je v hodinkách jinak netusim, třeba se k tomu vyjádři accutron, který byl léta zodpovědný za vývoj.
Micey Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 (upraveno) financi, prosimte.. Co se stalo s "Prim teamem"? Uz jste uplne skoncili, nebo se o tom nekde psalo..? Upraveno 4. října 2015 uživatelem Micey
financ Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 V 4. 10. 2015 v 15:50, Micey napsal: financi, aniz bych chtel nejak rejpat.. Co se stalo s "Prim teamem"? Uz jste uplne skoncili, nebo se o tom nekde psalo..?to neberu jako rýpání. Už jsem tu psal, s Eltonem smlouvu nemám, spolupráce funguje na bázi konzultací a občasného předávání zkušeností. Nemám bohužel tolik času kolik bych si přál, spolupodílím se na rozjezdu jiný nový firmy, stavím barák, rodina... Bydlím na opačný straně republiky a dojíždět tam pro mě nemá smysl. Směrem k chronomagu sem dávám tiskový zprávy a pokud má někdo zájem o hodinky, nebo konzultaci, tak jsem k dispozici.
Micey Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 OK, dikes, ja prave myslel, ze to mate nejaky pevnejsi a ze jste nekde i ofiko vedeny, nebo co.
financ Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 V 4. 10. 2015 v 16:08, Micey napsal: OK, dikes, ja prave myslel, ze to mate nejaky pevnejsi a ze jste nekde i ofiko vedeny, nebo co.myslím že je to docela pevný
Honza.manta Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 V 4. 10. 2015 v 15:43, financ napsal: Za peripetie s Orlikama a za tisk některých ciferníku by v normální firmě byl šéf výroby dávno na pracáku. Co se týkající strojku, mám doma kal 94 a ten je co se tyka presnosti a delky nátahu hodně vysoko. Co všechno je v hodinkách jinak netusim, třeba se k tomu vyjádři accutron, který byl léta zodpovědný za vývoj. V 4. 10. 2015 v 15:43, financ napsal: Za peripetie s Orlikama a za tisk některých ciferníku by v normální firmě byl šéf výroby dávno na pracáku. Co se týkající strojku, mám doma kal 94 a ten je co se tyka presnosti a delky nátahu hodně vysoko. Co všechno je v hodinkách jinak netusim, třeba se k tomu vyjádři accutron, který byl léta zodpovědný za vývoj.zJe to o srdíčku, buď chceš nebo nechceš.
led.zep Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 V 4. 10. 2015 v 15:19, Fade napsal: ... Pak mi vrtá hlavou, když vidím hodinky, které ničím nevyčnívají a na které plácnou cenovku 82 tisíc No jo, Primky a cena, to se tu pořád omílá. Taky Eltonu fandím, ale... Firma i ti, kteří tu obhajují její vysoké ceny, jako by si neuvědomovali, že podstatnou část hodnoty - potažmo ceny - hodinek tvoří značka. Když se bude na cifru skvět třeba Longines, uděláte s tím dost parády kdekoli na světě, kdežto značku Prim znají kromě nás snad už jen na Slovensku - myslím, že to tu na fóru už někdo kdysi psal, kterak se prsil s limitkou tuším v Japonsku a nikdo vůbec nevěděl, oč jde.Což tedy takhle malou anketu: Kolik maximálně byste byli ochotni dát za Primky - libovolný model v nelimitované edici, mechanické, v oceli a bez komplikací (navíc jen datum a vteřinovka)? Já 20.000 (korun českých), větší hodnotu pro mě tahle značka bohužel nemá.
financ Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 V 4. 10. 2015 v 17:10, led.zep napsal: No jo, Primky a cena, to se tu pořád omílá. Taky Eltonu fandím, ale... Firma i ti, kteří tu obhajují její vysoké ceny, jako by si neuvědomovali, že podstatnou část hodnoty - potažmo ceny - hodinek tvoří značka. Když se bude na cifru skvět třeba Longines, uděláte s tím dost parády kdekoli na světě, kdežto značku Prim znají kromě nás snad už jen na Slovensku - myslím, že to tu na fóru už někdo kdysi psal, kterak se prsil s limitkou tuším v Japonsku a nikdo vůbec nevěděl, oč jde.Což tedy takhle malou anketu: Kolik maximálně byste byli ochotni dát za Primky - libovolný model v nelimitované edici, mechanické, v oceli a bez komplikací (navíc jen datum a vteřinovka)? Já 20.000 (korun českých), větší hodnotu pro mě tahle značka bohužel nemá.Podstatnou část ceny tvoří DPH a marže maloobchodu. Takže když si třeba koupíš v Koscomu hodinky za pade, tak výrobci doputuje cca 25-30k (ono je jedno jestli v Koscomu, nebo jinde, Koscom byl první kdo mě napadl, nebo to budou Primky nebo Longines, DPH je 21% a marže maloobchodu se pohybuje okolo 40%)
Bert Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 (upraveno) Financi, velmi si cením Tvé věcnosti, a korektních odpovědí. Ale teď si to cos napsal po sobě ještě jednou přečti. Vůbec neřešíš, na co se led.zep ptal: ... Kolik maximálně byste byli ochotni dát za Primky .... navíc Tvůj exkurs do DPH a marže prodejce je takřka totožný u všech hodinek, takže rozdíl mezi led.zep zmiňovanými Longines a Primkami Tvé tvrzení neobhajuje. Mám dnes trochu rejpavou, takže se zeptám: není náhodou Prim Team již tak trochu infikován píárovými kecy z Eltonu? EDIT: písmenka Upraveno 4. října 2015 uživatelem Bert
financ Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 V 4. 10. 2015 v 17:31, Bert napsal: Financi, velmi si cením Tvé věcnosti, a korektních odpovědí. Ale teď si to cos napsal po sobě ještě jednou přečti. Vůbec neřešíš, na co se led.zep ptal: ... Kolik maximálně byste byli ochotni dát za Primky .... navíc Tvůj exkurs do DPH a marže prodejce je takřka totožný u všech hodinek, takže rozdíl mezi led.zep zmiňovanými Longines a Primkami Tvé tvrzení neobhajuje. Mám dnes trochu rejpavou, takže se zeptám: není náhodou Prim Team již tak trochu infikován píárovými kecy z Eltonu? EDIT: písmenkakdyž muzou byt mokrý kabely, znas to :-))))reagoval jsem jen na část příspěvku a to z čeho se skládá cena. A kolik peněz se dostane výrobci. Témata kolik by kdo dal za hodinky me nechávají klidným, jsem dal kilo za Seika.
led.zep Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 V 4. 10. 2015 v 17:19, financ napsal: Podstatnou část ceny tvoří DPH a marže maloobchodu... Chápu, leč já jsem napsal "podstatnou část HODNOTY - potažmo ceny..."
financ Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 V 4. 10. 2015 v 17:54, led.zep napsal: Chápu, leč já jsem napsal "podstatnou část HODNOTY - potažmo ceny..." tohle je zbytečná debata, sorry. Já tě taky chápu, teda chápu co tím chceš říct. Tohle téma se tu mele dokolečka, nikdo to nevyřešil a nikdo to nevyřeší. Jestli budou v Eltonu dělat hodinky co se budou prodávat, tak budou fungovat, jestli ne, pujdou srat. Anebo je někdo koupí a zkusí to znova
feltharg Odesláno 5. října 2015 Nahlásit Odesláno 5. října 2015 kazdej vikend se tohle vlakno hezky sveze na krasnej offtopic a omilani (omlouvam se panove) s*acek, co uz padly jinde desetkrat.bohuzel jsem nestihl ani jednu vystavu ted, takze jsem ty hodinky nevidel nazivo, ale dost mne v piiiaaaaarr zaujala ta "simulace plastickych indexu" (ehmehm, odkaslani...).videl to nekdo na zivo? treba pod lupou. ty hodinky se mi fakt nelibjej, ale treba by tahle technologie (pokud se to tak da nazvat - ale jo, je to celkem hezka ochcavka v duchu ceskych zlatych rucicek) byla uzitecna jinde.dovedl bych si predstavit treba plastictejsi natisk loga prim na renovacich a tak... a kdyz uz jsme u toho odbihani od tematu - myslim si, ze pro prim hraje prave ta znacka, ta "tradice" a vicemene kontinuita vyroby. je strasne slozity a riskantni tadyto uchopit spravne (precejen, stavi se, jak nekdo podotknul v limitce leteckych, na komancskejch dizajnech ), ale stavet se na tom da. bohuzel, jenom srdce nestaci. na druhou stranu nema elton v cr zadnou patriotickou konkurenci, takze nasinec proste zatlaci slzu a skousne mnoho.za mne - pokud by to byly hodinky se safirem, dobrym strojkem a excelentnim (a konzistentnim!) zpracovanim, tak jsem ochotnej za ne dat 1000 euro.za soucasnou produkci (mam rozlisovat mechanicke vs manualni a automaticke?) bych to bohuzel videl tak na polovinu... takovejch krasnejch nerezovejch hodinek s dobrou mijotou se v rozvinute asisi vyrabi...
straspol Odesláno 5. října 2015 Nahlásit Odesláno 5. října 2015 Z jakých hodinek ty ,,komančský dizajny" vycházely se tu omlelo tisíckrát tyhle kecy se nesmí brát vážně, je to jen takové okopávání kotníků, které míří úplně jinam.
financ Odesláno 5. října 2015 Nahlásit Odesláno 5. října 2015 (upraveno) Jsem napsal já v souvislosti s dedikaci Sportů pilotům z druhý světový. Design igenu i dvojek je líbivý, proti němu nic. Co nedávám, je vzít hodinky na který se dával vlčák a věnovaly se za střílení do lidi a udělat z nich limitku pro piloty z druhý světový. Cokoli jinýho, tohle ne Upraveno 5. října 2015 uživatelem financ
Lamiczka Odesláno 5. října 2015 Nahlásit Odesláno 5. října 2015 A proto je lepší, když poctu pro český letce vyrobí švýcarská fabrika, která navíc období druhé světové ve svojí historii taktně přeskakuje... nechte prosím vzájemnýho rýpání Navíc si myslím, že podobný polemiky jsou naprosto mimo místu, zvlášť u hodinek k výročí svržení atomové bomby, která zabila přes 100 000 lidí a od člověka co tu fabriku zastupuje...sorry Davide
financ Odesláno 5. října 2015 Nahlásit Odesláno 5. října 2015 V 5. 10. 2015 v 8:34, Lamiczka napsal: A proto je lepší, když poctu pro český letce vyrobí švýcarská fabrika, která navíc období druhé světové ve svojí historii taktně přeskakuje... nechte prosím vzájemnýho rýpání Navíc si myslím, že podobný polemiky jsou naprosto mimo místu, zvlášť u hodinek k výročí svržení atomové bomby, která zabila přes 100 000 lidí a od člověka co tu fabriku zastupuje...sorry Davideme se tohle osobně dotyka, jsem na to citlivější. Jiný pouzdro, jiný téma, proc ne. Při myšlence jak vedle sebe lezi Sporty s vlcakem a ty samy hodinky věnovaný pilotům z druhý světový me mrazí.
African Odesláno 5. října 2015 Nahlásit Odesláno 5. října 2015 Mě se ten model líbí, jen mě trochu zaráží, kam nějáký ten výtěžek pro dobrou věc půjde. Oni mají Japonci nějáké finanční problémy s provozem jejich památníku Atomový dům? Tomu se mi snad nechce ani věřit, nebo to špatně chápu? Bral bych nějákou nadaci, třeba výzkum rakoviny a podobně, ale na činnost památníku já bych asi nepřispěl... ELTON hodinářská, a.s spolu s japonskými partnery přispěje 5% z každého prodaného kusu hodinek na činnost památníku ?Hiroshima Peace Memorial Hall for the Atomic Bomb Victims? ( tzv. Atomový dóm).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se