Přejít na obsah

BULOVA SEA KING DEEP DIVER


Návštěvník maxipesfik

Doporučené příspěvky

  • po měsících...

A to už je sériovka, původně to byla limitka?

 

... Bulova vyrábí nejen sériové řady hodinek určených pro běžného zákazníka, ale v poslední době vznikají zajímavé řady a limitované edice nejen pro fanoušky značky, ale i hodinek obecně. Stejné určení má i tato velmi specifická limitovaná edice, kterou můžeme chápat jako méně cenově náročnou alternativu k modelu Omega Seamaster Ploprof. Za hodnotu cca 1.000,- dolarů nabízí Bulova mechanické potápěčské hodinky s vodotěsností do 1.000 metrů.

Tímto modelem oživená kolekce hodinek Bulova Sea King směřuje ke klasické, již 50 let trvající, námořní tématice značky a zcela vážně jím obohacuje svět potápěčských hodinek, neboť splňuje normu ISO 6425 stanovující podmínky pro hodinky s vodotěsností vyšší než 300 metrů.

Zatímco většina ostatních modelů této řady je založena na quartzových strojcích, tato limitovaná edice v sobě ukrývá mechanický strojek s automatickým nátahem Miyota kalibr 8215. Vzhledem k tomu, že se jedná o hodinky s jasným určením, nečekejte průměr pouzdra jako u hodinek určených ke každodennímu používání - je plných 50mm. Pouzdro je vyrobeno z titanu druhé třídy a na první pohled nás upoutá speciální konstrukce zámku lunety, chránící ji před náhodným posunutím. Po stisknutí horního i dolního tlačítka tohoto zámku se uvolní střední část mechanismu, která povyskočí a můžeme ovládat jednosměrně otočnou lunetu. Když na odblokovanou střední část zatlačíme směrem zpět, za mírného cvaknutí zaklapne na své místo a lunetu znovu uzamkne. Hodinky mají samozřejmě i automatický heliový ventil.

Tento model hodinek je dobré přijímat nepříliš kriticky, ne kvůli své kvalitě, ta je perfektní, ale kvůli jejich smyslu. Jsou to hodinky navržené a vyrobené z lásky k potápění na jedné straně, pro milovníky potápění na straně druhé. Málo kdo dnes využije jejich velikost, automatický heliový ventil, nebo i ten zámek lunety.Jde spíše o doplňkovou výstroj eventuálního potápěče, který dnes spoléhá především na potápěčské počítače. Ale ještě více jde o zábavné hodinky rozšiřující řady toolových potápěčských modelů.

 

 

post-17935-0-08534100-1446019423_thumb.jpg

 

 

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...