Přejít na obsah

Investiční zlato

RomanP

Doporučené příspěvky

kup mu mince. ne slitky. ted nema cenu investovat najednou vice jak 100K, pockat na korekci a pak dokoupit. ceny v nemecku se uz srovnaly. obecne zlate-mince byly vzdy predrazene, mrkni na saturitas.cz nebo anlagegold24.de. nevim jak jsou ceny ted, nakupovalo se uz mnohem drive. proste nakup tam kde je nejlevneji. neres zpetny vykup. protoze na firemnim ti vezmou hned 15%, takze je lepsi je prodat mimo. a to se s minecema dela lepe. kdyz uz by jsi chtel slitky tak uncove a opet spis mensi nez treba brat 250g atp.

malymu udelej portfolio z filharmoniku, krugerandu, maple, kangaroo. casem si stejne neco prectes a budes uz vedet vice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

911 : takovou částku jsem najednou ani nemyslel, jak jsem psal, šlo mi o ekvivalent peněz stavebního spoření, takže třeba 2x ročně 10-15 tis. co já vím, třeba i víc.

Kouknu na ty weby co píšeš, zatím jsem uvažoval o www.zlate-mince.cz a zajít tam osobně kouknout. Ok, pořídím tedy spíš minci.

Dík.

Odkaz ke komentáři

mince je lepsi, rychle se ji zbavis. a az se ji buds zbavovat, tak zkus nejdriv mimo klasice vykupy. jak jsem napsal, tam te stahnou hned o 15%, coz je dost. casem pak tomu treba prijdes na chut a sem tam koupis fajn minci ktera ma navic i sberatelskou hodnotu. nedavno byl shon po "pandach" :)

Odkaz ke komentáři

Zlaté slitky - mají vždy jen cenu zlata

Zlaté medaile - prakticky stejné jako slitky, i když jsou vydány v limitu třeba jen 100 číslovaných kusů

Investiční mince - cena je kousek výš, než cena slitků, mají i nějaký, většinou směšný, nominál vzhledem k ceně zlata

Oběžné zlaté mince - nejlepší investice, roste sběratelská cena, protože se jedná i o numismatický kousek, ne jen o investiční zlato. Taková mince 2500,- Kč "Národní kulturní památka papírna Velké Losiny" v proofu se dnes (po 4 letech) prodává v ceně kolem 50 000,- Kč. Bylo jich jen 3000 ks.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zlato v současné době, kdy je jeho cena značně nafouknutá a rozhodně půjde dolů, není dobrá investice. Počkal bych rok, dva.

Tomu nevěř, poptávka je stále vysoká, peníze ztrácejí cenu - podívej, jakým tempem se dotiskují nekryté dolary o euru se taky nedá předpovídat nic pozitivního.

Jak už jsem psal, má cenu nákup minimálně 50g zataveného slitku s certifikátem a to u obchodníků, kteří si při prodeji berou 2,5% a při zpětném odkupu 1%.

Zlaté mince nejsou při pořízení nejlevnější formou zlata, platí se tam ražba.. Při odkupu se mince váží a zase se tam platí jen a jen hmotnost.... :suicide_anim:

Mince ocení jen numismatik, ale je otázkou proč, když tyto investiční nemají přidanou sběratelskou hodnotu...Jen a jen mají tu cenu zlata, což mají slitky taky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

Tomu nevěř, poptávka je stále vysoká, peníze ztrácejí cenu - podívej, jakým tempem se dotiskují nekryté dolary o euru se taky nedá předpovídat nic pozitivního.

Jak už jsem psal, má cenu nákup minimálně 50g zataveného slitku s certifikátem a to u obchodníků, kteří si při prodeji berou 2,5% a při zpětném odkupu 1%.

Zlaté mince nejsou při pořízení nejlevnější formou zlata, platí se tam ražba.. Při odkupu se mince váží a zase se tam platí jen a jen hmotnost.... :suicide_anim:

Mince ocení jen numismatik, ale je otázkou proč, když tyto investiční nemají přidanou sběratelskou hodnotu...Jen a jen mají tu cenu zlata, což mají slitky taky.

Moje prognóza je, že ještě maximálně dva roky může cena zlata mírně růst. Poté začnou velcí hráči - investoři a investiční fondy - prodávat a cena zlata začne padat. Kdo nakoupil před krizí, mohl svou investici stoprocentně zhodnotit. Teď už je skoro pozdě. Proto bych zlato, jako dlouhodbé zajíštění části majetku, nakoupil až bude jeho cena reálnější.

Odkaz ke komentáři

Ještě jsem našel tenhle odkaz: WWW.MAXMETAL.CZ

Nemám s tímto obecně žádnou zkušenost. Nicméně zaujalo mne, že jsou u stříbra mnohem menší výkupní ceny oproti prodejním vs. zlato. Např. 5kg stříbra prodej za 105.163 výkup 87.955 což je rozdíl 19,56% oproti přibližně stejné hodnotě ve zlatě (100g zlata) - prodej 89.114 výkup 81.694 což je rozdíl jen 9%. Chci se jako laik zeptat proč? Je zlato v tomto směru likvidnější než-li stříbro? Nebo je to jen u tohoto obchodu a v ostatních je to na přibližně stejném rozdílu prodej vs. výkup?

Upraveno uživatelem Milan156
Odkaz ke komentáři

Nemám s tímto obecně žádnou zkušenost. Nicméně zaujalo mne, že jsou u stříbra mnohem menší výkupní ceny oproti prodejním vs. zlato. Např. 5kg stříbra prodej za 105.163 výkup 87.955 což je rozdíl 19,56% oproti přibližně stejné hodnotě ve zlatě (100g zlata) - prodej 89.114 výkup 81.694 což je rozdíl jen 9%. Chci se jako laik zeptat proč? Je zlato v tomto směru likvidnější než-li stříbro? Nebo je to jen u tohoto obchodu a v ostatních je to na přibližně stejném rozdílu prodej vs. výkup?

U stříbra se nakupuje s DPH, odkup už ne, to by měl být důvod.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

......

Třeba sérii českých mostů, která se začne razit v průběhu tohoto roku?

Tak jsem se podíval na tu plánovanou edici českých mostů a vidím tam jeden zádrhel a to, že ČNB navýšilo ediční množství a to na 25.000 ks (celkem za b.k. i proof), což je hodně a sběratelská hodnota bude mizivá. Nebo se pletu?
Odkaz ke komentáři

Tak jsem se podíval na tu plánovanou edici českých mostů a vidím tam jeden zádrhel a to, že ČNB navýšilo ediční množství a to na 25.000 ks (celkem za b.k. i proof), což je hodně a sběratelská hodnota bude mizivá. Nebo se pletu?

postni prosim odkaz na to mnostvi ks v emisi

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...