Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tahle značka začíná vystrkovat růžky a to nejen jako časomíra F1 (i když se její reklama na závodech neobjevuje). Zobrazené hodinky mám od včerejška, mají průměr 48mm a zpracování více než parádní. Vypadají, že jsou podstatně dražší, než byly. Mám ještě jeden model F1 od listopadu loňského roku a spokojenost veliká. Rád poskytnu další info.

post-987-1188387207.jpg

Upraveno uživatelem šíma
Odesláno

Je to opravdu Rakouská obchodní firma, která svojí top kolekci označuje Geneve - SWISS MADE. Jinak zbytek je zřejmě Čína, ale musíme si zvykat. Jsem přesvědčen o tom, že i opravdu echt Švýcarské značky v Číně vyrábějí minimálně část své produkce, možná bychom se všichni milovníci SWISS MADE divili...

• Po roku...
Odesláno (upraveno)

Ahoj, nechci zakládat nové vlákno tak vkládám svůj dotaz zde. Chtěl bych si pořídit hodinky hlavně do školy, města a kdyby snesly jednou za půl roku oblek by bylo určitě fajn. Takže co si jako znalci hodinek o mé volbě myslíte? (nehledám žádné super hodinky jsem smířen s tím že nějaké lepší si koupím až budu vydělávat, Victorinox SSC už mám v merku, ale teď mi budou stačit hodinky které mi neudělají ostudu a nebudou působit "čínsky" ) :-)

380-O-1-1117an.jpg1-1117EN-d.jpg

Upraveno uživatelem Infernal
Odesláno

Ohladom quartzu tu moc rad necakaj. Moje odporucanie je, za baterkace nedat viac ako 5tisic, najdolezitejsie je aby sa ti pacili. Tieto su pekne

Inak z znacke.. objavuje sa v pseudohodinarstvach po obchodnych centrach ako lowend, takze ziadny zazrak by som necakal. Zalezi, ci je cena adekvatna. Ako som pisal, za quartz viac ako 5 litry nedavaj.

Ak stoja 2-3, ber ich, su pekne

A u mna radsej kozeny remienok (zalezi ako sa obliekas)

Odesláno
Ohladom quartzu tu moc rad necakaj. Moje odporucanie je, za baterkace nedat viac ako 5tisic, najdolezitejsie je aby sa ti pacili. Tieto su pekne

jé...jak rád bych,aby třeba B1 stály k 5 tisícům...i šest bych dal.......:)

Jinak ty JL vypadaj vkusně...ale možná bych se ještě zarochnil v quartz a digi sekci...a podíval......:)

Odesláno (upraveno)

S výběrem jsem teprve začal (čekám že to bude ještě dlouhý proces) ale tyhle ve verzi s černým řemínkem jsou zatím favorité i když velikost 44mm mě tak trošku znervózňuje, btw stojí 4 400,- Ale jestli někdo máte nějaký tip na quartzky za podobnou cenu (nad mechanickýma zatím neuvažuju ty si koupím pořádné až budu samostaně výdělečný, už mám vyhlídnuté Maurice Lacroix) tak mě prosím naveďte, díky.

Odesláno
Ahoj, nechci zakládat nové vlákno tak vkládám svůj dotaz zde. Chtěl bych si pořídit hodinky hlavně do školy, města a kdyby snesly jednou za půl roku oblek by bylo určitě fajn. Takže co si jako znalci hodinek o mé volbě myslíte? (nehledám žádné super hodinky jsem smířen s tím že nějaké lepší si koupím až budu vydělávat, Victorinox SSC už mám v merku, ale teď mi budou stačit hodinky které mi neudělají ostudu a nebudou působit "čínsky" ) :-)

380-O-1-1117an.jpg1-1117EN-d.jpg

5 let nosím hodinky JL, byl to dárek od manželky, nejdříve jsem je nosil ze slušnosti, protože ten model nebyl úplně dle mých představ, postupem času a to velmi rychle jsem si je ale oblíbil, velmi vkusný design a výborný masivní tah. Vše bez problémů i po 5 letech nošení. sečteno a podtrženo velmi dobrá zkušenost s JL, hodinky dělají službu srovnatelnou s produkty o pár tříd výš.

I když teď hledám nové mechanické hodinky musím říct, že se JL stávají často předlohou a předmětem porovnávání i s novými vysněnými...

Odesláno

2 Infernal: Než jsem objevil toto fórum, vybíral jsem mezi Festinou a právě Jacques Lemans. Výše uvedené hodinky jsem zkoušel na ruce a vypadaly dobře.

Pokud chceš quartzky, dají se od JL sehnat na několika českých e-shopech poměrně pěkné chronography (spousta modelů jsou působí celkem kýčovitě, ale najdou se tam vyjímky), momentálně se slevami, do 4000. Nad 5000 už je to asi zbytečné. Jinak firma je to, jak už bylo uvedeno, rakouská, působí od roku 1977. Víc netřeba psát, jejich web ti řekne o něco málo víc.

Ale potřebných informací jsem stejně našel zatím vždycky nejvíc tady :thumbsup_anim:

Odesláno
GMT: a můžu se zeptat jaký model JL máš?

myslím, že stylově úplně něco jiného než uvedené obrázky, je to ref. no. 1-1094 a na netu jsem je nikde neviděl, přece jen jsou 5-6 let staré.

Spíš jsem tím chtěl vyjádřit dobré reference pro JL, za hodně málo peněz, docela dobrá muzika

Odesláno

Ty chronografy jsou docela pěkný. Ale z mnoha důvodů bych si koupil jinou značku, např. Seiko nebo Certina. Hlavním důvodem asi je, že je to marketingově vytvořené jméno, podle všeho žádný Jacques Lemans neexistoval. Pak je tu logo kopírující logo JLC. Navíc je to v Americe tzv. televizní značka, která se prodává na prodejních TV kanálech způsobem "Horst Fuchs". Ale vše uvedené má význam jen pro chronomaniaky, s užitnou hodnotou to nemá nic společnýho a většině lidí je úplně jedno, jestli máš JL nebo JLC.

Odesláno (upraveno)

Asi si je koupím jen si je musím ještě vyzkoušet jak mi budou sedět na ruce, bohužel už jsem od dodavatele zjistil že v ČR by měly být až někdy na začátku května. No vzhledem k ceně nečekám že dostanu nějakou opravdovou důstojnou značku, chci jen hodinky které se mi po pár letech nerozpadnou a nebudou vypadat jako bych si je koupil na tržnici.

ps. I když ještě trošku koukám po Marina Militare podle mě za pár šupů by mi nějaký čas službu udělaly.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...