Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte, riesil uz niekto taketo nieco?? Moja rodina vlastni objekt  a byvaly majitel tam odoberal plyn nacierno a niekto ho natrel tak kriminalka s plynarmi k nam prisli a presne vedeli kde v zemi kopat s bagrom a nasli odbocku. Sice hrdzavu nefunkcnu a my sme boli nasledne obvineni z nelegalneho odberu. Dostali sme pokutu 59000 eur .. Mal uz niekto takyto problem?

Odesláno

Co já vím, jak u vás fungujou zákony a stát, ale asi by se dalo bránit tím, že ta odbočka je starší než vaše vlastnictví domu, že jste o tom nevěděli a že je nefunkční, ne?

Odesláno

Otázkou je, zda nějaký řízení bude - plynárny IMHO vyměří pokutu nebo navrhnou dohodu ve vlastní režii. Každopádně si myslím, že právník bude nutností :(.

Odesláno

Mně se líbí ten popis skutkového stavu: 1) bývalý majitel tedy načerno plyn odebíral, 2) jestli to chápu dobře, tak někdo udal bývalého majitele, ale plynaři přišli až po X týdnech/měsících/let, když už to patří vám?, 3) odbočka je nefunkční, ale bývalý majitel ji používal?, 4) pokuta 59 tisíc eur asi také není za dvouměsíční období nelegálního odběru k rodinnému domku...

Musíš si uvědomit, že při takto zmatených a neúplných informacích ti fakt nikdo neporadí. On ti tedy neporadí ani s nimi, od toho jsou zde již mými předchůdci naznačovaní advokáti :mobile:

Odesláno

Mně se před pár lety stalo něco podobného, respektive měl jsem od O2 zařízený ten internet do  usb zástrčky s měsíčním poplatkem kolem 400kč ( přesný číslo už si nepamatuju) ten internet byl šíleně pomalej, tak jsme ho po 3 měsících vypověděl a dál se o to nestaral, ta jejich flashka mi ležela v šuplíku a nebyla používaná, jinak by se mi automaticky obnovila prý smlouva. Po půl roce mi přišel dopis, že dlužím 350tisíc kč za roamingové služby skrze internet. za týden to přišlo znovu+ nějaký penále a nějaký bláboly. Odnesl jsem to k paní právničce a za pár týdnů bylo vyřízeno. Ovšem to co máš ty, je už trošku jinej kalibr a bejt tebou soudím se.

Odesláno

Páni pozor. Ten energeticky zakon je postaveny tak ze nevedomost neospravedlnuje. CIze sa to berie ako ked ste kupili kradnute auto. Zoberu Vam ho ale nikoho nezaujima ze ste o tom nevedeli.

Oni si sami urcia kolko tam ta pripojka asi bola a nasledne podla vykou kotla hodia koeficient ktorym vam vypocitaju spotrebu a k tomu daju pokutu..Nam to vyslo 59000e.

Odesláno

je to polyfunkncny objekt. A oni vam to vyrataju tak ako keby tie kotle isli nonstop. Ano mate pravdu je to normalne realna pokuta vratane akoze spotreby. 

Odesláno

Treba to dat na pravnika. Druha vec je ta, ci sa tym nejaky pravnik vobec bude zaoberat?  Ani Kristus nevie, ako je to sa tahat s plynarmi/elektrarnami za prsty.

Odesláno

tie tv su asi posledny zachranny pas. doporucujem tv joj, ti si na tom zgustnu. ked mi slohli bike v noci, tak hajzli volali hned rano na druhy den.

Odesláno

(moje snazeni se o energetickou sobestacnost objektu se timhle a podobnym ctenim vzdycky o neco vic posune k realizaci :))

...jinak ja se tahal s CTU a O2 a tam clovek proste taha za velmi kratky konec provazu, plyn bude hadam jeste vypecenejsi zalezitost. kazdopadne drzim palce at to dobre dopadne.

Odesláno

Nechápu, proč od toho dávají právníci ruce pryč. Za to jsou placení, nebo ne? Nevim, kdo jiný, než právník by si s tímto věděl rady. Neznám tvoji situaci celkově. Samotného by mě napadlo snad jen to nějak uhrát na nižší, nebo žádné penále = dohoda, nebo  soud s plynaři, doložit zaplacené zálohy za objekt a požadované období  a dál to soudním znalcem porovnat s jimi udávanou spotřebou atd....jednání v dobré víře.. atd... Za pokus by to třeba stálo,ale s tímto jejich právníci určitě počítají . 

Hodně štěstí. 

Odesláno

Ahoj, velmi podobny pripad riesili v niektorej zo slovenskych TV. Mozno rok, dva dozadu. Pokial si pamatam, islo o plynarov, hotel a vcelku vysoku sumu. Myslim ze to pravnici "obvineneho" celkom slusne uhrali vtedy. Argumentovali s prevadzkovymi dobami kotla atd, atd. Skus pozriet nejake archivy (Markiza, Joj, Stv).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...