bleriot11 Odesláno 3. března Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března Sklicko je sklo,rozlestit mi to nejde.Ne jednech hodinkach s podrenym sklickem se to hodne zachranilo cirym lakem,ale je to jen takova kamuflaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března Fajn kup -to potesi, taky blahopreji. A pokud bys to myslel s tim lestenim nejak vazneji tak timto by to melo jit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prizak Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března V 27. 11. 2023 v 13:48, MilanBAsk napsal: Zaujímalo vás niekedy, ako sa volajú notoricky známe melódie z digitáliek 80. rokov? Ak áno, trochu som popátral a takto to dopadlo: (1) The Yellow Rose of Texas (2) Dixie (I Wish I Was in Dixie) (3) The Stars and Stripes Forever (4) American Patrol (5) Anchors Aweigh (6) When the Saints Go Marching In (7) She Wore a Yellow Ribbon (1) The Yellow Rose of Texas.mp3 (2) Dixie (I Wish I Was in Dixie).mp3 (3) The Stars and Stripes Forever.mp3 (4) American Patrol.mp3 (5) Anchors Aweigh.mp3 (6) When the Saints Go Marching In.mp3 (7) She Wore a Yellow Ribbon.mp3 Úplně jsem si vzpomněl. Ty jsem měl, jen na perforovaném dýnku se dostávala vlhkost do hodinek a na té destičce se dělala měděnka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 20. března Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna Nevíte někdo co znamená to "H2" ? Vodík to asi nebude, ne? Mám jednu hypotézu, ale nechci vás ovlivnit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 2. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna Dvou hodinovej cas? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casio CL-301 Odesláno 2. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna Ahoj podařilo se mi sehnat zajímavý kousek celokovové se solárním dobíjením, zatím na vyzkoušení osazeno obyčejnou baterií a naběhly, funkce světlo, stopky čas (12 hodin), datum, sekundy. Je to švýcarská firma na výrobu hodinek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanBAsk Odesláno 14. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna (upraveno) On 4/4/2024 at 8:33 PM, MilanBAsk said: Rád by som sa spýtal znalcov... Ako na tomto type hodiniek, ktoré hrali iba jednu melódiu "Yellow Rose of Texas" a mali Dual Time, nastaviť, aby nezobrazovali defaultný 24-hodinový čas, ale 12-hodinový? Modul bol buď GF-077 MSM5016 alebo K28, ak sa nemýlim. Videl som minimálne 3 rôzne varianty displejov a všetky mali spoločné to, že naspodu pod číslicou 9 (slúžila ako deviata desatina v režime stopiek) mali symbol PM. Usudzujem, že keď sa hodinky nastavili na 12-hodinový čas, práve táto 9-ka indikovala, že zobrazujú poobedný čas. Nech som skúšal akékoľvek kombinácie tlačidiel, neprišiel som na prepnutie do 12-hodinového AM/PM času. Viete s tým niekto poradiť? Vopred vďaka. Riešenie sa našlo! Nejde to však spraviť "softvérovo". Čiže žiadna kombinácia tlačidiel nepomôže. Inžinieri to vymysleli na hardvérovej úrovni, viď obrázok. Keď sú dve malé plôšky na zadnej strane dosky vodivo spojené, znamená to 24-hodinový režím. Ak nie sú vodivo spojené, hodinky bežia v 12-hodinovom AM/PM režime. Upraveno 14. dubna uživatelem MilanBAsk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 14. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna Toto riesenie maju vacsinou Sviss moduly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 14. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna Jojo takle to má omega v modulu 1616. Jen je to vyřešeno trochu lépe takovou "přepojkou" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanBAsk Odesláno 16. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna Ešte možno jedna zaujímavosť k "Dual Time" + "Yellow Rose of Texas" digitálkam... Prezrel som viacero modulov, ktoré sú z funkčného hľadiska identické, t.j. ovládanie aj nastavenia majú zhodné. Dá sa teda usudzovať, že bežia na rovnakom čipe s tým istým firmwarom v ROM. Moduly bývajú značené K28 (rôzne varianty, s kapacitným trimmerom aj bez), GF077 MSM5016 (aj revízia GF077B), M-189-1, alebo tiež AM 18 (zle čitateľné). Nie všetky moduly však majú exponovanú možnosť prepínania medzi 12- a 24-hodinovým režimom. Tá sa vyskytuje pri moduloch GF077(B), viď prvé tri fotky. Moduly K28 a M-189-1 majú natvrdo nastavený 24h režim, a to priamym pripojením príslušnej plôšky čipu (angl. padu) na kontakt "+", pričom toto pripojenie sa nachádza pod epoxidovým krytom čipu a ako také sa nedá prerušiť (viď druhá trojica fotiek). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 17. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna Pekne detailni tech. info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 26. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna Dalsi kousek,skoda toho ciferniku,nekdo prilepil vypadnuty sklicko az k nemu..Zkousel jsem to zachranit zlatou barvou,ale moc to nevyslo.Treba se podari sehnat jinej.Radost ale udelaj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casio CL-301 Odesláno 13. května Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května Po vyleštění od skláře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 14. května Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května Dnes mě naštvaly Timexy. Vždy mě překvapí a naštve neschopnost výrobců. Už samotné ovládání vymyslel nějaký d3b1l. Dnes jsem měnil batt, hrůza. Modul je překryt takovou fólií jakoby z molitanu. Ta fólie se nalepila na modul. Vyměnil jsem batt.... a nešly. Tak jsem je znovu otevřel a koukám do nich. Nic není špatně. Vše se zdá ok. Tak jsem promačkal jemně baterky a zavřel je. Na display rozsypaný čaj. Tak znovu otevíračka. Timex je prostě konstrukčně velmi velmi nedokonalý výrobce. Horší než vietnamci, ti měli mechaniku zvládnutou mnohem lépe. Problém je že uložení baterek je šit, vlastně tam není nic co by je drželo na místě. Jsou tam jen položený. Při další rozborce mi dokonce jedna sama vyskočila ven. Chvíli jsem si lámal hlavu jak je tam zafixovat. Zkusil jsem na baterky dát kousek z jejich blistru. Ale to zase vyvolalo další mechanický problém, nešly zavřít. Prostě další konstrukční aušus řešení. Velmi ledabylá naklapávačka, dýnko nechtělo držet. Tak jsem ten kousek plastu dal pryč a zkusil jsem to znovu zavřít. A ani to nešlo. Laciná naklapávka je kromě lisovacího dýnka ten nejhorší možný způsob dýnka. Začínal jsem propadat dojmu, že to asi nevyjde. Z donedávna funkčních hodinek hrozí proměna v šrot. Jak jsem zkoušel naklapnut dýnko tak na x tý pokus to nějak najednou bezdůvodně šlo. Hmm, kouknu na display a nejednou jdou. ??? Mám se bát na ně šáhnout, že to zhasne? Nebo půjdou normálně? Udrží se dýnko na místě? Dá se tomu jako celku věřit? A co na to Jan Tleskač? Změřím jim přesnost a pak se uvidí. Nesnáším pocit, že se nemůžu spolehnout. Asi vlastně nechápu jak to mechanicky funguje. Největší problém digitálek leží v jejich mechanice. Nechápu jak funguje naklapávka a uložení batt. To jako bych nevěděl jak funguje kohoutek na vodu. S takými problémy se u Casia nepotkávám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 17. května Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května To je holt Timex. Navíc jsou tyto moduly nerozebiratelné. Muselo by se vše odpájet a desku vysunout nahoru a vyndat přes displej. Takhle jsou dělané i slavné moduly "Blade Runner", které jsou kromě Timex i v Microma nebo Meister - Anker.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 22. května Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května Tak mi přestaly fungovat Casia s modulem 81. Novou batt dostaly 27.3.24 a včera jsem si všiml, že nejdou. Dneska jsem je otevřel. Myslel jsem, že je chybná batt, ale má 2,99V. Pohledově zase nic není špatně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května Niečo vybíja batériu, vydržala malo. Otázka je koľko mala voltov pri výmene. 2,99V je podľa mňa malo, na novú (3,30V) by mali naskočiť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května Předpokládám, že 2,99 hodinky musí utáhnout. Zkusím ji pokusně dát do jiných a uvidím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května Ale vono taky co bude stacit jinym nemusi stacit temto. Proste bych tam vrazil novou a videlo by se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se