Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nazdar @Jerryle.

Máš pravdu, chcelo by to tie korunky poriadne vyčistiť, rovnako ako ten kolmý pružinkový kontakt, ktorý ovládajú.
Máš na to svoj overený postup?

Zobrazenie číslic vypadáva náhodne alebo v pravidelných intervaloch?

Slabší kontrast segmentov aj v momente, keď korunka nie je v stredovej polohe - tipujem, že to môže byť umierajúci displej, alebo niektorá súčiastka, ktorá je súčasťou obvodu na generovanie 15 a viac voltov, alebo možno slabá batéria. Zmení sa niečo, keď použiješ fungl novú batériu?

Držím palce, nech sa darí s opravou...

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

jsem na tom asi podobně, jako ty.

Všechny hodinky jsem postupně rozebral, vyčistil, propájel viditelně poškozené spoje, což se týkalo hlavně té kolmé destičky za korunkou a jejího spojení se základovou deskou. Je namáháno tlakem při nastavování času. Otočné kontakty korunky jsem se snažil co nejlépe, ale opatrně vyčistit kontaktolem. Dále vyčištění displeje a kontaktů pod ním. A nakonec samozřejmě nové baterie.

Výsledkem jsou jedny dobře běžící hodinky s celkem kontrastními číslicemi, ale ne tak dobře jako u tebe. Dají se seřídit a zatím jdou i obstojně přesně. Číslice ale na točení korunkou reagují a v některé poloze zmizí. Jinak dobrý.

Druhý kus mi naběhne, když se nabudí obvod, ale po chvíli číslice zmizí a konec. Asi se mi tam někde ztrácí napětí, s čímž si nevím rady, ale potenciál ke zlepšení tam ještě je.

Poslední třetí mám mrtvé kvůli tomu rozbitému displeji a celkově jsou dodrbaný.

Na to, jak je to primitivně poskládaný se divím, že to vůběc po těch 50 letech běhá, ale nakonec to může být právě proto. Protože moje starý receivery ze 70. let také fungují a dokonce jdou stále opravit. Ty moderní věci už moc ne.

Tím to uzavřu

Tak čau!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Jerryl
  • Like 3
Odesláno

Musím kolegům "nadšencům" poděkovat za snahu a odvahu a samozřejmě ocenot jejich odborné znalosti. pro mě je to španělská vesnice :)  Nevím, jestli se ty hodinky takhle  chovaly hned z výroby, ale moje zkušenosti jsou takové, že nastavit na nich čas a rozeběhnout je, je velká alchymie, hodinky si často dělají co chtějí a když už jdou, tak se jich skoro bojím dotknout, aby se něco nestalo....

Jinak zde je skupina hodinářských firem, které za tímto SGT projektem stály. Na tu dobu to bylo hodně průkopnické a vývoj stál velký peníze....

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 1
Odesláno

Všechno tohle je velmi sběratelsky vzácné, ať je to pod jakoukoli značkou. A zvlášť pokud je to funkční. Jinak zde foto z katalogu Quelle 1973/74 s trošku jiným (asi starším) tvarem pouzdra.

• Like 2
Odesláno

Tak ty jsou parádní, tohle pouzdro jsme ještě neviěl. Quelle si tenkrát nechávalo vyrábět pod svojí značkou hromadu zajímavých hodinek....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...