Přejít na obsah

LCD digitálky 70. a 80. let

siwi

Doporučené příspěvky

vzpomněl jsem si na krásná léta na škole a listování Neckermannem a Quelle - slintání nad hodinkama, "hifi" technikou a fotkama ženských ve spodním prádle :D :D

Jojo, tak jsme to tehdy měli asi všichni... :D

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, to bude ono. Mám ještě ve sbírce jedny se šestimístným displejem a ty byly v katalogu Quelle podzim-zima 1976-77. Ty mají dokonce úplně stejný pásek jako tuty tvoje Mondaine. Tehdy to bylo asi většinou od Mondaine, i ty moje oblíbené z let 1977-79.

Meistery s Mondaine ze kterých pochází.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Všechno to jsou moc hezké kousky - já mám osobně nejradši ten styl, kdy jsou na displaji nahoře či dole ve skratce anglicky napsané dny v týdnu a ten správný je znázorněn čárkou nad nebo pod...tak jak to bylo u Kesselek.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Když je tu teď tak pěkně živo, tak se tu pochlubím svojí sbírkou Kesselek :)

post-12565-0-15834000-1377203168_thumb.jpg

post-12565-0-78955700-1377203191_thumb.jpg

post-12565-0-97470700-1377203249_thumb.jpg

post-12565-0-32515100-1377203269_thumb.jpg

post-12565-0-12809500-1377203317_thumb.jpg

post-12565-0-78996700-1377203334_thumb.jpg

Tolik obrázků jsem sem dal proto, protože i když na první pohled vypadají stejně, stejné úplně nejsou. Například na 1. obrázku pánské druhé zleva mají modul z nefunkčních NECUSA, což vůbec nevím, kdo vyráběl, ale je to velice podobné - až na to, že číslice jsou umístěny o trochu výš, než to bylo u klasického Kessel modulu (první zleva). Další pánské Kesselky jsou trochu jiný typ, asi starší, ale nevím to jistě....pak jsou tam další nepatrné i co se týká dámských, ale je těžké to popisovat. Jestli někdo víte víc, rád se přiučím (myslím roky uvedení na trh, kdo vyráběl ty Necusy atd.. )

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

Když se tu tak vyrojilo tolik pěkných obrázků, dám sem taky fotku. Tyhle hodinky jsem svého času nosíval hrozně rád. Koupil jsem je v dubnu 1998 a dodnes fungují naprosto bezchybně. Akorát bylo třeba vyměnit v roce 2010 baterku:

post-437-0-01367000-1377203230_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Když je tu teď tak pěkně živo, tak se tu pochlubím svojí sbírkou Kesselek :)

attachicon.gifDSCN2244.JPG

attachicon.gifDSCN2247.JPG

attachicon.gifDSCN2249.JPG

attachicon.gifDSCN2248.JPG

attachicon.gifDSCN2253.JPG

attachicon.gifDSCN2254.JPG

Vidím, že jsme oba měli stejný důvod sem něco upnout. To máš pěknou sbírku. Kdo by je kdysi neměl. To je nostalgie :-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Siwi: Jojo, Casia W-780 - nedávno jich měl na E-bay jeden prodejce asi 5 kusů a nové - uvažoval jsem, že jedny vezmu, ale nakonec jsem do toho nešel.

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Chilliluk: Kdybys nekdy ty druhe zleva prodsval a jsou funkcni, tak bych je vzal. V sestnacti jsem s takovyma opustil rodne hnizdo a sel studovat do sveta. Tah mely jako ty treti zleva.<br />

Plně funkční jsou všechny, u kterých svítí displaj a ještě jedny dámské mají vybitou baterku, ale jinak by šly taky OK...kdybych prodával, ozvu se.

Tahy jsem jim dal některým jiné jen tak na zkoušku - nejvíc jim asi sluší originál, ale občas některé vezmu na ruku, tak aby v tom byla nějaká změna :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...