Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Včera došel balíček z Běloruska.

Jedná o první z modelů sovětských lcd, ale již druhé generace z roku 1977 s označením B6-02. První měla rovné segmenty. Model B6-02 se vyráběl od roku 1974-1978.

Tyto byly vyrobeny v závodě INTEGRAL Minsk. Mohly mít označení Elektronika, ZIM nebo SEKONDA. Jsou v pěkném stavu a tak jsem se zase rozfotil.

Nevím proč, ale nápadně mi připomínají Microsonic, co mám ve sbírce.

Jen na dýnku nemají CCCP, ale U.S.A.

post-3282-0-16324000-1493811339.jpg

Odesláno

Zdravím digitální LCDčkaře!

Nedávno jsem se také nakazil, ale proto, že jsem 'členem' hodinkové sekce Ruské hodinky a dotčené stroje jsou sovětské provenience, publikoval jsem v této sekci. Proto sem dávám pro zájemce link k tomuto tématu a jedno motivační foto:

Elektronika 5: ??????????? ?6-202

post-3458-0-32822500-1493987076_thumb.jpg

Odesláno

Dnes jsem kvůli preventivnímu vyčištění rozdělal Seiko 0624 ... byl jsem z toho tedy dost paf, spousta pohyblivých dílů mě tak trochu zaskočila, takže jsem zapoměl postup fotit. Ale našel jsem hezkou zkušenost na jiném fóru ... takže mrkněte. Pro zajímavost přikládám i .pdf soubor s rozkresem dílů ... na svou dobu jde o konstrukčně velmi složitý kosek, kdy jen spasování všech dílů muselo dát vcelku práci. Já jsem vše dával dohromady víc než hodinu. Ale vše běží jak má a "lemon face" je dokonalý retro cool  :)

http://forums.timezone.com/index.php?t=msg&th=1773093&rid=0

Odesláno

Noo, dopřál jsi jim tuze kvalitní péči. Stejnou, jako při výrobě, myslím

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...