USER47 Odesláno 10. července 2015 Nahlásit Odesláno 10. července 2015 (upraveno) To potom nevím, co bys říkal poladene Ete 2824 v kategorii top grade, chodící pravidelně +2 s/týden v Hamiltonech...Vždyť říkám, že tak nějaký hodinky klidně můžou jít. Ale je to otázka štěstí, ne toho, že by ten strojek na podobný hodnoty byl koncipovanej. Ta top grade eta má toleranci nějaký +/- 4 sekundy za den. rekib1: Viz. dva moje poslední posty. Ta přesnost nemá moc společnýho s tím, že jsi za hodinky zaplatil sto litrů a rozhodně se to nedá zobecnit na tvrzení "Některé automaty udělají i 1s za měsíc ale to je od 100tis.a výše". To je jednoduše nesmysl. Nejspíš se tu najde i někdo se seikama za tři tisíce, komu choděj s přesností sekundu za tejden, ale nebude to znamenat, že všechny pětkový seika choděj takhle přesně. edit: heh, a to jsem to napsal ještě předtím, než jsem viděl vintagův příspěvek. Upraveno 10. července 2015 uživatelem USER47
Frostie Odesláno 10. července 2015 Nahlásit Odesláno 10. července 2015 Vždyť říkám, že tak nějaký hodinky klidně můžou jít. Ale je to otázka štěstí, ne toho, že by ten strojek na podobný hodnoty byl koncipovanej. Ta top grade eta má toleranci nějaký +/- 4 sekundy za den. rekib1: Viz. dva moje poslední posty. Ta přesnost nemá moc společnýho s tím, že jsi za hodinky zaplatil sto litrů a rozhodně se to nedá zobecnit na tvrzení "Některé automaty udělají i 1s za měsíc ale to je od 100tis.a výše". To je jednoduše nesmysl. Nejspíš se tu najde i někdo se seikama za tři tisíce, komu choděj s přesností sekundu za tejden, ale nebude to znamenat, že všechny pětkový seika choděj takhle přesně.To se jistě shodneme, úplný standard to není...
rekib1 Odesláno 10. července 2015 Nahlásit Odesláno 10. července 2015 (upraveno) To se jistě shodneme, úplný standard to není...Ano je to asi o šťěstí, ale je to i o pocitu, když máš drahé hodinky a ještě jdou přesně..nesmíte to brát tak doslova..!! Upraveno 10. července 2015 uživatelem rekib1
vostroun Odesláno 10. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2015 Tak nakonec jsem vybral, jak mi poradil Hejdík, značku Wenger. Ještě bych potřeboval zjistit, jaký si myslíte, že je lepší model. Jestli tento: http://www.hodinkywenger.cz/wenger-field-classic-72814w/ nebo tento http://www.hodinkywenger.cz/wenger-grenadier-01.0741.101/ Jde mi hlavně o strojky, jestli Vám to něco řekne. Děkuji, Vostroun.
USER47 Odesláno 10. července 2015 Nahlásit Odesláno 10. července 2015 Oba jsou to základní levný strojky kolem deseti dolarů, žádný zásadní rozdíly bych od nich nečekal. Pokud by to bylo v totožnejch hodinkách, asi bych pocitově volil etu, ale jinak bych se rozhodoval spíš podle zbytku hodinek.
Drtikol Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Odesláno 16. července 2015 Koukal si na Luminox, když potřebuješ aby vydržely nějaké rázy atd.??
JanNovakJan Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Odesláno 16. července 2015 Tak nakonec jsem vybral, jak mi poradil Hejdík, značku Wenger. Ještě bych potřeboval zjistit, jaký si myslíte, že je lepší model. Jestli tento: http://www.hodinkywenger.cz/wenger-field-classic-72814w/ nebo tento http://www.hodinkywenger.cz/wenger-grenadier-01.0741.101/ Jde mi hlavně o strojky, jestli Vám to něco řekne. Děkuji, Vostroun.Taky jsem sháněl něco obyčejného, s čím můžu štípat dřevo, sekat zahradu apod. a nakonec jsem za 84 dolarů koupil Citizen BM8475-00X z dutyfreeisland. Byly tedy v akci, teď je mají za 99 dolarů, ale pořád je to slušná cena. Solár a WR 100 je za tu cenu paráda. A taky to, že zásilka šla normálně na poštu jenom v bublinkové obálce bez uvedení ceny, takže mimo pozornost celních loupežníků
Kex Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Odesláno 17. července 2015 Že se ještě trapně vracím k té přesnosti, kterou tady USER47 nakousl: Moje staré (r. v. 2007) quartzové Citizen Skyhawk s Eco-Drive, které pravidelně prochází peklem (k čemuž je mám), dělají už léta naprosto přesně mezi změnami času z CET na CEST a vice versa (pouze tehdy je seřizuju), tzn. cca za půl roku, +12 sec., tj. +2 sec měsíčně a to rozhodně nejsou high-grade, termokompenzované, ani nic jiného :-D
raskiscz Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Odesláno 17. července 2015 Jak quartzky tak mechaniky jsou dnes docela dostupné a kvalitní (pokud vybereš správně), vyber si oboje a potom se rozhodneš :-)
Drtikol Odesláno 18. července 2015 Nahlásit Odesláno 18. července 2015 Taky jsem sháněl něco obyčejného, s čím můžu štípat dřevo, sekat zahradu apod. a nakonec jsem za 84 dolarů koupil Citizen BM8475-00X z dutyfreeisland. Byly tedy v akci, teď je mají za 99 dolarů, ale pořád je to slušná cena. Solár a WR 100 je za tu cenu paráda. A taky to, že zásilka šla normálně na poštu jenom v bublinkové obálce bez uvedení ceny, takže mimo pozornost celních loupežníků Tak uvidíš jak budeš spokojenej. A z jaké země si to kupoval?? A k té přepravě. Cena uvedená být asi nemusí, ale pokud celníci zásilku rozdělají a zjistí, co tam je, tak ti můžou clo i dph zpětně dopočítat. Dělají to namátkově a dost často se mi to stávalo i u malých obálek, že to kontrolovali. A dph je myslim 21 a clo tak do 8 procent.Takže při nejhorším + cca 650 Kč, ale samozřejmě si myslím, že se ti to nestane. Jen je blbé, že musíš čekat až měsíc :-(
Drtikol Odesláno 18. července 2015 Nahlásit Odesláno 18. července 2015 Jak quartzky tak mechaniky jsou dnes docela dostupné a kvalitní (pokud vybereš správně), vyber si oboje a potom se rozhodneš :-) To sice ano, ale psal, že bude štípat dříví apod. Z tohoto důvodu bych automaty nedoporučoval. Jsou náchylné na otřesy a rázy. V tomto případě bych volil Géčka, Luminox a pod. Však už koupil, tak uvidí. Ty mu snad chvilku vydrží :-)
azeppelin Odesláno 18. července 2015 Nahlásit Odesláno 18. července 2015 O PRIM vs. MPM psát nic nebudu, páčto bych byl zase nepřející trol. Moderní quartz by měly mít životnosti nad oněch 15-20 let. Mechanické hodinky mají při běžné péči a adekvátním zacházení životnost silně přesahující Tvou i mou maličkost. Pro outdoor aktivity, manuální práci atd., i s ohledem na cenu, quartz. Přesnost není přímo úměrná ceně hodinek. Nedoladěný inhouse může mít horší chod nežli poladěná ETA. Přesnost lze ovlivnit polohou, ve které hodinky odkládáš např. na noc. Při nošení na hřbetu ruky jdou např. do plusu, v noci to vykompenzješ např odložením "na korunku". Nulová odchylka je s ohledem na fyziku/mechaniku dlouhodobě nepravděpodobná.
Drtikol Odesláno 18. července 2015 Nahlásit Odesláno 18. července 2015 Že se ještě trapně vracím k té přesnosti, kterou tady USER47 nakousl: Moje staré (r. v. 2007) quartzové Citizen Skyhawk s Eco-Drive, které pravidelně prochází peklem (k čemuž je mám), dělají už léta naprosto přesně mezi změnami času z CET na CEST a vice versa (pouze tehdy je seřizuju), tzn. cca za půl roku, +12 sec., tj. +2 sec měsíčně a to rozhodně nejsou high-grade, termokompenzované, ani nic jiného :-D To je docela slušné :-)
Drtikol Odesláno 18. července 2015 Nahlásit Odesláno 18. července 2015 O PRIM vs. MPM psát nic nebudu, páčto bych byl zase nepřející trol. Moderní quartz by měly mít životnosti nad oněch 15-20 let. Mechanické hodinky mají při běžné péči a adekvátním zacházení životnost silně přesahující Tvou i mou maličkost. Pro outdoor aktivity, manuální práci atd., i s ohledem na cenu, quartz. Přesnost není přímo úměrná ceně hodinek. Nedoladěný inhouse může mít horší chod nežli poladěná ETA. Přesnost lze ovlivnit polohou, ve které hodinky odkládáš např. na noc. Při nošení na hřbetu ruky jdou např. do plusu, v noci to vykompenzješ např odložením "na korunku". Nulová odchylka je s ohledem na fyziku/mechaniku dlouhodobě nepravděpodobná. Tak s tou polohou jsem to netušil. I přesto, že ty moje maj cca 208 gramů, tak je nesundávám ani na noc. A odchylka asi 20 sekund plus. Ale zas automaty vydržej i klidně 80 let, pokud se o ně staráš :-)
azeppelin Odesláno 18. července 2015 Nahlásit Odesláno 18. července 2015 Tak s tou polohou jsem to netušil. I přesto, že ty moje maj cca 208 gramů, tak je nesundávám ani na noc. A odchylka asi 20 sekund plus. Ale zas automaty vydržej i klidně 80 let, pokud se o ně staráš :-) No, pakliže ta odchylka není v průběhu jednoho dne. A jo, tím jak hodinky položíš na noc ovlivňuješ tzv. polohovou chybu odvíjející se od polohy setrvačky. K tomu se přidružuje problematika maziv, proměnlivosti hnací síly, změna teplot, materiály, technologické řešení atd. Různí výrobci různě tyto vlivy kompenzují. Určitě se na fóru někde dočteš v recenzích, že někomu hodinky na korunce, nebo sklem dolů atd., dělají menší odchylku. Kdyby tě to extra zajímalo, tak klidně napiš sz. Co vím, povím a odkážu tě na literaturu od povolanějších.
JanNovakJan Odesláno 19. července 2015 Nahlásit Odesláno 19. července 2015 Tak uvidíš jak budeš spokojenej. A z jaké země si to kupoval?? A k té přepravě. Cena uvedená být asi nemusí, ale pokud celníci zásilku rozdělají a zjistí, co tam je, tak ti můžou clo i dph zpětně dopočítat. Dělají to namátkově a dost často se mi to stávalo i u malých obálek, že to kontrolovali. A dph je myslim 21 a clo tak do 8 procent.Takže při nejhorším + cca 650 Kč, ale samozřejmě si myslím, že se ti to nestane. Jen je blbé, že musíš čekat až měsíc :-(Země HK. A došlo to přesně 6 dní od objednání, takže celkem fofr. Clo by tam ale stejně nebylo, je to malá částka, jenom DPH.
Drtikol Odesláno 19. července 2015 Nahlásit Odesláno 19. července 2015 No, pakliže ta odchylka není v průběhu jednoho dne. A jo, tím jak hodinky položíš na noc ovlivňuješ tzv. polohovou chybu odvíjející se od polohy setrvačky. K tomu se přidružuje problematika maziv, proměnlivosti hnací síly, změna teplot, materiály, technologické řešení atd. Různí výrobci různě tyto vlivy kompenzují. Určitě se na fóru někde dočteš v recenzích, že někomu hodinky na korunce, nebo sklem dolů atd., dělají menší odchylku. Kdyby tě to extra zajímalo, tak klidně napiš sz. Co vím, povím a odkážu tě na literaturu od povolanějších. Díky moc v za rady. Toto mi bude snad stačit. Kdyby náhodou bych něco potřeboval vědět, tak se ozvu :-) To víš, za svůj život jsem měl většinou jengéčka a tam jsem se v podstatě o nic starat nemusel :-)
Drtikol Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 Jasný, neuvědomil jsem si, že to je pár korun.Tady to i přesně píšou:-) Zjednodušeně jde říct, že pokud je hodnota zásilky ze zemí mimo Unii pod 22 eur, nestojí vás to nic navíc. Při překročení této hranice už platíte DPH v podobě 21 procent celkové hodnoty zásilky. A jestliže je objednané zboží dražší než 150 eur, budete muset doplatit DPH i clo. To se většinou pohybuje do 15 procent ceny zboží. Jeho skutečnou výši si můžete sami vypočítat na webových stránkách Celní správy. V případě běžné poštovní přepravy se do cenových limitů nezahrnuje poštovné, pokud si ale zboží posíláte kurýrem, pak se naopak do celkové ceny zásilky započítává i cena přepravy.Zdroj: http://www.penize.cz/nakupy/293031-nakupy-v-zahranicnich-e-shopech-jak-na-dph-a-clo Země HK. A došlo to přesně 6 dní od objednání, takže celkem fofr. Clo by tam ale stejně nebylo, je to malá částka, jenom DPH.
Drtikol Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 No, pakliže ta odchylka není v průběhu jednoho dne. A jo, tím jak hodinky položíš na noc ovlivňuješ tzv. polohovou chybu odvíjející se od polohy setrvačky. K tomu se přidružuje problematika maziv, proměnlivosti hnací síly, změna teplot, materiály, technologické řešení atd. Různí výrobci různě tyto vlivy kompenzují. Určitě se na fóru někde dočteš v recenzích, že někomu hodinky na korunce, nebo sklem dolů atd., dělají menší odchylku. Kdyby tě to extra zajímalo, tak klidně napiš sz. Co vím, povím a odkážu tě na literaturu od povolanějších. A jen se ještě zeptám, jak jsou na tom Kinetic?? Jsou též náchylné na narázy a pod, jako automaty??
mAra_ Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 A jen se ještě zeptám, jak jsou na tom Kinetic?? Jsou též náchylné na narázy a pod, jako automaty??Kinetic pohon funguje tak, že pomocí pohybu mechanického rotoru jest nabíjen akumulátor v podstatě quartzoveho strojku..Tedy zůstává nevýhoda náchylnosti na mechanické otřesy (rotor se může urvat).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se