odjinud Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Ahoj, letos jsme se rozhodli po delší době strávit dovču v ČR a volba padla na to projet si autem jižní Moravu (+ jižní východní Čechy). Start a cíl je Praha, počítám tak 7 dní. Jedeme sami, bez dětí. Zvažujeme vzít i kola. Mohli byste něco doporučit?Uvítám cokoliv - buď přímo něj. kolečko nebo separátně top destinace (a tipy co v nich) v dané oblasti, rady na ubytko (bereme stan, ale rádi bychom občas i něj.penzionek na zcivilizování se). Nebo prostě něco, co Vám tam přijde zajímavé. Zatím je vize:Jindřichův Hradec, Telč, Třebíč, Znojmo (+NP Podyjí), Mikulov, Sv.kopeček, turistika na Pálavě, Lednicko-valtický areál...Tj. památky (města, hrady, kláštery + za mě i technické), příroda - turistika, občas něj.vykoupání. Ještě jsem tam vůbec nebyl (ostuda), takže můžete radit i to nejprofláklejší. .-) Předem díky moc!
financ Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 (upraveno) na kola Lednice, Zoo je supr ve Zlíně (Lešná), zámek Kroměříž, hrad Bouzov, jeskyně Sloup a k tomu Macocha u Blanska Upraveno 27. července 2015 uživatelem financ
odjinud Odesláno 27. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Díky za tip, jinak Korměříž, Zlín a tam neplánuju zatím jet - počítám, že se tam dostanu ještě koncem léta a sice s známým, co je odtamtud, takže to nechám na něm.
azeppelin Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Punkevní jeskyně, jakožto celý moravský kras, stojí za to. Jednu dobu to ale bylo na objednávku (punkva - loďky), tak si to kdyžtak dopředu zjisti.
tenge Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 za mě určitě Lednicko-Valtiký areál, Dolní Věstonice, nádrže a další..je tam toho docela dost k ježdění na kole a za týden jsme to ani neprojeli :-)
odjinud Odesláno 28. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2015 Díky, zatím to vypadá, že pobydem na 2-3 dny ve Znojmu a Valticích a sjedeme okolí.Má někdo tip na nějaký levnější ubytko (do 500kč/os/noc) v těchto místech?
Návštěvník eloga Odesláno 28. července 2015 Nahlásit Odesláno 28. července 2015 (upraveno) máš to moc nabitý a málo času,zkus vynechat tu českou část, Jindřichův hradec si spoj s Dačicemi a Slavonicemi, to je česká Kanada a věnuj tomu týden třeba v září.Jsou tam bájo místa na na houby, železnička a automuzeum v Nový Bystřici. Místama romantika skoro bez civilizace.Dobrý místo na relax je Kunžak. Kola sebou, na pěšky je to moc rozlehlý.*A ten týden teď vem rovnou na Znojmo, http://www.obechnanice.cz/odkazy-menua také se můžeš pohybovat rovnou na Pálavu. Ubytovacích kapacit je tam dost, hlavně v Mikulově,http://www.mikulov.cz/turistika/sluzby/ubytovani/nebo použít kemp Pasohlávky a priváty v Pavlově. Turisticky to stojí za to, dobrý rozhledy jsou z vrcholové cesty, skalnaté terény, zříceniny středověkých hradů a zámek v Mikulově, Svatý kopeček atd. Park Lednice, zámecký park, jsou tam i lázně, Valtice se vinným archivem a vinotékou. Ještě velký kemp je v Břeclavi, Apolo s velkým Mlýnským rybníkem, z Břeclavi se dá na kole jet Soutok nebo kolem nádrží Nové mlýny a podle Dyje. Zajímavé jsou z hlediska ubytování také Dolních Dunajovice.No a cestou zpět se to dá střihnout i Rakouskem, příhraničím. Stojí to za projetí, ani tam nemusíš tankovat, stačí nádrž od nás a ocitneš se v klidném světě. Vyhneš problémovým úsekům silnic při návratu, přes Pálavské nádrže, Pohořelice a úseku na Znojmo, kde bývá tam dost bouraček.Dá se jet od Mikulova přes čáru a na Falkenstein s velkou zříceninou, potom Laa/Thaya s cibulovým trhem, Hollabrunn, pěkné město, pěkný koupaliště, levný vstup a nakonec Retz, vinařské město se širokým výběrem vín místních výrobců na náměstí. To vše se dá jet podle hranic a pak do Znojma na cestu domů je to už jen kousek. Asi tak bych to viděl, jezdím to s malýma obměnama, nejvíc odpočinkové je to právě v tom Rakousku a s Pálavou je všeho na týden až až.** Upraveno 28. července 2015 uživatelem eloga
odjinud Odesláno 30. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2015 Děkuji za Vaše rady, konečně jsme to dali do kupy... Jedeme Pha ? J.Hradec ? Č.Kanada - Slavonice - Telč (2 dny)Vranov.přehrada, hrady Bítov, Cornštějn, Vranov, Podyjí, Znojemsko (3 dny)Valticko-lednicko/Pálava (4 dny). Spíme ve Slavonicích, kempu na Vranov. přehradě, Znojmě, Mikulově a Valticích :-) Takže žádná flákárna :-)
pebe Odesláno 30. července 2015 Nahlásit Odesláno 30. července 2015 Díky, zatím to vypadá, že pobydem na 2-3 dny ve Znojmu a Valticích a sjedeme okolí.Má někdo tip na nějaký levnější ubytko (do 500kč/os/noc) v těchto místech? měli jsme asi před 3 lety stmelování kolektivu (teambuilding) přímo ve Valticích, Penzion Vinařský dvůr, je to lehce na 500Kč na osobu ve dvoulůžkovém pokoji, ale se snídaní. Měli i dobré víno(nebylo mi zle) a slivovici.
azeppelin Odesláno 30. července 2015 Nahlásit Odesláno 30. července 2015 Děkuji za Vaše rady, konečně jsme to dali do kupy... Jedeme Pha ? J.Hradec ? Č.Kanada - Slavonice - Telč (2 dny)Vranov.přehrada, hrady Bítov, Cornštějn, Vranov, Podyjí, Znojemsko (3 dny)Valticko-lednicko/Pálava (4 dny). Spíme ve Slavonicích, kempu na Vranov. přehradě, Znojmě, Mikulově a Valticích :-) Takže žádná flákárna :-)Se z té dovolené budeš potom dalších deset dní léčit
Sedlin Odesláno 30. července 2015 Nahlásit Odesláno 30. července 2015 Dívčí hrad, Děvín + vrchy Pálava a Obora se dá za den obejít. když autem dohrneš do Pavlova, nahoru na dívčí hrad po červené na děvín, na soutěsku, pak po zelený na Martinku kolem Obory a pálavy a zpet po zelená/žlutá do pavlova, dá sa za deni s focením a sem tam nějakou flákarnou. lednicko-Valtický teď v sezoně se v parku kolem zámku nesmí na kole, jen pešo, až od podzima (konec září tuším až) Tě nebudou pronásledovat ;-)Ale za den se to na kole taky dá
Návštěvník eloga Odesláno 30. července 2015 Nahlásit Odesláno 30. července 2015 tak vidíš, už to máš a bude to docela makačka, tak ať se daří i s počasím-**
odjinud Odesláno 31. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2015 S tím počítám, já jsem na pracáku :-)Se z té dovolené budeš potom dalších deset dní léčit
odjinud Odesláno 31. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2015 To zní dobře, díky! :-) Hm, zákaz kol v parku nepotěšil.. no, kus dál od zámku to snad nikdo sledovat nebude... Dívčí hrad, Děvín + vrchy Pálava a Obora se dá za den obejít. když autem dohrneš do Pavlova, nahoru na dívčí hrad po červené na děvín, na soutěsku, pak po zelený na Martinku kolem Obory a pálavy a zpet po zelená/žlutá do pavlova, dá sa za deni s focením a sem tam nějakou flákarnou. lednicko-Valtický teď v sezoně se v parku kolem zámku nesmí na kole, jen pešo, až od podzima (konec září tuším až) Tě nebudou pronásledovat ;-)Ale za den se to na kole taky dá
azeppelin Odesláno 31. července 2015 Nahlásit Odesláno 31. července 2015 (upraveno) S tím počítám, já jsem na pracáku :-)Já jsem letos, v době šílených veder, lezl na Kralický sněžník, Praděd atd. a za klid domova jsem byl rád. Místy jsem to tipoval na poslední výlet vůbec. Upraveno 31. července 2015 uživatelem azeppelin
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se