Frostie Odesláno 20. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2018 (upraveno) Ano, ano - mailem, ano - paypal platbu, objednávku - více viz http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/11616-jak-je-to-s-placením-cla-a-dph-při-dovozu-hodinek/ Upraveno 20. června 2018 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 20. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2018 (upraveno) Mám jen jednu zkušenost se zadržením hodinek na celnici a ta je rok a půl stará, proto přenechám odpověď na někom zkušenějším.Nicméně jsem z Ruska objednával už aspoň pět amfibií, jedny jsem dokonce posílal zpět na reklamaci a vždy to bylo bez nepříjemností. edit: Tak Frostie byl rychlejší Upraveno 20. června 2018 uživatelem 5etter Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 20. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2018 Frostie: Teď právě jsem do toho vlákna nahlédl a první příspěvky jsou tam z roku 2009. Tak nevím, jestli se od té doby něco nezměnilo. Pokud jde o ty dokumenty. To jim budou stačit screenshoty z eBaye a PayPalu (možnost vygenerovat třeba PDF jsem tam zatím nikde nenašel). 5etter: Jak vypadala ta tvá zkušenost? Myslím, že rok není zas tak dlouhá doba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 20. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2018 Místo hodinek ti přijde dopis a v něm jsou instrukce, co a jak. Jako Pražák si to můžeš oběhat sám, s tím zkušenost nemám. Našinec se musí nechat zastoupit Českou poštou v celním řízení (stojí pár stovek, přesně už si nepamatuju). pošleš mejlem printscreen z eBay, aby viděli kolik jsi platil a nějaký další věci. Myslím prohlášení s tvým podpisem. Nepamatuju si, jestli nechtěli i výpis z účtu. Z toho ti vyměří DPH a clo, to zaplatíš a následně se můžeš těšit na balíček. Zabralo to asi týden a hodinky za 130USD mi to zdražilo asi o 1100 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 20. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2018 Frostie: Teď právě jsem do toho vlákna nahlédl a první příspěvky jsou tam z roku 2009. Tak nevím, jestli se od té doby něco nezměnilo. Pokud jde o ty dokumenty. To jim budou stačit screenshoty z eBaye a PayPalu (možnost vygenerovat třeba PDF jsem tam zatím nikde nenašel). 5etter: Jak vypadala ta tvá zkušenost? Myslím, že rok není zas tak dlouhá doba.ano, a poslední příspěvky jsou z cca minulého týdne. Od té doby se to nezměnilo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 20. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2018 Jj, díky. Jestli přijde dopis s instrukcema, tak je to bez problémů. Uvidíme. Aspoň budu o zkušenost bohatší a o nějakou tu stovku chudší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 20. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2018 Jj, díky. Jestli přijde dopis s instrukcema, tak je to bez problémů. Uvidíme. Aspoň budu o zkušenost bohatší a o nějakou tu stovku chudší podle pořizovací ceny o několik více stovek. Pokud si nepojedeš ndo Košíří to vyřídit osobně (dovolená nutná), tak jen celní zastoupení je cca 200 Kč a pak doplatek DPH 21% dle přesně doložené p. ceny - Ebay + Paypal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 20. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2018 Do Košíř určitě nepojedu, když je to na celý den. Prostě se teď nechám překvapit, nic jinýho se teď stejně dělat nedá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2018 Ten souhlas se zastoupenim udel i do budoucna. Priste ti uz dojde vse na mail* a bude to rychlejsi. Z uctu zatim ani jednou vypis nechteli.Obchodnik/(kup)platba + paypal/platba, staci PrtScr zadne .pdf netreba. Posilaj nafocenou zasilku kde vidis co deklarovano -nekdy se da dle tohozariditphotoshop...Doplatek se provadi pri prebirani balicku. ________________________________________________________________________________*teda pokud nekdo nezkomoli v cizine tve jmeno/adresu -to se jim pak nesparuje...(diakritika nevadi) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2018 Díky moc. Začíná mi to být jasné. Ještě jsem narazil na informaci o minimální hodnotě zásilky k proclení. Je stanovena nějaká částka, do které se zásilka neproclívá? Nebo se proclívají i "haléřové" položky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2018 Clo je od 150 euro vyse. Ale u hodinek je clo par korun (fakt treba 30 kc za hodinky v cene 2k euro). Jinak platis "jen" DPH a vypalne kolem. Kdyz nebude na zasilce nebo v dokladech k ni (treba ty od Tebe), tak jeste doplatis DPH z vypocitaneho (dle tabulek) postovneho. To vse u zasilek nad 22 eur. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2018 je stanovena, na SK je to myslim 160 E v CZ tiez podobne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2018 Vyborně. Takže clo by se mě týkat nemělo, jen ty poplatky kolem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tico1 Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2018 Pôvodne som chcel zobrať G-shock limitku DW5035D, ale cez tú typografickú hrubku " Tough" rovno na displeji sa neviem preniesť. Človek si to všimne raz, a potom už to vidí furt... Tak skúsim klasiku bez takých kiksov :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2018 Ty jsou za slušnou cenu. Určitě budeš spokojený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bocko Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2018 A čo GMW B5000? Kde by sa dali objednať? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2018 Obrať se na člena jménem Chumpus. Do Koskomu má přijít další várka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bocko Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2018 Ďakujem za tip siwi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 22. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2018 Tak se tu hlavně pak nezapomeň pochlubit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 29. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2018 Tak přátelé, Primky z Ruska jsou doma! Žádná celnice ani jiné poplatky. Pošťačka mi dneska vrazila do ruky bublinkovou obálku a hotovo Stav vynikající, vše funguje. Hodinky jako nové. Večer na ně nandám nejaký kovový náramek a to bude parády! Zatím jen první fotka z mobilu. Já su tak šťastnééé! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se