Přejít na obsah

Které digi vám už brzy pošťák přinese?

Návštěvník Chilliluk

Doporučené příspěvky

Ano, ano - mailem, ano - paypal platbu, objednávku - více viz

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/11616-jak-je-to-s-placením-cla-a-dph-při-dovozu-hodinek/

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Mám jen jednu zkušenost se zadržením hodinek na celnici a ta je rok a půl stará, proto přenechám odpověď na někom zkušenějším.

Nicméně jsem z Ruska objednával už aspoň pět amfibií, jedny jsem dokonce posílal zpět na reklamaci a vždy to bylo bez nepříjemností.

edit: Tak Frostie byl rychlejší :)

Upraveno uživatelem 5etter
Odkaz ke komentáři

Frostie: Teď právě jsem do toho vlákna nahlédl a první příspěvky jsou tam z roku 2009. Tak nevím, jestli se od té doby něco nezměnilo. Pokud jde o ty dokumenty. To jim budou stačit screenshoty z eBaye a PayPalu (možnost vygenerovat třeba PDF jsem tam zatím nikde nenašel).

5etter: Jak vypadala ta tvá zkušenost? Myslím, že rok není zas tak dlouhá doba.

Odkaz ke komentáři

Místo hodinek ti přijde dopis a v něm jsou instrukce, co a jak. Jako Pražák si to můžeš oběhat sám, s tím zkušenost nemám. Našinec se musí nechat zastoupit Českou poštou v celním řízení (stojí pár stovek, přesně už si nepamatuju). pošleš mejlem printscreen z eBay, aby viděli kolik jsi platil a nějaký další věci. Myslím prohlášení s tvým podpisem. Nepamatuju si, jestli nechtěli i výpis z účtu. Z toho ti vyměří DPH a clo, to zaplatíš a následně se můžeš těšit na balíček. Zabralo to asi týden a hodinky za 130USD mi to zdražilo asi o 1100  :frusty:

Odkaz ke komentáři

Frostie: Teď právě jsem do toho vlákna nahlédl a první příspěvky jsou tam z roku 2009. Tak nevím, jestli se od té doby něco nezměnilo. Pokud jde o ty dokumenty. To jim budou stačit screenshoty z eBaye a PayPalu (možnost vygenerovat třeba PDF jsem tam zatím nikde nenašel).

5etter: Jak vypadala ta tvá zkušenost? Myslím, že rok není zas tak dlouhá doba.

ano, a poslední příspěvky jsou z cca minulého týdne. Od té doby se to nezměnilo...

Odkaz ke komentáři

Jj, díky. Jestli přijde dopis s instrukcema, tak je to bez problémů. Uvidíme. Aspoň budu o zkušenost bohatší a o nějakou tu stovku chudší :)

podle pořizovací ceny o několik více stovek. Pokud si nepojedeš ndo Košíří to vyřídit osobně (dovolená nutná), tak jen celní zastoupení je cca 200 Kč a pak doplatek DPH 21% dle přesně doložené p. ceny - Ebay + Paypal

Odkaz ke komentáři

Ten souhlas se zastoupenim udel i do budoucna. Priste ti uz dojde vse na mail* a bude to rychlejsi. Z uctu zatim ani jednou vypis nechteli.

Obchodnik/(kup)platba + paypal/platba, staci PrtScr zadne .pdf netreba. Posilaj nafocenou zasilku kde vidis co deklarovano -nekdy se da dle tohozariditphotoshop...

Doplatek se provadi pri prebirani balicku.

________________________________________________________________________________

*teda pokud nekdo nezkomoli v cizine tve jmeno/adresu -to se jim pak nesparuje...(diakritika nevadi)

Odkaz ke komentáři

Díky moc. Začíná mi to být jasné. Ještě jsem narazil na informaci o minimální hodnotě zásilky k proclení. Je stanovena nějaká částka, do které se zásilka neproclívá? Nebo se proclívají i "haléřové" položky?

Odkaz ke komentáři

Clo je od 150 euro vyse. Ale u hodinek je clo par korun (fakt treba 30 kc za hodinky v cene 2k euro). Jinak platis "jen" DPH a vypalne kolem. Kdyz nebude na zasilce nebo v dokladech k ni (treba ty od Tebe), tak jeste doplatis DPH z vypocitaneho (dle tabulek) postovneho. To vse u zasilek nad 22 eur.

Odkaz ke komentáři

Pôvodne som chcel zobrať G-shock limitku DW5035D, ale cez tú typografickú hrubku " Tough" rovno na displeji sa neviem preniesť. Človek si to všimne raz, a potom už to vidí furt...

Tak skúsim klasiku bez takých kiksov :-)

post-28818-0-67564100-1529581392_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Tak přátelé, Primky z Ruska jsou doma! Žádná celnice ani jiné poplatky. Pošťačka mi dneska vrazila do ruky bublinkovou obálku a hotovo

Stav vynikající, vše funguje. Hodinky jako nové. Večer na ně nandám nejaký kovový náramek a to bude parády!

Zatím jen první fotka z mobilu.

Já su tak šťastnééé!

d0b35f61bf5f633ee8a6bf7ab96196be.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...