Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 66
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Zkrátka jde o to zda by se Miyota 9015 dala osadit do pouzdra Prim Sport 1. Má někdo zkušenost ? Úplně nejlépe by byly rozměry strojku 68 a porovnat s Miyotou.Nemá někdo ?

Odesláno

Co všechno je k tomu zapotřebí? Průměr strojku; výška strojku; umístění upevňovacích prvků strojek/cifr; to samé strojek/pouzdro nebo strojek/vložka; výška a průměr hřídelek pro ručky; umístění, průměr a délka natahovací hřídelky?

Odesláno

Něco takového Martine.Nejvíc by mne zajímalo umístění natahovací hřídelky,myslím,že ručky pro jiný průměr je Elton schopen vyrobit /pro Etu do Orlíků se dělal nový přípravek a bez problémů/.

Odesláno

Když může být v Orlících Eta ,tak proč by nemohla v PS1 být Miyota ?Zajímalo by mne to z hlediska proveditelnosti /záměny strojku/.

Odesláno

Tak ono všechno jde, ale když už jsme u toho, myslím že eta by šla lépe. Eta 2824- prúměr 25,6mm, výška 4,6. Prim cal.68-prúměr 25mm, výška 5mm.

Odesláno

Miyota má průměr 25,6 mm s montážním kroužkem 26mm výšku3.9 a jestli si dobře vzpomínám(nemám teď plán u sebe) tak od středu natahovaci osy k datovému věnci je tam uvedeno 1.92 mm. O víkendu bych se snad mohl dostat domů a proměřit Igeny.

Odesláno

a ještě do toho igenního pouzdra nezapomeňte   :shit:     :yucky:

Chápu Tvoji nelibost ohledně "bastlu" s "šikmookým strojkem" ,je to zkrátka slátanina,ale Orlík s Etou je na tom stejně.

Návštěvník tolja
Odesláno

Chápu Tvoji nelibost ohledně "bastlu" s "šikmookým strojkem" ,je to zkrátka slátanina,ale Orlík s Etou je na tom stejně.

nj, ale Orlíkům s Etou nemůžeš upřít jistou, sice nízkou, ale úroveň, rozhodně je neobhajuju, v orlíkách má být padesátka a nic jinýho

igeny s myiotou jsou podle mě jako šunka od kosti z kauflandu s šedesátiprocentním podílem masa, prostě hnus

Odesláno

No vzhledem k tomu, že Miyotu Elton do hodinek dával (OK, do PS2, ale dával), tak mi to přijde logičtější a s přihlédnutím k historii značky i lepší jak ETA. IMHO do pouzdra sedne lépe a s menším množstvím úprav.

Osobně bych kvalitu japonských kalibrů nikterak nezatracoval oproti ETA, zatímco cena je poloviční. Osobně mě toto téma taky zajímá, ale myslím, že lepší jak přeměřovat, bude vzít oba strojky a zkusit to napřímo. Jinak pokud doma nemáš 68, klidně ti nějakej vrak na měření pošlu...

Odesláno (upraveno)

No vzhledem k tomu, že Miyotu Elton do hodinek dával (OK, do PS2, ale dával), tak mi to přijde logičtější a s přihlédnutím k historii značky i lepší jak ETA. IMHO do pouzdra sedne lépe a s menším množstvím úprav.

Osobně bych kvalitu japonských kalibrů nikterak nezatracoval oproti ETA, zatímco cena je poloviční. Osobně mě toto téma taky zajímá, ale myslím, že lepší jak přeměřovat, bude vzít oba strojky a zkusit to napřímo. Jinak pokud doma nemáš 68, klidně ti nějakej vrak na měření pošlu...

Strojek 68 mám,ale jak říkáš,lépe by bylo zkusit to "na živo".Zajímala by mne více ta 9015 jak 8215.

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno (upraveno)

nj, ale Orlíkům s Etou nemůžeš upřít jistou, sice nízkou, ale úroveň, rozhodně je neobhajuju, v orlíkách má být padesátka a nic jinýho

igeny s myiotou jsou podle mě jako šunka od kosti z kauflandu s šedesátiprocentním podílem masa, prostě hnus

A proč? Ona ta Miyota je mimochodem dost možná lepší strojek než Eta 2824...respektive pokud vím, tak je koncipovaná jako konkurent pro 2892. Upraveno uživatelem USER47

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...