Návštěvník tolja Odesláno 23. září 2015 Nahlásit Odesláno 23. září 2015 (upraveno) raději nic Upraveno 23. září 2015 uživatelem tolja
straspol Odesláno 23. září 2015 Nahlásit Odesláno 23. září 2015 (upraveno) nedělejte z nouze ctnost, tak to napište, že to je levný a nezapomeňte si na ty "igeny" nechat dát průhledný dýnko ať se máte čím kochat, když to náhodou sundáte z rukyŽe je to laciná varianta nikdo nezastírá, že je kvalitnější než původní automaty 96 či 69 bych asi taky nezapíral. Průhled může klidně být, myslím že se ten strojek vejde pod standardní průhledové dýnko. Mohli bychom nechat pozlatit rotor a vyrejt na něj lva... Upraveno 23. září 2015 uživatelem straspol
Lamiczka Odesláno 23. září 2015 Nahlásit Odesláno 23. září 2015 raději nic však já napsal, že je to levnej, nicméně s 2824 imho naprosto porovnatelnej kalibr. U ETA jsou šílený ceny beztak jen kvůli politice swatch group a je vidět, že se jim toto pseudo embargo vyplatilo násobně - viz ceny kolem roku 2012. Tady by se dalo stejně tak psát, ať se z ETA každej nepo... Chápu, že pro tebe je prim fajn artikl a jak to není swiss made, tak nebrat. Renovace jsou imho to poslední co je na Eltonu pro spoustu lidí zajímavý a tam jako základ Igeny holt vedou...
bohus76 Odesláno 23. září 2015 Nahlásit Odesláno 23. září 2015 Že je to laciná varianta nikdo nezastírá, že je kvalitnější než původní automaty 96 či 69 bych asi taky nezapíral. To je taky jeden z důvodů.Být kalibry 96 a 69 stejně dobré alespoň jak 68 ,tak není co řešit.
straspol Odesláno 23. září 2015 Nahlásit Odesláno 23. září 2015 To je taky jeden z důvodů.Být kalibry 96 a 69 stejně dobré alespoň jak 68 ,tak není co řešit.No dyk. Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat...
xjr1 Odesláno 23. září 2015 Nahlásit Odesláno 23. září 2015 Dyť si jen tak hrajeme, osobně bych igeny s kvalitním automatem, jímž 9015 bezpochyby je, docela uvítal. Jen tak, na nošení, bastl nebastl, přece si nebudu odrbávat původní kousky, že ano;-). Tak co, koupíme ten strojek a začneme vymejšlet, nebo snad oslovíme Elton? Což asi budeme muset udělat stejně, minimálně kvůli výrobě číselníku.
bob.zizka Odesláno 24. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Chápu že se to nemusí někomu líbit,ale jak bylo psáno výše,je Miyota logičtější volbou než Eta už z toho důvodu že jí Prim dříve osazoval. Ano je to bastl ale úplně stejně jsou bastlem Igení automaty Honzovo dokonce s leteckým cifrem a jak se mi líbí a dokonce i limitka Igenů automatů po kterej tady kdekdo touží je skládačkou. Proto zastávám názor,že Igeny s miyotou 9015 by myslím byli vynikající protože je dost pravděpodobné že právě ta miyota by se vešla pod normální dýnko,čímž by Igeny pohledově zůstali stále stejné jen uživatelsky příjemnější se sofistikovaným automatem. Dokonce se domnívám že pokud by se toto podařilo realizovat,tak se najde dost lidí kteří by o ně stáli.Stojek miyota stojí okolo 2k takže si troufnu tvrdit že by tyhle Igeny byli za cenu renovačních jelikož jak víme tak odservisování staré 68.3 eltonem vyjde na 1500 což by odpadlo dodáním 9015.
Georgeisin Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 9015 v hodinkách nosím už prakticky rok v kuse a nemám na ni jedinou výtku. Funkčně i přesností odpovídá 2824. Je třikrát levnější. Je hlučnější, což je dáno jednosměrným nátahem, mě se to hrozně líbí. Když chytnu ten správný pohyb a poslouchám 6-7 vteřin jak rotor klouže ve směru, kde mu není kladen odpor, ten kovový zvuk je moc pěkný. To si s nataženou 2824 neužiju. Já bych ty hodinky zvážil, je myšleno s renovačním pouzdrem a s plast sklíčkem, ne? Se safírem to bude darda. Straspol měl výborný nápad s Igen automatic, mě od toho tenkrát odradil právě ten starý kalibr, na který budu horko těžko za x let shánět díly, byť jsou o to víc autentické.
warann Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 9015 v hodinkách nosím už prakticky rok v kuse a nemám na ni jedinou výtku. Funkčně i přesností odpovídá 2824. Je třikrát levnější. Je hlučnější, což je dáno jednosměrným nátahem, mě se to hrozně líbí. Když chytnu ten správný pohyb a poslouchám 6-7 vteřin jak rotor klouže ve směru, kde mu není kladen odpor, ten kovový zvuk je moc pěkný. To si s nataženou 2824 neužiju. Já bych ty hodinky zvážil, je myšleno s renovačním pouzdrem a s plast sklíčkem, ne? Se safírem to bude darda. Straspol měl výborný nápad s Igen automatic, mě od toho tenkrát odradil právě ten starý kalibr, na který budu horko těžko za x let shánět díly, byť jsou o to víc autentické.Jj, za těhle podmínek by mě to taky zajímalo. Tak co, půjdeme do toho? :-)
Honza.manta Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Nechtěl jsem se vůbec vyjadřovat, ale jen technická: do Primek se osazovala myiota 8215 a eta 2824 a mají i tipová označení jako prim kalibr 72 a 73. Takže z mého pohledu korektní strojky. Myiota 9015 je čistý bastl.
Georgeisin Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Igen automatic nikdy nebyly, všechny automatický igeny jsou z podstaty bastl, ať už v nich rotuje cokoliv, dle mého. Argument, že 9015 jo, protože sem tam dřív dávala Myiota, jistě neobstojí. A že 72 a 73 jo, protože se dávají do jiných primek, taky neobstojí. Zase z toho vyleze bastl. Ve verzi 9015 alespoň může být méně zbastlené dýnko než u 72 a 73, výška hodinek bude nedotčena. Pojďme se hádat, co je větší bastl. Igeny s o něco více korektním strojkem ale s neadekvátními dimenzemi, anebo Igeny s méně korektním strojkem, ale držící se původních rozměrů.
warann Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Igen automatic nikdy nebyly, všechny automatický igeny jsou z podstaty bastl, ať už v nich rotuje cokoliv, dle mého. Argument, že 9015 jo, protože sem tam dřív dávala Myiota, jistě neobstojí. A že 72 a 73 jo, protože se dávají do jiných primek, taky neobstojí. Zase z toho vyleze bastl. Ve verzi 9015 alespoň může být méně zbastlené dýnko než u 72 a 73, výška hodinek bude nedotčena. Pojďme se hádat, co je větší bastl. Igeny s o něco více korektním strojkem ale s neadekvátními dimenzemi, anebo Igeny s méně korektním strojkem, ale držící se původních rozměrů.Hádat se nebudu, ale za mě toto - viz zvýraznění.
bob.zizka Odesláno 24. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Igen automatic nikdy nebyly, všechny automatický igeny jsou z podstaty bastl, ať už v nich rotuje cokoliv, dle mého. Argument, že 9015 jo, protože sem tam dřív dávala Myiota, jistě neobstojí. A že 72 a 73 jo, protože se dávají do jiných primek, taky neobstojí. Zase z toho vyleze bastl. Ve verzi 9015 alespoň může být méně zbastlené dýnko než u 72 a 73, výška hodinek bude nedotčena. Pojďme se hádat, co je větší bastl. Igeny s o něco více korektním strojkem ale s neadekvátními dimenzemi, anebo Igeny s méně korektním strojkem, ale držící se původních rozměrů.Musím s tebou souhlasit. Bastl to bude tak jak tak jen s tou Miyotou by to mohlo proběhnout čistěji s původním dýnkem,tedy pohledově totožné s Igeny.
kuncák7 Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Panove,kdyby se tento projektik/ navrh,povedlo dotahnout do faze finalni,byl bych take vaznym zajemcem ( za rozumnou cenu ).
warann Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Panove,kdyby se tento projektik/ navrh,povedlo dotahnout do faze finalni,byl bych take vaznym zajemcem ( za rozumnou cenu ).Tak začneme dělat seznam zájemců?
Georgeisin Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Když to nezaštítí nějakej zkušenej limitkovej manažer s kontaktama v Eltonu, tak je to v p...
warann Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Takže buď někoho přesvědčíme, aby nám pomohl nebo se prostě zkusíme zeptat. Já bych to úplně nereálně neviděl.
kuncák7 Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Tak začneme dělat seznam zájemců? Pro me za me. Ja do tohohle kecat nemuzu,v rozmerech strojku a dalsiho se neorientuju,ale zaujala me ta myslenka a zalibila se me. O sve zrenovovane Igeny se dost bojim a nosim je opravdu malo,ale tady bych se snad tolik nebal.
bob.zizka Odesláno 24. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Pojďme se bavit v rovině toho,že by se do toho Elton pustil. Kdo by jste od toho co očekával? Mám na mysli např.renovační pouzdro s plast.sklem a normální lunetou nebo radši něco modernějšího se safírem a třeba klik lunetou? Na seznam je brzo ;-)
Georgeisin Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Safír už doma mám, takže já bych se klonil k renovaci. To je úspora určitě 20-30k při astronomických cenách safírového pouzdra.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se