Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 109
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Mezi nápisy by mohlo být pořadové číslo podle data objednání.

Ne ne ne! Když jsem se nad tím s odstupem zamyslel, byla by to doslova hovadina. Mít pořadové číslo víčka na hodinkách?! Pitomost na kvadrát. Tady se jedná pouze o víčko, číselník a pouzdro si přeci každý vybere dle libosti.

Odesláno

Tak se pustíme rovnou do hlasování a textem se budeme zaobírat až po konečném výsledku.

Mám objednaná dvě dýnka, na jedno přijde vyrýt můj vlastní text. Druhé mi je v podstatě lhostejné a pokud se bude jednat třeba o nápis typu "Sami sobě", jsem pro. Přesto, pokud by měl být nápis automaticky na všech zhotovených kusech, jsem proti.

dýnko s nápisem (0)

čísté dýnko (1)

Odesláno
To si myslím taky, ale to je nám houby platné, musel by si to myslet i PRIM. Nezbývá než bastlit sami. Jestli to ještě jde, tak si mě tam Georgi prosím Tě ještě připiš. Dík.

Musím upozornit, že dokud jsem nezaznamenal snahu o paralelní výrobu, byly letecké hodinky v mých plánech. Teprve tato aktivita mi vzala chuť. Za takovéto situace pro mne nemá cenu se v této věci angažovat. Na jednu stranu se tu bavíme o tom, jak je výroba napodobenin minimálně neetická a na druhou stranu toto...

Nemám k tomu co víc říci.:(

Odesláno

Dle mého názoru se nejedná o žádnou napodobeninu. Je to zcela legitimní sestavení hodinek z originálních, až na dýnko, dílů. Nechci ani spekuovat o cenové kalkulaci na nové hodinky, které by měly k termínu napodobenina, daleko blíže. Každý si nemůže dovolit vydávat horentní částky za nákup použitých originálů, či za různé renovace.

Odesláno

Snažím se jen vysvětlit, proč mě téma tohoto fóra mrzí. Nikomu z Vás v tom nebudu bránit. Historickou hodnotu leteckých sportů už jsem obětoval, jen doufám, že to nepostihne i další modely. To už bych se na to vážně vykašlal. Pro Vás je to koníček, pro mě projekt dalekosáhlejšího významu. Vložil jsem do něj již cca 8 let svého života a jakákoliv komplikace mě prostě štve. A všechno, co mě nutí měnit plány pro mě komplikace prostě je. Poslední léta investujeme všechno proto, aby se značka PRIM dostala zpět do povědomí.

Byl bych radši, kdybyste se přijeli podívat k nám do firmy a nasáli trochu toho, o co se snažíme. Není to nic jednoduchého, ale daří se to. Potřebujeme možná jen trochu vaší důvěry!

Odesláno
Musím upozornit, že dokud jsem nezaznamenal snahu o paralelní výrobu, byly letecké hodinky v mých plánech. Teprve tato aktivita mi vzala chuť. Za takovéto situace pro mne nemá cenu se v této věci angažovat. Na jednu stranu se tu bavíme o tom, jak je výroba napodobenin minimálně neetická a na druhou stranu toto...

Ale tady se nejedná o výrobu napodobenin! Tady se svépomocí vyrábí náhradní díl, který výrobce není schopen, přesněji nechce, nabídnout. Nic víc nic míň.

K problému reedice leteckých hodinek jsem se vyjádřil už zde.

O tyto hodinky byl eminentní zájem a nějak pořád nechápu důvody, proč jste se do nich nepustili. Všechny díly na ně máte hotové a celková realizace mohla být otázkou chvíle, vlastně by se ani nejednalo o výrobu, ale spíš o repasi. Nové pouzdro na starý strojek. Na dýnko by stačilo vyrazit něco jako, že se nejedná o armádní originál, ale jeho napodobeninu z nerezu, která vznikla v roce 2005 v počtu 100 kusů. Hotovo, hodinky mohly jít světem za pár tisíc a lidi by vám utrhali ruce. Spokojenost by byla na všech stranách.

To, že ELTON zaspal, případně měl nereálné představy o ceně reedice, je jiná věc. Zkrátka to dopadlo jak to dopadlo, ale nějakých 20 kusů náhradních dílů, vyrobených svépomocí, přeci nemůže být důvod pro nevyrobení leteckých hodinek. Cítím to tak, že tuto samovýrobu ELTON uvítal, jako záminku pro zdůvodnění své nečinnosti.

Odesláno

Prostě jsme si pomohli sami tam, kde nám prim nevyšel vstříc, nedělal bych z toho žádné závěry a scény, je to snědená polívka. Bude se to ale pravděpodobně opakovat, když bude prim podporovat naše projekty tak selektivním způsobem.

Jediná mně blízká reakce prima, když už nechce ty dýnka nabízet, by podle mě byla OKAMŽITĚ vyrobit tu svojí serii a rovně to georgovi natřít. Nestalo se, tak nebrečet!!!!

Odesláno
To, že ELTON zaspal, případně měl nereálné představy o ceně reedice, je jiná věc. Zkrátka to dopadlo jak to dopadlo, ale nějakých 20 kusů náhradních dílů, vyrobených svépomocí, přeci nemůže být důvod pro nevyrobení leteckých hodinek. Cítím to tak, že tuto samovýrobu ELTON uvítal, jako záminku pro zdůvodnění své nečinnosti.

Téhle akce se sice neúčastním, ale s výše uvedenou poznámkou souhlasím. Pořád nechápu, jak mohlo pár nadšenců ovlivnit výrobu nějakého modelu hodinek. U takhle sestavených hodinek je přeci každému jasné, že nemají žádnou historickou hodnotu a tudíž nemohou mít žádný vliv na cenu/historickou hodnotu originálních kusů.

Ta je podle mě nyní snižována hlavně tím, kolik se najednou "vynořilo" původních kusů. Kdo je chce mít ve sbírce, tak si je může celkem bez problémů pořídit (pokud tedy akceptuje jejich zatím mírně přemrštěnou cenu).

Já z toho spíš mám dojem, že PRIM plánoval udělat reedici za nemalý peníz... (cena odůvodněná limitovanou edicí, odkazem na "historickou" hodnotu původních hodinek a vypouklým safírovým sklem). Teď je ovšem jasné, že hodinky jsou za takovou cenu jen těžko prodejné - raději si zájemci sestaví vlastní z NOS dílů a za zlomek ceny.

Osobně reinkarnaci PRIMu doopravdy fandím a mé další hodinky snad budou mít původ v Novém Městě. Mám jen pocit, že se teď až příliš soustředí na "exkluzivní" modely. Přitom pokud by oživil např. Sport II za rozumnou cenu, tak jen tady na fóru by měl desítky zájemců...

Odesláno

Mrzí mne, že si nerozumíme.

Nejedná se o výrobu náhradního dílu! Sami vidíte, že se dávají dokupy nové hodinky, které bývaly omezenou sérií.

Nevím, jak byste se tvářili, kdybych teď vyráběl takové "náhradní díly", ze kterých by bylo možné postavit Linea 40 s kalibrem 66 a číselníkem bez datumky.

Rozcupovali byste mě naprosto bez milosti, že se nemýlím? A jaký je v tom rozdíl?

Můj původní plán se týkal hodinek typu remake, tedy hodinek v aktuálním - zvětšeném a materiálově novém provedení. Pokud se v mých úvahách ocitla i replika, pak jen proto, že mi přišlo vtipné hodinky prodávat v setu. Myslím, že to dost lidí zaujalo. Dost těch lidí, kteří na úmysl takové hodinky si koupit rezignovali po té, co začala tato aktivita. Nedivím se jim.

Důrazně bych se ohradil proti nařčení, že nejsme schopni díl vyrobit! Moc dobře víte, že jsme! To že se snažím této firmě udržet určitou kulturu nepovažuji za mínus. Udělal jsem spoustu chyb a byly to právě nejasnosti okolo toho, co ještě můžeme udělat abychom nenarušili exkluzivitu našich l.e., které mě přivedli k tomu, že je třeba naše historické modely do značné míry chránit před degradací.

Mám tím namysli i nově vznikající modely, protože i ty jednou budou součástí naší historie! Chápu, že to možná nikoho z Vás netrápí, ale já chci budovat firmu, jejíž image poroste! Chci budovat značku tak, aby i vaše dnes koupené hodinky rostly na hodnotě. Chci, abyste jednoho dne byli pyšní na to, že jste byli při tom a pomohli mi s tím! Vím, že nemám právo to po Vás žádat, ale byl bych vděčný alespoň za to, že si uvědomíte, že to nedělám jen kvůli sobě.

Znovu musím připomenout Chronomag Limited Edition....

Cítím to tak, že tuto samovýrobu ELTON uvítal, jako záminku pro zdůvodnění své nečinnosti.

Kdybyste byli na mém místě, také byste samovýrobu neuvítal s nadšením. Zkuste se vcítit! Budujeme značku, vracíme jí do povědomí lidí, kteří už jí dávno oželeli. Prostě zase jeden podnik, který někdo vytuneloval. Jak typicky české, že?

Nechci si připisovat cizí zásluhy, ale mám takový pocit, že kdyby nebylo našich velmi úspěšných limitovaných sérií Orlík a Spartak, mnoho z vás by ani nevědělo, že nějaké primky letectvo mělo. A ten kdo by to věděl, by je nepovažoval za hodné sbírání.

Co tím chci říci?

Že hodinky netvoří jen nakoupená a opracovaná nerezová ocel 316L!!!

Cigi: rozhodně tu nebrečím! Jen bych byl rád, kdyby mě mohla práce i nadále bavit! Snažím se najít takovou rovnováhu, ve které mohu vyjít vstříc vám, udělat vám radost a přitom, aby to zapadalo do celkové koncepce budování značky. Rád bych, aby mě to také bavilo.

Myslím, že jste si tu už ověřili, že když v něčem získáte mou pozornost a podporu, dokážu se zasadit o to, aby to skutečně i přišlo na svět. Možná né úplně dokonale. I já bych si dokázal představit nedělat některé chyby. I já mohu celý projekt jako CH.L.E. řídit lépe a né tak živelně, ale nikdo učený z nebe nespadl! S každým projektem by to bylo lepší a lepší. To proč teď nepomáhám diskutujícím v nalezení tématu pro další L.E. je dáno dvěma důvody, zaprvé nevím kam dřív skočit a zadruhé si myslím, že zas nemůžeme sekat jednu L.E. za druhou.

To PEtrS: V podstatě to vidíte správně! Jsou tam sice drobné nepřesnosti, ale skutečně jsem věděl, že kdybych udělal soudkové pouzdro o velikosti 42-44mm (o tom, že v dnešní době už nemůže být s plastovým kroužkem a plastovou lunetou snad nejsou pochyby), byl by o takové hodinky zájem. Minimálně takový, aby se skutečně reálně zvýšila hodnota pojmu "Letecké sporty".

Ještě jedna poznámka: Kdyby za mnou přišel byť jen jeden člověk, že má letecké sporty (prokazatelně - tedy dodané do továrny na renovaci), bez diskuzí bych mu na ně nové dýnko i pouzdro dal. To bych totiž považoval za košér. Není to tedy o tom, že něco neumíme udělat nebo že nejsme dost rychlí...

Myslím, že s rychlostí sice máme občas problémy (někteří z vás s tím mají zkušennost, ale snad mi prominou), ale stále jsme v podobných operacích pružnější než většina evropských značek. Většina z nich by možná některé služby ani nedokázala nabídnout.

Odesláno

Náhradní a tuningové díly na auta a další výrobky se běžně vyrábějí a prodávají po celém světě a je to legální. Existují na to speciální renomované firmy (AMD..).

Nikdo netvrdí, že budeme mít originál dýnko, to ani nechceme.

Chceme si stavět svoje vytuningované kousky, které prim NECHCE dělat, veřejně se k tomu hlásíme, nevím, jestli je někdo chce prodat jako primky, velmi pochybuji.

NIJAK tím nepřekážíme jakémukoli záměru prima. Kdyby nebrečel a vyrobil ty velké letecké, hned bych je zvažoval ne místo dýnka, ale vedle něj - náš projekt k tomu přece není ani zdaleka konkurence.

Je to bohužel brekot, omlouvám se :)

Ale celkem vzato, považuju to za nicotné nedorozumění, mnoho povyku pro nic, ústy klasika, raději bych to nechal být a fakt si nekazil radost.

Odesláno

No pěkně se to tu vyhrotilo, co jsem tu nebyl. Nemám co dodat, vše za mě již řekli marat a 31682. Abychom se tedy vrátili k tématu: Kvůli ceně bych asi viděl čisté víčko, ale pokud se všichni shodnou, tak splynu s davem :-) Líbil by se mi jen nápis Chronomag uprostřed, případně pod tím 2006.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...