hciq Odesláno 29. září 2007 Nahlásit Odesláno 29. září 2007 Jasně, že jádro, a mlátit zelený pálkou po hlavě. Kolik pracovních průserů a kolik projektů mě zku....a nebo zabila tato sebranka co se shlukuje na životním prostředí nebo v různejch organizacích co kecaj do toho, kde budou například migrovat žáby a chrobáci. A v asi tak 80% jde většinou jenom o to jak komu..však vy víte co. Hrůza !!
Pepino65 Odesláno 29. září 2007 Nahlásit Odesláno 29. září 2007 Jééé, jsem rád, že že se na tomto foru najde beaucoup lidí, kteří mají rozum. Byl jsem v létě v zámečku vedle JETE, kde je krásná prezentace o jádru všeobecně, také modely a makety, ke všemu podrobný výklad. Jsem ze Sokolovska, takže mě uchvátila i krajina kolem. U nás, kolem velkolomu Jiří lze jet po silnici mezi Lomnicí a Vintířovem skoro 7 km, uhlí v dole (lomu) neustále někde pohořívá, doutná, stopově při hoření unikají do ovzduší radioaktivní prvky, poblíž 2 elektrárny. Jeden drobný paradox, po této neekologické těžbě zbyly různé zatopené díry, tzv. pinky a v nich se usadili čolci, které dnes zuřivě brání ekologové.
Foundryman Odesláno 29. září 2007 Nahlásit Odesláno 29. září 2007 Ekologisté zuřivě brání všechno krom lidí.
JJ Odesláno 29. září 2007 Nahlásit Odesláno 29. září 2007 Termojaderná fúze je tak možná pro naše vnuky. Toť otázka. Možná by stačilo utnout státní podporu různým oblíbeným "zeleným" projektům. Přestalo by se vyplácet "podnikání" s větrníky v místech, kde skoro nefouká, o blbostech typu fotovoltaika nemluvě a investoři by své peníze nasměrovali do nějakých reálnějších oborů - například právě do té fúze. Jinak osobně považuju klasický jaderný reaktor za fajn věc někam na ponorku či do hodně odlehlých míst, kde se energie jinak rozumně vyrobit nedá. Z průmyslové výroby moc nadšen nejsem (hlavně kvůli odpadu a likvidaci vysloužilých JE, resp. spíš praxi nekonečného prodlužování životnosti) nehledě na to, že výraznou část nákladů, spojených s jadernou energií minimálně v Evropě zacvaká daňový poplatník. Jako krátkodobé řešení se mi jeví nejlepším řešením plynové elektrárn a doplňkové využívání malých zdrojů (kogenerace, MVE), v dlouhodobém horisontu pak ta fúze. A pochopitelně je třeba šetřit - čímž ale nechci nic nikomu vnucovat a nařizovat.
mechano Odesláno 30. září 2007 Nahlásit Odesláno 30. září 2007 nakonec černobyl se taky vydržel, ne?. V zájmu aspoň částečné objektivity uvaž , že po Černobylu zůstala "díra" , velká asi jako naše republička a zrovna s vodní párou je na tom Temelín taky dost "dobře"
VS Odesláno 30. září 2007 Nahlásit Odesláno 30. září 2007 (upraveno) V zájmu aspoň částečné objektivity uvaž , že po Černobylu zůstala "díra" , velká asi jako naše republička a zrovna s vodní párou je na tom Temelín taky dost "dobře" Elektrárna s reaktorem černobylského typu u nás nikde není. Pokud jde o vodní páru, bude na tom stejně jakákoliv tepelná elektrárna s parogenerátorem srovnatelného výkonu, ať spaluje uhlí, plyn, naftu nebo cokoliv jiného. Ono totiž vůbec nezáleží na tom, čím se ta voda ohřívá, princip všech tepelných elektráren je stejný. Voda se ohřeje v kotli na páru, ta se vede do turbíny, kterou roztočí a dále do chladiče, kde se ochladí, zkondenzuje a znovu vede do kotle. Jaderný reaktor neuvolňuje do atmosféry nic. Elektrárna, která něco spaluje, odebírá z atmosféry kyslík, který dýcháme a uvolňuje zplodiny hoření. Upraveno 30. září 2007 uživatelem VS
Návštěvník YPO Odesláno 30. září 2007 Nahlásit Odesláno 30. září 2007 Temelín mi nijak extra nevadí ..... co mi vadí jsou ceny energií obecně ..... takže navrhuji zbourat elektrárny a plynárny a místo nich postavit továrny na svíčky (je z nich teplo i světlo) a diskutovat můžeme poštou
boo-beek Odesláno 30. září 2007 Nahlásit Odesláno 30. září 2007 Temelín mi nijak extra nevadí ..... co mi vadí jsou ceny energií obecně ..... takže navrhuji zbourat elektrárny a plynárny a místo nich postavit továrny na svíčky (je z nich teplo i světlo) a diskutovat můžeme poštou YPO, a co by pak pohanelo watchwidery???
Lovap Odesláno 30. září 2007 Nahlásit Odesláno 30. září 2007 YPO, a co by pak pohanelo watchwidery??? Veveričky, ktoré by behali v kolese
Návštěvník YPO Odesláno 30. září 2007 Nahlásit Odesláno 30. září 2007 YPO, a co by pak pohanelo watchwidery??? nic ..... nebyl by čas čučet do PC a místo toho by jsem natahoval hodinky
New X-Bob Odesláno 1. října 2007 Nahlásit Odesláno 1. října 2007 Jééé, jsem rád, že že se na tomto foru najde beaucoup lidí, kteří mají rozum. Byl jsem v létě v zámečku vedle JETE, kde je krásná prezentace o jádru všeobecně, také modely a makety, ke všemu podrobný výklad. Jsem ze Sokolovska, takže mě uchvátila i krajina kolem. U nás, kolem velkolomu Jiří lze jet po silnici mezi Lomnicí a Vintířovem skoro 7 km, uhlí v dole (lomu) neustále někde pohořívá, doutná, stopově při hoření unikají do ovzduší radioaktivní prvky, poblíž 2 elektrárny. Jeden drobný paradox, po této neekologické těžbě zbyly různé zatopené díry, tzv. pinky a v nich se usadili čolci, které dnes zuřivě brání ekologové. Kde je přesněji ten důl? Chci si udělat výlet na moto někdy v říjnu. Je to "zadem" do Chodova?
Pepino65 Odesláno 1. října 2007 Nahlásit Odesláno 1. října 2007 (upraveno) Kde je přesněji ten důl? Chci si udělat výlet na moto někdy v říjnu. Je to "zadem" do Chodova? Jojo, je to mezi Sokolovem a Lomnicí, tuším že po pravé straně směrem k Lomnici a Chodovu, poptám se, jestli to tam není po obou stranách. Pošli PM než pojedeš, můžeme se potkat, když bych nebyl mimo. Upraveno 1. října 2007 uživatelem Pepino65
Honzajs Odesláno 19. října 2007 Nahlásit Odesláno 19. října 2007 Co se týká Rakušáků a jejich postoje k JETE, potažmo nově k Benešovým dekretům: Jejich frustrace z našeho národa pramení z toho, že náš národ je plně svébytný, zejména co se mateřského jazyka týče. Oni totiž nemají ani vlastní mateřský jazyk a pokud chtějí být BIG, musí se spojit se svým sousedem. P.S. Pokud jsem někoho urazil, bylo to zcela záměrně
Onisan Odesláno 23. října 2007 Nahlásit Odesláno 23. října 2007 (upraveno) Co se týká Rakušáků a jejich postoje k JETE, potažmo nově k Benešovým dekretům: Jejich frustrace z našeho národa pramení z toho, že náš národ je plně svébytný, zejména co se mateřského jazyka týče. Oni totiž nemají ani vlastní mateřský jazyk a pokud chtějí být BIG, musí se spojit se svým sousedem. P.S. Pokud jsem někoho urazil, bylo to zcela záměrně ... no nevím, nevím... nemám pocit, že jsou rakušáci nějak frustrovaní... vše co se děje a je shora diskutováno má ekonomický podtext který se různými transformacemi přenáší do politiky... ... ten vlastní jazyk bych už vůbec nevynášel do nebe... přestože jsem amatérský "badatel" fanoušek prvního odboje, nejsem nikterak odvařen z historické události která se udála 28.10. 1918.... nemluvě o době "národního obrození"... jinak jsem pro energii z jádra, protože to je dle mně jediný druh energie který má potenciál nezasvinit a současně stačit potřebám naší kulturně-ekonomické společnosti. snahy získávat energii z jiných "ekologických " zdrojů jsou jen dobrým ekonomicko- politickým způsobem jak získat peníze a že v popředí toho mávají vlajkou zelení ekoteroristé kteří si myslí, že systém který se utvářel několik staletí nahradí něčím chytřejším, vymyšleným od zeleného stolu... ani nekomentuji.. zelená je prostě v kurzu Upraveno 23. října 2007 uživatelem Onion
giptrick Odesláno 23. října 2007 Nahlásit Odesláno 23. října 2007 Jsem pro jadernou energii. Nejvíc mě štvou rakušani s jejich falešným postojem k tomuto druhu výroby energie. Bydlím přímo na hranicích a kousek ode mne jde vysoké napětí z JE Dukovany přímo do Rakouska. Tito placení demonstranti křičí něco o tom, jak jsme neekologičtí a dva kilometry nad vesnicí vtéká potokem z rakouské chemičky Pernhofen červená voda, která ekologicky zrovna nevypadá a byla už mnohokráte viníkem totální otravy řeky Dyje a první novomlýnské nádrže. Howg
JJ Odesláno 23. října 2007 Nahlásit Odesláno 23. října 2007 Jejich frustrace z našeho národa pramení z toho, že náš národ je plně svébytný, zejména co se mateřského jazyka týče. Oni totiž nemají ani vlastní mateřský jazyk a pokud chtějí být BIG, musí se spojit se svým sousedem. Ach jo... Kdyby ses alespoň namáhal a něco si zjistil o věcech, o kterých píšeš. Přiblblé fangličkaření a rozplývání se nad mateřským jazykem si strč za klobouk*. Je to úplně stejně blbé jako velkoněmecký nacionalismus a dementní politika české národní representace ve druhé polovině 19. století. V Čechách to naposledy nestálo za <censored> začátkem června 1914 a pro Rakousko platí to samé. ___ * přelož mi do onoho tak skvělého a geniálního jazyka třeba jednoduchou větu "I do not hate you" ;-)
Honzajs Odesláno 23. října 2007 Nahlásit Odesláno 23. října 2007 ... no nevím, nevím... nemám pocit, že jsou rakušáci nějak frustrovaní... vše co se děje a je shora diskutováno má ekonomický podtext který se různými transformacemi přenáší do politiky... ... ten vlastní jazyk bych už vůbec nevynášel do nebe... přestože jsem amatérský "badatel" fanoušek prvního odboje, nejsem nikterak odvařen z historické události která se udála 28.10. 1918.... nemluvě o době "národního obrození"... jinak jsem pro energii z jádra, protože to je dle mně jediný druh energie který má potenciál nezasvinit a současně stačit potřebám naší kulturně-ekonomické společnosti. snahy získávat energii z jiných "ekologických " zdrojů jsou jen dobrým ekonomicko- politickým způsobem jak získat peníze a že v popředí toho mávají vlajkou zelení ekoteroristé kteří si myslí, že systém který se utvářel několik staletí nahradí něčím chytřejším, vymyšleným od zeleného stolu... ani nekomentuji.. zelená je prostě v kurzu Co máš proti češtině ? Mám na to trošku jiný pohled, jsem totiž ultrapravicový vlastenec Dělám ve firmě, kde občas sedíme za jedním stolem jako v c.k.monarchii (CZ, SK, AT, HU, PL, MN) a když tam i náhodou přijdou i prušáci, tak jsou ti rakušáci vedle nich takhle maličký Podle Bursíka je zřejmě jakákoliv energie špatná, uhlí vadí, elektrika vadí, plyn vadí taky, rád by spaloval biomasu, nebo dřevo., tak nevím. Jdu si oblíct svetr, z ovčí vlny, surové, nebarvené
Návštěvník YPO Odesláno 23. října 2007 Nahlásit Odesláno 23. října 2007 (upraveno) Jdu si oblíct svetr, z ovčí vlny, surové, nebarvené móresy ČEZu dnes popsal velice trefně pan ředitel pražské ZOO v MF Dnes ...... naprosto se s tím ztotožňuji :/ Upraveno 23. října 2007 uživatelem YPO
koblih69 Odesláno 23. října 2007 Nahlásit Odesláno 23. října 2007 Zajímavá diskuse... tímto zdravím všechny ze vzdálenosti cca 2 km od Temelína. PS: zítra ( pokud to nepletu ) má být velké cvičení - třeba převrhnutý náklaďák s palivem... tak se můžete přijet podívat
JJ Odesláno 23. října 2007 Nahlásit Odesláno 23. října 2007 Mám na to trošku jiný pohled, jsem totiž ultrapravicový vlastenec To je něco jako vodník, slušný komunista či chytrý policajt, že? Mohl bys prosím doplnit mé vzdělání a říct, co je na vlastenectví pravicového? Zejména definuješ-li vlastenectví a příslušnost k národu jazykově (tj. tak, jak to dělali velkoněmečtí nacionalisté od osvícenství dále), je to dosti nesmysl, protože se jedná jen o další z kolektivistických (=levičáckých) konceptů.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se