Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Znate nekdo tohoto vyrobce hodinek? Vypada to na rakosnika, ale mozna se pletu...

treba tento model nevypada zle:

? Movement design based on Swiss Venus 175

? Two register chronograph with 30-minutes elapsed time counter

? Water resistant to 5ATM

? High quality 316L stainless steel PVD coated case

? 45mm case size

? Mineral glass crystal

post-2166-1192722233.jpg

post-2166-1192722239.jpg

Odesláno

ono udělat kvalitní kopii číňané umějí. Když se podívám na tu kopii Unitasu v "Marina Militare" tak strojek vypadá lépe než jakýkoliv strojek Primek....což je teda dost síla... :crying_anim02:

Odesláno
  Foundryman napsal:
Přitom oživení starých kalibrů (jako třeba tento Venus) je dle mého soudu velice moudré řešení.

přesně tak..v dalších dvou letech se dočkáme kvalitních čínských hodinek.....

Odesláno
  ¨safi napsal:
přesně tak..v dalších dvou letech se dočkáme kvalitních čínských hodinek.....

Proč ne jeden tento čínský strojek vlastním a dělá odchylku + 4 sec. za den. Oni se to ti šikmoocí kluci hrozně rychle naučili. Věřím tomu, že za krátký čas nás bude víc, kdo bude vlastnit hodinky" made in china" :D

Návštěvník Snow
Odesláno
  B.F.G. napsal:
Pěkné hodinky, nevidím důvod je nemít. :) Čína, žádný fake.

Tak kdy si je koupíš ?

Odesláno (upraveno)

Jo, jdou japonskou cestou. Napřed kopie, pak licence, nakonec vlastní konstrukce. Nad japonskými auty se v 60. letech taky všichni útrpně šklebili.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno

No nevím kdo se co od koho naučil, první zařízení na přesnější měření času pochází právě z Číny, a to, že se pár sedláků, někde pod horama v oblasti Jura přes zimu nudilo, jim nedává přece patent na rozum v podobě onoho prima nápisu swiss made.

Odesláno
  Snow napsal:
Tak kdy si je koupíš ?

Jsou pěkné, nicméně si počkám, až nějaké nebudou tolik sportovní a nebudou mít modré šroubky. Pak si jedny bez rozpaků klidně pořídím, rejpale.

Odesláno
  jas361 napsal:
Proč ne jeden tento čínský strojek vlastním a dělá odchylku + 4 sec. za den. Oni se to ti šikmoocí kluci hrozně rychle naučili. Věřím tomu, že za krátký čas nás bude víc, kdo bude vlastnit hodinky" made in china" :D

ta doba už skutečně není daleko.. nicméně odchylka není jediný parametr, který je u mechaniky rozhodující, myslím že klíčová bude například "servisovatelnost", dostupnost náhradních dílu i s odstupem času atd..

Odesláno (upraveno)
  Foundryman napsal:
Myslím, že ve Švýcarsku už nikdo. Proto je to od výrobce hodinek Schafers chvályhodný počin.

Kalibry Venus vyrábí dvě nebo tři firmy:

a to firma Gematic jako historickou re-edici kalibru Venus 175, výroba probíhá v Japonsku a zdobení a seřizování v Německu (podobný model funguje u Poljot chronografů u značek Poljot Internation, Zeppelin a Junkers)

a pak Sea-gull (kvalitní Čína)

Dokonce bych si dovolil tvrdit že kalibr v Sea-gull a ve Schafer je jeden a týž (viz přiložený obrázek nahoře). Obrázek dole je Maurice Lacroix ML 36 alias Venus 175

http://www.equationoftime.com/reviews/show....php?product=14

post-236-1192741829.jpg

post-236-1192741967.jpg

Upraveno uživatelem ¨safi
Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Při hledání obrázku Venus kalibru jsem si všiml, že byl dříve dost rozšířený, používala ho např. fa Breitling, nyní jsem ho našel v hodinkách Jacques Etoile a to ne v nijak levných, nechce se mi věřit, že tahle německá fa bude odebírat kalibry zrovna v Číně

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno
  Snow napsal:
Při hledání obrázku Venus kalibru jsem si všiml, že byl dříve dost rozšířený, používala ho např. fa Breitling, nyní jsem ho našel v hodinkách Jacques Etoile a to ne v nijak levných, nechce se mi věřit, že tahle německá fa bude odebírat kalibry zrovna v Číně

Hele jak píšu tak jej používá i Maurice Lacroix..nevím jak je to s právy na tento kalibr...předpokládám že někdo musí být držitelem licence....a tu udělovat..nebo zda-li patentová a licenční ochrana už vypršela?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...