Přejít na obsah

CERTINA CERTIDAY cca 1970

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)

Píše se rok 1970, všude cinkají kalhoty do zvonu, chlapi mají u košil s dlouhými špičatými límci ohrnuté manžety, nosí se nablýskané boty na kramfleku, vlasy přes límec, pod nosem řidítka a kotlety do půl mozku jako John C. Holmes. A co mohl mít takovej hustej týpek na ruce? 

Třeba tohle: in-house kalibr Certina 25-652 Day/Date s automatickým nátahem, zasazený do obdélníkového ocelového pouzdra o rozměru 41x38mm,signovaná korunka je vytrhávací a hodinky jsou takový celkově nepřehlédnutelný. Když je srovnám se mnou, protože jsme zhruba stejně staří, tak ze srovnání vycházejí vítězně tyto hodinky, protože jsou celkově mnohem méně obouchané.

pár fotek:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

:gora:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem tolja
Odesláno

Moc pěkné to máš!! Škoda jen, že nejsou s českými dny v týdnu, jak se občas certiny objevují.

• po měsících...
Odesláno

S dovolením to tu oživím..

Před časem proběhly aukrem dvoje Certiny s čekým názvem dne v týdnu.. Úspěšně jsem na obé zapomněl.. Neříkejte, že je nemá nikdo odsud. Chlubil se jimi jinde, nebo čeká na vyzvání? :-)

Odesláno

Stejný model (quartz) prodával před časem kluk na Kolbence. Chtěl za ně jen 800 stovek. Bohužel mě nenechal se do nich podívat (nebyly v chodu, prý asi baterka). Jelikož jsem už takhle prodělal balík,  nevzal jsem je. Cca za 1-2 týdny byly na aukru. Předpokládám že to nebyla náhoda. Ale ani mě to nemrzí, přeji odvážným  :)

Tolja- moc hezké je máš 

• po měsících...
Odesláno

Do podobné doby jako hodinky zakladetele vlákna asi spadají i tyto Blue Ribbon automatic. Nebo jsou možná starší, zatím jsem nevypátral, kdy alespoň přibližně tento model vyráběli.

Odesláno

Díky za odkaz, super čtení. Je to skutečně kalibr 25-65. Škoda že Certina nepokračovala ve výrobě a vývoji svých kalibrů. Rozhodně měla co nabídnout. 

Odesláno (upraveno)

Ako si prosím ťa prišiel na ten presný rok výroby?

Podľa toho druhého číselného radu vo výrobnom čísle a jeho následným porovnaním s číslami množstva produkcie pre DS a DS-2 v jednotlivých rokoch?

Upraveno uživatelem EDYMI
Odesláno

Číslo mých Certin patří do skupiny 1958 až 1974, což odvozuju od jeho tvaru. Má dvě složky, jakoby dva řádky nad sebou. V 1. řádku je 5601 102, což znamená 56 - kalibr 25-65, 01 - nerezová ocel na pouzdru a 102 je typ pouzdra (bez bližšího upřesnění). Druhý řádek obsahuje číslo 4710018, což by mělo odpovídat řadě DS od roku 1958 a první dvě číslice 47xxxxxx znamenají rok 1961. Jediný problém je ten, že na hodinkách není označení DS, ale předpokládám, že tento systém neplatil jen pro řady DS, ale pro celou produkci Certiny v té době. Takže 100 % jistota není, ale mohlo by to tak být. 

Odesláno

Veď práve, že v tom vlákne na WUS je to pre DS resp. DS-2 a ty máš blue ribbon tak preto ma to zaujalo. Reku som možno niečo prehliadol, ale teoreticky by to na ten rok 1961 mohlo sedieť. Inak pekný kúsok tak isto ako aj tie DS-2 s dňami v týždni v češtine. 

Odesláno

Taky jsem v první chvíli uvažoval, že ty údaje platí jen pro DS a DS-2. Potom jsem si ale říkal, že pokud si zavedli nějaký systém do výrobních čísel a ten zohledňuje i materiál a provedení pouzdra, tak nejspíš bude obecný pro celou produkci. Ale jak říkám, není to 100 %. Tvarem mi ale do uvedené doby docela zapadají, novější Certiny už byly trochu odlišné. Uvidíme, jestli se objeví nějaká další informace, jak to vlastně je, resp. bylo. Buďme rádi alespoň za to, že měli v číslech systém. Před časem jsem si jen tak pro legraci pořídil Amfibi ještě z dob SSSR, která má taky číslo na dýnku. Ihned jsem zjistil, že se nedopátrám žádného roku výroby nebo dalších informací. Údajně v tom systém nebyl. Já si osobně myslím, že byl, ale buď se nedochovala dokumentace nebo byl "utajený"  :lol2:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...