nAscA Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Protoze mi v brzke dobe skonci bydleni, zacinam se zajimat o hypoteky. Vyhledl jsem si byt nedaleko Prahy.Mam ale problem, nemam staly prijem a ani nepodnikam. Resp. staly prijem mam, ale nedolozitelny, nekteri clenove vedi. Nejde o nic nelegalniho, ale uz me nebavilo sedet jen v kanclu. To jen pro predstavu, proc hledam co hledam. Se splacenim nebude problem. Existuje nejaka moznost ziskat hypoteku na byt kolem 1 000 000Kc, aby pokryvala 100 procent castky a dalo se rucit jen tou nemovitosti? Zatim co jsem vycetl, tak to bylo do max. 80%.
Peto86 Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Rýchla odpoveď - nie, nedá. Presne teraz riešim to isté, musíš mať aspoň 40-50% hodnoty nehnuteľnosti. Keď tak napíš SZ.
nAscA Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 DIky za odpoved. Popravde, trochu nechapu, kde je problem. Byt by pripadne pripadl bance + to co bych uz pripadne splatil. Ted platim pronajem, tak bych platil i s hypotekou o neco min a jeste by to bylo moje.
Sborez Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Nebyl bych tak přesvědčený, tuším americká hypotéka je na 100%, ale spíš vidím problém to prokázání příjmů. Zkus menší banky, úrok nebude tak dobrý, ale kolikrát jim stačí k zajištění nižší hodnota. Sberbank, Oberbank, ideálně přes známého. Nebo přes nějakého zprostředkovatele, který dělá hypotéky a dokáže rozhodit dotazy na více bank. Budeš muset asi akceptovat vyšší úrok.
Peto86 Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Nj, to sú aj moje argumenty, samozrejme. Obávam sa, že ak by si od banky takéto peniaze dostal, tak to ale nebude hypotéka, ale "normálna" pôžička s vysokým úrokom. Ešte ma ale napadá, že niektoré banky praktikujú nasledovnú vec. Ak máš na účte po nejakú dobu istý pravidelný obrat, tak Ti automaticky predschvália hypotéku do nejakej sumy. Na to by si si ale musel počkať, čo viem, tak to je napr. pol roka. To čo píšem ale ber, prosím, s rezervou, nie som expert :-).
eskimak Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Banka Ti neda 100% ak nevies dokazat dostatocny prijem - nema potom z coho "brat". Hodnota nehnutelnosti je zradna vec, banka naozaj nechce riesit predaj za komercnu cenu a dufat ze sa to podari. Je ale casto mozne dostat cca 80% a zvysok na bezucelovy uver ale za velmi nestandardneho uroku (dobreho)- napr. cca 3-5% (oproti beznym 8-10%), pri hypo uroceni 1.8 - 2.2% (aktualne).
matous Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Vetsinou staci vypisy z uctu a potvrzeni o vysi prijmu. Muzes poprosit nejakeho podnikajiciho znameho aby ti par mesicu posilal "vyplatu" a pripadne potvrdil ze jsi u neho zamestnan. Jina sance asi neni. Sent from my iPhone using Tapatalk
Giovany21 Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 (upraveno) Pani co to cvicite trh s hypotekami nie je TescoMobile... Funguje to tak, ze ak nie co chces tak musis zaplatit alebo byt velmi, velmi sikovny (moznost 3)...1. zamestanie - rychla volba za 3 -4 mesiace mas vystarane, ale rataj s tym, ze sa to moze aj trochu predlzit (+2 mesiace)(priznaj prijem - napr. zamestanj sa u znameho)2. zivnost (podnikanie) (casovo narocnejsia volba - banky budu zrejme chciet aby si mal 2 danove priznania ...) doba trvania min. 1 rok (je to lacnejsia volba)3. najdi byt, ktory kupis za polovicnu cenu (neviem ako v CR ale v SR ti bez potvrdenia prijmu nedaju ani Americu na fin. 50 percent) Drzim palce. matous ma predbehol s moznostou 2. Upraveno 20. prosince 2015 uživatelem Giovany21
nAscA Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Dekuji vsem za prispevky. Jde o to, ze se na konci unora musim stehovat, tak moznosti se zamestnanim ci podnikajicim znamym nepripadaji v uvahu. A chtel bych stejne neco vic koser.
docent Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Něčím přiruč. Třeba rodným domem.
financ Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 100% hypotéka bez prokazatelných příjmu je nerealna. Najdi si znalyho poradce, da se pohrát s kombinací uveru ze stavebního spoření a hypotéky. Někdy bance stačí domicil, mas tam účet a nějakou histori a na tom ti mužou udělat scoring.
Valderek Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Nerealné dostat jakoukoli hypoteku bez dolozeni prijmu.
straspol Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Co si přesně mám představit pod pojmem ,,nedoložitelný příjem" ?
ToMa Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 To nAscA: Hypotéky bez doložení příjmu existují - např. zde: https://csob.cz/portal/lide/produkty/hypoteky/hypoteka - ale je potřeba počítat s tím, že:- banka půjčí jen max. 50% zástavní hodnoty- úrok bude nad 4% (pro hypotéku s doložením přijmu je sazba 1,99% Kombinace se stavebkem je docela dobrá - založíš si staveko a hned si můžeš vzít meziúvěr (účelový úvěr) a až naspoříš cca 1/2 prostředků, tak se meziúvěr nahradí úvěrem...Na zbytek si můžeš vzít bezpříjmovou hypotéku... Kdyžtak napiš přes SZ - pokusím se pomoct, dělám v jedné pražské bance...
WATCHES Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 2 nAscA: Nic proti, ale myslíš, kdyby banky dávali každému na potkání 100% hypotéku bez doložení příjmu, že by ještě nekdo bydlel v "drahém nájmu" jak sám píšeš?Zkus se nad tím zamyslet...BTW je to dobrý business vzít si 10 bytů na hypotéku bez jediné investované vlastní koruny a ty potom vesele pronajímat dál a ještě na tom vydělát
Návštěvník Zmizík Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 (upraveno) Nic, sorry. Upraveno 21. prosince 2015 uživatelem Zmizík
Návštěvník Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Nic, sorry.A zrovna na Tvoji radu jsem se tesil
Návštěvník Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 2 nAscA: Nic proti, ale myslíš, kdyby banky dávali každému na potkání 100% hypotéku bez doložení příjmu, že by ještě nekdo bydlel v "drahém nájmu" jak sám píšeš?Zkus se nad tím zamyslet...BTW je to dobrý business vzít si 10 bytů na hypotéku bez jediné investované vlastní koruny a ty potom vesele pronajímat dál a ještě na tom vydělátKdyz je to tak supr business, tak proc to ty banky nedavaji ??? Vzdyt prece nema banka riziko a majitel na tom zbohatne protoze mu za 15 let zbyde prece 10 splacenych bytu za 20 milionu super rada do noveho roku Proc jen nekteri pracujou.....
Návštěvník Zmizík Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 A zrovna na Tvoji radu jsem se tesil Sem právě včas pochopil ironii.
Návštěvník Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Sem právě včas pochopil ironii.No a já to myslel vážně.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se