Foundryman Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Odesláno 21. října 2007 horal napsal: Asi trochu nerozumím. Garantem pravosti uváděných informací k výrobku bude bez výhrady prodejce. Když to nebudou Seika, tak to tu skoukne minimálně tucet kontrolorů a vyjádří se v novém vlákně Pro zasmání Chronomag... Tady nejde o fake. Tady jde o obranu proti tunám bižuterie, v níž se zajímavé kousky ztratí.
horal Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Odesláno 21. října 2007 (upraveno) Foundryman napsal: Tady nejde o fake. Tady jde o obranu proti tunám bižuterie, v níž se zajímavé kousky ztratí. Dík za lano. Není jednodušší tedy povolit/usměrnit, když už by bylo právo VETA, prodej od pouze definovaných výrobců? Upraveno 21. října 2007 uživatelem horal
Návštěvník tolja Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Odesláno 21. října 2007 Já bych to nechal nastavené tak, jak to je dosud. Pokud by se sekce prodej otevřela, tak by podle mne byla za chvilku zaplavena veteší a brakem, a kdo z nás by se tím chtěl prokousávat? Nehledě na to, že by to výrazně snížilo laťku. tolja
grga_pitic Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Odesláno 21. října 2007 (upraveno) Proc to neudelat jednoduse tak, ze dotycny pokud se bude chtit registrovat na sekci prodej (komercni) bude muset zaslat adminovi popis toho co chce prodavat , popripade jakou firmu zastupuje - pak bude zalezet jen na adminovi zda mu udeli registraci nebo ne (myslim ze Admin tady jsou rozumni a nebudou udelovat registrace prodejcum bizuterie). Pokud se obchodnik bude drzet v nabidkach tam kde slibil, no problem, pokud zacne ujizdet nekam jinam - zruseni registrace. Na polskem foru to funguje docela dobre a zadni prodejci bizuterie se tam nevyskytuji - s casti proto, ze by byli ihned BANovani, zcasti take proto, ze o jejich zbozi neni na takovem foru zajem (stejne jako by nebyl na tom nasem tak proc by se morili s certifikaci, posilali tady nabidky atd, kdyz by v zaveru stejne nic neprodali). edit: operuje tam nekolik solidnich prodejcu jez nabizeji zajimave slevy na top znacky, upozornuji na proma a vyprodeje atd. Upraveno 21. října 2007 uživatelem grga_pitic
Karloss Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Odesláno 21. října 2007 grga_pitic napsal: Proc to neudelat jednoduse tak, ze dotycny pokud se bude chtit registrovat na sekci prodej (komercni) bude muset zaslat adminovi popis toho co chce prodavat , popripade jakou firmu zastupuje - pak bude zalezet jen na adminovi zda mu udeli registraci nebo ne (myslim ze Admin tady jsou rozumni a nebudou udelovat registrace prodejcum bizuterie). Pokud se obchodnik bude drzet v nabidkach tam kde slibil, no problem, pokud zacne ujizdet nekam jinam - zruseni registrace. Na polskem foru to funguje docela dobre a zadni prodejci bizuterie se tam nevyskytuji - s casti proto, ze by byli ihned BANovani, zcasti take proto, ze o jejich zbozi neni na takovem foru zajem (stejne jako by nebyl na tom nasem tak proc by se morili s certifikaci, posilali tady nabidky atd, kdyz by v zaveru stejne nic neprodali). edit: operuje tam nekolik solidnich prodejcu jez nabizeji zajimave slevy na top znacky, upozornuji na proma a vyprodeje atd. Tak s tím můžu souhlasit na 100%...Grga to rozlousknul
a111 Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Odesláno 21. října 2007 Ačkoliv mě do požadovaných 50 příspěvků dost chybí, jsem pro pokračování stávajícího systému. Ochrana před záplavou nesolidních obchodníků a jejich reklamních slintů je pro mne důležitá. Doufám, že se to nezmění. Speciální sekce=aukro.
horal Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Odesláno 21. října 2007 (upraveno) QUOTE(grga_pitic @ 21.10.2007 - 19:07) Proc to neudelat jednoduse tak, ze dotycny pokud se bude chtit registrovat na sekci prodej (komercni) bude muset zaslat adminovi popis toho co chce prodavat , popripade jakou firmu zastupuje - pak bude zalezet jen na adminovi zda mu udeli registraci nebo ne (myslim ze Admin tady jsou rozumni a nebudou udelovat registrace prodejcum bizuterie). Pokud se obchodnik bude drzet v nabidkach tam kde slibil, no problem, pokud zacne ujizdet nekam jinam - zruseni registrace. Na polskem foru to funguje docela dobre a zadni prodejci bizuterie se tam nevyskytuji - s casti proto, ze by byli ihned BANovani, zcasti take proto, ze o jejich zbozi neni na takovem foru zajem (stejne jako by nebyl na tom nasem tak proc by se morili s certifikaci, posilali tady nabidky atd, kdyz by v zaveru stejne nic neprodali). edit: operuje tam nekolik solidnich prodejcu jez nabizeji zajimave slevy na top znacky, upozornuji na proma a vyprodeje atd. Tak nějak jsem se to snažil sdělit Upraveno 21. října 2007 uživatelem horal
hciq Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Odesláno 21. října 2007 Foundryman napsal: Jediná možnost je postupovat systémem osvíceného diktátora - povolovat přístup obchodníkům pouze na základě pečlivé úvahy moderátora, bez dalších podmínek. S tím, že přístup může být kdykoli zrušen bez možnosti odvolání. Pokud by se tedy měla taková sekce vůbec zřizovat, což si nemyslím. Jedinej rozumnej nápad z hromady vážně veselejch návrhů. Ona podle mě Patriku logika věci velí, že případnej aukční prodej by měl být součástí portálu a ne fóra. A asi správně předpokládám, že portál je mrtvej co?
Chronomag Odesláno 21. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. října 2007 hciq napsal: A asi správně předpokládám, že portál je mrtvej co? To je právě otázka... zda s ním něco udělat, nebo na něj rezignovat a fórum ponechat...
Návštěvník Kamil Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Odesláno 21. října 2007 hciq napsal: .... A asi správně předpokládám, že portál je mrtvej co? Chronomag napsal: To je právě otázka... zda s ním něco udělat, nebo na něj rezignovat a fórum ponechat... On by mrtvej nebyl, kdyby mi Chronomag zřídil přístup pro vkládání fotek, který mi slibuje už rok!!! A ani telefon mi nebere?! Zařekl jsem se, že dokud to nepůjde, nenapíšu ani řádek. Nebaví mě fotky ořezávat na malé rozměry bez detailů a postovat je někde po netu.
Návštěvník Kamil Odesláno 21. října 2007 Nahlásit Odesláno 21. října 2007 A taky tady byl nápad se o portál podělit........... Ale když s někým není řeč!
Chronomag Odesláno 22. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2007 Kamil napsal: On by mrtvej nebyl, kdyby mi Chronomag zřídil přístup pro vkládání fotek, který mi slibuje už rok!!! A ani telefon mi nebere?! Zařekl jsem se, že dokud to nepůjde, nenapíšu ani řádek. Nebaví mě fotky ořezávat na malé rozměry bez detailů a postovat je někde po netu. Chronomag to udělal, ale nenapsal Ti, jak na to... což už napravil... Ad podělit, dohoda přeci v tomto smyslu je a nic se na ní nemění!
elloco Odesláno 22. října 2007 Nahlásit Odesláno 22. října 2007 Já myslím, že by prodejci (firmy-prodejci hodinek!) měli mít svoje vlákno, kde by mohli umístit odkazy na své stránky s akcemi (výprodej, sleva), čímž by neplevelili vlákno prodej.
3dny Odesláno 22. října 2007 Nahlásit Odesláno 22. října 2007 elloco napsal: Já myslím, že by prodejci (firmy-prodejci hodinek!) měli mít svoje vlákno, kde by mohli umístit odkazy na své stránky s akcemi (výprodej, sleva), čímž by neplevelili vlákno prodej. Takhle to spolehlivě funguje na TheBabyWearer.com sice forum o něčem úplně jiném, ale velmi zavedené forum s několika desetitisícemi členů, odděleny prostor pro obchodníky od civilů .) + hodnocení obchodníků zhruba jako na eBay jim po několika experimentech vyšlo jako nejschůdnější cesta. btw for sale or trade uživatelů tam má cca 60 - 100 threadů za den, obchodníci se zmůžou na cca 10/den přijde mi zbytečný zakládat nějaký aukční systém, když funguje aukro či eBay. Zde praktikovaná holandská dražba, či jak se to zove, mi přijde v pohodě. Pokud by se nabídnul prostor pro obchodníky, ať už s osvíceným despotou nebo o malinko volnější, měl bych radost a vítr v peněžence.
Vit Odesláno 23. října 2007 Nahlásit Odesláno 23. října 2007 elloco napsal: Já myslím, že by prodejci (firmy-prodejci hodinek!) měli mít svoje vlákno, kde by mohli umístit odkazy na své stránky s akcemi (výprodej, sleva), čímž by neplevelili vlákno prodej. Také si myslím, že profesionální obchodníci by měli mít svou nabídku zvlášť (v jiném vlákně než běžní členové fóra). Jinak mi stávající podoba prodeje také vyhovuje.
Mech Odesláno 24. října 2007 Nahlásit Odesláno 24. října 2007 Souhlasím s Elloco a s Vit. Najít způsob, jak sem pustit obchodníky do samostatné sekce, ale současnou sekci prodej nechat jak je, myslím si, že to tam funguje na vcelku gentlemanském základě.
Chronomag Odesláno 26. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2007 Ok, vypadá to, že návrh na založení zvlášního fóra vyhrazeného obchodníkům a jejich nabídkám a nějak zvláště zpoplatněného, má širší podporu, než dělat nějaký esale model, což mne nakonec těší víc, alespon se nemusí nic programovat Tož na tom zapracuju.
jas361 Odesláno 26. října 2007 Nahlásit Odesláno 26. října 2007 Důležité bude hlavně to, aby se v tom potom člověk orientoval a nevznikl neorganizovaný chaos.
kubson Odesláno 26. října 2007 Nahlásit Odesláno 26. října 2007 jen aby ta obchodnická rubrika nebyla jenom pro mě
Chronomag Odesláno 28. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. října 2007 Tak vzniknula speciální rubrika pro Komerční nabídky a sdělení obchodníků. Je to jediná sekce fóra, kam mohou psát vlastně libovolné komerční sdělení z oboru. Zakládat témata mohou jen členové skupiny Profi, členem této skupiny se stane člověk po zaplacení předplatného. Pár informací: 1. člen skupiny Profi nemůže zakládat témata v Soukromé inzerci (přišlo mi to logické, ale lze to změnit, když se to neosvědčí). 2. předplatné je 200 Kč na půl roku s tím, že během několika dní, až se uvidí, jestli to někoho zaujalo, se předplatné zvýší na 1000 Kč ročně. Důvod: trvalé příznivce fóra by to nemělo stát mnoho a navíc to na nich vyzkoušíme. Nově přišlé obchodníky, kteří tu jsou jednou za čas nebo teprve nově přijdou, ať to holt něco stojí. 3. předplatné probíhá jen skrze PayPal - umožňuje to platbu platební kartou, ale je to anglicky. Ale taky online, v pohodě atd. Když s tím nebude spokojenost, přidáme i jiné platební mechanismy, ale neviděl bych to extra rád. 4. Ano, fakturu dostanete na vyžádání. Kdyby někomu něco nefungovalo nebo se něco nezdálo, dejte mi to prosím vědět ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se