Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny,

doufám, že neporušuji místní pravidla vzhledem k tomu, že jsem úplný nováček a zakládám vlákno. Nutno podotknout, že čtu tyto stránky již velmi dlouho a spousta příspěvků mi pomohla se zorientovat. Díky těmto stránkám jsem třeba otci pořídil Seiko SARB 021 vzhledem ke stanovenému rozpočtu. Takže děkuji :rolleyes:

A teď k mému dotazu. Mým dlouhodobým cílem jsou Rolex Submariner Date (ale to bude chtít ještě nějaký čas než se odlakomým :D ) a protože mám nutkání něco koupit tak nějak jako "kick off" světe div se, ale strašně se mi libí Poljot Aviator I Chronograph cal. 3133 Díky těmto stránkám jsem objevil poljot24.de a Julian mi je nabízí za EUR 495. Jedná se o model se safírovým sklem, broušené pouzdro. Přemýšlím jestli jsem v životě někdy kupoval 12 let starou novou věc :D :D Rok výroby je 2004, takže asi jedny z posledních před úpadkem Poljotu. Ty hodinky se mi libí moc, ale nejsem si jist jestli ta cena není moc za ruský hodinky (i když vím, že ceny tehlech hodinek šly nahoru a že už se nevyrábějí) a vůbec jak to vidí místní znalci. Je to celkově dobrej nápad, nebo je to špatnej nápad, nebo jakej je to vlastně nápad jak by řekl klasik :)

děkuji za Vaše názory

Cool as Ice

Odesláno

Chtělo by to fotku nebo odkaz na model který máš konkrétně na mysli. Já jsem si Poljot Aviator I koupil skoro před pěti lety jako své první mechanické hodinky. Zprvu se mi líbily, ale pak se začaly objevovat malé kazy výroby, které mi je víceméně znechutily. Skoro 500 Euro bych za ně ale nedal určitě, moje stály 300E, neměli safír. Stal se ze mě postupem času téměř ortodoxní Seikař a tam by Tě také nasměroval. No kupoval jsi už jedny SARB takže o kvalitě JDM už asi víš. Co se týče re-sale value, bude to hodně zlé. Jinak řečeno, za rok se prodáš tak možná za půlku.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Kalibr je velmi kvalitni a lety proverena klasika,ten ty hodinky prezije petkrat.Ale ta cena je imho nesmysl.Koukni na ebay,urcite poridis levnejc,netvrdim,ze zrovna tyhle konkretni,ale techhle Poljotu je tisic variant...

Odesláno

Poljot Aviator byly moje první na fóru. Moc se mi líbily, strojek šlapal jak švýcar, ale zpracování už pokulhávalo. Dokonce se mi v ciferníku uvolnily dva ozdobný šroubky a musel jsem je nechat u hodináře rozebrat a opravit. Lumi po nasvícení vydržela asi 5 minut. Potom když jsem se na fóru rozkoukal, tak jsem je prodal a začal se orientovat jiným směrem.

Ale hodinky jsou to pěkný, pokud cítíš, že je to tvoje srdcovka, tak do nich jdi. Ještě se podívej na Steinhart B-uhr, vycházejí z WWII klasiky a jsou v podobné cenové relaci. Já osobně je mám mnohem déle než jsem měl Poljoty a stále mě baví. I když ostatní hodinky docela točím, tak Štejny mám furt a rád je občas nosím. 

Odesláno

Dobré poledne,

děkuji za odpovědi. Omlouvám se, že jsem nedal link či foto, ale zorientovali jste se naprosto přesně. Ano, jsou to ty co dal do přílohy Waya03.

Upřímně řečeno, ty hodinky se mi líbí a hodně, ale tak nějak uvnitř cítím, že to zpracování má své rezervy. Pravdou je jak zmiňujete, že ty SEIKO SARB 021 jsou na to se zpracováním určitě lépe. Ty Aviatory mají zase (omlouvám se za výraz) "koule". Ale, bojím se problému s nimi. Opravdu si myslíte chlapi, že ta cena půjde tak dolů? Pochopil jsem, že se už nevyrábí, v Německu a Švýcarsku jsou zakázané vzhledem k soudním sporům s Fortisem. No, ale cena je jedna věc. To na čem se všichni shodujete, je že dílenská kvalita zpracování pokulháva což mě mírně děsí. Budu to muset dnes rozlousknout :crying_anim02:

Ještě jednou díky a dobrou chuť k obědu

Cool as Ice

Odesláno (upraveno)

V r. 2008 jsem (taky u Juliana) kupoval Poljot Aviator II Chronograph 5002S (safírové sklo), kalibr 3133. I s ocelovým tahem a koženým páskem vyšly na 335 EUR.

Od té doby jdou nepřetržitě bez jakýchkoliv problémů, lumi ujde (Seiko to není), přesnost cca 20 sek/den, rezerva nátahu cca 50 hodin.

Za 300 éček spokojenost, za 500 bych asi dost váhal.

(Někde jsem četl, že tyhle typy byly dříve pouze pro důstojníky KGB a měly přečkat i jaderný výbuch ).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Mareka01
Odesláno

Za ty mergle proste nestojej.Kolem patnacti az dvaceti se da sehnat uz neco lepsiho,ovsem pokud trvas na kalibru 3133,tak ho v podobny variante sezenes urcite minimalne o 30-40% levnejc...

Odesláno

Na mých se po čase udělaly nějaké záhadné "tečky" na minerálním sklíčku, ručky měli trochu vůli při nařizování a lumi byla prachbídná. Nicméně strojek byl moc dobrý, jednu dobu dělal pouhé +2s/den. Celkem se mi ale líbil ten styl, ty "koule" jak říkáš, dokonce jsem si byl vyzkoušet Fortis Flieger které posloužily jako předloha? Kdoví jak to je, to není asi podstatné. No ale výsledek přímého porovnání byl vyzněl u mě paradoxně pro Poljot, ty Fortis byly na mě neuvěřitelně vysoký.

Odesláno

Chápu, rozumím :mobile:Volně přeloženo mi říkate "úplně špatně to není, ale kupuju draze" U mě ta geneze vznikla tak, že jsem se na Aviatory byl podívat už v roce 2011 v tom obchodě naproti Palladiu. Ale, neměli tam tenkrát tenhle model. Ceny se tehdy pohybovaly na úrovni CZK 9 tis. Ale, jak říkám, tyhle tam nebyly, tak jsem si řekl, že zas tak je mít nemusím. Nicméně pokud jsem pochopil dobře, tak poslední kalibr 3133 byl vyroben k 12/11 a od té doby šly ceny vesele nahoru. Vlastně ani nevím co je dnes za kalibry v lepších ruských hodinkách. Ale, pokud je tam 3133, tak by to měly být nějaké zbytky. Jinak zbytek ruské produkce mě nijak zvlášť neoslovuje, ale tohle vypadá prostě dobře. A naprosto souhlasím s Waya03, že ten vzhled vypadá líp než u těch Fortis. Já bych do těch Fortis ani nešel, to už je jiná cenová relace a Fortis nejsou můj cíl. Tohle mi pořád tak nějak přijde jako chlapský hodinky v relativně rozumné cenové hladině. Nejde mi sem dát link, ale když se na ně podívá člověk na Olive green Nato strap, tak ten design prostě moc chyb nemá :wub:

S tou kvalitou mě děsíte

Odesláno

Jinak ty Steinhart B-Uhr se mi jevi na me jako moc veliké. Ale, je na nich vidět, že je to kus kvalitních hodinek.  Snad by mě jen možná vadilo, že je to tak trochu IWC Big Pilot za míň peněz.

Odesláno

Pokavaď neplánuješ se na fóru zdržet, tak je kup. Budeš mít pěkný hodinky po kterých toužíš a který ti s trochou štěstí vydržej nějakej ten rok. My tady na fóru hodinky kupujeme abychom je zase většinou prodaly a koupily další. Proto nás tak děsí cenový pokles při dalším prodeji. K tomu co jsem napsal výše, tak mě ještě štvalo, že minutový sčítač chronografu neseděl na indexech, ale vždy při další minutě poskočil o kousek dál. Takže po zhruba pěti minutách stopování už byla ručička blíž k šestce než k pětce. Ale tohle může být kus od kusu jiný.

Odesláno

to habadej: děkuju, to je rozumne shrnutí. Já si tady rád čtu příspěvky všech přispívajících, ale myslím že nikdy nebudu v pozici, že bych kupoval a pak přeprodával. Těžko říci, člověk míní, život mění. Každopádně cíl je Rolex Submariner Date (nebo GMT master II a nebo Datejust II :lol2: ) a tím bude mise uzavřena. Možná ještě kdyby si to proložilo oblekovkama IWC Portofino Automatic :lol2: Ty Poljoty bych si určitě nechal, beru je jako takové dělníky kde člověk nemusí být úplně hysterickej při nějakém škrábanci. Protože já se znám :lol2: Škrábanec na Rolex to bude na sedativa. Kolik by jste pánové viděli adekvátní cenu za tenhle kus se safírovým sklem? EUR 495 jste mi smetli ze stolu.

díky

Cool as Ice

Odesláno

tak pro Vaši info kolegové, cena se mi povedla snížit na celkových EUR 440 (z původních EUR 495 plus EUR 10 poštovné) Navíc k hodinkám dva další řemeny kromě toho původního, jeden kožený RIOS a druhý černý NATO RIOS. To už přece jen zní líp. Sice to hodlám dát na Green Olive NATO, ale už ta cena zní tak nějak líp.

@ to Foundryman: ty Junkers má v práci kolega a musím říci, že na ruce vypadají jako o řád dražší hodinky než je realita. Fakt, že jo. Dojem na první pohled vskutku vcelku zajímavý. Akorát mi tam nějak k nim chybí ten příběh. Ruský kalibr v německých hodinkách..co?

Odesláno

No, on je to vlastně licenční kalibr Valjoux. Ale hlavně Junkersy nemají takovej ten byzantskej nádech. Nicméně ty Aviatory jsou taky fajn, naštěstí Rusi nevnášeli do designu vlastní tvořivost.

Odesláno

No, je pravda, že kromě těchto Aviatorů I (které mají hodně společného s Fortis pokud jde o vzhled) a chronografu Strela me z ruske produkce nic neoslovuje. Některé designy jsou přímo děs a hrůza. Ale, vše je samozřejmě o vkusu každého z nás.

Odesláno

no tak nad tím jsem taky přemýšlel, ale nakonec lakota rozhodla za mě, že to nechám tak jak to je, navíc mám pocit, že i vodotěsnost, dá-li se o nějaké hovořit, bude s tím kovovým přece jen lepší. Ale s tím průhledným to vypadá samozřejmě líp a ještě víc tak nějak dospěleji. Rozhodně ty co jsi měl byly moc pěkný, nezasteskne se někdy?

Odesláno

no to se, ale jedna o úplně jiného žáka z jiné třídy budu-li parafrázovat jeden slavný český film :sad01_anim: :D Navíc zkušenost s tímto obchodem za mě rozpačitá. Nic jsem tam nekoupil, ale komunikaci bych si asi představoval jinou. V porovnání s Julianem z Poljot24.de to je nebe a dudy, to se ani nedá srovnávat. Ale, děkuju za tip :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...