tano Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 (upraveno) Demon: to ja ale vim, ze ty testy jsou ve vetsine pripadu laboratorni, tak to dela xy firem. Moje pisani o tom heliaku, bylo mysleno v "" "". Pojmu saturacni potapeni rozumim. Proste si myslim, ze tato Davosa vydrzi vice, nez Certina. A kaslu na to . Edit: nevim proc tu vodotesnost u posledniho vyse uvedeneho modelu zlehcujes? Wr 50 snad vsichni rozumime, ne? Wr 300 + heliak je snad vic, nez wr 200 bez. Upraveno 3. února 2016 uživatelem tano
McStinger Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 vsadim co chceš, že pro mně to je opravdu jen ozdoba! a kdykoliv se jí raději vyhnu.ale vážně, jestli víš k čemu a kdy se heliák používá (saturační potápění) tak víš i to, že na ozdobu není. Takže u Davosy je to takhle: údaje o vodotěsnosti se nikdy nebo jen extrémně zřídka udávají jako reálné hodnoty. Jde o vodotěsnost v laboratorních podmínkách. Tedy když se dělá tlaková zkouška, je statická. Když jsou tedy hodinky v naprostém klidu, zvládne možná i tlak uveden na hodinkách ale v praxi je to docela jinak, protože stačí, že pod vodou těmi hodinkami pohneš a tlak se může zmnohonásobit. Velmi zjednodušený výklad ... a platí i pro Davosu, nevěř u ní reálnejm hodnotám. Taky záleží na teplotě, hustotě a td a td. Ale toto by som prosil doložiť, ideálne populárno-vedeckou formou. Napríklad, ako sa zmení tlak na hodinky v hĺbke 100 metrov, keď nimi pohnem.
slice Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 (upraveno) už tu boli spomenuté tridenty christophera warda ako alternatíva. a ja sa za ne prihováram. verziu s vlnkami mám a veľká spokojnosť (keramická luneta, 600m utopiteľnosť)no tieto s vintage lúkom vyzerajú tiež naparádu.. http://www.christopherward.co.uk/watches/view-all-watches/trident-collection.html Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 3. února 2016 uživatelem slice
Daemonultimate Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 (upraveno) ... ako sa zmení tlak na hodinky v hĺbke 100 metrov, keď nimi pohnem.nejsem fyzik, ale myslim si, že pohybem vzniká proudění a tim se statickej tlak mění na dynamickej, celkovej tlak je pak jejich součet a ten by měl být jako max. hodnota statickýho, při nulovym pohybu, jak se pohybem zvyšuje dynamickej, stejně úměrně klesá statickej, ale výslednej tlak by měl být stále stejnej. Takže v tomhle případě jsem přepsal pěknou blbost a díky za připomínku, teda jestli se nepletu teď. Takovou odpověď jsem dostal od prodejce Davosy a ani mě nenapadlo se nad ní zamyslet, než ji sem hodim. Moje blbost a omluva všem. Upraveno 3. února 2016 uživatelem Daemonultimate
Daemonultimate Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Demon: to ja ale vim, ze ty testy jsou ve vetsine pripadu laboratorni, tak to dela xy firem. Moje pisani o tom heliaku, bylo mysleno v "" "". Pojmu saturacni potapeni rozumim. Proste si myslim, ze tato Davosa vydrzi vice, nez Certina. A kaslu na to . Edit: nevim proc tu vodotesnost u posledniho vyse uvedeneho modelu zlehcujes? Wr 50 snad vsichni rozumime, ne? Wr 300 + heliak je snad vic, nez wr 200 bez.nevím jestli všichni, kdyby bylo těch 300 metrů reálný číslo, myslíš že by značka použila jiný tabulky pro 50 metrů? A nebo je i těch 50 metrů reálná hodnota? Myslim, že neni, takže ani těch 300 metrů neni reálná hodnota, nad kterou je - není si se chtěl vážně zamýšlet. Teď to házíš někam do 300 s je víc než 200 bez, no to je snad jasný né. Nad tim se zamejšlet nemusíme.
PavelSch Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Jedna červena motivační ) Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk
Günter Odesláno 3. února 2016 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Ahoj, tak jediné co jsem si odnesl z této diskuse je to, že si mám vybrat jiné hodinky , každopádně Christopher Ward stojí za zvážení (ty stěma vlnkama jsou super) - dají se vůbec koupit v kamenném obchodě v Česku? Jinak všem děkuji za příspěvky a fotky. Až budu mít vybráno podám tady info.
Maxel Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Nj, si zvykneš, to je tu celkem častý jev Ale je fajn si rozšířit hodinkobzor. Co vim tak Wardy se snad prodávaj jen přes jejich vlastní e-shop. Když tak mně opravte, nijak extra jsem to nezkoumal.http://www.christopherward.co.uk/watches/dive/c60-pro-600-42mm.html
PavelSch Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Jojo, Wardy jen e-shop ale zato se dají sehnat se zajímavou slevou když se člověk přihlásí k newsletteru
gabik Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Staci pohledat na Watchuseeku, kdo umi anglicky: http://forums.watchuseek.com/f281/water-resistance-myth-vs-reality-239664.html, ale pak tam jsou zase vlakna, ze je to naopak.... tezko rict. Chlapek, co vlastni H20-watch.com pise na WUSu ke kazdymu modelu, na kolik je testovanej. Pise neco takovyho: testovano do 4000 m, protoze tlakova komora co mame k dispozici neumoznuje vic, ale oficialni WR je 2000. At je to jak to je, tak si myslim, ze hodinky bejvaj testovany to je na vic, nez se udava. A vubec, kdo se potapi do 200 m? To tolik lidi to nebude.
kuncák7 Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Když tady řešíte i jiné značky- co zkusit Longines ?
kuncák7 Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Odkaz třeba tu http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/92475-longines-hydroconquest-automatic-41mm/?hl=longinesNechci kydat nic na výše uvedené značky, ale rozmýšlel bych se a rozhlížel i jinde.
Daemonultimate Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Když tady řešíte i jiné značky- co zkusit Longines ?Než jsem to tu zaplevelil, za což se omlouvám, tak přesně o nich jsem psal. Ale wardy je zválcovaly.
PavelSch Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Já nechci znít jako fanboy ale Longines může oproti ChW nabídnout maximálně tak značku jako takovou, ale zpracováním..no měl jsem možnost porovnat svoje Tridenty a LHC (sice quartz, takže ne úplně rovný souboj) a rozohdně v ničem nezaostávají, možná i naopak.
Kytkosaurus Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Ja Ti nevim, tak bych si jisty nebyl. Pokud jo, tak ten heliak je jen ozdoba, to by chtelo nejak dolozit. Tak heliák je u jakejchkoliv hodinek v podstatě jen ozdoba pro drtivou většinu lidí, ne? V praxi je použitelnej (a je otázka jestli nutnej) jen při saturačním potápění a to dělá celosvětově opravdu minimum lidí. Což nic nemění na tom, že je to pro někoho na hodinkách zajímavá technická záležitost.
McStinger Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 nejsem fyzik, ale myslim si, že pohybem vzniká proudění a tim se statickej tlak mění na dynamickej, celkovej tlak je pak jejich součet a ten by měl být jako max. hodnota statickýho, při nulovym pohybu, jak se pohybem zvyšuje dynamickej, stejně úměrně klesá statickej, ale výslednej tlak by měl být stále stejnej. Takže v tomhle případě jsem přepsal pěknou blbost a díky za připomínku, teda jestli se nepletu teď. Takovou odpověď jsem dostal od prodejce Davosy a ani mě nenapadlo se nad ní zamyslet, než ji sem hodim. Moje blbost a omluva všem. Dík za vysvetlenie Ahoj, tak jediné co jsem si odnesl z této diskuse je to, že si mám vybrat jiné hodinky , každopádně Christopher Ward stojí za zvážení (ty stěma vlnkama jsou super) - dají se vůbec koupit v kamenném obchodě v Česku? Jinak všem děkuji za příspěvky a fotky. Až budu mít vybráno podám tady info. Aj Certiny, aj Davosy sú fajn a Ward by som nad ne nejak moc extra nevyzdvihoval. To je tu len taká módna vlna v poslednom čase. Občas sa to tu stáva
Günter Odesláno 3. února 2016 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Ahoj,zatim to vypada na certiny, musim ale poradne "procuchat" Wardy jsou to taky krasne hodinky a kdyby byly kolem dvacky tak jsou ve hre
Jörg8X Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 A co třeba Glycine Combat Sub?http://www.chronoshop.cz/combat-sub-automatic/ Většina lidí je tu z Certiny nadšená, ale já měl 2x Action divery a úplně mi to stačilo
Günter Odesláno 3. února 2016 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Ahoj,Steiny jsou v poho ale vadi mi tam ten Mercedes,ale libi se mi Steiny Ocean Two, ale ty jsou momentalne vyprodane a budou po faceliftu az v dubnu tak nevim jestli vydrzim
PavelSch Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Smysl mi jakš takš dávají ty Steinhart Titanium 500. Ale byla by škoda "snižovat rozpočet kvůli Ocean One", když to řeknu takhle bez obalu :-D
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se