Jiří_99 Odesláno 13. září 2016 Nahlásit Odesláno 13. září 2016 V 13. 9. 2016 v 20:14, Frostie napsal: Ok. Tak 60 cm...:-)No hádat se s tebou nebudu. Ale nosím ty hodinky docela často a není to vůbec tak špatné... Naopak je nosím rád.
Xenomorfus Odesláno 8. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2016 Trochu na odlehčení.... Wenger nebo Victorinox?Může to být zásadní otázka, zvlášť, když přesně víte, co hledáte a ne a ne to najít. Něco koupíte, co už si myslíte, že je ono a houby. Zkrátka je tam něco, co je špatně.Taky sem toho nakoupil až běda a stále to nebylo ono.Až dnes. Victorinox. A když jsem "ho" (viktorinoxe) poprvé uchopil, byla to láska na první dotek. Z jedné strany nádherně se lesknoucí nerez, ze strany druhé plast. Až bylo jasné, že jej musím alespoň krátce porovnat s nějakým příbuzným - Wengerem.Každý je jiná škola, jiné období, téměř jako stará samurajská ruční práce u Victorinoxu a nový, energií akumulátoru nabitý styl Wengeru. Jistě, Wenger - elektrický, bezúdržbový, přesný... Proti tomu Victorinox, ruční nátah, bez pevného sevření a přesného pohybu rukou jej neprobudíte k životu. U Wengeru najdeme mnoho moderních prvků, povícero materiálů a barev, oproti tomu Victorinox je, a nebojím se toho, přímo strohý. Ocel a plast. Pro někoho možná málo, ale v jednoduchosti je krása a síla. I po letech, až baterie Wengeru bude dávno vybitá, některé materiály doslouží, bude Victorinox s jeho ručním nátahem a minimalistickým provedením stále funkční a přesný. Něco málo k suchým nezajímavým TTD: Wenger Victorinox Určení Pánské Pánské (dámské s výhradami)Použití Sportovní PracovníPohon Bateriový quartz Ruční nátahStrojek Ronda Dactylus manualisVodotěsnost 200m 11 521mMateriál pouzdra Ušlechtilá ocel Ušlechtilá ocelMateriál pásku Pryž PlastRozměr pouzdra 43mm 60mmDatum Ano Ne Osobní zkušenost S Victorinoxem je sice krátká, ale intenzivní. Skvělé se drží, nikde nic nepřekáží ani nepřečnívá. Má minimální nároky na údržbu a zacházení, v podstatě stačí trocha vody případně jen vlhký hadřík. V krajním případě lze i otřít o tepláky. Taktéž odolnost je příkladná, ani pád na kachlovou podlahu jej nezaskočí. Nerozpadne se vám po pár kilech v ruce. Jako určitou nevýhodu vidím jeho slabou luminiscenci a malou atraktivitu. Není to nic, čím se dá zaujmout na první pohled. Výhodou je, že jej lze kombinovat s hodinkami libovolně. To je asi tak v kostce k Viktorinoxu vše. Mám z něj velkou radost a kupodivu i moje přítelkyně jej kvitovala s nadšením a dává mi prostor, ať ho mám jen pro sebe. Děkuji za pozornost. Níže malé srovnávací foto s Wengerem.
Frostie Odesláno 8. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2016 Parádní, hlavně ta WR je výborná...
Martin_S Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2016 (upraveno) Wenger Commando XL 70163Hodinky vlastním nějakých 10 let a pořád super...jediné quartz hodinky co mám, kupoval jsem je otci k narozeninám a natolik se mi zalíbili, že jsem si je také pořídil Sent from my iPhone using Tapatalk Upraveno 14. listopadu 2016 uživatelem Martin_S
hodinkář Odesláno 2. května 2017 Nahlásit Odesláno 2. května 2017 mám hodinky wenger už hodně dlouho a moc jsem je nešetřil jsou poškrábané atd ale jsou to velice kvalitní hodinky na které se mužu spolehnout
Jiří_99 Odesláno 8. května 2017 Nahlásit Odesláno 8. května 2017 Taková tak poslední na rozloučenou..
hodinkář Odesláno 9. května 2017 Nahlásit Odesláno 9. května 2017 já mám wengery comando se zelenýmy indexy bohůžel dost poškozené sklo tak jsem jim alespon koupil nato strap aby měli radost
Jiří Štencek Odesláno 14. května 2017 Nahlásit Odesláno 14. května 2017 Už nejdou dodat, tak abys někdy nezalitoval V 8. 5. 2017 v 18:06, Jiří_99 napsal: Taková tak poslední na rozloučenou..
hodinkář Odesláno 14. května 2017 Nahlásit Odesláno 14. května 2017 já vím ale sklo se na ně snad ještě sežene
Jiří_99 Odesláno 14. května 2017 Nahlásit Odesláno 14. května 2017 V 14. 5. 2017 v 2:56, Jiří Štencek napsal: Už nejdou dodat, tak abys někdy nezalitoval Já vím, promýšlel jsem to. Nicméně už jsou fuč, jen se zaprášilo..
Cid Odesláno 25. října 2017 Nahlásit Odesláno 25. října 2017 Zdravím všechny, potřeboval bych radu ohledně hodinek Wenger LED Nomad 70434, jsou to bateriové ana-digi. Mám je od roku 2011, nyní je problém, že korunka nedrží v hodinkách ale , jde celá vysunout i s hřídelkou. Hodinky jsou jinak funkční, jen se špatně nastavuje čas a WR také nebude fungovat.Byly přes hodináře u autorizovaného prodejce na servisu, dle vyjádření to nejde spravit. Nemáte někdo třeba s tímto zkušenost, případně kdyby se někomu hodily třeba na díly nebo tak. Dík.
Jiří Štencek Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Odesláno 30. října 2017 Ahoj, kupoval jsi ty hodinky u nás? Přijde mi zvláštní, že by už to bylo neopravitelné, ale možné to samozřejmě je. S vytrženou hřídelkou korunky už jsem se setkal, ale servis to opravil (vyměnil) poměrně rychle. Kde byly hodinky servisovány? Klidně napiš SZ. Zkusím pomoct. Jirka z helveti.cz V 25. 10. 2017 v 8:20, Cid napsal: Zdravím všechny, potřeboval bych radu ohledně hodinek Wenger LED Nomad 70434, jsou to bateriové ana-digi. Mám je od roku 2011, nyní je problém, že korunka nedrží v hodinkách ale , jde celá vysunout i s hřídelkou. Hodinky jsou jinak funkční, jen se špatně nastavuje čas a WR také nebude fungovat.Byly přes hodináře u autorizovaného prodejce na servisu, dle vyjádření to nejde spravit. Nemáte někdo třeba s tímto zkušenost, případně kdyby se někomu hodily třeba na díly nebo tak. Dík.
sodekcz Odesláno 10. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2017 Máte někdo praktickou zkušenost, jak dlouho ve Wengerech vydrží baterka (Sea Force)?
CzechTwister Odesláno 8. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2018 (upraveno) Poslední rok nosím tyhle grenadiery. Hodinky jsou to levný, jednoduchý, dobře čitelný, takže spokojenost. Jen ta lumi by mohla vydržet dýl. Upraveno 8. dubna 2018 uživatelem CzechTwister
Xenomorfus Odesláno 8. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2018 Lumi u Wengeru je obecne takova smutnejsi...Ale jinak fajn hodinky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se