porter Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 kamarád dostal k třicetinám 8tis. na hodinky a, že prej Festiny a že ty první měl tři roky a to, že je ztratil v moři byla jeho blbost bla bla... prostě si je obhajoval jak prdlej. Když si je koupil, tak po celou dobu na nich nosil ochranou fólii, aby si nedodrbal sklo na pivo je radši nenosil, aby si snima neklep. No chovaval se k nim jak k Rolexkám a uchránil je? Ne, upadla mu korunka, když seřizoval čas. Záruka neuznána, teď je používá jako těžítko na psacím stole. A jeho příští hodinky tipuju zase na f, protože ty ostatní jsou prej hnusný takový nudný a za ty prachy prej maji málo ručiček a digitálky nechce. Prostě "Každý zboží má svýho kupce"
AKUC Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Pro mne Festiny nebyly zdaleka první hodinky, v době, kdy jsem je cíleně pořizoval už šly do spolku s Junghansem, Casio a Citizen Eco Drive. Proč cíleně? Potřeboval jsem masivní hodinky s dobrou WR, vhodné bez výhrad jak do chlorovane, tak i Kamencové, přírodní nebo mořské vody. Nato hadry v 1999 zde téměř vůbec nebyly, kaučuk, ocel nebo skládané titanové plíšky se mi nezdály dostatečně odolné. Takže jsem si pořídil jednoduché celotitanove Festiny s minerálem, WR 100 a plnými dílky z masivního titanu, které mi slouží spolehlivě dodnes i po několika výměnách baterie SR621. Uvnitř je obyčejný bezkamenový kalibr Miyota 2035 se stálou přesností cca 5 sec měsíčně do plusu. Pro plavčíka plně ok. Slouží dodnes, mám je rád, a to i přes to, že mám spoustu jiných. Jakou mají chybu hodinky, které jdou spolehlivě a stabilně 18 let, bez výhrad a servisu? Jen to, že se jmenují Festina? To asi ne, přece. Na závěr příběhu pár foto z posledních časů... P.S. Nejsou na prodej ani do aukce a s ohledem na prožité příběhy a akce neopustí dům. Dodnes jsou vodotěsné a mají za sebou kompletní zatížení a WR test. ja mám tie isté len modrá verzia a plne súhlasím aj mne šlapú bez problémov len s výmenou baterky už cca. 18 rokov , mám ich rád hoci už slúžia skôr len do záhrady a na prácu, daľšie som dostal od ženy ale tie skoro ani nenosím, pred 20 rokmi na naše pomery to bola celkom slušná značka hlavne po tých pobedáh a sorry aj primkách , titan, vodotesné, quartz .... samozrejme dnes a hlavne po tom že som "tu" už mám iné nároky ale nemám ani jedny zlé slová na Festina,dokonca kludne viem doporučiť aj známim spolu s casiami ked chcú lacné a dobré hodinky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frantik Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Jezis, jeden den tu nejsem a uz takovyhle zverstva!!!! Tfujtajxl. Vsichni si omejte prirozeni vlaznou vodou, pomodlete se a rozslapte svoje Festiny na dukaz, ze tohle forum ma nejakej smysl a zavrete to tady, bo me jebne! Amen.
Frostie Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 No vidíš, Franz. A já už jsem měl panický strach, že je s tebou něco v nepořádku. Ale ne, vše je ok. Spadl mi kámen ze srdce...
Frantik Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Sem musel taky makat, abych mel na hodinky :-)
Frostie Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Sem musel taky makat, abych mel na hodinky :-)No richtig!
vraby Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Sem musel taky makat, abych mel na hodinky :-)Festinky:-)
marosh Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Jezis, jeden den tu nejsem a uz takovyhle zverstva!!!! Tfujtajxl. Vsichni si omejte prirozeni vlaznou vodou, pomodlete se a rozslapte svoje Festiny na dukaz, ze tohle forum ma nejakej smysl a zavrete to tady, bo me jebne! Amen. Hlavně, že si dostal Festinu čepičku na kolo přímo z Katalánska... To je tfujtajxl.
rooosta Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Ja som si pred cca 22 rokmi kupil svoje prve vážnejšie hodinky a to digi od Casia a asi pred 15 kúpil Festiny z pribehom... sranda a príbeh je ten, ze som pozeral po jedných automatoch tiez od Festiny no predavačka ma prehovorila, ze si ich nemám brat lebo vraj automaty neidu presne, ze je tam povolená denná odchýlka aj 20 sekúnd... takže môžme to definovat ako srdcovku no proste takto to vtedy dopadlo. :-). no nic mea culpa, idem si umýt sulina vlažnou vodou a dat večernú modlitbu :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
odjinud Odesláno 24. února 2016 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Jako zakladatel vlákna se hluboce omlouvám za způsobený šok :-) nechám to ještě den - dva, sepíšu rezultát a zavřu to.Zatím mi přijde Festina fobie jako nepodložená. Prostě jen levný hodinky, co jsou lehce předražený a lidi je přitom docela kupujou. Nic novýho pod sluncem, bohužel... Jezis, jeden den tu nejsem a uz takovyhle zverstva!!!! Tfujtajxl. Vsichni si omejte prirozeni vlaznou vodou, pomodlete se a rozslapte svoje Festiny na dukaz, ze tohle forum ma nejakej smysl a zavrete to tady, bo me jebne! Amen.
bomber66 Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Brat aj bratranec dostali na 18te narodeniny festiny a uz ich maju 7 rokov bez problemov, akurat vymena baterky a predraty remienok, brat ma taketo nieco http://www.pricemania.sk/katalog/panske-hodinky/festina-16292-504007/galeria/ pred tymi 7 rokmi som sa im vysmieval ako mozu dat 6tis za hodinky a ako sa ta doba zmenila. Na druhu stranu ked som si kupoval svoje prve casia tak som sa pytal predacky na nejake cierne festiny asi pvd, limitovana edicia a stali cca 500-600eur. Predavacka povedala nech si za tu cenu radsej u nich kupim citizen alebo certina. Nastastie som sa zacal zaujimat o hodinky a festinam za 500e som sa naozaj vyhol
xjr1 Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Já bych to až tak dramaticky s Festinou neviděl. Když v mým okolí vešlo ve známost, že se amatérsky rejpu v hodinkách, začali mi kamarádi a posléze kamarádi tech kamarádu atd.. nosit hodinky na výměnu baterek. Za ty roky už mi prošlo rukama poměrně dost různejch módních srágor a musím říct, že Festiny rozhodně nejsou v tomhle segmentu (nikam jinam nepatří) nejhorší. Nijak Festinu neobhajuju, sympatie k ní nechovám, hodinařina to není, ale chci jen říct, že při procházce libovolnym nákupním centrem můžete podobný prachy utratit za mnohem větší šrot.
safi Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Odesláno 24. února 2016 Většina designu je dělána tak, aby tam bylo so nejvíce výstupků, nepravidelností, věcí, které hned upadnou, hromady malých ruček, atd. Ale holt to asi lidi chtějí, protože se značka celkem dobře prodává a nezkrachovala.
Honza.manta Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Jezis, jeden den tu nejsem a uz takovyhle zverstva!!!! Tfujtajxl. Vsichni si omejte prirozeni vlaznou vodou, pomodlete se a rozslapte svoje Festiny na dukaz, ze tohle forum ma nejakej smysl a zavrete to tady, bo me jebne! Amen. Jakožto ambasador Festiny - mám k tobě jednu výhradu - nepěkně mluvíš o sloníkovi!!!
Návštěvník km.kmk Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Moje první a poslední Festiny byly tyhle, koupil jsem je kdysi, už nevím jak dávno tomu nazad jen proto, že tehdy žluté hodinky nikdo nechtěl a tak byle slevněné z 8tis na 3,5. Byly to díky té ochraně sklíčka pracovní hodinky a musím říct, že jsem je měl rád. Chrono bylo tehdy na mě složitý jak cukrovar, ale jak již zde bylo řečeno, v té době čím víc tlačítek a čím víc ručiček, tím víc hodinky.Prodal jsem je, protože se mi zdály malé, 40mm , a dnes bych je třeba na kolo bral. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frantik Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Jakožto ambasador Festiny - mám k tobě jednu výhradu - nepěkně mluvíš o sloníkovi!!!Vzdyt ja vole nechci prodat :-)
krakra Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Tohle jsou ty moje. Myslím, že vzhledem nemůžou nikoho urazit.Anbo opravdu, velký sortiment a každej si může vybrat!
krakra Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Takže k hodinkám Festina tu mám jednu příhoduMám hodinky Festina Tour de France 2003, každé dva roky je třeba vyměnit baterie, loni na podzim byla třeba vyměnit baterie. Výměnu jsem prováděl v Koskomu. Obsluha mi řekla pár zajímavých informací, hodinky Festina jako mám já byly kvalitní (model z roku 2003), ale dnešní modely již kvalitní nejsou. Dříve byla kvalita vyšší, poté to začala firma Festina šidit, asi začaly šetřit a tlačit více na zisk.A z toho asi vychází vůbec vznik tohoto vlákna, není neobvyklé, že se věci mění, dříve něco bylo kvalitní, dnes je to nekvalitní.
krakra Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Mornix: myslím, že jsi právě dobře vystihl to, proč tady Festiny nejsou tak populární:-) Třeba to, že je "běžná populace" považuje výš než třeba Casio, Seiko atd.Casio - nejsou hodinky, ale digitálky, staré komunistické digitálky v novém. To je nesmysl vzít si je třeba do společnosti, Casio jsou levné, protože levně vypadají. Festina má široký výběr hodinek a každý si může vybrat. Pokud ale máte doma Rolexky, Omegy atd., tak chápu že o Festiny nezavadíte.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.