luko Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2007 Neviem, ci sa to tu uz rozoberalo...pokial ano ospravedlnujem sa za duplicitu... Zaujima ma ako je to so SEIKO servisom a nahradnymi dielmi v Cechach a na Slovensku... -Existuje nejaky autorizovany servis? -Je ten servis kvalitny a na dobrej urovni? -Opravia tam aj modely, ktore sa sem oficialne nedovazaju? -Ako je to s dostupnostou nahradnych dielov v pripade potreby /luneta, suciastky do strojceka...cokolvek/? -Ako je to s cenami na nahradne diely a opravy SEIKO? -Mate niekto skusenosti so servisom? (ide mi o Seiko modely ako GS a MM atd...to asi nieje vhodne servisovat hocikde)
kubson Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2007 nic co sem altro nedováží ti neoservisují, gs aspol. jedině do japonska
safi Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2007 Neviem, ci sa to tu uz rozoberalo...pokial ano ospravedlnujem sa za duplicitu... Zaujima ma ako je to so SEIKO servisom a nahradnymi dielmi v Cechach a na Slovensku... -Existuje nejaky autorizovany servis? -Je ten servis kvalitny a na dobrej urovni? -Opravia tam aj modely, ktore sa sem oficialne nedovazaju? -Ako je to s dostupnostou nahradnych dielov v pripade potreby /luneta, suciastky do strojceka...cokolvek/? -Ako je to s cenami na nahradne diely a opravy SEIKO? -Mate niekto skusenosti so servisom? (ide mi o Seiko modely ako GS a MM atd...to asi nieje vhodne servisovat hocikde) Nemusíš se bát, pokud si ty Marine Mastery koupíš u Higuchi-ho a bude potřeba servisní zásah, pošleš mu je EMS a za 4 dny je má. Je to velmi solidní obchodník a v případě záruční opravy ti určitě revanšuje část nákladů na dopravu z ČR do Japonska. Vzhledem ke kvalitě služeb budeš mít opravy vyřízenou většinou rychleji než v českém záručním servisu. V případě pozáručních oprav bych napřed kontaktoval mechana ať se na ně podívá - nedávno takhle opravoval jedny Zenithy chronografy.
luko Odesláno 8. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2007 Nemusíš se bát, pokud si ty Marine Mastery koupíš u Higuchi-ho a bude potřeba servisní zásah, pošleš mu je EMS a za 4 dny je má. Je to velmi solidní obchodník a v případě záruční opravy ti určitě revanšuje část nákladů na dopravu z ČR do Japonska. Vzhledem ke kvalitě služeb budeš mít opravy vyřízenou většinou rychleji než v českém záručním servisu. V případě pozáručních oprav bych napřed kontaktoval mechana ať se na ně podívá - nedávno takhle opravoval jedny Zenithy chronografy. a nahradne diely nemal by s tym Mechano problem? inak co sa tyka toho posielania do Japonska....nieje to najake komplikovane? /COLNICI...ATD/ a cena takehoto transportu?
afrikab Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2007 Ja si dily shanim na ruznych zahranicnich forech nebo na eBay a zanesu si pak cely balicek hodinky + dily za svym oblibenym hodinarem. Onehda jsem zjistoval cenu opravy u nas a vyslo by me to jeste draz. Co se tyce aktualnich modelu tak ma pravdu Safi, staci je poslat prodejci. Nevim jak to presne je, ale snad by mela zarucni oprava byt bez cla a DPH.
luko Odesláno 8. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2007 Ja si dily shanim na ruznych zahranicnich forech nebo na eBay a zanesu si pak cely balicek hodinky + dily za svym oblibenym hodinarem. Onehda jsem zjistoval cenu opravy u nas a vyslo by me to jeste draz. Co se tyce aktualnich modelu tak ma pravdu Safi, staci je poslat prodejci. Nevim jak to presne je, ale snad by mela zarucni oprava byt bez cla a DPH. dik za info, nemam zatial Seiko tak ani netusim ako to chodi...uz sa mi rozjasnuje pokial su tie diely k zohnatiu tak by nemal byt problem...len aby som vedel co mam kupit
Návštěvník Snow Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2007 Nestresuj se , valná většina mých hodinek byla takových značek, které se nedováží do Čr a tudíš zde nemají ani servis , spoléhám na mechana a na kliku , hodinky bych už nikam za hranice neposílal.
luko Odesláno 8. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2007 Nestresuj se , valná většina mých hodinek byla takových značek, které se nedováží do Čr a tudíš zde nemají ani servis , spoléhám na mechana a na kliku , hodinky bych už nikam za hranice neposílal. jj ale povedzme u nejakych samuraiov by mi to bolo fuk, ale napr tie MM sa pomaly blizia do takej cenovej kategorie, ze chcem mat nejako ten servis zabezpeceny...
dubraro Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Neviem, ci sa to tu uz rozoberalo...pokial ano ospravedlnujem sa za duplicitu... Zaujima ma ako je to so SEIKO servisom a nahradnymi dielmi v Cechach a na Slovensku... Leckteré náhradní díly i na starší modely se dají koupit zde: http://www.bscwatchrepair.com/ Posledně jsem tam kupoval ozubené kolečko do mechanismu pro nastavení data a péro do kalibru Seiko 5606 ze 70. let.
luko Odesláno 10. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2007 Leckteré náhradní díly i na starší modely se dají koupit zde: http://www.bscwatchrepair.com/ Posledně jsem tam kupoval ozubené kolečko do mechanismu pro nastavení data a péro do kalibru Seiko 5606 ze 70. let. dik za tip, mrknem na to....
dubraro Odesláno 15. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2007 Mám ještě jeden tip. Nějaké náhradní díly na japonské strojky se objevily v Parexu http://www.parexo.pardubicko.com/?cap=4703
ex0rcist Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 vážení přátelé, v srpnu jsme si z japonska objednal seiko spirit svc003. fungovaly mi bezproblémově, ale nyní se začaly extrémně předbíhat (za reálnou hodinu ukazují o hodinu víc). Nevíte, čím je to způsobeno? můžu hodiny s takovouto vadou zanést k běžnému hodináři? díky moc za odpověď
kubson Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 vážení přátelé, v srpnu jsme si z japonska objednal seiko spirit svc003. fungovaly mi bezproblémově, ale nyní se začaly extrémně předbíhat (za reálnou hodinu ukazují o hodinu víc). Nevíte, čím je to způsobeno? můžu hodiny s takovouto vadou zanést k běžnému hodináři? díky moc za odpověď záleží co si představujete pod pojmem běžný hodinář dnes je na dobrého hodináře problém narazit, výborné reference má zde na fóru "mechano", kterého mohu jen doporučit.
ex0rcist Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 již jsme mu napsal, ale rovněž by mě zajímalo, co může být příčinou takového problému, když nedošlo k žádnému mechanickému poškození. Přece se hodinky nezačnou tak moc předbíhat jen na základě běžného nošení...
ramon Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 již jsme mu napsal, ale rovněž by mě zajímalo, co může být příčinou takového problému, když nedošlo k žádnému mechanickému poškození. Přece se hodinky nezačnou tak moc předbíhat jen na základě běžného nošení...Nejspíš je něco s vláskem, přeskočený nebo ještě spíš slepený čerstvým olejem, to se Ti může stát aniž jsi hodinky nějak trápil. Dělá to taky např. znečištěné ložisko setrvačky, ale to asi u nových hodinek nehrozí. IMHO to nebude nic závažného.
safi Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 již jsme mu napsal, ale rovněž by mě zajímalo, co může být příčinou takového problému, když nedošlo k žádnému mechanickému poškození. Přece se hodinky nezačnou tak moc předbíhat jen na základě běžného nošení... Hele pošli to mechanovi...a máš to...
Martíšek Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Odesláno 19. května 2009 Ahoj, náš hodinář tvrdí, že to může způsobit elektrické pole některých zařízení jako mobil - elektromagnetickou deformaci vlásku, který se pak sám stává částí pohonu. Byť sám jsem elektrotechnik, tak to neumím posoudit, ale za úvahu to možná stojí. Na druhou stranu mikrovlná a další záření by měla z hygienických důvodů být na takové úrovni, že by to na hodinky nemělo mít vliv.... záleží co si představujete pod pojmem běžný hodinář dnes je na dobrého hodináře problém narazit, výborné reference má zde na fóru "mechano", kterého mohu jen doporučit.
funkyman Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 vážení přátelé, v srpnu jsme si z japonska objednal seiko spirit svc003. fungovaly mi bezproblémově, ale nyní se začaly extrémně předbíhat (za reálnou hodinu ukazují o hodinu víc). Nevíte, čím je to způsobeno? můžu hodiny s takovouto vadou zanést k běžnému hodináři? díky moc za odpověď ahoj,3 týdny mám scvs013 a poté, co se celou dobu zpožďovaly o 3 sec/den, se předevčírem večer zbláznily a předbíhají o 6 min/hod. jaký byl nakonec výsledek tvého snažení? co jim bylo? nechce se mi to posílat do japonska, buď to trvá strašně dlouho, nebo za to dám půlku nových spiritů.. díky za odpověď!!
funkyman Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 asi slepeny vlasek? v Praze bych ti poradil pana Frýdla, v Brne nevim, ale nemela by to byt slozita oprava... ahoj, díky moc, zkusím to a nebudu to posílat..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se