vareka Odesláno 26. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2016 nechal jsem se inspirovat, že čtverka je lepší než trojka a teď jsou pěkně pohromadě čtyři výstavní kousky :-)
ave1112 Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2016 Nadherne si si to vysperkoval palec hore :-))) pekna rodinka ;-)
vareka Odesláno 25. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Poslední přírůstek k "Lepší čtverka než trojka" OMEGA SPEEDMASTER PROFESSIONAL MARK IV Jsou přes 40let staré a myslím, že pořád vypadají skvěle. Mají zajímavé stopky. Horní velká rafička měří vteřiny, pod ní je minutový čítač a hodinový je na pozici 6. Na pozici 9 je standardně vteřinovka. U jiných hodinek kde je minutová rafička na pozici 3, mám problémy s odečítáním. Zde ne. Vím o nich jen:velikost 42rok 1975strojek Lemánia 1041 za jakékoli další info budu rád.
Kid_A Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Mas to moc pekne! Za me samozrejme apollo:-))
huhulak Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Hernajs, tohle je z mého pohledu kombinace, ke které bych asi už neměl vůbec co dodat... A mohl bych dojít vnitřního chronoklidu.
malda Odesláno 26. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2016 Vareka: ty Tvoje hodinky nemají strojek Lemania 1041, ale omegou upravený strojek Lemania 1340. Nejvyditelnější úprava oproti lemanii spočívá v přidání 24 hodinového ukazatele pod vteřinovou ručičkou. Tento strojek omega označovala jako Omega cal. 1040. Strojek Omega cal. 1041 existoval a byl to první automatický chronograf certifitkovaný jako "chronometer" Dával se do jednoho druhu hodinek označovaných jako "Seamaster 125". Jedny jsou nebo ještě nedávno byly v prodejním vláknu. Tvoje mají měněné nebo aspoň odservisované ručky - podle toho, jak (na rozdíl od číselníku) svítí. Jinak gratuluji! Na fóru je jich tu dost. Taky mám omegy s tímto strojkem.
vareka Odesláno 26. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 26. prosince 2016 Děkuji, tak tomu říkám cenné informace. Minimálně pro mě je to poučné. Že je pod vteřinovkou ještě 24hodinový čítač jsem vůbec nevěděl.V tom případě je to komplikací jako hrom :-) Osobně se mi na nich nejvíc líbí, jak je řešená na stopkách minutová ručka pod vteřinovou. Je to tak příjemné a čitelné i bez brýlí. Ještě jednou díky.
malda Odesláno 27. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2016 Na internetu je informací o tom strojku dost, takže ti moc cenné informace nedávám Strojek Lemania 1340/Omega cal. 1040 byl první chronograf se stopkama, který Omega uvedla na trh. Ve své době, na začátku 70tých let, to byl (Lemania 1340) prakticky jediný strojek tohoto druhu (automatický chronograf), který konkuroval strojku Buren cal. 11 a cal. 12. Buren v té době používaly společnosti jako Heuer, Breitling nebo Hamilton. Lemanii 1340 naopak používala z větších společností Omega nebo Tissot. Třetí slavný automat s chronografem, který v té době vznikl, byl strojek Zenith El Primero. Ten však používala a používá jen společnost Zenith (a částečně dříve Rolex). Lemanii 1340 v sortimentu společnosti Omega nahradil na konci 70tých let strojek Lemania 5100 / Omega cal. 1045. Cal. 1045 je pro mě mezi touto rodinou chronografů špička. Jeden by se ti hodil
bohus76 Odesláno 27. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2016 (upraveno) Máš dobré informace Martine a prakticky to znáš a umíš si ty informace najít. Ještě mi písni kolik Ti dlužím,díky. Upraveno 27. prosince 2016 uživatelem bohus76
brownwld Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Tohle jako nejlepsi trojka? Ale kdeze... Mam to podobne ale pritom uplne jinak Fotka je hrozna, vím.
brownwld Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 Jojo, nuti to cloveka se zamyslet, co vic vlastne jeste potrebuje
AdaMoss Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2017 Gratuluji k pěkné trojici a čtveřici. Na mém wishlistu také eviduji trojici od Omegy - stále ji ještě ladím co do barev, ale modely už mám asi zafixované.1) Seamaster 300 - na běžné nošení2) Hour Vision master chronometr - místo ATček ke košili3) Tresor master co-axial - slavnostnější k obleku Chybí mi tam moony, ale musel jsem je s těžkým srdcem vyřadit. 42mm je na mě zkrátka moc :-(.
Kid_A Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2017 42 a moonu neni jako 42 nekde jinde:-)
vareka Odesláno 11. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2017 42 u moonu mi taky přijde v pohodě, spíš někomu může vadit jejich výška v každém případě má omega velké rozpětí a pravděpodobně si vybere každý, já tedy určitě
brownwld Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2017 Jojo, 42 u moonu u me pusobi IMHO mensim dojdem. Neni to jen o prumeru, dalsi vec je lug to lug a vyska rakovin
AdaMoss Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2017 Pánové děkuji za impulz. Je pravdou, že moony jsem vyřadil, aniž bych je zkoušel. To budu muset napravit a třeba mi nakonec padnou. Pak to hold bude taky čtveřice no .
vareka Odesláno 13. února 2017 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2017 Živé foto + Chronomag pozadíNějakou dobu jsem AT neměl na ruce a ony jsou tak fotogenické. No neudělej si snímeček :-)
vareka Odesláno 13. února 2017 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2017 Další s pozadím Chronomagu.Tohle byly první Omegy, které jsem měl na ruce. Byly černé a 38mm velikost. Tyhle jsou o 3mm větší a přesně co má ruka potřebuje..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se