STRKKT Odesláno 18. září Nahlásit Odesláno 18. září před 2 hodinami, Prochy68 napsal: Kdyz bude mit prijemny dohmat a nebude to drncet, proc by mel serizovat krk a s vymenou strun bych pockal az se nauci par akordu a trochu to ohraje. Pokud by bylo vše OK, tak to nastavovat nemusí. Jsem realista a toto je entry level, takže spíš čekám vyšší akci, než je nutné a mrtvé struny (zažil jsem to na LP za raketu). Dal bych nové hned a podle nich nastavil krk. Nemusí tam dávat elixíry za litr.
maama Odesláno 18. září Nahlásit Odesláno 18. září @Pepino777 Tu elektriku trochu tlacim, protoze na domaci hoblovani bych si vybral jenom ji. Ale kdyby me ke kytare lakal Kryl, tak ne. Zalezi, co chces hrat. V pripade elektriky to muzes zjednodusit a jit do setu, vybral bych si toho telecastra, bez tremola, 2 humbuckery, kombicko se sluchatkovym vystupem a vstupem treba pro mobil (kdyz uz ne rovnou pisnicku, tak si pustis online metronom https://www.musicca.com/metronome https://www.thomann.de/cz/kytarove_sety.html?oa=pra&gk=GIEGSE&sp=solr&cme=true&filter=true https://www.thomann.de/cz/harley_benton_te_20hh_sbk_standard_bundle_1.htm Ale ja bych misto kombicka nebo jen sluchatkovy krabicky malinko prihodil na 2nd hand multiefekt. Mooer ge150 napriklad je vybornej, uvnitr je krome bambilionu kytarovych zvuku ladicka, zakladni looper, metronom. https://hudebnibazar.cz/mooer-ge-150/ID689172/ Proto, abych si celej set poskladal lip, bych sel do stavebnice - kouknes se kytare pod sukne. Na elektrice je kouzelny to, ze vsechno - snimace, ladici mechaniky, kobylku, a treba i celej krk muzes upgrejdovat, vymenit, a stavebnice ti ukaze cestu jak. Potrebujes kytaru, krabicku, propojovaci nastrojovy kabel, trsatka, popruh, stojan nebo vesak a jedny struny navic. Sluchatka doma najdes, nebo propojis krabicku s nejakym stereem a hrajes nahlas. Ke stavebnici priobjednej 2ks medeny pasky a oblep vsechny vnitni vyrezy - zdroj pazvuku muze byt snimac sam nebo ruseni - medi vyloucis ruseni. Viz: https://forum.chronomag.cz/topic/94677-kytary-a-kytaristé/page/54/#findComment-3024339 A vynechal jsem dotaz - Kratka vs delsi menzura - prsty na obe poskladas velmi podobne. Rozdil je v tom, ze stejna struna, aby hrala stejny ton, je na delsi menzure vic napnuta. To ma za nasledek to, ze na kratsi menzure tisknes tu volnejc napnutou strunu k prazci mensi silou - takze naopak kratsi je vnimana jako prijemnejsi. Ale neni to zadny dogma. Metalaci, co chteji podladit, voli delsi menzuru - podladeny struny na kratsi menzure plandaji a drnci. A ted uz jen https://www.idnes.cz/hobby/domov/skola-hry-na-kytaru.K145031/2
Prochy68 Odesláno 18. září Nahlásit Odesláno 18. září No já to co vyzdvihuje maama jako plusy, vidím pro začátečníka jako mínusy. Budeš se soustředit na věci okolo, stělování zvuku apod. a samotný hraní ti bude unikat. Ale asi hodně záleží kam míříš....no a teď si vyber
maama Odesláno 18. září Nahlásit Odesláno 18. září (upraveno) No mne slo hlavne o to, ze kdyby chtel hrat jako Rak, at vezme sirsi krk Nebo Andrtova, husty vzpominky Upraveno 18. září uživatelem maama
redd Odesláno 18. září Nahlásit Odesláno 18. září @Pepino777 V tom rozpočtu bych vzal něco bazarovýho. www.hudebnibazar.cz
Montgomery Odesláno 19. září Nahlásit Odesláno 19. září Určité plus pro elektriku může být, že je na hraní mnohem měkčí, než akustika s kovovými strunami, takže začátečníka nebudou tolik bolet prsty. I když já se učil na Cremoně s asi centimetrovým dohmatem a taky mě to neodradilo 1
Anton_ Odesláno 19. září Nahlásit Odesláno 19. září Koukám, že to tady žije, tak to zaspamuju. Jsem na tom podobně( asi hůř) než kolega prochy. Kytary mám, ale neumím na ně pořádně hrát, jsem takovej ten hráč robot - naučím se písničku podle tabulatur, takže neumím moc improvizovat a celkově o hudební teorii nevím nic Teď jsem se po letech zase vrátil k hraní, ale všechny žánry, co poslední dobou poslouchám mají C ladění. A jelikož přelazovat floyd rose je porod, tak si chci koupit další kytaru a volba je jasná Les Paul Custom - to vím. Ty levný kopie, co mají na thomanu, mají vždy nějaký ale..tudíž další jasná volba je Epiphone. Tam je to vzhledově totožný s gibsonem a když bude štěstí na kus, tak by to mohlo i pěkně hrát Ale za boha se nemůžu rozhodnout jestli bílou nebo černou Pracovní morálka je tristní poslední týden, pořád brouzdám po netu a koukám po nich, ale 2 kusy si kupovat nechci.. Jednu chvíli už jsem rozhodnutý pro černou, pak zas vidím tu bílou a řikám si jestli se mi víc nelíbí ta...těžký...
Pepino777 Odesláno 19. září Nahlásit Odesláno 19. září @Anton_Černá vypadá líp. Ale chápu to dilema @maama TENHLE set vypadá celkem slušně, asi do toho půjdu, dokoupím jen trsátka, ladičku a snad bude na chvíli klid. Jen bude asi sranda se učit na elektriku a pak případně přecházet na akustiku. Ale skládačku teď asi vynechám, stejně jako multiefekt přesně kvůli tomu, co psal @Prochy68. Dokoupit se to dá vždycky a tyhle věci začnu řešit, až se na to trochu naučím hrát. @redd Do bazarovýho kousku se mi úplně nechce, nevím po čem mám koukat a nerad bych koupil nějakej vrak.
maama Odesláno 19. září Nahlásit Odesláno 19. září Prochy nevi vo cem mluvi Ne ted vazne, trochu te svedl. Ono je to naopak. U modelingovy krabicky vubec sound nehledas, protoze ho prave nasla za tebe. Konkretne tu ge150 na zacatku staci ovladat jedinym tocitkem Value - kdy vyberes jeden z dvouset prednastavenych presetu, nektery clean, nektery distortion, nektery s reverbem, jiny s chorusem. Je osvezujici zkusit si stejny akordy na jinem presetu. Jeden preset te svym zvukem bude tlacit hrat rychleji, jiny pomaleji, - srovnej 12vs22 takze v zacatcich, kdy je hra monotonni, skoro otravna, mas zarizeni, kdy jednoduchym pootocenim jsi nove nabuzeny. Jeste budes pouzivat Master - volume, a tlacitko Tuner. S timhle si vystacis na ctvrt roku. Samozrejme u kazdeho z presetu muzes jit do hloubky a vypinat zapinat jednotlivy efekty, ale vubec nemusis:) Treba srovnani zvuku 122,123 124 (kolem 5:38)- jednoduchy riffy na jednu 2 struny ti dovoli delat bordel:) Proste z tech 200 presetu si oblibis 15 a budes mezi nima prepinat, na jedny budes hrat akordy, na jiny riffy, na Ambienty se budes pokouset o bending… a tohle je presne to, co ti bude rozsirovat obzor. Ten samej set mas i s modelingovymi komby. Mam nadeji, ze to funguje podobne jako modelingovy multiefekt a jsou tam hotove presety, takze mezi nimi jen prepinas. https://www.thomann.de/cz/harley_benton_te_20hh_sbk_standard_bundle_bundle.htm https://www.thomann.de/cz/harley_benton_te_20hh_sbk_standard_bundle.htm https://www.thomann.de/cz/harley_benton_te_20_hh_sbk_dnafx_amp20_set.htm Bacha, kabel prikup jeste jeden (nejaky Bespeco), tenhle prestane hrat behem par dnu. Idealni set takhle, ale multiefekt poridis znadno z druhy ruky a posetris
maama Odesláno 19. září Nahlásit Odesláno 19. září A abych snal tizi vyberu i z Antona, tak bullseye, a mas 2in1 https://www.sweetwater.com/store/detail/CSZWBPGH--gibson-custom-zakk-wylde-bullseye-les-paul
Prochy68 Odesláno 20. září Nahlásit Odesláno 20. září Koupí levnej multiefekt, pecka, super zvuk....za týden, chtělo by to ještě něco, to echo neni tak echovaty a booster málo bustuje, začnou se přenastavovat presety, nejakej free ir impuls, pak se nějaký koupi, protože to přece bude hrát líp....po čase.....přece si tu hru když něco málo umím nebudu kazit, chce to pořádně sound, ten to posune, takže se koupi lepší multiefekt ...a jedem do nekonečna, chce to lampu, ta v základu není nic moc, nebo že by to chtělo jinej reprak? Houby, chce to určitě nový snímače....ta kytara, to dřevo je nějaký hluchý, co něco lepšího.... Nebo je Pepino zásadovej, koupi jeden set a s tim vydrží 20 let...tomu nevěřím, těžce vydobita virtuozita musí mít ten spravnej zvuk.
STRKKT Odesláno 20. září Nahlásit Odesláno 20. září Já mám na domácí vrzání Ibanez AZES31, s určitými limity to zvládne i metal. K tomu levný mulťák Mooer PE100, kde se dají nakroutit i nějaké vlastní zvuky. Zvukově žádná velká hitparáda, ale už vím, co chci a tak mi to stačí.
Pepino777 Odesláno 20. září Nahlásit Odesláno 20. září Samozrejme nemuzu vyloucit ani jednu variantu z toho co @Prochy68 zminil ale ten set uz mam v kosiku a jen se premlouvam k tomu, abych to odklepnul. Pani ma doma dve akustiky, ale ja jsem pacient, kterej potrebuje mit proste to svoje. Multiefekt zatim asi resit nebudu, nejdriv se musim naucit zaklady a pak muzu teprve blbnout. A navic mi dneska bylo receno, ze by vlastne vubec nebylo blby mit doma i elektriku. Kdyz se na to podivam zpetne, asi je fakt blbost tahat drivi do lesa a kupovat levnou akustiku. Jen bych vas chlapi jeste poprosil o radu, co na tu elektriku pripadne dokoupit za struny? Kabel a dalsi prislusenstvi je jasny.
maama Odesláno 20. září Nahlásit Odesláno 20. září V popisujsou 10-46. Vem nejlevnejsi daddaria , ty exl. https://www.thomann.de/cz/010_sady_strun_elektricke_kytary.html?oa=pra&gk=GISAES10&sp=solr&cme=true&filter=true
maama Odesláno 20. září Nahlásit Odesláno 20. září před 4 hodinami, Prochy68 napsal: Koupí levnej multiefekt, pecka, super zvuk....za týden, chtělo by to ještě něco, to echo neni tak echovaty a booster málo bustuje, začnou se přenastavovat presety, nejakej free ir impuls, pak se nějaký koupi, protože to přece bude hrát líp....po čase.....přece si tu hru když něco málo umím nebudu kazit, chce to pořádně sound, ten to posune, takže se koupi lepší multiefekt ...a jedem do nekonečna, chce to lampu, ta v základu není nic moc, nebo že by to chtělo jinej reprak? Houby, chce to určitě nový snímače....ta kytara, to dřevo je nějaký hluchý, co něco lepšího.... Nebo je Pepino zásadovej, koupi jeden set a s tim vydrží 20 let...tomu nevěřím, těžce vydobita virtuozita musí mít ten spravnej zvuk. No, tak mas pravdu, ze zmagorit muze a bude nakupovat, jak vzteklej:) ale s tema simulacema / modelingem by chybu neudelal. Ze krabicka za 3 litry nenasimuluje stejny zvuk, jako skvelej aparat je jasny. Ale u tech presetu by mel nasimulovany vsechno aparat+pedalboard, a to cely rovnou 200 krat. Aspon by se naucil nazvy ruznejch aparatu, a kdyby jednou z nudy otevrel nastaveni presetu, tak i nazvy efektu. A vo to uceni jde, myslim, predevsim.
Anton_ Odesláno 21. září Nahlásit Odesláno 21. září Dobré ranko, tak jsem se rozhodl pro černou, ale přišlo další dilema.. Na bazáči se objevilo toto https://hudebnibazar.cz/epiphone-matt-heafy-lp-custom-originseb/ID706409/ Vzhledově to není 100%(ale tak 94%) kvůli černým snímačům, ale jsou to ty pěkný fishmany. Takže za 19K, zánovní kytara s aktivními snímači, který samotný stojí asi 6,5K. Zámky na popruh, lepší ladící mechaniky. a ještě s kufrem.... To je asi dobrej deal což?
maama Odesláno 21. září Nahlásit Odesláno 21. září Tenhle preklad me po ranu pobavil:) “Hlavy stroje” Grover Rotomatic Tady jsem se neco priucil: zajimava kytara
Prochy68 Odesláno 21. září Nahlásit Odesláno 21. září před 13 hodinami, Pepino777 napsal: Samozrejme nemuzu vyloucit ani jednu variantu z toho co @Prochy68 zminil ale ten set uz mam v kosiku a jen se premlouvam k tomu, abych to odklepnul. Pani ma doma dve akustiky, ale ja jsem pacient, kterej potrebuje mit proste to svoje. Multiefekt zatim asi resit nebudu, nejdriv se musim naucit zaklady a pak muzu teprve blbnout. A navic mi dneska bylo receno, ze by vlastne vubec nebylo blby mit doma i elektriku. Kdyz se na to podivam zpetne, asi je fakt blbost tahat drivi do lesa a kupovat levnou akustiku. Jen bych vas chlapi jeste poprosil o radu, co na tu elektriku pripadne dokoupit za struny? Kabel a dalsi prislusenstvi je jasny. Takovou zásadní věc, že uz mají doma dvě akustiky a on to zamlčí . V tom případě samozřejmě doporučuju elektriku se všemi radostmi i neduhy nekonečných variant a upgradu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se