Cyber Odesláno 19. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2007 B.F.G. napsal: No on si ho kazí sám, když zakrývá výrobní číslo a prodávat jeden předmět na více frontách, když podmínkou prodeje na onom místě je právě zákaz podobné činnosti je přinejmenším neslušné. Já osobně vnímám rozdíl mezi obchodováním a kšeftováním. Zakrývání čísel je na prodejních fórech naprosto obvyklé, a nesvědčí o žádném prapodivném úmyslu prodávajícího. Jiné by to bylo, kdyby prodejce číslo přerazil, přebrousil, odleštil, či jinak falzifikoval. Je to podobné jako u prodejů jetých aut, kde prodávající většinou také začerní, nebo rozostří SPZtku. Jinak jsempivo, je známý velkoobchodník na eBay s leteckými Longinesy, a jeho sklady budou zřejmě stále ještě naplněny skvosty, které však nabízí za přemrštěné ceny.
xmenm05 Odesláno 19. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2007 Foundryman napsal: Zajímalo by mě, jak to chce (chtějí) provést, pokud ty samé hodinky někdo vydraží na aukru i na e-bay. Vyhrál jsem aukci právě u tick. a poslal mi email, že se omlouvá, ale že přišel známý a hodinky si odnesl . Šlus, prostě kdo to zrovna prodá (rychleji / za víc) ten bere, ostatní dostanou e-mail "sorry" a hotovo.
Foundryman Odesláno 19. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2007 xmenm05 napsal: Vyhrál jsem aukci právě u tick. a poslal mi email, že se omlouvá, ale že přišel známý a hodinky si odnesl . Šlus, prostě kdo to zrovna prodá (rychleji / za víc) ten bere, ostatní dostanou e-mail "sorry" a hotovo. Pro mě je to důvod aukce a nabídky tohoto prodejce ignorovat.
kubson Odesláno 19. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2007 Cyber napsal: Zakrývání čísel je na prodejních fórech naprosto obvyklé, a nesvědčí o žádném prapodivném úmyslu prodávajícího. Jiné by to bylo, kdyby prodejce číslo přerazil, přebrousil, odleštil, či jinak falzifikoval. Je to podobné jako u prodejů jetých aut, kde prodávající většinou také začerní, nebo rozostří SPZtku. Jinak jsempivo, je známý velkoobchodník na eBay s leteckými Longinesy, a jeho sklady budou zřejmě stále ještě naplněny skvosty, které však nabízí za přemrštěné ceny. já slyšel že serial nechce prozradit ani zájemcům o koupi, což už by minimálně pro mě problém byl, ale možná jsou mé informace špatné..
Návštěvník YPO Odesláno 19. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2007 moc to nesleduji, ale nebyla tam původně cena 50t ? ....... ať je to jak chce tak za stávající cenu to může koupit jenom "horologický" impotent ..... já bych si za 30t usd radši koupil kamion levné whisky než vintage Orlíky - i když jsou můj ročník
alt Odesláno 19. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2007 Nove u Orliku zmenil i lokalitu, odkud to udajne prodava. Nadhera.
B.F.G. Odesláno 19. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2007 Cyber napsal: Zakrývání čísel je na prodejních fórech naprosto obvyklé, a nesvědčí o žádném prapodivném úmyslu prodávajícího. Jiné by to bylo, kdyby prodejce číslo přerazil, přebrousil, odleštil, či jinak falzifikoval. Je to podobné jako u prodejů jetých aut, kde prodávající většinou také začerní, nebo rozostří SPZtku. Jinak jsempivo, je známý velkoobchodník na eBay s leteckými Longinesy, a jeho sklady budou zřejmě stále ještě naplněny skvosty, které však nabízí za přemrštěné ceny. Je rozdíl mezi zakrýváním SPZ a výrobního čísla např. karoserie auta, kdyby jsi kupoval auto, kde neznáš S/N tak bys ho koupil??? To potom přímo křičí: Jsem kradené, kup si mě! Zakrytí SPZ zahalí identitu, ale neříká přímo nic o původu.
Návštěvník tolja Odesláno 20. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2007 xmenm05 napsal: Vyhrál jsem aukci právě u tick. a poslal mi email, že se omlouvá, ale že přišel známý a hodinky si odnesl . Šlus, prostě kdo to zrovna prodá (rychleji / za víc) ten bere, ostatní dostanou e-mail "sorry" a hotovo. Tak mu napiš do hodnocení transakce, jak jsi byl "spokojenej" s obchodem
Cyber Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 B.F.G. napsal: Je rozdíl mezi zakrýváním SPZ a výrobního čísla např. karoserie auta, kdyby jsi kupoval auto, kde neznáš S/N tak bys ho koupil??? To potom přímo křičí: Jsem kradené, kup si mě! Zakrytí SPZ zahalí identitu, ale neříká přímo nic o původu. No musím Tě opravit, občas brouzdám po prodejních sekcích různých podobných fór jako je Chronomag, a tam se to vyskytuje u docela často ( obzvláště u L.E ), a problém to žádný není. Ojeté auto jsem ještě nekupoval, ale myslím, že by mě informace u inzerátu o sériovém čísle auta, byla úplně buřt. Nechal bych si auto ověřit u nějakého certifikovaného "ověřovače", jako je třeba CEBIA, a samotné sériové číslo by mě bylo ukradené. Problém není v neuveřejnění čísla hodinek, ale v chování toho prodejce tak, jak popisují kolegové výše. Na dotaz by to číslo měl samozřejmě normálně sdělit.
B.F.G. Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Cyber napsal: No musím Tě opravit, občas brouzdám po prodejních sekcích různých podobných fór jako je Chronomag, a tam se to vyskytuje u docela často ( obzvláště u L.E ), a problém to žádný není. Ojeté auto jsem ještě nekupoval, ale myslím, že by mě informace u inzerátu o sériovém čísle auta, byla úplně buřt. Nechal bych si auto ověřit u nějakého certifikovaného "ověřovače", jako je třeba CEBIA, a samotné sériové číslo by mě bylo ukradené. Problém není v neuveřejnění čísla hodinek, ale v chování toho prodejce tak, jak popisují kolegové výše. Na dotaz by to číslo měl samozřejmě normálně sdělit. Jistě se dá auto ověřit, ale podle čeho? Když ti prodejce nedá žádné čísla? CEBIA určitě neověřuje auta podle SPZ, navíc já neříkám, že je podstatné jen S/N. Taky se mi nelíbí další chování prodejce. Pokud chce např. prodejce načerno prodat hodinky a zakryje S/N tak to asi nebude úplně košer, ale to je samosebou můj názor, tak si sem klidně piš svůj, ale necpi mi ho.
alt Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Cislo VIN u ojeteho auta lepsi znacky je zcela zasadni - overim si podle nej jak originalitu [rok vyroby, typ motoru, vybavu atd.], tak i stav [kradene apod.]. Jednak je to tam zakodovane vyrobcem, druhak je k dispozici pro kazdou znacku x databazi. Ze prodejce hodinek nezverejnuje cislo u aukce bych jeste zkousl, ale zajemcum by jej sdelit, pokud ma ciste svedomi mel rozhodne. Aby se alespon vyloucila moznost plagiatu, kdyz uz pomineme v tomto pripade duvodne podezreni z kradeze.
Foundryman Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Cyber napsal: No musím Tě opravit, občas brouzdám po prodejních sekcích různých podobných fór jako je Chronomag, a tam se to vyskytuje u docela často ( obzvláště u L.E ), a problém to žádný není. Ojeté auto jsem ještě nekupoval, ale myslím, že by mě informace u inzerátu o sériovém čísle auta, byla úplně buřt. Nechal bych si auto ověřit u nějakého certifikovaného "ověřovače", jako je třeba CEBIA, a samotné sériové číslo by mě bylo ukradené. Problém není v neuveřejnění čísla hodinek, ale v chování toho prodejce tak, jak popisují kolegové výše. Na dotaz by to číslo měl samozřejmě normálně sdělit. Nevím, kde nakupuješ, ale když jsem kupoval použité "lepší" hodinky (Omega, 2xLongines), vždy bylo přímo v inzerátu jak ref. číslo, tak číslo strojku a pouzdra, obojí ještě i vyfotografováno.
Cyber Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 (upraveno) B.F.G. napsal: Jistě se dá auto ověřit, ale podle čeho? Když ti prodejce nedá žádné čísla? CEBIA určitě neověřuje auta podle SPZ, navíc já neříkám, že je podstatné jen S/N. Taky se mi nelíbí další chování prodejce. Pokud chce např. prodejce načerno prodat hodinky a zakryje S/N tak to asi nebude úplně košer, ale to je samosebou můj názor, tak si sem klidně piš svůj, ale necpi mi ho. Myslím, že jseš lehce rozrušený...nevím co Ti kdo, kde cpe a kam, ale já jsem jsem jen napsal svou zkušenost ze zahraničních fór - převážně o Panerai. Toť vše. Upraveno 21. listopadu 2007 uživatelem Cyber
Cyber Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Foundryman napsal: Nevím, kde nakupuješ, ale když jsem kupoval použité "lepší" hodinky (Omega, 2xLongines), vždy bylo přímo v inzerátu jak ref. číslo, tak číslo strojku a pouzdra, obojí ještě i vyfotografováno. Díky za Tvé cenné postřehy. Já lepší hodinky moc nekupuju, ale nepřu se s Tebou, že by to tak mělo být ( číslo uvedeno ), každopádně to tak nebývá zvykem vždy.
Návštěvník Snow Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Cyber napsal: Myslím, že jseš lehce rozrušený...nevím co Ti kdo, kde cpe a kam :lol2:
Cyber Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 alt napsal: Cislo VIN u ojeteho auta lepsi znacky je zcela zasadni - overim si podle nej jak originalitu [rok vyroby, typ motoru, vybavu atd.], tak i stav [kradene apod.]. Jednak je to tam zakodovane vyrobcem, druhak je k dispozici pro kazdou znacku x databazi. Ze prodejce hodinek nezverejnuje cislo u aukce bych jeste zkousl, ale zajemcum by jej sdelit, pokud ma ciste svedomi mel rozhodne. Aby se alespon vyloucila moznost plagiatu, kdyz uz pomineme v tomto pripade duvodne podezreni z kradeze. Tak teď v tom mám jasno, u horších značek to ani CEBIA neověřuje, a zásadní to je až u lepších značek...není někde seznam těch lepších značek, abych se nenapálil, až budu v bazaru jednou kupovat auto?
B.F.G. Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Snow napsal: :lol2: Hm tak klub gentlemanů, koukám, že tu máme minimálně dva.
Foundryman Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Cyberovi by, mám ten pocit, prospěl froté ručník a vlažná voda
cigi Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 (upraveno) :D omlouvám se, ale co mi uniklo? Co, kde a kam cpe cyber B.F.G. a proč by mu tomu podle foundrymena prospěl ručník a vlažná voda? :D bavím se stejně dobře, jako snow! Dokonce jsem překonal lenost a po oprášil svoje heslo. Konečně šťavnaté téma a přiměřená diskuze . takže k tématu, aby mě nebanovali drábi: O ty orlíky jsem se zajímal a reagoval na inzerát. Odpověď byla rychlá, ochotná, korektní, otevřená, srozumitelná. Prodávající mi poslal stejné fotky , jako jsou na ebay s tím, že číslo je částečně zaslepené ze "zjevných" důvodů a celé číslo se doví ten, kdo dá nejvyšší nabídku. Já jsem nabídl dle mého přiměřenou cenu s tím, že při předání v Praze zaplatím dvojnásobek. Prodejce neakceptoval s tím, že majitel, pro kterého draží, má údajně od jakéhosi čechoameričana nabídnuto zase o hodně víc a jakéhosi čechokanaďana ještě víc. Díky a nashle někdy příště to klapne. Takže: číslo 65 xx2 je teoreticky snad OK. Takže to fake asi nebude. Nebo je pán znalec. zjevné důvody osvětlil cyber (díky) - u tak jedinečného zboží opravdu může snadno dojít k identifikaci majitele a tedy třeba k obejití prodejce, profláknutí identity a tak. Ale i k odhalení čórky, že. Taky nutno podotknout, že prodejce u eteren a longinů MVS ve svým e-shopu čísla nezakrývá, dokonce vystavuje vojenský knížky předchozích majitelů s plnou identitou - možná, ale že ty eterny a longiny mu patřej, ty orlíky ne, jak tvrdí. nabídka se jasně orientuje na české zájemce - kdo jinej by to taky koupil Upraveno 21. listopadu 2007 uživatelem cigi
BUBÁK Odesláno 21. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2007 Zásadní by mohla být otázka. Jak se takové originální armádní hodinky Prim Orlík z r.1965 dostanou do civilu a mezi sběratele? Armáda je nevyprodávala, byly výstrojní součástkou- podléhající evidenci. Nebylo možné je při odchodu do civilu odkoupit. Atd........................
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se