Ivan Lelák Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 V 4. 8. 2015 v 19:36, gunman napsal: Stefan716 - spletl jsi téma, Humor je kousek jindeMohu se zeptat proč? Přiznám, že se v těch plastových modelech ČZ ztrácím, ale kamarád voják si pro sebe koupil teď nějaký poslední model, myslím P-09 ale nejsem si jistý. Zatím nastřílel pár set ran, na hodnocení je brzy, ale když jsem měl pistolu v ruce (nestřílel jsem), dost se mi líbila, přišla mi v detailech dotažená, v ruce mi seděla a v ceně bylo slušné příslušenství (plastový kufr, čištění, výměnné hřbety rukojeti a 3 zásobníky, z toho jeden na 15+2 náboje). Nezpochybňuji Tvou poznámku, asi tu zbraň znáš a proto se ptám.
stefan716 Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 Nie nie mylel som to vazne, kazdy kto z nej buchol nikto sa neztazoval.. Odoslané z D5503 pomocou Tapatalku
stefan716 Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 V 5. 8. 2015 v 6:29, Ivan Lelák napsal: Mohu se zeptat proč? Přiznám, že se v těch plastových modelech ČZ ztrácím, ale kamarád voják si pro sebe koupil teď nějaký poslední model, myslím P-09 ale nejsem si jistý. Zatím nastřílel pár set ran, na hodnocení je brzy, ale když jsem měl pistolu v ruce (nestřílel jsem), dost se mi líbila, přišla mi v detailech dotažená, v ruce mi seděla a v ceně bylo slušné příslušenství (plastový kufr, čištění, výměnné hřbety rukojeti a 3 zásobníky, z toho jeden na 15+2 náboje). Nezpochybňuji Tvou poznámku, asi tu zbraň znáš a proto se ptám.Inak aj mam z nej nieco buchnute, tiez som ju mal zo zlavou, a super...ale tak kazdemu sedi daco ine, napr. poslednu som mal nase GP P1..nikdy viac Odoslané z D5503 pomocou Tapatalku
Ivan Lelák Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 Stefan - věřím Ti, že jsi to myslel vážně, ptal jsem se Gunmana.
straspol Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 V 3. 8. 2015 v 20:58, ggrand napsal: Já bych ty ilegální zbraně zakázal !Cheche, myslím že to už někdo zkoušel..
Harry Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 P-07 je jeden z nejhorších krámů co znám... Bohužel jí má jedna z holek co trénuju a je to neštěstí... Musím jí dělat speciální náboje, aby vůbec mohla normálně střílet a ne jen odstraňovat závady... Ta holka mít cokoliv jinýho, tak i na soutěžích výkonnostně vyskočí nahoru. Podobný problém má jiná s upravovaným G26 (a je to kvůli tomu že se do toho někdo šťoural), už řeší že přejde na HK P30.
stefan716 Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Tak to daj na reklamaciu..ako vela som z nej nedal je to okolo 500, 90% parkur, dvojrany, kontaktna vzialenost, mierenku výnimočne..mal som 3 druhy nabojov. Mozno mam podareny kus.. Alebo kocka nepodarok. Viem ze Dutyni boli dost nepodarene, ale P-07 mi podarenejsia
Ivan Lelák Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Dnes je móda kompaktních zbraní pro skryté nošení. Mám Ruger LCP, měnit nebudu, ale někdo tvrdí, že .380 je málo. OK, i proto jsou jen trochu větší pistole na 9mm Luger s jednořadým zásobníkem. Zrovna včera jsem četl první test novinky Glock 43, ale také jsem narazil na Ruger LC9, resp. novější LC9s. Glock je v posledních 20 letech hodně profláklý, ale Ruger není jistě noname značka, tak čemu byste dali přednost vy? Aspoň podle papírových hodnot u mne vyhrává Ruger:Glock 43: kapacita 6+1, hmotnost s plným zás. cca 580 g, 154x108x26 mm, 15900,-Ruger LC9s: kap. 7+1, 488 g se zás. (možná prázdným, nevím), 152x114x23 mm, 12000,-
stefan716 Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Predpokladam ze to budes stale nosit. Potom ten Ruger je v poho. Aj tak s tym moc strielat nebudes, pri tychto malych zbraniach na obranu ide o zakladnu strelecku pohotovosť. Ale pokial ti neni luto tych 4000 czk, a zohladnis servis a doplnky radsej Glock
Jožan Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Ahoj,střílel jste někdo z GSG AK47 cal.22?
Kairos Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 V 6. 8. 2015 v 10:48, Ivan Lelák napsal: Dnes je móda kompaktních zbraní pro skryté nošení. Mám Ruger LCP, měnit nebudu, ale někdo tvrdí, že .380 je málo. OK, i proto jsou jen trochu větší pistole na 9mm Luger s jednořadým zásobníkem. Zrovna včera jsem četl první test novinky Glock 43, ale také jsem narazil na Ruger LC9, resp. novější LC9s. Glock je v posledních 20 letech hodně profláklý, ale Ruger není jistě noname značka, tak čemu byste dali přednost vy? Aspoň podle papírových hodnot u mne vyhrává Ruger:Glock 43: kapacita 6+1, hmotnost s plným zás. cca 580 g, 154x108x26 mm, 15900,-Ruger LC9s: kap. 7+1, 488 g se zás. (možná prázdným, nevím), 152x114x23 mm, 12000,- to se musí vzít do ruky a vyzkoušet, takhle nepoznáš, jak Ti sedne a co to dělá při střelběza mě G43 protože jsem s ním střílel a vůbec jsem nechtěl přestat :-) ale kdybych mohl ještě zkusit Sig P938 nebo Kahra, tak bych třeba chtěl něco jiného
Tomas_2002 Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 (upraveno) V 6. 8. 2015 v 11:43, Ivan Lelák napsal: Ještě foto obou pistolí... Řešil jsem to samé, jen jsem měl ve výběru: Ruger LC9sGlock 43Walther PPSXDS-9Sig P290Kahr CM9Beretta Nano Vybral jsem Glock 43. Ve všech testech si ho opravdu chválí a hovoří pro něj i spousta dostupného příslušenství. Bez problému s případnou reklamací, kdy mají díly na každém rohu. Navíc vyšel v časopisu GUNS & AMMO zátěžový test (1.000 výstřelů z každé zbraně) všech těchto zbraní a Glock 43 a Walther PPS to vyhráli. Z většiny z nich jsem i střílel a Walther PPS mi nevyhovoval vůbec, takže mi ten GLock vlastně zbyl :-) Paradox je, že když jsem koupil od Huckyho Finna pouzdro na Glock 19 tak jsem zjistil, že se mi tak skvěle nosí, že nosím Glocka 19 Upraveno 6. srpna 2015 uživatelem Tomas_2002
Ivan Lelák Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 (upraveno) V 6. 8. 2015 v 11:49, stefan716 napsal: Predpokladam ze to budes stale nosit. Potom ten Ruger je v poho. Aj tak s tym moc strielat nebudes, pri tychto malych zbraniach na obranu ide o zakladnu strelecku pohotovosť. Ale pokial ti neni luto tych 4000 czk, a zohladnis servis a doplnky radsej GlockPsal jsem, že mám Ruger LCP (9 mm Browning) a měnit to nehodlám, zvlášť když mám "do plavek" minirevolver NAA .22 WMR a pro opačné příležitosti Glock 30 .45 ACP. Ale G43 a LC9s jsou určeny pro stejnou cílovou skupinu zákazníků, tak mne zajímá, zda má s oběma někdo zkušenost aby to mohl posoudit, popř. do jaké míry se u lidí projevuje "fenomén Glock". Proč bys volil Glock? Pro servis a doplňky? Jak často potřebuješ servis a jaké doplňky? Pro mne je tahle kategorie určena na nošení, na střelnici budu chodit s něčím jiným, resp. si tuhle zbraň vezmu a vystřílím pár desítek až set ran za rok, abych ji znal a cítil. Z tohoto pohledu servis nebudu asi nikdy potřebovat (nepotřeboval jsem ho ani u zbraní, se kterými jsem dal pár desítek tisíc ran a koneckonců, servis funguje i na Ruger) a z doplňků potřebuji pouzdro a MOŽNÁ druhý zásobník. A přestože mám Glock rád a jeden vlastním, osobně bych se přiklonil k placatějšímu, zaoblenému Rugeru, který vklouzne bez zadrhnutí do kapsy i pouzdra a stejně se i vytáhne, je levnější a má o náboj víc. Mimochodem, volil jsem na jaře mezi G42 a LCP (obě .380), do finále se dostaly po vyřazení Sigů a dalších. Už už jsem sahal po G42, ale kamarád, aniž by cokoliv víc řekl, povídá "Rozmysli si to ještě.". Snad po půl hodině jsem si uvědomil, že ke Glocku mne táhne GLOCK, ale Ruger LCP je pro mne prakticky i rozumově vhodnější. Ale to je můj pohled na věc a zajímá mne, jak to vidí ostatní. PS: Naštěstí mám kamaráda, co mne nechá pomazlit se i s G42:-). Tomas - OK, Tvoje argumenty chápu. Upraveno 6. srpna 2015 uživatelem Ivan Lelák
stefan716 Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Ako doplnky som myslel mieridla, vodiaca tyc, proste veci ktore glock trosku upgradnu. Dalej servis som myslel dostupne spuste, pruzinky, a ine. Nehovorim ze sa musi daco pokazit ale moze. Inak som pisal v podstate to co Ivan Lelak, nosenie, obcas strelba = Ruger..
Tomas_2002 Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Ještě bych jako argument uvedl Glockovskou spolehlivost ( tím nechci říct, že je Ruger nespolehlivý, jen že Glock je tím vyhlášený), neskutečně jednoduchou rozborku a nejjednodušší čištění co znám.
Borodov Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Za sebe jsem zkousel G43 a byla supr. Ruger jsem zatim nikde nepotkal na vyzkouseni. Ted maji v Plzni predvadecku MPI a LC9s Pro tam taky neni. Glock co vim tak ma polygonalni vyvrt (snad to pisu dobre) tak by mu nemelo vadit ani tombakovy strelivo (kovovy projektil potazeny medi). Kdyztak me opravte Sent from my iPhone using Tapatalk
Ivan Lelák Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Glock - jednoduchá rozborka, čištění, udávaná spolehlivost, souhlasím, aspoň pokud mohu soudit podle mého G30, ten střílí nejlíp, když se skoro nečistí:-). Ale právě proto, že Ruger taky není nic nespolehlivého (srovnatelné s 90% zbraní stejné třídy na trhu), jsem to vzhledem ke 200 ranám ročně považoval za méně důležité než komfort nošení (ten samozřejmě není u G42/43 špatný, ale u Rugeru nemá chybu).Stefan - zbraň na denní nošení v kapse/pouzdru nepotřebuji upgradovat. Jasně, na G30 mám stavitelný doraz spouště, zdrsnění i atd. na S&W, co jsem s ním IPSC střílel nejvíc (škoda, že jsem ho prodal, skvělá pistole), jsem měl stavitelná mířidla, vyladěný spoušťový mechanismus atd. U LCP nosím občas náboj v hlavni, cítím se bezpečně s továrním stavem. A jiná mířidla na obrannou střelbu na krátkou vzdálenost nepotřebuji a kdo ví, jestli by nemohla způsobit nějaké zadrhnutí při tasení. Je fakt, že kdybych měl kupovat jedinou univerzální zbraň na nošení i zábavu na střelnici, asi bych volil jinak, byl by to ale kompromis, který by mne dříve či později v něčem omezoval a nakonec bych stejně skončil u více zbraní.Pravda je, že G42 se mi držel v ruce o něco lépe než LCP, zajímalo by mne srovnání ergonomie a komfortu při střelbě u G43 vs. LC9s.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se