rado74 Odesláno 8. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna před 20 minutami, odjinud napsal: Obcas na me vyskoci reklama na nejake knizky ohledne strelby ci taktiky boje odporúčam nájsť kvalitnú agentúru, zaplatiť si výcvik/samozrejme postupne viac úrovní obtiažnosti/ a týmto spôsobom prejsť všetko od základov .........oplatí sa investovať dá Ti to mnohonásobne viac ako akýkoľvek tlačený manuál. Potom už len udržiavať návyk vlastným tréningom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@C Odesláno 8. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna Nejak se mi ten Hellcat zalibil, vypada jako fajn EDC. Kdybyste ho nekdo nahodou chtel prodat, tak se hlasim Naopak budu prodavat Walther PPQ M2, kdyby neco... Na EDC je pro me moc velka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abbot Odesláno 13. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna Ahoj chlapi, trochu propadám zoufalství s výběrem mířidel pro novou pušku, tak jsem si říkal, že třeba někdo v minulosti řešil to stejný. Myšlenka byla koupit si nějaký AR primárně na terčovou střelbu s možností občasný drobný dynamiky. Vzhledem k tomu, že 223 je pro mě na uzavřený střelnici utrpení a vzhledem k mým (ne)možnostem navštěvovat venkovní střelnici jsem se rozhodl pro 300 BLK + tlumič. V okolí mám krytou 150m střelnici, takže bych rád puškou střílel v rozmezí 25-150 metrů, což by tak mělo +- odpovídat možnostem týhle ráže. Moc rád bych si někdy zkusil zajít někam ven na 300 metrů, ale jak jsem psal výše, to bude výjimečná situace. V těch 150 metrech bych byl ale rád, kdybych mohl řešit přesnost trochu víc než na úrovni "trefit terč o velikosti postavy a je jedno kam". Původně jsem byl přesvědčený, že na to mrsknu nějaký FFP LPVO, ale nedaří se mi nic vybrat (buď to stojí 70k+ a ještě věci okolo, nebo mi na tom něco vadí ). Navíc na krátko mě od toho v obchodě odrazovali, popřípadě směřovali k nějakýmu offset kolimátoru nebo laseru vedle a zase bych rád udržel tu pušku v nějaký normální váze. Furt se ve mně pere, jestli řešit optiky přímo pro 300 BLK, nebo na to kašlat, na jednu stranu mě to láká, ale hodně to zúžuje výběr a možnosti. Pak přemýšlím, jestli jít cestou: LPVO + offset kolimátor LPVO + laser Trijicon ACOG 4 nebo 3,5x + offset kolimator Trijicon ACOG 4 nebo 3,5x + laser Nějaký Eotech + 5x magnifier Rozpočtově to mám tak, že původně jsem si myslel, že bych kupoval samotný LPVO do 50k, ale už se smiřuju s tím, že to může být dražší, takže rozpočet není fixní, ale zase to neznamená, že je mi jedno co to bude stát a že potřebuju utratit za každou cenu co nejvíc peněz... Neřešil jste někdo něco podobnýho? Youtube mám sjetý, ale přijde mi, že ty recenze směřujou k jinýmu způsobu využití (asi logicky blíž k tomu, na co je 300BLK určený)... Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 13. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna před 41 minutami, abbot napsal: Ahoj chlapi, trochu propadám zoufalství s výběrem mířidel pro novou pušku, tak jsem si říkal, že třeba někdo v minulosti řešil to stejný. Myšlenka byla koupit si nějaký AR primárně na terčovou střelbu s možností občasný drobný dynamiky. Vzhledem k tomu, že 223 je pro mě na uzavřený střelnici utrpení a vzhledem k mým (ne)možnostem navštěvovat venkovní střelnici jsem se rozhodl pro 300 BLK + tlumič. V okolí mám krytou 150m střelnici, takže bych rád puškou střílel v rozmezí 25-150 metrů, což by tak mělo +- odpovídat možnostem týhle ráže. Moc rád bych si někdy zkusil zajít někam ven na 300 metrů, ale jak jsem psal výše, to bude výjimečná situace. V těch 150 metrech bych byl ale rád, kdybych mohl řešit přesnost trochu víc než na úrovni "trefit terč o velikosti postavy a je jedno kam". Původně jsem byl přesvědčený, že na to mrsknu nějaký FFP LPVO, ale nedaří se mi nic vybrat (buď to stojí 70k+ a ještě věci okolo, nebo mi na tom něco vadí ). Navíc na krátko mě od toho v obchodě odrazovali, popřípadě směřovali k nějakýmu offset kolimátoru nebo laseru vedle a zase bych rád udržel tu pušku v nějaký normální váze. Furt se ve mně pere, jestli řešit optiky přímo pro 300 BLK, nebo na to kašlat, na jednu stranu mě to láká, ale hodně to zúžuje výběr a možnosti. Pak přemýšlím, jestli jít cestou: LPVO + offset kolimátor LPVO + laser Trijicon ACOG 4 nebo 3,5x + offset kolimator Trijicon ACOG 4 nebo 3,5x + laser Nějaký Eotech + 5x magnifier Rozpočtově to mám tak, že původně jsem si myslel, že bych kupoval samotný LPVO do 50k, ale už se smiřuju s tím, že to může být dražší, takže rozpočet není fixní, ale zase to neznamená, že je mi jedno co to bude stát a že potřebuju utratit za každou cenu co nejvíc peněz... Neřešil jste někdo něco podobnýho? Youtube mám sjetý, ale přijde mi, že ty recenze směřujou k jinýmu způsobu využití (asi logicky blíž k tomu, na co je 300BLK určený)... Díky Trenovat s 300BLK to bude finanční masakr. Dej svuj dotaz na FB do skupiny AR15 CZ fans tam by nekdo mohl tvuj set up mít. Já strilim jen na venkovni v prostoru a mám na HK223 Eotech EXPS plus EO 3x magnifier coz mne vyhovuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lafr Odesláno 13. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna před 47 minutami, abbot napsal: Ahoj chlapi, trochu propadám zoufalství s výběrem mířidel pro novou pušku, tak jsem si říkal, že třeba někdo v minulosti řešil to stejný. Myšlenka byla koupit si nějaký AR primárně na terčovou střelbu s možností občasný drobný dynamiky. Vzhledem k tomu, že 223 je pro mě na uzavřený střelnici utrpení a vzhledem k mým (ne)možnostem navštěvovat venkovní střelnici jsem se rozhodl pro 300 BLK + tlumič. V okolí mám krytou 150m střelnici, takže bych rád puškou střílel v rozmezí 25-150 metrů, což by tak mělo +- odpovídat možnostem týhle ráže. Moc rád bych si někdy zkusil zajít někam ven na 300 metrů, ale jak jsem psal výše, to bude výjimečná situace. V těch 150 metrech bych byl ale rád, kdybych mohl řešit přesnost trochu víc než na úrovni "trefit terč o velikosti postavy a je jedno kam". Původně jsem byl přesvědčený, že na to mrsknu nějaký FFP LPVO, ale nedaří se mi nic vybrat (buď to stojí 70k+ a ještě věci okolo, nebo mi na tom něco vadí ). Navíc na krátko mě od toho v obchodě odrazovali, popřípadě směřovali k nějakýmu offset kolimátoru nebo laseru vedle a zase bych rád udržel tu pušku v nějaký normální váze. Furt se ve mně pere, jestli řešit optiky přímo pro 300 BLK, nebo na to kašlat, na jednu stranu mě to láká, ale hodně to zúžuje výběr a možnosti. Pak přemýšlím, jestli jít cestou: LPVO + offset kolimátor LPVO + laser Trijicon ACOG 4 nebo 3,5x + offset kolimator Trijicon ACOG 4 nebo 3,5x + laser Nějaký Eotech + 5x magnifier Rozpočtově to mám tak, že původně jsem si myslel, že bych kupoval samotný LPVO do 50k, ale už se smiřuju s tím, že to může být dražší, takže rozpočet není fixní, ale zase to neznamená, že je mi jedno co to bude stát a že potřebuju utratit za každou cenu co nejvíc peněz... Neřešil jste někdo něco podobnýho? Youtube mám sjetý, ale přijde mi, že ty recenze směřujou k jinýmu způsobu využití (asi logicky blíž k tomu, na co je 300BLK určený)... Díky Přijde mi, že nastudováno kolem toho máš docela dost, takže radu asi dát nedokážu, spíš můj názor. Osobně mi 300BLK a LPVO moc nejde dohromady. O mnoho více mi na to sedí kombinace kolimátor + zvětšovák. A v tom případě, co já zkoumal, tak se hodně lidí shoduje, že zvětšení 3x je to správné, 5x z různých důvodů nedoporučují. Ale jinak jak píše tady kolega nade mnou, je to drahá ráže a přijde mi, že "zbytečná". Na dálku .223, na blízko Luger ať už z krátké nebo dlouhé. Navíc když dáš na .223 tlumič nebo i lineární kompenzátor od GISu, tak je to hlukem podobné jako pistole a to i na vnitřní je OK za mě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
The Last Boy Scout Odesláno 14. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna V 8. 1. 2024 v 16:29, M@C napsal: Nejak se mi ten Hellcat zalibil, vypada jako fajn EDC. Kdybyste ho nekdo nahodou chtel prodat, tak se hlasim Naopak budu prodavat Walther PPQ M2, kdyby neco... Na EDC je pro me moc velka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abbot Odesláno 14. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna V 13. 1. 2024 v 12:18, midloch napsal: Trenovat s 300BLK to bude finanční masakr. Dej svuj dotaz na FB do skupiny AR15 CZ fans tam by nekdo mohl tvuj set up mít. Já strilim jen na venkovni v prostoru a mám na HK223 Eotech EXPS plus EO 3x magnifier coz mne vyhovuje. S cenou jsem smireny , kazdopadne diky za tip na FB. V 13. 1. 2024 v 12:24, lafr napsal: Přijde mi, že nastudováno kolem toho máš docela dost, takže radu asi dát nedokážu, spíš můj názor. Osobně mi 300BLK a LPVO moc nejde dohromady. O mnoho více mi na to sedí kombinace kolimátor + zvětšovák. A v tom případě, co já zkoumal, tak se hodně lidí shoduje, že zvětšení 3x je to správné, 5x z různých důvodů nedoporučují. Ale jinak jak píše tady kolega nade mnou, je to drahá ráže a přijde mi, že "zbytečná". Na dálku .223, na blízko Luger ať už z krátké nebo dlouhé. Navíc když dáš na .223 tlumič nebo i lineární kompenzátor od GISu, tak je to hlukem podobné jako pistole a to i na vnitřní je OK za mě. Mno pusku uz mam, takze stejne razova alternativa neni a kupoval jsem to po tom, co jsem si mel moznost vsechno vyzkouset a ten tichy provoz pro me byl gamechanger… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna (upraveno) Tak hysterie po strelbe jeste jednou... Dlouhou zbraň nemá mít jen tak někdo. Musí doložit, že ji potřebuje, říķá Kuba https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/martin-kuba-ods-vlada-zakon-zbran-omezeni-politik-novela.A240114_182405_domaci_krd?zdroj=top Upraveno 15. ledna uživatelem odjinud Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
partykiller Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna lépe číst spíše zde: https://www.czdefence.cz/clanek/komentar-lex-zs-k-poslednim-legislativnim-udalostem-zakona-o-zbrani Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
partykiller Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna před 18 hodinami, abbot napsal: S cenou jsem smireny , kazdopadne diky za tip na FB. Mno pusku uz mam, takze stejne razova alternativa neni a kupoval jsem to po tom, co jsem si mel moznost vsechno vyzkouset a ten tichy provoz pro me byl gamechanger… Já po cca roce laborování LPVO zavrhl a mám kolim + 6x zvětšovák. Na druhé ar15 kolim + 3x zvětšovák a asi to bude mojí leností, ale raději mám ten 6x, protože když už chci přibližovat, jsem radši když příblíží víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna Vzhledem k událostem jdou četníci při střelbách trénovat s krátkou na 50 a 100 m Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna S krátkou na 100 m? Tak to asi ušetří dost terčů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna před 18 minutami, Duke650 napsal: S krátkou na 100 m? Tak to asi ušetří dost terčů... Tak nějak, 4 x za rok a hned tohle.... třeba aktivita nějakýho exota, tohle snad není nějaká koncepce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F.B. Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Je to dalsi nezmysel “naoko”, aby mohli povedat, ze na tom Rakusan a spol “makaju”, inak ucinnost rovnaka, ako “cetnici s dlhou”, par dni po udalosti promenadujuci sa po uliciach miest. F. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna před 12 hodinami, DavidLC napsal: Vzhledem k událostem jdou četníci při střelbách trénovat s krátkou na 50 a 100 m Máš tu informaci od důvěryhodného zdroje? To je spíš do sekce humoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Jako na 50m u nás borci trénují mířenku, ale těch 100m je blbost, když mají prvosledové hlídky v autech karabiny. Respektive měly by mít..... Na 100m se dá z krátké vést leda tak hromadná krycí palba (prostě "nějak" dané místo ostřeluji, abych znemožnil nebo znesnadnil další činnost pachatele). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna No právě že nemaj, ne? Jsem pochopil že to je právě trochu problém. Taky bych si myslel, že v každym prvosledovym autě by aspoň jedna dlouhá bejt měla.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Takzvané prvosledové hlídky policie zavedla teprve před několika lety. Co mají za úkol, jaké mají vybavení? Podnětem ke vzniku prvosledových hlídek byla tragická střelba v restauraci v Uherské Brodě v únoru 2015. Jedná se o speciálně vyčleněné policisty z obvodních oddělení, z oddělení hlídkové služby či pohotovostní motorizované jednotky v Praze. V současné době jsou v každém okrese nejméně dvě až tři prvosledové hlídky. Jsou vybaveny lepší balistickou ochranou, tedy neprůstřelnými vestami a helmami, a ve vozech mají třeba i útočnou pušku, například Heckler & Koch HK G36. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Nevim, co jsem poslouchal celkem dost znalcu a policejnich dustojniku, zminovali, ze by se mely vybavit prvosledovy hlidky dlouhejma. Ale dost mozna sem to blbe pochopil.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna před 3 hodinami, vzduch napsal: Máš tu informaci od důvěryhodného zdroje? To je spíš do sekce humoru Příbuzný u PČR... Jeho kolega byl na střelbách, až půjde on, budu to mít komplet Nějak doufám, že to byla třeba jen zkouška, jak to vypadá, že to snad není vážně.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se