Pozorovatel Odesláno 25. dubna Nahlásit Odesláno 25. dubna Ne-e, jsem členem tady https://www.strelniceorlovaporuba.cz/
Anton_ Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června (upraveno) Zdravím všechny dobré lidi Ptám se za kamaráda. Kamarád podědil po pradědovi starou kulovnici(nikde neevidovanou) viz fotky. Pogooglil jsem, že by se mohlo jednat o GECO MG STAHL SxS Double Hammer 16 Ga, která se měla vyrábět v letech 1891-1935... Zbraň je znehodnocena - jsou něčím zalité obě hlavně, ale samozřejmě bez jakékoliv dokumentace. A teď ještě do pondělka probíhá zbraňová amnestie. Ohlášení podléhají jen zbraně vyrobené po roce 1890 Což by tahle teoreticky tedy nesplňovala... A ten kamarád má shodou okolností i ZP - skupiny - A, B, C, E A teď ten dotaz. Jít to zlegalizovat nebo to nechat vyset na zdi? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 24. června uživatelem Anton_
bohus76 Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června (upraveno) Není to kulovnice, nýbrž brokovnice lancasterka ( ty venkovní kohouty). A pokud má znehodnoceny hlavně a kamarád má zbroják,nechal bych to tak. A když ti visí,tak měkký ( s měkkým). Upraveno 24. června uživatelem bohus76 1
Anton_ Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června před 11 minutami, bohus76 napsal: A když ti visí,tak měkký ( s měkkým). Tvl, to je peklo... až jsem zčervenal - nechám to tam neupravený -> pro budoucí generace
Kairos Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června před 3 minutami, Anton_ napsal: Tvl, to je peklo... až jsem zčervenal - nechám to tam neupravený -> pro budoucí generace Ja bych to zlegalizoval, nic to nestoji a ty budouci generace, co k tomu nebudou mit zadny vztah, to muzou alespon legalne prodat 1
gunman Odesláno 7. července Nahlásit Odesláno 7. července Uklízím sklady a našel jsem několik sad dílů na kdysi vyráběné malorážky. Tak z toho udělám 5-10 flobertek. Železo mám zmáknutý, na pažby snad někoho seženu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 2
Dez123 Odesláno 23. července Nahlásit Odesláno 23. července Kdybyste někdo zvažoval prodej prcka od NAA v 22 LR dejte vědět, nějak před rokem tu myslím jeden proběhl. Díky Ona je to sice taková blbina, ale hrozně hezká a rád bych jí měl v trezoru. A do šortek na léto ideál
gunman Odesláno 23. července Nahlásit Odesláno 23. července Vždycky jsem se bál tyhle malé zbraně nosit, že je ztratím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
DarylVanHorne Odesláno úterý v 19:07 Nahlásit Odesláno úterý v 19:07 V 20. 4. 2026 v 12:49, Maro napsal: Prosím daří se vam někomu dostat do fóra zbranekvalitne.cz? Hlásí mi to, že mám zakázaný přístup, tak nevím, jestli jsem něco neprovedl Ale když už jsem tu, tak rovnou poprosím, jestli by se mnou někdo nechtěl sdílet názor Scorpion vs Stribog vs Stinger. ‐ Scorpion boduje cenou, kdy jde aktuálně sehnat za 21, ale jestli se nepletu, měla by teď někdy vyjít nová verze, tak nevím, jestli má cenu o něm ještě uvažovat - Stribog asi bude lepší, ale vubec se nevyznám v těch verzích, takze to vždycky vzdám, protoze nevim, co vlastně vybrat. Plus teda cena, pokud clovek uváží, že je bez pažby, pak je už pomalu na úrovni IWI Zion, kterou plánuje časem taky přikoupit. A taky se mi moc nelíbí, ale treba je nějaká hezká verze (ale tenhle "parametr" je až na posledním místě) - Stinger - puvodni favorit, cenově tak mezi, ale byly tam nejake problémy, ktere jsem si ted právě chtel dostudovat na fóru zbranekvalitne. ale mam pocit, že tam něco dřelo o sebe? Plán je, jak jsem tu kdysi psal, nahradit FS Echelon a misto něj koupit subcompact na nošení a na střelnici nejakou PCC hračku na 25-50m. K tomu časem ARko, asi 12.5" na 50-150. Omezuje mě rozpočet (nechce se mi do toho rvát 30+, ty peníze raději nacpu potom do ARka) a to, že potřebuju oboustranné/levoruké ovládání. Primárně ale asi oboustranné, budu totiž asi muset zkoušet se buď přeučit dominantní oko nebo dominantní ruku pro dlouhé zbraně (u krátkých me to neomezovalo, tak jsem si toho dříve nevšiml). Z toho, co je zatim ve vyberu, jsem střílel jenom se scorpionem a uplne me nenadchl, respektive jsem ze strelnice odcházel dost rozčarovaný, bylo to celé takové vachrlate, neslicovane, prostě nic moc. Ale prý to byl kus, co ma za sebou 50 tisic, tak nevim. Co byste brali vy, případně je v nabídce ještě něco, co jsem přehlédl a stálo by za úvahu? Tak jak to dopadlo, upřímně začínám mít stejný "problém". Byl jsem v Praze na střelnici Léto a tam umí zapůjčit všechny 3 - tedy Lučansky Stinger v 8", Scorpion EVO, ale i Stribog. Já jsem tam byl vyzkoušet Ruger PC Carbine, která mě zaujala tím, jak se dá jednoduše rozdělit odejmutím hlavně a předpažbí. Jednoduchý a funkční. Přítelkyni střelba z tý 9mm PC bavila. Ale přemýšlím o těch výše zmíněných. Asi to dopadne tak, že se tam budu muset vrátit a zapůjčit všechny. Ale pokud má někdo s nějakou ze zmíněných zkušenost, tak sem s ní. Díky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
DarylVanHorne Odesláno úterý v 19:14 Nahlásit Odesláno úterý v 19:14 A kdyby náhodou měl někdo zkušenost s S&W MP FPC, tak jsem zvědavý. Mě prostě ty dlouhé 16" PCC, co se dají složit do kompaktních rozměrů docela zaujaly (tedy Ruger PC Carbine a S&W MP FPC). Má někdo zkušenosti? Díky... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Maxmillian Odesláno úterý v 19:29 Nahlásit Odesláno úterý v 19:29 Tak jak to dopadlo, upřímně začínám mít stejný "problém". Byl jsem v Praze na střelnici Léto a tam umí zapůjčit všechny 3 - tedy Lučansky Stinger v 8", Scorpion EVO, ale i Stribog. Já jsem tam byl vyzkoušet Ruger PC Carbine, která mě zaujala tím, jak se dá jednoduše rozdělit odejmutím hlavně a předpažbí. Jednoduchý a funkční. Přítelkyni střelba z tý 9mm PC bavila. Ale přemýšlím o těch výše zmíněných. Asi to dopadne tak, že se tam budu muset vrátit a zapůjčit všechny. Ale pokud má někdo s nějakou ze zmíněných zkušenost, tak sem s ní. Díky http://uploads.chronomag.cz/monthly_2026_09/IMG_20260910_161319861_HDR.thumb.jpg.e401c3dbd3fe89c23087f04ca15c03e7.jpghttp://uploads.chronomag.cz/monthly_2026_09/IMG_20260910_161457152_HDR.thumb.jpg.25f501f41d828bbf325dfcc91d9801f1.jpgZačal jsem taky uvažovat o nějakém PCC. Nejvíc se mi líbil Stinger, ale příští rok by snad měla být gen2, která by mohla mít vychytané porodní bolesti, takže jsem zatím takticky vyčkával. Nové Evo měl v ruce kamarád a prý je to peklo a když s tím zatřeseš, tak to celý rachtá jak je to blbě slícováné. Ale sám jsem to v ruce neměl. Další o čem jsem uvažoval je MP5, ať už originál nebo ta pákistánská verze, protože se z toho střílí fakt skvěle.Další na seznamu jsem měl Taurus RPC, protože to je roller delayed systém stejně jako MP5, ale ještě nedorazily - snad do konce měsíce. No a nakonec jsem zatím dopadl tak, že zítra jedu pro https://www.proarms.cz/pistole-sam-bh-arms-model-stallone-s5-raze-9mm-luger-hl-7-25-185mm-btg-crkt-19870 protože za tu cenu to tam nemůžu nechat a uvidím, jestli to bude fungovat :-)
DarylVanHorne Odesláno úterý v 19:40 Nahlásit Odesláno úterý v 19:40 před 4 minutami, Maxmillian napsal: No a nakonec jsem zatím dopadl tak, že zítra jedu pro https://www.proarms.cz/pistole-sam-bh-arms-model-stallone-s5-raze-9mm-luger-hl-7-25-185mm-btg-crkt-19870 protože za tu cenu to tam nemůžu nechat a uvidím, jestli to bude fungovat Co to krucinál je? A ta cena Hod foto a dej pak prosím vědět - ta cena je až podezřele luxusní Ja střílel jen z toho Rugeru - fajn I pro přítelkyni, fakt ji to moc bavilo. Jen ovládací prvky jsou dost na pikaču - záchyt zásobníku strašně daleko od lučíku apod. Ale i přes tu váhu se z ní střílelo fajn. Lučansky Stinger v 8" jsem zkusil před 14ti dny. Docela fajn - taky to stavěli borci, co mají na svědomí nejen Scorpion, ale i Alien. Jen ovládací prvky... byť jsou oboustranné, tak mě štvaly jak jdou ztuha. Ale jednalo se o novou zbraň s nástřelem do 50ti ran, tak třeba si to časem sedne. Kamarád jí má, tak snad mi ji zase půjčí a uvidím. On měl před tím Scorpions, ale ten šel z domu. Ale střílel s ním i IPSC a prý moc fajn a spolehlivý. Teď má nové toho Lučanskýho, tak časem opět poptám, jak to vidí.
DarylVanHorne Odesláno před 22 hodinami Nahlásit Odesláno před 22 hodinami @Maxmillian Tak co? Jak jsi pořídil Máš novou hračku v 9mm?
Maro Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Odesláno před 21 hodinami Ja furt laviruju, uz jsem byl rozhodnutý pro stingera, ale chtel jsem si z něho jeste zastřílet a mezitim se zas vyprodaly, takze tomu nechávám volný průběh a cekam, jestli se nejak, neobjeví na bazaru, pripadne pokud se objeví stribog, vezmu ten. Jeste mi do toho na chvíli hodil vidle springfield kuna, ale nakonec jsem si řekl, ze tolik se mi uz investovat nechce.
DarylVanHorne Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Odesláno před 20 hodinami před 9 minutami, Maro napsal: Ja furt laviruju, uz jsem byl rozhodnutý pro stingera, ale chtel jsem si z něho jeste zastřílet a mezitim se zas vyprodaly, takze tomu nechávám volný průběh a cekam, jestli se nejak, neobjeví na bazaru, pripadne pokud se objeví stribog, vezmu ten. Jeste mi do toho na chvíli hodil vidle springfield kuna, ale nakonec jsem si řekl, ze tolik se mi uz investovat nechce. Pokud jsi z Prahy, tak střelnice Lero má k zapůjčení na otestování jak Stinger, tak Stribog. Mají pobočku v Příbrami, tak se asi bude dát domluvit i tam. Záleží odkud jsi. Jinak když budeš hledat, tak se Stinger skladem najít dá. Minulý týden jsem jednoho viděl v prodejně Řehák a Řehák
Maxmillian Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Odesláno před 20 hodinami [mention=32827]Maxmillian[/mention] Tak co? Jak jsi pořídil Máš novou hračku v 9mm? Mám. Je to za ty peníze fakt dobrý. Samozřejmě se tam různě šetřilo. Nemá to záchyt závěru a natahovací páka není oboustranná. Čepy při demontáži se musí vyndávat úplně - není to jako třeba Stag, kde drží a člověk je neztratí. Proti MP5 to kope znatelně víc, ale je to prostě jiný systém a to jsem čekal a nevadí mi to. Se Stingerem jsem to dneska ještě nestihl otestovat, ale v příštím týdnu to zkusím. Je to každopádně proti Stingeru těžší, protože i lower je kov a ne polymer. Mám k tomu i bubnový Magpul zásobník, ale ten nám nakonec nefungoval ani v tomhle ani v MP5, tak nevím co tam mají špatně. Nicméně jsem teď na chvíli spokojený parchant :-)
DarylVanHorne Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Odesláno před 20 hodinami před 1 minutou, Maxmillian napsal: Mám. Je to za ty peníze fakt dobrý. Nicméně jsem teď na chvíli spokojený parchant Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Hustý - vypadá to opravdu dobře Gratuluju k nové hračce. Že bychom se po delší době opět sešli na střelnici?
Maxmillian Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Odesláno před 20 hodinami Hustý - vypadá to opravdu dobře Gratuluju k nové hračce. Že bychom se po delší době opět sešli na střelnici? Jasný! Klidně se ozvi. Něco vymyslíme.
DarylVanHorne Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Odesláno před 20 hodinami Kde jsi to stihl otestovat? Co je to za střelnici?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se