Jeremy Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Na noseni a obcasne strileni kasli na pistoli a kup revolver.A Glock rozhodne ne - malo ovladacich prvku sice vypada "jednoduse", ale o to vic to chce cviku a praxe.Tj. kdyz uz pistoli, tak normalni, s kohoutem a vypoustenim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 A Glock rozhodne ne - malo ovladacich prvku sice vypada "jednoduse", ale o to vic to chce cviku a praxe.Tj. kdyz uz pistoli, tak normalni, s kohoutem a vypoustenim. Mohl bys to s tím Glockem trochu rozvést? Už máme s G spolu něco za sebou, včetně nějakých střeleckých a sebeobranných kurzů a jsem si čím dál jistější správným výběrem. Nejenom, že narozdíl od drtivé většiny střelců s jinou zbraní, na Glocku prakticky neexistují závady, tak ve chvíli, kdy se dostaneš do stresu (a ono stačí, když do tebe zezadu kope a strká instruktovat, napáskuje ti pár prázdných hilzen, atd.) a měl bys ještě řešit, jestli máš odjištěno, atd.? Prostě u G řešíš jen náboj v komoře ano/ne (vždy jedno nebo druhé! nestřídat) a tím to hasne. díky za objasnění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F.B. Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Trošku Vám odskočím od témy, chlapci a dievčatá. Čo poviete na toto? http://www.washingtonpost.com/local/we-need-the-iphone-of-guns-will-smart-guns-transform-the-gun-industry/2014/02/17/6ebe76da-8f58-11e3-b227-12a45d109e03_story.html Inteligentné zbrane, ktoré rozpoznajú majiteľa. F. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Revolver? Tak to ani ve snu.Málo nábojů, pomalé nabíjení, tloušťka, váha... Nebo to myslíš jako Boris: "Heavy is good, heavy is reliable..."? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Kluci, pistole pro denní nošení a víkendové tréninky na střelnici (řekněme max 2k střel za rok), cena max 10 tisíc ale radši méně (takže i bazar). Devítka, měla by papat i přebíjené.Nechci, abych po měsíci přestal pistoli nosit protože je velká a těžká, takže to bude určitě důležitý parametr.Nějaké tipy? A dále, je výrazně lepší jít na nějaký kurz před začátkem nošení zbraně, nebo si člověk osvojí potřebný grif i sám (samozřejmě než si poprvé vezme pistoli s sebou ven). Tohle nechci podcenit...Díky. Pistole pro denní nošení.....Toto jsou dva zcela protichůdné požadavky... Buď zbraň na nošení - a pak by měla být malá, lehká, co nejvíce blbovzdorná a s co nejméně ovládacími prvky a kapacita pět ran bohatě stačí (realita v čechách je taková, že kdo vystřelí při nutné obraně víc než tři rány, je souzen za pokus o vraždu. Pokud by někdo vystřílel plný zásobník přes 10 ran a pak ještě přebil, tak je k tomu navíc ještě obecné ohrožení... Tak to prostě u nás je, takže nějaké řeči o "nedostačující kapacitě" jsou pivní bláboly). To velmi dobře splňují i malé revolvery :wink: Ale taková zbraň není vhodná ani příjemná na nějaké větší střílení - přes 100 ran měsíčně ani omylem. Nebo zbraň na střílení - a pak by měla být v plnohodnotné velikosti a nejlépe i váze, s vysokokapacitním zásobníkem a příjemnou spouští a dobrými mířidly. S takovou zbraní člověka bude střílení bavit, bude mít i výsledky ale na nošení je to opruz (I když si člověk zvykne na ledasco). Většina aktivních střelců to dříve či později pochopí a má dvě odlišné zbraně na tyto protichůdné požadavky... Snaha o kompromis totiž skoro nikdy nefunguje dobře ani na jednu stranu. Ale jsou i lidé co mají jen malou zbraň a naučí se s ní I dobře střílet (hodně dřiny a úsilí), nebo takoví co nosí velikou zbraň (musí upravit šatník, pozměnit zvyky a obětovat pohodlí). Kurzy - rozhodně ano a klidně I před koupí zbraně. Člověk až na kurzu kolikrát zjistí, jakou udělal pitomost A rozhodně jít na kurz dřív než sám získáš nějaký špatný návyk. Taky se řídit auto nejdřív "učíš" a pak jdeš do provozu, ne? A Glock rozhodne ne - malo ovladacich prvku sice vypada "jednoduse", ale o to vic to chce cviku a praxe. Takový názor mne dost překvapuje a málokdo s ním bude souhlasit... Méně ovládacích prvků nejen vypadá jednoduše, ale kupodivu to je jednodušší na ovládání a zvládnutí správných návyků. Natož pak při střelbě pod stresem (a každé použití zbraně proti člověku je sakra stres)!!! Čím jednodušší ovládání, tím menší šance že člověk něco pokazí v nejnevhodnější chvíli. Ostatně svět na to už přišel, takže i tendence při konstrukci zbraní jdou tímto směrem... A tím je asi řečeno vše Revolver? Malý na nošení - ideální volba, zvláště u těch, které nemají vnější kohout Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 (upraveno) Mohl bys to s tím Glockem trochu rozvést? Už máme s G spolu něco za sebou, včetně nějakých střeleckých a sebeobranných kurzů a jsem si čím dál jistější správným výběrem. Nejenom, že narozdíl od drtivé většiny střelců s jinou zbraní, na Glocku prakticky neexistují závady, tak ve chvíli, kdy se dostaneš do stresu (a ono stačí, když do tebe zezadu kope a strká instruktovat, napáskuje ti pár prázdných hilzen, atd.) a měl bys ještě řešit, jestli máš odjištěno, atd.? Prostě u G řešíš jen náboj v komoře ano/ne (vždy jedno nebo druhé! nestřídat) a tím to hasne. díky za objasnění. Vždyť jsi to sám napsal - náboj v komoře (o pojistce jsem nepsal ani slovo, to je ptákovina pro IPSC, nikoli pro normální život).Náboj v komoře ano/ne je u glocka potenciálně velkej problém právě pro začátečníky. Vždy jedno nebo druhé, nikdy nestřídat *neexistuje*. Někdy leží pistole v trezoru, někdy je v pouzdře, někdy se čistí, doma se obvykle vybíjí - člověk bejt u G pořád ve střehu. A hlavně je na něm hodně blbě vidět, jestli je komora prázdná nebo ne - člověk aby pokaždý popotahoval závěr pro kontrolu. Že se G méně seká, je taková městská legenda. Stejně jako že CZ75 je nejlepší (nebo po G druhá nejlepší) pistole všech dob. Pro člověka, který má nasekáno přes 10 tisíc ran je jedno, jestli má G, CZ, Siga, Berettu, HK, Waltera, cokoli rozumného - hlavně aby mu to sedělo v ruce. Pokud do toho nehrabe a použivá slušné střelivo, nebude problém řešit nikdy. Já sám mám Berettu 92, nastříleno přes 50 tisíc. Pistole bez jediné úpravy bez jediné poruchy, střílím svoje přebíjené celopláště. Přesto bych Berettu nedoporučil začátečníkovi na nošení. Co se může začátečníkovi stát nepříjemného ve špatné situaci? 1. Vlivem stresu udělá blbě přípravu k první ráně - tohle zcela vyřazuje z úvah nošení bez náboje v komoře a nošení s nataženým kohoutem a pojistkou. Tady je revolver, normální pistole s vypouštěním, a G zcela rovnocenná. 2. lehce špatná zápalka, která vystřelí při druhém nebo třetím pokusu. Člověk s G skončil, dvočinná pistole má šanci, vítězí revolver. Závada, která hrozí hlavně borcům, co se do toho hrabou a zejména Glockistům, kteří amatérsky oslabují bicí pružinu, aby měli lehčí spoušť. Na IPSC závodech jí tu a tam vidíte. 3. úplně špatná zápalka - G a pistole rovnocenné, vítězí revolver. Ve stresu by pistolníci skončili oba, revolverista by si možná ani nevšiml, že první rána nevyšla 4. pro úplnost - špatná nebo nulová laborace, kdy střela zůstane v hlavni - tady skonči všichni. 5. faktor použitelnosti - dá se vystřelit se zbraní v kapse? co když je zbraň pod tělem po pádu? co když ji mám při výstřelu těsně na těle? Váží kilo nebo 200 gramů? Tady zase vítězí na celé čáře revolver - v dokonalé podobě odlehčený pětiranný .38, se skrytým kohoutem. Takže znovu: amatérovi pro nošení a občasné střílení jednoznačně revolver - pokud chce víc nosit, tak dvoupalec, pokud si chce i drobet zastřílet, tak čtyřpalec. Časem, když ho to bude bavit víc, a bude si chtít zazávodit, tak teprve normální pistoli. Lehce pokročilému borci dvojčinnou pistoli bez pojistky, s vypouštěním a s jasným výstražníkem náboje v komoře. Nějaká verze CZ to má hezké, Walter P99 taky, u Beretty je to krásně vidět.. co já vím, kde ještě. Glocka bych nechal pro vojáky, kteří nemusí řešit věčné vybíjení a nabíjení po příchodu domů a mají to jako věc, o kterou se nestarají, dokud jí nepotřebujou při výpadku primární zbraně. Ale je to jen můj názor, který ale považuju za vcelku logický a praxí v IPSC odůvodněný (byť už to pár let nestřílím). Je mi jasné, že se možná objeví nadšenci do izraelského systému a podobných nesmyslů, ale hádat se s nimi nebudu, budu jim i sobě přát, aby to nikdy nemuseli v reálu řešit (i když bych na sebe vsadil víc :-D) Howgh k tomuto témadu, ode mě. Upraveno 19. února 2014 uživatelem Jeremy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MJ. Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Revolver? Tak to ani ve snu.Málo nábojů, pomalé nabíjení.. A ty bydlíš v Iráku, že potřebuješ víc jak 6 nábojů? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 A ty bydlíš v Iráku, že potřebuješ víc jak 6 nábojů? Ne ne, jen se asi rád kouká na akční filmy :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Hele, prostě není revolverovej tip. Já bych třeba revolver nenosil taky, protože mi prostě nesedí v ruce. Jestli ti sedí v ruce a nevadí ti tloušťka, kup Glocka 26 nebo 19 a neuděláš chybu. Já jsem zakotvil u Walthera PPk ve vnitřním opaskovým pouzdře a občas to střádám s krátkou 1911 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Hele, prostě není revolverovej tip. Já bych třeba revolver nenosil taky, protože mi prostě nesedí v ruce. Jestli ti sedí v ruce a nevadí ti tloušťka, kup Glocka 26 nebo 19 a neuděláš chybu. Já jsem zakotvil u Walthera PPk ve vnitřním opaskovým pouzdře a občas to střádám s krátkou 1911Revolver má oproti pistoli jednu nezanedbatelnou výhodu. Nenechává na místě střelby rozsypaný materiál pro balistickou expertizu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Ne ne, jen se asi rád kouká na akční filmy :-DA ty bydlíš v Iráku, že potřebuješ víc jak 6 nábojů? Ja psal ze chci pistoli pouze na sebeobranu? Ne, chci s ni take strilet na strelnici.Takze to stacilo i bez jizlivych a zcestnych poznamek, ze? Jinak vsem diky za nazory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 A kdyz uz jste mi to narusili tak zasadne, ze ani nevim jestli pistoli nebo revolver - jakou razi, s durazem na ekonomicke hledisko a sebeobranu? (predpokladam ze neni nutne pouziti stejne munice pro treningovou strelbu a pro bezne noseni, na beznou strelbu tedy naboje levnejsi). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F.B. Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Revolver má oproti pistoli jednu nezanedbatelnou výhodu. Nenechává na místě střelby rozsypaný materiál pro balistickou expertizu. dost dobre... F. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dandy Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 (upraveno) Ak chceš jednu zbraň na strelbu aj na sebaobranu musíš počítať s istým kompromisom. Nejaký compact by to možná splnil. Lepšie je mať 2 zbrane. Za mňa na strelnicu nejaká poladená 1911 a na sebaobranu Glock 36. Jeremyho malý revolver bez vonkajšieho kohúta je tiež dobrý nápad. Pre začiatočníka asi najlepšie riešenie.Ja už strelnú zbraň nenosím. Semtam si vezmem kalený teleskopický obuch. Upraveno 19. února 2014 uživatelem dandy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Revolver? Tak to ani ve snu.Málo nábojů, pomalé nabíjení, tloušťka, váha... Nebo to myslíš jako Boris: "Heavy is good, heavy is reliable..."?Nábojů má revolver DOST, speciálně na střelnici.. A sice si nemyslím, že někdy dosáhneme kvalit kolegy Miculka, ale nabíjení revolveru není zas a TAK POMALÉ.. Jak jsem psal, na IPSC už kašlu, ale kdybych se měl někdy vrátit, tak s revolverem, přijde mi to daleko zábavnější, než s nějakou strojovnou plnou patron.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 (upraveno) Samozřejmě, že má nábojů DOST.Teď mi specifikuj "dost", protože na to může mít každý vlastní názor.Nicméně musím říct, že se mi ty revolvery fakt líbí... o hodně hezčí než sterilní pistole.A cena je taky velmi příznivá, většina je ale .38 Upraveno 19. února 2014 uživatelem Trojan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Samozřejmě, že má nábojů DOST.Teď mi specifikuj "dost", protože na to může mít každý vlastní názor. Nicméně musím říct, že se mi ty revolvery fakt líbí... o hodně hezčí než sterilní pistole.A cena je taky velmi příznivá, většina je ale .38.38 je docela dostačující ráže pro sebeobranu, myslím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Blizi se IWA v Norimberku a to si myslim ze je idealni misto pro vyber zbrane.Je tam moznost si zbrane dostatecne osahat a bez obav vyzkouset spoust.Aby se to zelezo dobre drzelo je zaklad.Z me zkusenosti musim napsat, ze prvni zbran nemusi byt definitivni nebo jedinna, casem treba prides na to, ze budes malou nosit a s velkou si pekne zastrilis na terc, nebo si koupis jednu s konverzi a podle potreby budes raze stridat.Zbrane jsou dostatecne likvidni, takze bych se caste vymeny nebal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Nevím co si představit pod pojmem likvidní, ale když koupíš novou tak cestou z obchodu ztratí 25-30% z ceny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Nevím co si představit pod pojmem likvidní, ale když koupíš novou tak cestou z obchodu ztratí 25-30% z ceny.Dle zadani hleda zbran v razi 9mm do deseti litru, v kterem obchode maji takove nove zbrane?Kdyz koupi starsi cizu za 8 litru, tak ji s prodelkem 500 Kc v pohode proda, kdyz pripoctu 100 a 200 za NP a prukaz zbrane, tak prodelal peknych 10 % Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se