Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rákosníčka od soudruhů z číny :D 

Hele, horší než oškrábat nános karbonu o síle 3mm na ústí AK-74 to nebude. Spíš je jde o to mít nějakej grif, jak se dostat do těch záhybů a zákoutí :D Když to ale zvládnou polovzdělaná američtí branci, musím to zvládnout i já.

Odesláno

Rákosníčka od soudruhů z číny :D

Hele, horší než oškrábat nános karbonu o síle 3mm na ústí AK-74 to nebude. Spíš je jde o to mít nějakej grif, jak se dostat do těch záhybů a zákoutí :D Když to ale zvládnou polovzdělaná američtí branci, musím to zvládnout i já.

Navíc minimálně prvních pár čištění, než se dosytosti pomazlíš, Tě to bude bavit určitě. Alespoň já to tak mám.

Odesláno

Nejhorší je čistit Ruger 10/22 nebo 22/45. 

Ten první kvůli tomu, že je obrobený tak nahrubo, že to svinstvo z .22 LR se tam zapeče fakt náramně a ten druhej, protože rozborka sborka je peklo.

No, časy kdy mě čištění bavilo jsou fakt nenávratně pryč :D

Odesláno

Jo, Vortex. Jsou na to dobré recenze, já osobně měl už tři a docela spokojenost. Možná časem eotech, když se Rákosníček osvědčí. Zatím to je flinta pro zábavu a ne puška, co bych si vzal do války. Na to mám AK-74 s originální vojenskou optikou.

Odesláno

EoTech mám na EVU  - už jsem ho jednou reklamoval, ale na blízko (do 30m) super. Jestli tě to chytne, tak si na AR spíše sežeň Trijicon ACOG (dá se starší sehnat okolo 12k). Mám doma TA01 (bez světlovodu, pouze tritium) a naprostá spokojenost.

Odesláno

Hele, zrovna dneska jsme na tohle téma měli velmi dlouhou debatu v Bestpatronu, kde kamarád ještě kupoval právě eotecha na svojí AR-15.

V ČR máš štěstí, když vůbec natrefíš na puškovou střelnici, kde tě nechají střílet plnou ráži a ne malorajdu a to ještě většinou bude max. 50m. Tam nepotřebuješ 4x zvětšení. Když pak nedejbůh chceš střílet nějakou dynamickou střelbu, tak budeš s Eotechem lepší než s Acogem. Čtyřkové zvětšení je fakt dost. Na AK mám armádní optikou 2.8x18 a to ještě docela jde, jak na blízko, tak na větší dálku - zatím jsem s tím střílel na max. 300m a vše šlo do figury.

Na kose jsem měl Eotech a na 0-150m maximální spokojenost, ale to jsem měl přístup na lepší střelnici, kde jsme právě většinou stříleli dynamickou střelbu.

Já bych si rád vyzkoušel nějakou optiku jako Vortex Razor 1-6x24.

Odesláno

No 2.8x18 - dá se to ustřílet s oběma očima? To je právě výhoda hlavně kolimátoru. Na druhou stranu ACOG (byť nemám verzi BAC) se dá krásně střílet oběma kukadlama a dá se tak rychleji přenášet. Samozřejmě na krátké vzdálenosti proti EoTechu bez šance.

Odesláno

Malé zbraně:

U malých zbraní na nošení jde primárně o váhu a objemnost. Ale především o pouzdro... Dobré pouzdro vam umožní pohodlně nosit i velký a těžký zbraně... Dnes jsou na vrcholu mezi "prcky" S&W Shield a Glock 42 (bohužel je .380). Kvalita, spolehlivost, ergonomie. Ty Diamondbacky uz dovozce nechce vozit, kvuli vysoké poruchovosti. Príma jsou také malé SIGy, jen ty ceny... RAMI je poruchový úlet...

Co se tyka AR15 - že se pístovky nemusí čistit je absurdní kravina. Při čištění se musí NAVÍC rozebrat i pístová sestava, coz často znamená i sundat předpažbí... To je stejná blbost, jako že se AK taky nemusí čistit. AK47 je potřeba čistit častěji než Sa58... Jediný kalašnikovy, který se nemusí tolik čistit jsou SIGy.

Odesláno

Ještě k těm optikám - na útočnou pušku kolimátor bohatě stačí. Ani ty zbraňe, ani střelci při střelbě z ruky zvětšení moc nepotřebují. Ale pokud ho někdo chce, proč ne. 2-4x je dostačující.

BAC je skvělá věc, ale není to nejaka vybava puškohledu, ale způsob, jak ho lze používat. Je to Bindon Aiming Concept (Bindon to vymyslel a propracoval). Trijicon to ale uvádí jen u modelů, kde je to snažší. V zásadě jde o využívání optiky se zvětšením jako kolimátoru s využitím zpracování optických informací mozkem - je to na delší přednášku... Bohužel to nedokáže využívat každý a je třeba to trénovat. Pokud vám to ale jde, je to super systém!

Odesláno

2.8x neni obema ocima vybec problem a to ani za pohybu, uplne jako kolimator jen si musis hlidat eye relief...

4x uz je asi tak na hrane toho, co dam obema ocima, uz to neji pohodlne a po chvili me boli hlava.

Cistit se musi vsecko, jen clovek nesmi bejt linej nebo prase.

Odesláno

BAC je skvělá věc, ale není to nejaka vybava puškohledu

No já jsem myslel, že Trijicon to uvádí u ACOGů, kde je k dispozici světlovodivé vlákno. tj. střelba oběma očima je jednodušší...resp. nevím o ACOGu, který je označován jako BAC a nemá světlovod.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...