JMB Odesláno 29. října 2014 Nahlásit Odesláno 29. října 2014 Rákosníčka od soudruhů z číny Hele, horší než oškrábat nános karbonu o síle 3mm na ústí AK-74 to nebude. Spíš je jde o to mít nějakej grif, jak se dostat do těch záhybů a zákoutí Když to ale zvládnou polovzdělaná američtí branci, musím to zvládnout i já.
FanThomino Odesláno 29. října 2014 Nahlásit Odesláno 29. října 2014 Rákosníčka od soudruhů z číny Hele, horší než oškrábat nános karbonu o síle 3mm na ústí AK-74 to nebude. Spíš je jde o to mít nějakej grif, jak se dostat do těch záhybů a zákoutí Když to ale zvládnou polovzdělaná američtí branci, musím to zvládnout i já.Navíc minimálně prvních pár čištění, než se dosytosti pomazlíš, Tě to bude bavit určitě. Alespoň já to tak mám.
JMB Odesláno 29. října 2014 Nahlásit Odesláno 29. října 2014 Nejhorší je čistit Ruger 10/22 nebo 22/45. Ten první kvůli tomu, že je obrobený tak nahrubo, že to svinstvo z .22 LR se tam zapeče fakt náramně a ten druhej, protože rozborka sborka je peklo. No, časy kdy mě čištění bavilo jsou fakt nenávratně pryč
wizard-ov Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 Tak nečisti...i když uznávám, že třeba u té malorajdy to asi je fakt třeba.
Fester Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 No, soudruzi z Ameriky udělali na M4 spoustu krásných zákoutí, které se hodně blbě čistí. Ideální pomocník je vzduchový kompresor... Zlatá stará kosa...
JMB Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 Tak je to doma - čekám ještě až mi dorazí předpažbí a pažba, pak to bude taky trošku jinak:
Jeremy Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 Jestli to není airsoft, tak se s tím doma moc nevyblbneš :-)
JMB Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 V pondělí to musím nechat zapsat a ve čtvrtek je otevřená střelnice
wizard-ov Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 Tož užívej Norníka - sklo máš Vortex ? Vidím že jsi nakupoval u BP
JMB Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 Jo, Vortex. Jsou na to dobré recenze, já osobně měl už tři a docela spokojenost. Možná časem eotech, když se Rákosníček osvědčí. Zatím to je flinta pro zábavu a ne puška, co bych si vzal do války. Na to mám AK-74 s originální vojenskou optikou.
wizard-ov Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 EoTech mám na EVU - už jsem ho jednou reklamoval, ale na blízko (do 30m) super. Jestli tě to chytne, tak si na AR spíše sežeň Trijicon ACOG (dá se starší sehnat okolo 12k). Mám doma TA01 (bez světlovodu, pouze tritium) a naprostá spokojenost.
JMB Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 Hele, zrovna dneska jsme na tohle téma měli velmi dlouhou debatu v Bestpatronu, kde kamarád ještě kupoval právě eotecha na svojí AR-15. V ČR máš štěstí, když vůbec natrefíš na puškovou střelnici, kde tě nechají střílet plnou ráži a ne malorajdu a to ještě většinou bude max. 50m. Tam nepotřebuješ 4x zvětšení. Když pak nedejbůh chceš střílet nějakou dynamickou střelbu, tak budeš s Eotechem lepší než s Acogem. Čtyřkové zvětšení je fakt dost. Na AK mám armádní optikou 2.8x18 a to ještě docela jde, jak na blízko, tak na větší dálku - zatím jsem s tím střílel na max. 300m a vše šlo do figury. Na kose jsem měl Eotech a na 0-150m maximální spokojenost, ale to jsem měl přístup na lepší střelnici, kde jsme právě většinou stříleli dynamickou střelbu. Já bych si rád vyzkoušel nějakou optiku jako Vortex Razor 1-6x24.
wizard-ov Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 No 2.8x18 - dá se to ustřílet s oběma očima? To je právě výhoda hlavně kolimátoru. Na druhou stranu ACOG (byť nemám verzi BAC) se dá krásně střílet oběma kukadlama a dá se tak rychleji přenášet. Samozřejmě na krátké vzdálenosti proti EoTechu bez šance.
Harry Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Odesláno 31. října 2014 Malé zbraně: U malých zbraní na nošení jde primárně o váhu a objemnost. Ale především o pouzdro... Dobré pouzdro vam umožní pohodlně nosit i velký a těžký zbraně... Dnes jsou na vrcholu mezi "prcky" S&W Shield a Glock 42 (bohužel je .380). Kvalita, spolehlivost, ergonomie. Ty Diamondbacky uz dovozce nechce vozit, kvuli vysoké poruchovosti. Príma jsou také malé SIGy, jen ty ceny... RAMI je poruchový úlet... Co se tyka AR15 - že se pístovky nemusí čistit je absurdní kravina. Při čištění se musí NAVÍC rozebrat i pístová sestava, coz často znamená i sundat předpažbí... To je stejná blbost, jako že se AK taky nemusí čistit. AK47 je potřeba čistit častěji než Sa58... Jediný kalašnikovy, který se nemusí tolik čistit jsou SIGy.
Tomas_2002 Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Odesláno 31. října 2014 Díky Harry. U těch malých koukám především u Walther PPS a S&W Shield. Ale koukal jsem, že ten Shield stejně není nikde k dostání....
Harry Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Odesláno 31. října 2014 Ještě k těm optikám - na útočnou pušku kolimátor bohatě stačí. Ani ty zbraňe, ani střelci při střelbě z ruky zvětšení moc nepotřebují. Ale pokud ho někdo chce, proč ne. 2-4x je dostačující. BAC je skvělá věc, ale není to nejaka vybava puškohledu, ale způsob, jak ho lze používat. Je to Bindon Aiming Concept (Bindon to vymyslel a propracoval). Trijicon to ale uvádí jen u modelů, kde je to snažší. V zásadě jde o využívání optiky se zvětšením jako kolimátoru s využitím zpracování optických informací mozkem - je to na delší přednášku... Bohužel to nedokáže využívat každý a je třeba to trénovat. Pokud vám to ale jde, je to super systém!
JMB Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Odesláno 31. října 2014 2.8x neni obema ocima vybec problem a to ani za pohybu, uplne jako kolimator jen si musis hlidat eye relief... 4x uz je asi tak na hrane toho, co dam obema ocima, uz to neji pohodlne a po chvili me boli hlava. Cistit se musi vsecko, jen clovek nesmi bejt linej nebo prase.
wizard-ov Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Odesláno 31. října 2014 BAC je skvělá věc, ale není to nejaka vybava puškohleduNo já jsem myslel, že Trijicon to uvádí u ACOGů, kde je k dispozici světlovodivé vlákno. tj. střelba oběma očima je jednodušší...resp. nevím o ACOGu, který je označován jako BAC a nemá světlovod.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se