Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hlavně si nic  nenechávej ladit (alespoň ze začátku ne). Kup si ji, nastřílej a sám uvidíš. Možností ladění je spousta - stavitelná mířidla (pozor - u Shadow se většinou musí měnit i moucha) ladění spoušťáku, jiné pružiny, střenky apod. Ale znovu říkám - kup si ji a zastřílej si, uvidíš sám.

Odesláno

Tomas: kup si jetou 75 choď s tím střílet, mezi tím potkáš na střelnici plno střelců se zajímavými zbraněmi, většinou se dá bez problémů domluvit vyzkoušení a do roka vybereš to, co ti bude sedět nejvíc... tu jetou 75 pak můžeš prodat s minimální ztrátou...

Jeremy: Ten úchop za ústím u té Berety taky pořádně nejde s tím výhozním oknem... Dneska bych stejně koupil nějakou další 1911, kdybych kupoval další, byť se mi 92 moc líbí. To železo co mám, mě přežije. Ale Beretta 92 je stejně nejfotogeničtější pistole a má největší obsazenost ve filmech...  :)

Odesláno

Ale Beretta 92 je stejně nejfotogeničtější pistole a má největší obsazenost ve filmech...  :)

Přesně to je důvod proč po ní v inzerátech vždycky pokukuju, jestli si jí nepřidat k dalším železům co se mi na ně v trezoru práší. :clap:

Odesláno

Tomas: kup si jetou 75 choď s tím střílet, mezi tím potkáš na střelnici plno střelců se zajímavými zbraněmi, většinou se dá bez problémů domluvit vyzkoušení a do roka vybereš to, co ti bude sedět nejvíc... tu jetou 75 pak můžeš prodat s minimální ztrátou...

Jeremy: Ten úchop za ústím u té Berety taky pořádně nejde s tím výhozním oknem... Dneska bych stejně koupil nějakou další 1911, kdybych kupoval další, byť se mi 92 moc líbí. To železo co mám, mě přežije. Ale Beretta 92 je stejně nejfotogeničtější pistole a má největší obsazenost ve filmech...  :)

Nene, jetou zbraň nechci. Když vidím ty střelce co s nimi dělají, tak opravdu ne :-) První zbraň bych stejně neprodával, stejně jako mám první hodinky a první nůž :D

Odesláno

Jeremy: Ten úchop za ústím u té Berety taky pořádně nejde s tím výhozním oknem... Dneska bych stejně koupil nějakou další 1911, kdybych kupoval další, byť se mi 92 moc líbí...  :)

Ten úchop je naprosto v pohodě, asi jsem zapomněl napsat, že to držím zespodu.. a při dotažení závěru do zadní polohy už je vlastně levá ruka prakticky tam, kde má být - tj. na pravé. Takže, co člověk ztratí tím, že sahá dopředu, zase dožene tím, že už pak má obě ruce rovnou na správném místě.

1911 mám taky (to by měl asi každej fanda), ale to je předpotopní babička, která sice funguje, ale nosit kvér "nataženo, zajištěno" mi přijde pekelný a bez náboje v komoře je to jako by jí člověk vůbec neměl..

Odesláno

Jeremy: Nic pekelnýho na tom není :D Krom krátké epizodky s Glockem, PPK a CZ-75 tak nosím roky :D Člověk si na to musí zvyknout hned od začátku a pak je to v pohodě :)

Odesláno
Mě se to taky zdálo pekelný, ale po pár kurzech obranné střelby a mnoha závodech LOS jsem začal souhlasit s názorem, že mít náboj pouze v zásobníku = nenabitá zbraň. Těch situací, kdy máš jen jednu ruku je moc. Ale naprosto chápu, že je spoustu střelců, co nad nošením natažené 1911 kroutí hlavou.

Nene, jetou zbraň nechci. Když vidím ty střelce co s nimi dělají, tak opravdu ne :-) První zbraň bych stejně neprodával, stejně jako mám první hodinky a první nůž :D

Tak to naprosto chápu. V tom případě si kup tu fotogenickou Berettu, i když si najdeš na nošení něco jinýho, tak ostudu v trezoru dělat nebude. 

Ale Beretta 92 je stejně nejfotogeničtější pistole a má největší obsazenost ve filmech...   :)

Přesně to je důvod proč po ní v inzerátech vždycky pokukuju, jestli si jí nepřidat k dalším železům co se mi na ně v trezoru práší.  :clap:

No uvažuju o ní z naprosto týchž důvodů. To výhozní okno až k mušce, to je prostě paráda. Proto ji režiséři pořád nasazujou.  :rolleyes:

Nějak jste mě nalomili, už jsem prohlížel inzeráty, kolik že by stála.

Odesláno

Také se přikláním k názoru, že zbraň bez náboje v komoře je v kritických situacích nepoužitelná. Nicméně je jedna výjimka a tou je glock. U glocku to pro mě není nic příjemného. U zbraní s kohoutem není co řešit. Náboj v komoře a vypuštěný kohout jsou, myslím, výborná kombinace. Z tohoto důvodu je pro mě velmi vyhovující Steyr, který má lučíkovou pojistku, která se dá odjistit při tasení.

Odesláno

Já Glocka už nemám, protože jsme se nějak neskamarádili, ale asi bych se toho taky nebál. Je jich mezi lidmi hodně a nezaznamenal jsem, že by někde došlo k maléru. A u žádný moderní pistole s kohoutem bych se už vůbec nebál i když jsem potkal chlapíka co nosil revolver s jednou komorou prázdnou, ale to mi přijde už úplnej extrém v opatrnosi.

Na druhou stranu, když to nemáš natrénovaný a takovejch je nás určitě většina, tak při rychlý akci, kdy na tebe vlítnou připravený rošťáci, stejně nemáš šanci a budeš rád, když Ti jí neseberou.

Odesláno

Já tak nosím i CZ. Mám verzi D s vypouštěním kohoutu, takže zmáčknutím čehokoli ve stresu zbraň nezajistím.

Odesláno

Tak nošení prázdné komory revolveru, to je pozůstatek z dob perkusů a Coltu Single Action Army... 

Nošení natažený 1911 na pojistce je cca stejně bezpečný nebo nebezpečný jako Glock. Je ale fakt, že pojistky a podobný kurvítka jsou na zbrani vždycky blbě.

Odesláno (upraveno)

Já už pár prostřelených noh nataženým glockem viděl. A kupodivu to byli lidé, kteří ho nosili denně. Nicméně mně osobně to nevyhovuje, hlavně v kombinaci s poladěnou spouští na 2 kg a méně. Osobně mám u SteyruSteyru továrních 2,5 kg a zvykl jsem si. Nicméně, pokud se člověk dostane do krizové situace, myslím, že není čas na demonstrativní natahování závěru.

Edit: Nějak se mi zbláznila klávesnice...

Upraveno uživatelem Lenin
Odesláno

Mě spíš baví lidi, co dávájí ránu jistoty při odkládání zbraně do trezoru a pak se diví, že střílí po bytu. Prostě všechno je v lidech. Až teda na ČZ, tam jsem četl o pár ostrých ranách vypouštěčem kohoutu.

Odesláno

Mě spíš baví lidi, co dávájí ránu jistoty při odkládání zbraně do trezoru a pak se diví, že střílí po bytu. Prostě všechno je v lidech. Až teda na ČZ, tam jsem četl o pár ostrých ranách vypouštěčem kohoutu.

Tak to mám štěstí vypouštím často a zatím nic :flex:  , ale perkusákem jsem si blbec jednou doma vystřelil. Když to skončí bez trefení někoho živýho je to poučná zkušenost - od té doby není opatrnějšího pistolníka při manipulaci než jsem já :raygun:

Odesláno

I blbá rána jistoty musí mít svoje zautomatizovaná pravidla. Než dám vůbec prst na spoušť, musí jít zásobník ven a závěr několikrát dozadu. A až potom rána jistoty.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...