Tara Odesláno 31. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2009 Pijou myslivci Myslivce? Bůh chraň mají ve vážnosti svá játra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pafelik Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Dobrý večer, kdysi jsem býval celkem v obraze co se týká střelných zbraní a s tím spojené legislativy. To už je ale nějaký ten rok. Mohl by mě prosím někdo z Vás zasvětit do současné situace? Chtěl bych si udělat zbrojní průkaz a koupit si zbraň. Účel: chodit si pravidelně zastřílet a přijít na jiné myšlenky, mít zbraň doma kdyby něco... Co to v dnešní době obnáší? Předem moc děkuju za odpovědi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Jen dodám, že Tada ti to rád poví, až tady bude. Dělal si ZP nedávno, takže si z toho ještě leccos pamatuje. Mě se to už vykouřilo z hlavy ... kromě odborné způsobilosti samozřejmě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
enslow Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 ja mam pri sebe permanentne model CZ 92 a v skrini CZ85 a SAvz58 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Pafelik: Všechno najdeš tady, MarKův program pro nácvik otázek nemá konkurenci ... http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pafelik Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Děkuju všem!!! Všechno to nastuduju a snad se do toho v nejbližší době dám. A teď ještě k věci: Můžete mi v okolí Prahy doporučit nějakou otevřenou střelnici? Terčová střelba mě moc nebaví, chtěl bych něco malinko živějšího. Pudová střelba, nácvik krytí za překážku, střelba z různejch pozic na různý vzdálenosti atd. Je vůbec něco takového možné na komerční střelnici? Rád bych taky, kdyby jste mě inspirovali k nákupu zbraně. Můj favorit je odpradávna Glock 19. Co vy na to? Nebo máte lepší alternativu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Obávám se, že nic kromě statické střelby do papíru ti na střelnici nepovolí, a bez ZP tě nechají střílet jen s doprovodem. Na většině střelnic se osypou už když vystřelíš dvakrát těsně za sebou. Doporučuji co nejrychleji si udělat ZP a zkust např. toto: http://www.loslex.cz/menu.htm Další možnost je střelecký klub vlastnící otevřenou střelnici, tam se někdy dá mimo otevírací hodiny pro veřejnost něco zkusit, ale o nováčka nebudou mít velký zájem a na členství je pořadník .... Co se týká výběru zbraně, zásadní otázka je na co zbraň pořizuješ.Nošení - nějaký subkompakt (G26, HK P2000SK, malý 2´´ revolver v .38 spod.)Sport - něco celokovového (STI, Sig, CZ75 TS) - míň to kope a je přesnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmako Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Glock 19 jsou jsou takové Archimede Arcadia mezi zbraněmi. Za ty peníze neurazí, vyhovuje naprosté většině lidí, vysoká hodinařina to není :-) (fundamentální glockisté prominou) Je to spolehlivá funkční zbraň, která se dá dobře nosit, dá se z s ní solidně zabavit na střelnici a jako první zbraň je asi díky ovládání ideální. K té akčnější střelbě: obecně je to problém, zvlášť, když člověk nemá zbroják a nemůže prokázat nějakou větší praxi - je to přeci jenom daleko riskantnější pro provozovatele, než "sem si stoupni a támhletím směrem ať to lítá". V Brně to jde třeba v Trigeru, mají tam speciální akční střelnici, kam se zavřeš a děláš si, co chceš. V okolí Prahy jsou některé střelnice vybavené na IPSC, tam se dá taky vyřádit. Pro Tebe by byl možná dost dobrý kurz s Adamem Tycem na střelnici v Čestlicích: tadyto Je to indoor střelnice, solidně vybavená a ta náplň je docela zajímavá. Další možnost jsou pánové z AEGISu, ti také dělají různé kurzy v podobném duchu. Sólový IPSC trénink je potom už trochu jiná záležitost, to by asi bylo použitelné až později s nějakou praxí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pafelik Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 (upraveno) Děkuju za skvělej odkaz! Ty závody vypadaj zajímavě! Já potřebuju něco živého. Chci se naučit zbraň skutečně používat v různých situacích, zažít si základní návyky atd. Kdysi jsem o tom docela dost přečetl a mám něco odtrénováno "na sucho" a na "laserové střelnici". Neříkám, že si ze začátku nezajdu vystřílet pár zásobníků do papíru, ale nemůže to u toho skončit... Glock 19 mi vyšel nejlíp z několika důvodů: a) strašně se mi líbí zab) je to kompakt a je celkem lehká. Zbraň bude sice ležet doma, ale kdo ví, jestli si jí občas nevezmu. c) o kvalitě a spolehlivosti asi není sporu d) přesnost není špatná. Nepotřebuju extra přesnou sportovní zbraň. e) 9mm Upraveno 13. ledna 2011 uživatelem Pafelik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pafelik Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Další možnost jsou pánové z AEGISu, ti také dělají různé kurzy v podobném duchu. Mám pocit, že jsem od nich četl nějaké publikace, ale nejsem si jistý. Vzpomínám si na publikaci Manuál obranné střelby. Tenkrát se mi to moc líbilo a přišlo mi, že to má hlavu a patu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmako Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Upřímně? O nějakém poskakování, krytí, pudové střelbě atp. začni přemýšlet, až svojí vlastní zbraní proženeš alespoň 5 - 10.000 kusů střeliva. Až budeš schopný to nestrhávat (a že to děláš a jenom to kompenzuješ úchopem, snadno zjistíš, pokud si necháš od někoho napáskovat do zásobníku pár sušilek - po výstřelu, který nevyjde, je dost překvapivé ze začátku sledovat, kam to to vlastně míří). Až se na 15 metrů strabilně udržíš v ploše velikosti dlaně bez nějakých excesů typu "a ta jedna mi ulítla", můžeš zkusit začít zrychlovat. Teprve potom je čas na nějaké parádičky. Tohle se uspěchat nedá.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pafelik Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Glock 19 jsou jsou takové Archimede Arcadia mezi zbraněmi. Tak v tom případě chci nějakou od IWC. Co bys mi doporučil? Pro mě osobně je Glock vysoko. Ale zas tak tomu nerozumim... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pafelik Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Upřímně? O nějakém poskakování, krytí, pudové střelbě atp. začni přemýšlet, až svojí vlastní zbraní proženeš alespoň 5 - 10.000 kusů střeliva. Až budeš schopný to nestrhávat (a že to děláš a jenom to kompenzuješ úchopem, snadno zjistíš, pokud si necháš od někoho napáskovat do zásobníku pár sušilek - po výstřelu, který nevyjde, je dost překvapivé ze začátku sledovat, kam to to vlastně míří). Až se na 15 metrů strabilně udržíš v ploše velikosti dlaně bez nějakých excesů typu "a ta jedna mi ulítla", můžeš zkusit začít zrychlovat. Teprve potom je čas na nějaké parádičky. Tohle se uspěchat nedá.... Já si tohle všechno uvědomuju... Vím, že to chce postupné kroky. Já se ptám na ty trochu akčnější střelnice pro to, aby mě to motivovalo do budoucna. Abych věděl, že tady ta možnost v budoucnu bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmako Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Glock je "spotřební zbraň" :-) Je to služební pistole z hromadné výroby, naprosto perfektní kvalita, dostačující pro cokoliv. Cenově je to úžasná záležitost v poměru cena/výkon - někde tam, kde končí levná čínská produkce a různí pofiderní výrobci, leží ten Glock 19. Prostě cenově: čína - timex - seiko - archimede - lepší seiko - omega - ještě lepší seiko - rolex - nejlepšejší seiko - patek (dobře, malá provokace :-)se přibližně rovná: kora - norinco - alfa - glock - walther - čz - sig - sti/kimber/lepší sig - ručně dělané záležitosti... Když si pořídíš x-kového Siga, tak se ze začátku budeš netrefovat úplně stejně, jako tím glockem, jenom utratíš čtyřikrát víc, bude to těžší a tak vůbec :-) Zkus nějaký automat od Seika (= glock :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 (upraveno) Tak v tom případě chci nějakou od IWC. Co bys mi doporučil? 1911, nejlépe od někoho renomovanějšího z US. Výběr třeba tu: http://www.m1911.org/ a co bych si nepřihřál svoji polívčičku: Já mám Kimber, SS, full verze, .45, na nošení moc není, ale jinak super věcička. Když máme letos to výročí 100 let... Upraveno 13. ledna 2011 uživatelem Radimk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Žádné "akčnější" střelnice pro civilní účely nejsou. "Akční" střelba se dá provozovat jen na závodech (LOS, IPSC atd.) nebo v rámci komerčních kurzů, které jsou dost drahé.Na střelnici platí hlavně pravidlo bezpečnosti, což v praxi představuje statický postoj, papír na 10-25 m a žádná rychlopalba. Žádnému provozovateli komerční střelnice nestojí 200 Kč / hod. za problémy a taky tam většinou nejsi sám. G19 je kvalitní zbraň, ale kočkopes. Na denní nošení moc velký, na akční střelbu lehký a nevyvážený. Navíc systém bez jakékoliv vnější pojistky a bez možnosti spuštění kohoutu každému nevyhovuje a mně osobně se Glocky pro začátečníky moc nehodí. Přece jen je to pistole konstruovaná pro profíky. Ale to už je podle vkusu každého soudruha. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Aegis vedou Vondráček s Hradeckým a jsou to schopní lidi co dokážou člověka něco naučit a posunout dál. Kurzy jsou u Mělníka, ale je třeba trefit termíny. Doporučuju "Manuál obranné střelby" je dílo především Černého, který vede také podobné kurzy společně s Charvátem (jen mimochodem - vzpomínám jak jsem tuhle knihu četl v Africe v chýši - byla to jediná četba co jsem sebou tahal ). Ty jsou většinou v Praze na čerňáku, v tunelové střelnici. Oba jsou také schopní odborníci, především Černý má za sebou opravdu leccos... Tyto kurzy lze jedině doporučit. Nejsou úplně stejné, ale podstata ano. Jak říkává jeden instruktor: "taktika je jako ženská - dá se jebat na spoustu způsobů a skoro každý ji dělá dobře " Glock 19 je dobrá zbraň, ale doporučuju vyzkoušet! Každý má jinak rostlé ruce a jinou anatomii obecně a tak každému sedí něco jiného. Já osobně s G17 netrefím ani vrata od stodoly, s G19 ani tu stodolu Takže zlatá rada" nejdřív otestuj, pak utrácej! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmako Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 (upraveno) Klokan: budu lehce oponovat - chodím tam už pár let:Trigger Brno - 600Kč za hodinu, zavřou Tě tam samotného. Totéž ty Čestlice, pokud jsi tam prošel kurzy a jsi tam v klubu, smí se tam trénovat IPSC. S tím Glockem to vidím přesně obráceně - je naopak navržený pro blbuvzdorné ovládání, žádné vnější pojistky a komplikovanosti. Když se to tady zmáčkne, tak to vystřelí, když se to nezmáčkne, tak ne. Jednodušší pravidlo není. Ale taková diskuse nepatří na tento server. Co by mohlo činit problém, je ta "máslová" spoušť - někdo to má rád, někomu to extrémně vadí. Ale nemění to nic na tom, že ta pistole je z principu blbuvzdorná jenom o malinko míň, než revolver. Upraveno 13. ledna 2011 uživatelem mmako Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 taktika je jako ženská - dá se jebat na spoustu způsobů a skoro každý ji dělá dobře " Toto tesat do kamene!! nejdřív otestuj, pak utrácej! Zlatá rada, ušetří mocmoc peněz a zklamání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Pojal jsem to jako radu začátečníkovi, který ještě nemá ani ZP. Trigger neznám, v Čestlicích mají pro návštěvníky dokonce časový limit, který musí dodržet mezi dvěma výstřely (5s ?), tak už tam nechodím. Totéž platí v Magnumu v Suchdole. Lepší je Květnice nebo Spořilov, tam si můžeš dělat co chceš, pokud nelezeš před stavy. Glock - to je opravdu věc názoru a nemá cenu začínat flame. Fakt je, že kdysi na závodech mělo 80% lidí Glocky, teď je to spíš výjímka. IMHO nejlepší na závody v poměru cena/výkon je ČZ75 TS - z produkce Zbrojovky zatím to nejlepší, pokud nejsi jejich tovární střelec jako Tyc a můžeš oddělat 4 speciály v ceně 80000/ks za rok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se