911 Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 ciste ze zvedavosti, pokud jsem na strelnici, jaky je duvod zakazu "rychlopalby" nebo jak se tomu rika? proste ze vystrelim 2x, 3x rychle za sebou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 ciste ze zvedavosti, pokud jsem na strelnici, jaky je duvod zakazu "rychlopalby" nebo jak se tomu rika? proste ze vystrelim 2x, 3x rychle za sebou? Čistě laicky: První ránu vidíš, druhá, no možná ještě terč, třetí- nebe, strop.. Protože vyflákat zásobník za pár vteřin umí kde kdo, ale mít to pod kontrolou, to už je jiná, a o to hlavně jde. A za druhé - budeš tam za bl.ba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 ok diky. ja myslel, ze jsou schopni prave vystrilet cely zasobnik do terce. a ne do nebe. ale ja naposledy strilel z vodni pistole ve vane ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Takovou rekneme "situacni" strelbu dovoli cloveku i na strelnici v Cimicich, kam jsem mel zitra jet. Jinak G19 je asi dobrej, me se na nej nevejdou ruce a 9x19mm mi neprijde jako vhodna raze... Ale kdyz to neni primarne na sebeobranu tak asi jo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Takovou rekneme "situacni" strelbu dovoli cloveku i na strelnici v Cimicich, kam jsem mel zitra jet. Jinak G19 je asi dobrej, me se na nej nevejdou ruce a 9x19mm mi neprijde jako vhodna raze... Ale kdyz to neni primarne na sebeobranu tak asi jo. na tyhle střelby je fakt idální se účastnit LOSů, jak už tady někdo zmínil (zmínil, že jo?). A jako majitel G19 musí souhlasit, že se stávající českou legislativou (nemožnost mít napáskováno něco s řízenou deformací - a ty argumenty proč je to zakázáno jsou dosti na hlavu) asi není bohužel 9x19 ideální ráže. Ač je levná = člověk může mít slušně natrénováno a to se počítá. Na druhou stranu šance, že trefím "zloducha" a ještě někoho nezúčastněného za ním je teoreticky reálně velmi nízká, přesto bych dneska asi uvažoval na obranu o .45 ... volba není úplně jednoduchá, protože jednou deformaci chceme, jednou ne tak úplně atd :suicide_anim:o to je někdy překvapující, že má 9x19 bez deformace PČR. zajímavé čtení možná tu, ale je to dost dlouhé ... http://www.valka.cz/clanek_10577.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 (upraveno) co rikate na naboje Fiocci Black Mamba...? zatim jsem o nich slysel spoustu dobreho... nakonec asi moc nic ... viz debata tady ... http://forum.mujgloc...en%C3%AD#p77347 taky jsem se na to těšil, bohužel empicky ověřeno, že je to skoro jedno, co budeš mít - tedy to co nespadlo do "A" a cestou najít si střelivo, který v ČR není zařazený s tím, že až budeš muset při obraně střílet, tak se to bude následně řešit - a oni to skoro určitě zařadí do "A", se mi moc nechce. Správně by to na rozhodnutí o tvé oprávněnosti použít zbraň nemělo mít vliv, ale v tomhle Kocourkově to přesně slyšim - "je to vrah, měl zabijácké náboje!" ... teda bavíme-li se stále o 9mm ty jo, se tady cejtim celkem nepatřičně s 20 příspěvkama a vy všichni 10k edit: páč jsem lama Upraveno 13. ledna 2011 uživatelem solidus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Kibi: No ja je nosil, ale pri nabijeni do komory se strely hodne zasouvaly do nabojnice, tak jsem prestal... A na strelectvi.cz lidi rikaji ze je nenosi, ze to je jen marketing... Chtel jsem je zkusit do revolveru, ale tam si stacim s poloplastem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Od tech BM lide asi cekaji deformaci v mekkem cili, coz je asi nesplnitelne, jsou z mekkeho olova, ale to v zasade kvuli tomu aby se rozplacly o tvrdy cil a neodrazely se... V mekkem cili maji vysokou prubojnost. Ja nosim 1911 full size a normalni .45 ACP 230grs FMJ nebo revolver Smith&Wesson model 10 4" hlaven .38 special 158grs poloplaste. Kdyz je clovek hubenej a kostnatej, tak muze pouzit vnitrni opaskove pouzdro, ve kterem 1911 sedi jako pribita a i ten revolver se v nem da hezky nosit, je jen o 0,5cm tlustsi nez nektere moderni vysokokapacitni pistole. Jak 1911 tak SW M10 muzu doporucit jako vhodnou zbran do zacatku, pro nekoho komu nevadi mala vaha a oproti 9mm nizsi palebna kapacita. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Od tech BM lide asi cekaji deformaci v mekkem cili, coz je asi nesplnitelne, jsou z mekkeho olova, ale to v zasade kvuli tomu aby se rozplacly o tvrdy cil a neodrazely se... V mekkem cili maji vysokou prubojnost. Ja nosim 1911 full size a normalni .45 ACP 230grs FMJ nebo revolver Smith&Wesson model 10 4" hlaven .38 special 158grs poloplaste. Kdyz je clovek hubenej a kostnatej, tak muze pouzit vnitrni opaskove pouzdro, ve kterem 1911 sedi jako pribita a i ten revolver se v nem da hezky nosit, je jen o 0,5cm tlustsi nez nektere moderni vysokokapacitni pistole. Jak 1911 tak SW M10 muzu doporucit jako vhodnou zbran do zacatku, pro nekoho komu nevadi mala vaha a oproti 9mm nizsi palebna kapacita. což je pořád polovičatý řešení, protože se to sice neodrazí (hurá), ale pořád to projde člověkem, vysoká průbojnost (nehurá). ale tak aspoň něco teda 1911 full size doporučit na denní nošení hubeňourovi - to máme asi každej jinej pojem o tom, kdo je hubenej )) to už je něco kilo železa mě už někdy štve s sebou tahat G19 a že to je o dost menší a navíc výýýrazně lehčí. ale jo, je to věc názoru a člověk si na to zvykne. a nebolí z toho záda? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Nene, zada z toho neboli, ani o tom na opasku vevim... Jen teda clovek musi davat bacha na zachodech, jak se rozepne pasek tak jdou gate dolu i se zbrani. Hubenourovi to doporucuji skrze to, ze se pak da dobre nosit ve vnitrnim opaskovem pouzdre. Je tada fakt ze ted co nosim SW protoze 1911 je u piskare, tak si uzivam to, ze ten revolver je o 300-400g lehci nez nabita 1911... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1Lachtan Odesláno 16. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2011 A kolik k tomu ještě nosíš rezervních zásobníků ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 K 1911 nosim jeden nahradni zasobnik, na dva nemam pouzdro K revolveru nosim 6 nahradnich naboju v pouzdre na opasku, rychlonabijece jeste nemam ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Domino Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 No já nevím. Tady to vypadá jako Carson City . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 K 1911 nosim jeden nahradni zasobnik, na dva nemam pouzdro K revolveru nosim 6 nahradnich naboju v pouzdre na opasku, rychlonabijece jeste nemam ... Tado, ty jsi ale kovboj :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 Nona kovboje jsem to jeste nedotahl, nemam boty z hadi kuze a musel bych mit patrony kolem dokola na opasku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 95% ozbrojenych stretu v USA, tj. daleko vic nez u nas, konci do peti ran. Takze nahradni zasobniky a naboje do revolveru je nejlepsi nechavat v supliku. Navic prebijet revolver (at uz s rychlonabijecem nebo dokonce naboj po naboji) ve stresu si neumim predstavit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 Ja ten nahradni zasobnik beru spis jako nahradni dil pro pripad poruchy toho ve zbrani. Rychlonabijecem je to v pohode, naboj po naboji to fakt trva... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 (upraveno) Neumím si představit, co bych dělal, kdyby došlo k nějakému ozbrojenému střetu. Já osobně bych si v té chvíli ani nevzpomněl, že mám zbraň :-) Obdivuju lidi, kteří nosí zbraň a dovedou ji použít ve chvíli, kdy je to nutné. Nemyslím tím to, že někdo někoho střelí, ale to, že někdo prostě přesně ví, kdy zbraň vytáhnout a jak s ní v té chvíli zacházet. Upraveno 17. ledna 2011 uživatelem onney Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 onney: Na to palti akorat dril,cvicit,trenovat a strilet tak dlouho,dokud to nemas proste 100% automaticke Nic jineho na to asi nepomaha. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 onney: Na to palti akorat dril,cvicit,trenovat a strilet tak dlouho,dokud to nemas proste 100% automaticke Nic jineho na to asi nepomaha. Ale ano, je to jako se vším ostatním (já jsem muzikant a vím, že bez cvičení to nejde). Ale jde mi o to, že na střelnici je to jiné, než když se něco stane. Osobně s tím nemám zkušenost, ale myslím si, že člověk reaguje úplně jinak, když jde do tuhého. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se