pebe Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 dokonce si můžeš pokecat, abys nevypadal jako křupan co nepozná dobrou židli
tano Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 dokonce si můžeš pokecat, abys nevypadal jako křupan co nepozná dobrou židli, dobre vlakno. Dobre, dobre blbej samopal to je..
Fester Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 (upraveno) Blbej samopal to rozhodně není, když vezmeš v úvahu dobu jeho vzniku. Střílelo se mi z něj velmi příjemně, trochu bych to přirovnal ke střelbě z HK MP5. Taky jsem střílel ze Špagina a Sudajeva a taky moc příjemná záležitost na to, že to byla ocelová roura, pár ohnutých plechů a futrál na fidorku... Bylo tím asi naznačeno, že velikostně to není žádná hitparáda... Edit: oprava Upraveno 8. ledna 2016 uživatelem Lenin
tano Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 (upraveno) Blbej samopal to rozhodně není, když vezmeš v úvahu dobu jeho vzniku. Střílelo se mi z něj velmi příjemně, trochu bych to přirovnal ke střelbě z HK MP5. Taky jsem střílel ze Špagina a Sudajeva a taky moc příjemná záležitost na to, že to byla ocelová roura, pár ohnutých plechů a futrál na fidorku... Bylo tím asi naznačeno, že velikostně to není žádná hitparáda... Edit: opravaChapu, jeste jsem z nej nestrilel, to je fakt. Pokud je to jak HK MP5, tak to je pecka, z toho jsem x strilel, velice dobra zbran. Vis, myslel jsem, ze tady lidi stve puvod teto zbrane, kterou povazuji za krasnou.Jak se strili ze spagina? Byl kulaty zasobnik? Upraveno 8. ledna 2016 uživatelem tano
Fester Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 Z MP40 se sice dá střílet jen dávkou, ale po malém nácviku se dá střílet i jednotlivými ranami. Díky teleskopickému závěru je střelba velice příjemná a skoro to nekope. Že Špagina i Sudajeva se střílí taky celkem příjemně, zpětný ráz je dobře zvladatelný. A u Špagina samozřejmě kulatý zásobník byl, nešlo to jinak. Hodně mile mě u obou zbraní překvapila přesnost a ovladatelnost na to, jak vypadalo jejich zpracování poplatné době vzniku a masovostí výroby. MP40 byla proti nim jako reklama na přesné strojírenství... Spolehlivost hodnotit nemohu, střílel jsem z nich jenom chvíli, ale závadu jsem neměl ani u jednoho.
Duke650 Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 Ondřej Neff: Tma 2.0Nedalo mi to, precetl jsem si Tmu... Jako dukaz, ze lysohlavky maji fakt grady ;-)
blam Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Staronový přírůstek na opravdu skryté a pohodové nošení.
Fester Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 MP5 není vůbec žádná pecka :-)Jasné že není, proto si ho všechny jednotky pořizovaly jenom z čirého pozérství a aby vypadaly cool...
Návštěvník km.kmk Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 (upraveno) Jaky je vůbec důvod noseni zbrane v civilu a v běžném prostředí? Kdy ji vůbec je možné použít a kdy jste ,ti co ji nosíte, připraveni ji použít? Není to tak trochu 50% vstupenka do basy? Vůbec tomu nerozumim , jen jsem zaslechl neco o primerene obraně, ale vesměs to skoro vzdy skonci u soudu. Co je přiměřený, pistole proti pistoli, noži , paralyzéru, bejsbolce, třem grazlum s kudlama? Můžeš je třeba beztrestne zastrašit výstřelem do vzduchu? Pokud je někdo schopen rozumne objasnit, rad se nechám poučit. Upraveno 9. ledna 2016 uživatelem km.kmk
gandalf Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 To je právě ten problém posoudit na místě, v daném čase, přiměřenost nutné obrany. Zatímco ty se musíš rozhodnout ve zlomcích vteřiny, vyšetřovatelé, státní zástupci a znalci na to mají měsíce. Je potřeba znát přesná pravidla použití zbraně a být si vědom případných následků, včetně jejího nepoužití. Výstřel na výstrahu není nutnou obranou, stejně pohrůžka použití zbraně. Ale musíš si být vědom toho, že když jednou tu zbraň použiješ i k výstřelu na výstrahu, musíš následně zbraň již použít proti agresorovi, nebo přijdeš jak o zbraň, tak možná i o život. Já sám jsem se v životě setkal několikrát se situací, která byla na hraně použití zbraně proti agresorovi, ale nakonec jsem vždy volil jiné řešení a zbraní jsem se neoháněl. Nikdy jsem toho nelitoval.
Návštěvník km.kmk Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Hm...a proc ji teda tolik lidi nosi? Já v tom nevidím vůbec žádnou výhodu, ba spis naopak.
Kairos Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Projdi si http://gunlex.cz/zbrane-a-legislativa a ostatni zalozky, najdes tam snad vsechny odpovedi na Tve dotazy
Jeremy Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Já to nosím výhradně, když jsme venku s dětmi, nebo když vezu opravdu velkej balík peněz. Taky jsem to nikdy nemusel vytahovat a doufám, že nebudu, ale představa, že někdo ublíží prckům a já bych tomu dokázal zabránit, kdybych býval nenechal pistoli nesmyslně v trezoru.. Jinak když chodím sám, tak co se mi může stát? Můžu přijít akorát o prachy - proti tomu jsou soudy větší vopruz. Dennodenní nošení mě bavilo půl roku po získání zbrojáku.
matous Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Hm...a proc ji teda tolik lidi nosi? Já v tom nevidím vůbec žádnou výhodu, ba spis naopak.Muzes ji 10000x tahat zbytecne a pak Ti nebo nekomu jinemu treba jednou zachrani zivot. Jak se rika , lepsi podminka , nebo rok - dva v bani nez krchov. Navic dneska uz se na nutnou obranu a krajni nouzi pohlizi jinak. Obrana muze byt trvdsi nez samotny utok. Co je smrtici zbran? Nuz, basebolova palka? I pouhym uderem je mozno cloveka zabit ( stalo se uz x krat). Ja osobne nosim jen kdyz jdu nekam s detma, mezi lidi , jinak defakto neocekavam zadnou krizovou situaci (bydlim na vsi) a defakto se pohybuji mezi domovem a praci. Sent from my iPhone using Tapatalk
Duke650 Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Dnes jsem poprve po 25 letech strilel z pistole, 5x 5 ran z 10m, potom 3x 5 ran z 15m, takto dopadlo poslednich 5 z 15m, tak snad u zkousky nepropadnu
Fester Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Duke, pěkný dostřel, jen trochu strháváš doleva. To byla mířenka v klidu,nebo rychlejší střelba?
Duke650 Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Venkovni strelnice minus dva klepal jsem se jak ratlik
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se