Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak to pak doporucuju prejit do sekce Hry - je tam nekolik paradnich simulatoru techto scenaru, vcetne obchodovani.

Namatkou: Fallout, Dying light, Karate Kid, Pac Man.

Odesláno

Dívám se na věc realisticky ... máme rodinu v Chorvatsku, a když mi tetička líčila co se dělo, tak mi to moc zábavné nepřišlo. A také si vzpomínám, jak jsme jim posílali do Slovinska ke známým balíky s léky a dalšími věcmi ... připravujme se na nejhorší a doufejme v nejlepší :)

Odesláno

Na filmy koukám s rezervou a na zombíky nevěřím. Ale nepřijdou mi nereálné scénáře typu Ukrajina teď, nebo Balkán v devadesátých letech. A ISIS taky není výplodem paranoidní představy a otázkou je, kdy udeří u nás. Ne jestli, ale kdy...

Odesláno

Polopaticky:

Ja netvrdim, ze na Vychode bylo vsechno OK, ani ze se podobne veci nemuzou stat u nas.

Ja jen rikam, ze vybrat si devitku kvuli dostupnosti streliva je blabol, protoze se clovek stejne nedozije vystrileni vic nez par naboju a mit doma 2-4 krabky uplne staci.

Odesláno

Já kupuju Lugery v krabicích po 1.000 ks tak když kouknu do trezoru a aspoň jedna plná tam je tak jsem v klidu :-) Kouzlo zombie apokalypsy je právě v tom, že ji nikdo nečeká :D 

Odesláno

Až se nějaký pomatenec, či skupina pomatenců, dovtípí, že místo demonstrativních hrdlořezných akcí bude efektivnější vyhodit do vzduchu pár klíčových elektro rozvoden, tak bude pozdě ... 

Odesláno

Až se nějaký pomatenec, či skupina pomatenců, dovtípí, že místo demonstrativních hrdlořezných akcí bude efektivnější vyhodit do vzduchu pár klíčových elektro rozvoden, tak bude pozdě ... 

Bohužel to je přesně tak.

Odesláno

Klika je, že se hodně blbě zjišťuje, který to jsou. Zkoušel jsem to vypáčit z táty, když byl výjimečně na Silvestra veselejší a ani nemuk. Sakra, asi jsem se mu neměl zmiňovat tehdy v tý osmý třídě o tom, že by to chtělo zase nějakej drsnější převrat...

Odesláno

Ač zcela zbraněmi nepolíben, chodím sem rád, neb vlákno vskutku často konkuruje Humoru...

To jako fakt myslíte, že i kdyby někdo vyhodil pár rozvoden, tak se stát rozloží? Ono jde vyhodit celou Evropu? Bezprostředně na místě co záložní zdroje, generátory atd., aspoň tedy pro klíčovou infrastrukturu? Nebo po sobě lidé začnou po pár hodinách (dnech, týdnech...) střílet kvůli nedostupnosti TV Barrandov?

To samé platí z druhé strany: K čemu vám jako ona zásoba nábojů bude? Při nedostatku jídla půjdete s pistolí lovit do Litovelského Pomoraví bobry, nebo si něco vyrazíte vybojovat do "opuštěného" Globusu? Tohle mi přijde opravdu spíše jak z Walking Dead...

Odesláno

Jo, ty neurčitý apokalyptický úvahy o tom, jak "se blíží problémy" jsou trochu směšný. Přijde mi, že spousta lidí už se třese na to, jak se budou s kalašnikovem na zádech toulat postapo krajinou, sbírat borůvky, lovit zajíce a střílet zombíky/ISIS/whatever. V případě nějakýho reálnýho scénáře by vám byl plnej sklep nábojů do pistole celkem k prdu.

Odesláno

Představ si, že nepůjde elektrika. Kolik dnů odhaduješ, že bude trvat, než lidi vyrabují ten zmiňovaný Globus?

Odesláno

To jako fakt myslíte, že i kdyby někdo vyhodil pár rozvoden, tak se stát rozloží? Ono jde vyhodit celou Evropu? Bezprostředně na místě co záložní zdroje, generátory atd., aspoň tedy pro klíčovou infrastrukturu? Nebo po sobě lidé začnou po pár hodinách (dnech, týdnech...) střílet kvůli nedostupnosti TV Barrandov?

Kdyby Blackout znamenal jen nefunkční televize, lidstvu by to jen prospělo, na tom se asi shodneme.

Nevím, jestli Ty třeba nebydlíš někde na salaši s pumpou (pak tu skepsi chápu), ale třeba kdyby u nás přestala fungovat elektrika, řekněme na 14 dnů, v celém kraji a zrovna tyhle dny, tak: do druhého dne, až mám plynový kotel, se v baráku nedá s dětma bydlet. Do týdne je opuštěnej barák nechráněnej (baterie v alarmu) - nevím, jak fungujou čističky vod, ale možná by ani ta pitná voda netekla, všechno z ledničky vyhodit, konzervy už doma nemáme..

prostě musel bych najednou vyrazit někam shánět věci, nebo se stěhovat. A kdyby totéž dělalo pár desítek nebo stovek tisíc lidí... A kdyby to trvalo dýl než 14 dní? Ano, myslím si, že by to stát rozložilo.

Ale na druhou stranu doufám, že kolegové z ČEZu mají havarijní plány, záložní systémy atd..

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Chce to eště mít ve sklepě pár bedýnek paštiky, elektrocentrálu a pár soudků benoše.

Odesláno

Představ si, že nepůjde elektrika. Kolik dnů odhaduješ, že bude trvat, než lidi vyrabují ten zmiňovaný Globus?

Přesně. A o tom, že rabovat se zbraní v ruce je mnohem lepší než bez ní snad nejsou spory ..... :D

Odesláno

Elektrika ne, vodarny a prehrady. To by byl dopad. Take to tady rad ctu, je tu sranda. Ja mam doma jen 50 naboju + zasobnik, jsem v tahu:).

Odesláno

Kdyby Blackout znamenal jen nefunkční televize, lidstvu by to jen prospělo, na tom se asi shodneme.

Nevím, jestli Ty třeba nebydlíš někde na salaši s pumpou (pak tu skepsi chápu), ale třeba kdyby u nás přestala fungovat elektrika, řekněme na 14 dnů, v celém kraji a zrovna tyhle dny, tak: do druhého dne, až mám plynový kotel, se v baráku nedá s dětma bydlet. Do týdne je opuštěnej barák nechráněnej (baterie v alarmu) - nevím, jak fungujou čističky vod, ale možná by ani ta pitná voda netekla, všechno z ledničky vyhodit, konzervy už doma nemáme..

prostě musel bych najednou vyrazit někam shánět věci, nebo se stěhovat. A kdyby totéž dělalo pár desítek nebo stovek tisíc lidí... A kdyby to trvalo dýl než 14 dní? Ano, myslím si, že by to stát rozložilo.

Ale na druhou stranu doufám, že kolegové z ČEZu mají havarijní plány, záložní systémy atd..

Jenže toto je prostě zcela nereálný scénář, 14 dnů bez elektriky snad kromě jaderného holocaustu je fantasmagorie, stejně jako Globus otevřený k rabování... Vemte si, že i když v roce 1945 byla v Německu srovnávána při bombardování celá města a celkový stav země byl zoufalý, tak (nejen) základní funkce státu byly pořád zajištěny...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...