Sickboy Odesláno 13. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2016 Zdravim místní ozbrojenou komunitu. Mám dva dotazy. Neni tady někdo se zkušeností s Hecklerama? Plánuju pistoli na doma a na střelnici a po vyřazení mojí vysněný CZ75 a Glocků jsem se dostal k HK P30L. Docela by mě zajímalo, jestli jí tady někdo nehýčká. A potom by mě zajímalo, jaké pistole tady kdo má na nošení. Hlavně teda by mě zajímaly Rugery LCP atd. vs Glock 42. Díky za odpovědi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dlubix Odesláno 13. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2016 (upraveno) A potom by mě zajímalo, jaké pistole tady kdo má na nošení. Hlavně teda by mě zajímaly Rugery LCP atd. vs Glock 42. Díky za odpovědi.Tak zalezi, jestli to chces nosit jen jako talisman nebo s tim i trenovat. A trenovat znamena strilet,... takze jednoznacne G42, nebo jeste lepe G43 (levnejsi strelivo, lepsi strelivo na obranu) Upraveno 13. března 2016 uživatelem jerry82 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 13. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2016 To by mě ale zajímalo. Skutečně je FMJ nebo jiná v ČR povolená varianta v 9mm lugeru opravdu lepší na obranu než 9mm browning? Pistole je přeci jenom více než méně děrovadlo narozdíl od pušek, kde už dochází ke znatelnému potrhání. Díra 9mm jak díra 9mm, ale možná lepší ta, která není skrz. Jen takové zamyšlení, možná zcestné.Jaký máte názor? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sickboy Odesláno 13. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2016 To je přesně to, na co se ptám. Fakt mě překvapilo, o kolik je menší a hlavně i lehčí Glock 42 proti 43. Ovšem Glock 43 celkem kope. Teď jsem to měl v ruce minulej čtvrtek. No a pak jsou zajímavý ty Rugery, ale ty prej mívaj docela poruchy ve smyslu, že po dostřílení nezůstane závěr v zadní pozici atd. No každopádně je mi jasný, že když to nebude malý, tak to prostě člověk časem přestane nosit. A asi je lepší mít u sebe Browning než vůbec. Rozhodně je asi nesmysl kupovat si něco jako Glock 19 na nošení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jebiga Odesláno 13. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2016 myslím ze to tu bylo uz popsáno x krát podle me Buď si sezenes střelnici kde to půjčují a nebo zde poprosis místní členy kdo půjde s tebou na střelnici a půjčí podle me zkušenosti číst psát někde je dobry ale musíš vyzkoušet ale je to jen můj názor :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dlubix Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 (upraveno) To by mě ale zajímalo. Skutečně je FMJ nebo jiná v ČR povolená varianta v 9mm lugeru opravdu lepší na obranu než 9mm browning? Pistole je přeci jenom více než méně děrovadlo narozdíl od pušek, kde už dochází ke znatelnému potrhání. Díra 9mm jak díra 9mm, ale možná lepší ta, která není skrz. Jen takové zamyšlení, možná zcestné.Jaký máte názor? chlape hromská, vždyť ty chodíš po lese s .44mag děrovadlem. Něco na tom asi bude. Ale vážně,... myslím, že například 150grains od Lugeru bude mít lepší účinek, než 9mm browning. Upraveno 14. března 2016 uživatelem jerry82 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dlubix Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 To je přesně to, na co se ptám. Fakt mě překvapilo, o kolik je menší a hlavně i lehčí Glock 42 proti 43. Ovšem Glock 43 celkem kope. Teď jsem to měl v ruce minulej čtvrtek. No a pak jsou zajímavý ty Rugery, ale ty prej mívaj docela poruchy ve smyslu, že po dostřílení nezůstane závěr v zadní pozici atd. No každopádně je mi jasný, že když to nebude malý, tak to prostě člověk časem přestane nosit. A asi je lepší mít u sebe Browning než vůbec. Rozhodně je asi nesmysl kupovat si něco jako Glock 19 na nošení. Je lepší mít u sebe i .22, než nic Prostě si kup a nos to, co budeš ochotnej všude tahat a co budeš schopnej efektivně používat. Jestli je pro tebe G43 moc velkej a G42 už dobrý, tak OK. Znam lidi, co nosí každý den ve vnitřním pouzdře G19, dokonce G17 nebo 1911. Já bych nemohl. Taky se zamysli nad tím, kolik chceš investovat do střeliva (pokud nemusíš počítat každej desetilitr, tak tuhle úvahu vynech ) Univerzální rada není, ale měla by platit tato rovnice nosím + líbí se mi + střílím s tím + je to spolehlivé = mohu si dovolit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 (upraveno) Výborná zbraň na nošení: Walther PPS, zrovna mám objednánu PPS M2, má být během cca týdne v prodeji, cena cca 18.000,- Kč (PPS M2 Police Set se třemi zásobníky). Upraveno 14. března 2016 uživatelem pavča Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 Tak tak.....lepší .380 na opasku než 9 Luger doma v trezoru :-) Ale já mám Glock 43 především kvůli levnějšímu a dostupnějšímu střelivu. Tak nějak mi vyhovuje mít doma všechno v jedné ráži. (teda mimo revolveru a PPK, ale obě tyto zbraně mám spíš na okrasu.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sickboy Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 Určitě bych taky chtěl mít všechno v jedný ráži a cena střeliva taky hraje roli. Spíš by mě zajímaly zkušenosti uživatelů s těma Hecklerama a i s osobníma zbraněma všeobecně. Protože doposavad jsem slyšel na Glocky jenom samou chválu, ale co se týče střelby a ergonomie, tak mně prostě totálně vůbec neseděj a jediný, co mě k nim táhne je spíš nějaký jejich renomé. Naopak mi skvěle padla CZ75, ale to bych si zase asi nekoupil právě kvůli renomé. Tak se pokoušim objevit nějakou alternativu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tittus Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 Mně osobně glock taky nesedí v ruce a jelikož CZ jsem nechtěl, skončil jsem u Siga P229. A vůbec mi nedělá problém ho nosit každodenně a pořád... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 To by mě ale zajímalo. Skutečně je FMJ nebo jiná v ČR povolená varianta v 9mm lugeru opravdu lepší na obranu než 9mm browning? Pistole je přeci jenom více než méně děrovadlo narozdíl od pušek, kde už dochází ke znatelnému potrhání. Díra 9mm jak díra 9mm, ale možná lepší ta, která není skrz. Jen takové zamyšlení, možná zcestné.Jaký máte názor?To si myslim, ze je jednoznacne - 9x19 ma o tretinu az polovinu vetsi energii, pokud neproleti cil, tak je veskera predana do cile.Viz kratka kapitolka "Penetration" zde.. (krome jineho)http://www.diffen.com/difference/.380_ACP_vs_9mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sickboy Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 Jo to věřim. Bohužel Sigy jsou už zase trochu nad můj plánovanej finanční rámec. Teda takhle ono i ten Heckler je vejš. Jenomže jsem na radu zkušeného a po předváděčce Glocku v Čestlicích seznal, že to bohužel není nic pro mě. Kromě Glocku 34 jsou to všechno v podstatě služební zbraně s těžkou spouští a relativně krátkou hlavní, který nejsou primárně určený na skrytý ale spíš na viditelný nošení. Byť to možná nadšenci nosej i v gatích. Jeremian: Podle toho videa dělá .380 zajímavější střelnej kanál a 9 mm spíš jenom prolítává. Samozřejmě neřešim dutý špičky, který se nesměj u nás používat. Když nad tim takhle přemejšlim, tak ta .380 se zdá na nošení jako lepší varianta. Ranivější a s menší penetrancí, což se může hodit vzhledem k tomu, že střelec odpovídá, za celou dráhu střely. Nerad bych pak poslal kulku skrze zloducha do háčkovanýho kulichu nějaký babky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matous Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 (upraveno) Sickboy: já měl obyčejnou P30. Klasický SA/Da. Co se týče ergonomie úchopu, bezkonkrenčně lepší než u glocku. HK má vyměnné boční střenky i hřbet, navíc má rukojeť daleko oblejší a líp sedí v ruce. Spoušť mi také přišla jemnější s hladším chodem, ale to je dáno hlavně typem spouště. Teď mám glock 19 4gen. Vyměnil jsem z důvodu toho že potřebuji zbraň bez vnější pojistky, a momentálně HK VP9 ani SIG P320 neměli skladem. Glock má sice výměnný hřbet ale stejně to není ono. Plus které vidím u glocka je celková výška rámu zbraně a závěru. HK bylo vysší a u nošení to bylo znát. Co se týče přesnosti, nevidím větší rozdíl, až na to že střelba z HK pro mne byla pohodlnější a celkově příjemnějši díky lepšímu pocitu z úchopu. Sent from my iPhone using Tapatalk Upraveno 14. března 2016 uživatelem matous Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 ... poslal kulku skrze zloducha do háčkovanýho kulichu nějaký babky. Proto nosím .45 :-)Ale kdybych si měl vybrat mezi 9x19 a .380 ACP, jdu do 9x19.. zabere to stejně místa a energie je energie. Myslím, že ty průstřely sice hrozej spíš, než u tý slabší ráže, ale furt si myslím, že to není .357, nebo cokoli s ocelovým jádrem.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dlubix Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 Sickboy: naladujes tezky podzvukovky a odrazivost & prubojnost znacne klesne. Navic zastavovaci ucinek bude uplne jinde nez u .380 auto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blam Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 (upraveno) Mam LCP a uz pomalu hledam nejakou petastouru nebo osmatricitku, ale bohuzel takto skladneho jako LCP nic neexistuje. Bohuzel. Moc se mi libi Kahr PM45 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 14. března 2016 uživatelem blam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sickboy Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 Tyhle Rugery taky sleduju, ale to LCP to už je fakt jako zapalovač. Zase si řikám, že by to mohlo mít i trochu odstrašující účinek. Já mám takový docela velký kopyta a tohle si nedovedu představit, že bych byl schopnej držet. Ačkoliv se mi líbí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 Mně se líbí ty jejich plastový LCR revolveříky se skrytým kohoutem.. Jen mi furt přinde, že jsou předražený.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blam Odesláno 14. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2016 Ja mam taky celkem velke ruce a na dva prsty s origo a na tri s neorigo botkou. Jinak nemam to na straseni. Jako prevenci ho nikdy vytahovat nebudu a na svuj ucel na jaky ho mam je plne dostatecny. Kazdopadne s necim vykonejsim bych se urcite citil lip. Jo polymerove Rugery jsou prdacky. I S&W dela par modelu se skrytym kohoutem. Ja bych nejradeji G36 v ramci stejne staje k memu G17 a popr nejaky revolver, jen ty jsou pomerne tlusty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se